Startpagina Merken I INTACT INTACT Bike Power GEL-HVT Battery YTX14-BS


INTACT Bike Power GEL-HVT Battery YTX14-BS

INTACT Bike Power GEL-HVT Battery YTX14-BS

 

FC-Moto


125,95 €

Inkl. BTW, excl. Verzendkosten

+ Pand 7,50 €
uitgebreide productprijs 133,45 €

Momenteel niet leverbaar

Filiaal Würselen

Product online bestellen en afhalen in het filiaal.
Zo werkt het

Omschrijving

intAct Bike-Power GEL-HVT
Gesloten GEL batterij met speciaal gecomprimeerde plaat packs Electrolyte gel-gebonden, absoluut onderhoudsvrij
Breedte x diepte x hoogte = 87 x 149 x 144 mm
Koude start stroom: 255 A (DIN)
EXTREEM ROTSBESTENDIG
Deze slijtvaste bundel van energie gaat goed om met de sterkste trillingen van Harleys en andere groot-verplaatsing fietsen en start ook tweewielers met een hoge vraag naar elektrische energie (bijvoorbeeld met ABS).
ALGEMENE KENMERKEN:
- Perfect voor Harleys en andere hoge cilinderinhoud 2-cilinders.
- Hoogste koude stromen: Voor tweewielers met een hoge energievraag b.v. door DE veiligheidstechnologie van ABS.
- Extreem trillingsbestendig. Plaatverpakkingen gecomprimeerd en nauwkeurig in de accubox gemonteerd.
- Robuuste behuizing gemaakt van schokbestendig plastic. Voor zware mechanische stress.
- Lekbewijs. Kan worden geïnstalleerd onder een hoek, elektrolyt gebonden als gel.
- Volledig onderhoudsvrij.
INFORMATIE - over de behandeling en verzorging van hun batterij
Een batterij is slechts een energieopslag en de genomen energie moet onmiddellijk 100% aan dit door de generator van het voertuig of extern door een lader worden gevoed, als de energiebalans door korte tijdsverrichtingen of door over het algemeen weinig werkende tijden met langere tribunefasen eerder negatief neerslaat.
Om een lange levensduur van de batterij te garanderen, dient u het volgende in acht te nemen:
- Gebruik van de batterij alleen voor het beoogde doel (startaccu's voor het starten en bedienen van een voertuig met een verbrandingsmotor).
- Het oppervlak van de batterij moet schoon en droog worden gehouden, er mogen geen oliën of vloeistoffen op worden afgezet om te voorkomen dat er lekkagestromen ontstaan die aanzienlijke zelfontlading kunnen veroorzaken.
- Controleer het batterijniveau, indien mogelijk, ten minste om de 6 maanden en vul indien nodig op met gezuiverd water (vul geen accuzuur aan).
- Laat bij hoogwaterverlies de functie van de charge controller controleren door een specialist. Met een optimale installatielocatie en normale vereisten gebruikt uw batterij weinig tot geen water, maar deze factoren variëren sterk afhankelijk van het gebruik.
Als uw voertuig de neiging heeft om een negatieve energiebalans te hebben als gevolg van het gebruik ervan (korte ritten - langere stilstandperioden - hoog comfortapparatuur - start-stop-bediening), moet het laadniveau van de batterij met de nodige tussenpozen (2 - 3 maanden) worden gecontroleerd.
Om altijd voldoende startveiligheid te hebben en schade aan de batterij te voorkomen, moet deze altijd ten minste 75% worden opgeladen. Dit kan worden bepaald met de open-circuit spanning of met een zure lifter.
Rustspanning:
12,51 V - 12,57 V = 75% opgeladen
12,69 V - 12,75 V = 100% opgeladen
Zuurdichtheid:
1,25 kg/l = 75% opgeladen
1,28 kg/l = 100% opgeladen
Dit is het minimale oplaadniveau dat de batterij zou moeten hebben, zelfs als u nog steeds met minder werkt, maar dit is altijd op grond van duurzaamheid.
Optimaal zou 100% kosten - voor 100% voordeel!
Aangezien de huidige generatie van voertuigen plaatst een aanzienlijk hogere elektrische vraag op de batterij, (als gevolg van uw uitgebreide comfort en elektronische apparatuur) kan het snel tot een negatieve energiebalans, zelfs met nieuwere voertuigen. Wanneer de hoeveelheid opgewekte energie meestal nodig is door het boordnetwerk en de resterende hoeveelheid niet voldoende is om de batterij volledig op te laden.
Voor voertuigen die alleen per seizoen worden gebruikt (cabrio's, motorfietsen, tractoren, oogstvoertuigen, bouwmachines en bouwvoertuigen), moet voor de batterij hetzelfde worden in acht genomen met betrekking tot het opladen zoals hierboven beschreven.
Controleer ten minste om de 2 maanden de lading (open spanning) van uw batterij en laad indien nodig op. Elke batterij is onderhevig aan een zelfontlading als gevolg van de voortdurend lopende chemische proces, die onvermijdelijk leidt tot een diepe ontlading van uw batterij als dit niet wordt gecompenseerd door het opladen. Als dit nog steeds op het voertuig is aangesloten, kan de ontlading nog sneller zijn, omdat het voertuig ook stand-by stroom kan verbruiken. Het beste is om de batterij los te koppelen.
Diepe ontlading is geen garantie, maar altijd zelf toegebracht en meestal geassocieerd met het totale falen van de batterij.
De ideale temperatuur om een batterij op te slaan over een staande periode is 10 - 15 graden. Hogere temperaturen versnellen zelfontlading en verlies van water.
Het eeuwige leven heeft de batterij niettemin niet - de capaciteit wordt opgebruikt op een bepaald punt.
Altijd volledig opladen + normale belasting = langzame capaciteit degradatie.
Onvoldoende lading + hoge belasting = snelle capaciteitsafbraak.


Belangrijke informatie voor onze klanten met betrekking tot de verwijdering van gebruikte batterijen:

Als distributeur van voertuigaccu's zijn wij verplicht u een borg van 7,50 euro inclusief btw per voertuigaccu in rekening te brengen in overeenstemming met § 10 BattG, indien er geen oude voertuigaccu door u aan ons is geretourneerd op het moment van aankoop van een nieuwe voertuigaccu. De borg wordt aan u terugbetaald op vertoon van een schriftelijk of elektronisch bewijs van retournering in overeenstemming met § 10 lid 1 cl. 4 BattG, dat niet ouder mag zijn dan twee weken op het moment van presentatie, of bij het retourneren van een oude voertuigbatterij. U kunt de gebruikte voertuigaccu rechtstreeks aan ons retourneren gratis (voor adres, zie opdruk) of naar een inzamelpunt dat is opgezet door de openbare afvalverwijderingsinstantie (mogelijk tegen betaling). Als de gebruikte voertuigbatterij niet wordt geretourneerd aan de distributeur die de aanbetaling int, is de geautoriseerde inzamelaar die de gebruikte voertuigbatterij terugneemt, in overeenstemming met § 11 lid 3 BattG, verplicht om de retourzending zonder aanbetaling schriftelijk of elektronisch op verzoek aan u als eindgebruiker te bevestigen. Stuur in dit geval de retourbevestiging samen met de aanbetalingsvoucher naar ons terug, met vermelding van uw bestelnummer, zodat we het aanbetalingsbedrag zo snel mogelijk aan u kunnen terugbetalen.

Let:

We zullen de borg terugbetalen nadat u ons het verwijderingsbewijs hebt gestuurd (bijv. per e-mail, fax of brief - zie impressum). Aangezien gebruikte voertuigaccu's gevaarlijke goederen zijn, mogen ze onder geen enkele omstandigheid per post of pakketdienst aan ons worden geretourneerd.
U krijgt het bedrag teruggestort met dezelfde betaalmethode die u hebt geselecteerd bij het plaatsen van uw bestelling.

Aanvullende productinformatie

Uitvoering Onderhoud
Technische informatie Downloaden

Passend bij dit artikel


Wij bevelen ook het volgende aan:



Alternatieve aanbiedingen


Dit kan u ook interesseren

Blader door deze categorie: INTACT