Beste motoralarm

Jasper

30 December 2022
Beste motor alarm

Het beste motoralarm werkt betrouwbaar, is makkelijk aan- en uit te zetten, is klein en makkelijk te monteren en is uiteraard niet te duur. We bekijken de beste modellen motor alarmen op een rij.

Het beste motoralarm: altijd bescherming

Als je er zeker van wilt zijn dat jouw motor beschikt over de beste bescherming, moet je kiezen voor het beste motoralarm. Er zijn sommigen die de toegevoegde waarde van een motoralarm in twijfel trekken. Hoe goed je jouw tweewieler ook op slot zet, er zijn altijd criminelen die alsnog proberen je motor te stelen. Soms zijn deze pogingen succesvol. Andere keren niet, maar dan kan een poging alsnog schade tot gevolg hebben. Logischerwijs wil je dit voorkomen. Motoralarmen kunnen een afschrikkende werking hebben. Hierdoor kunnen boeven hun poging al staken voordat ze goed en wel begonnen zijn. Maar er zitten meer voordelen verbonden aan een motoralarm.

Waarom kiezen voor een motoralarm?

Je motor is een waardevol bezit. Helaas is het zo dat motoren een populair voertuig zijn om te stelen onder criminelen. Zeker wanneer je motor zonder hoes open en bloot op straat staat, is de kans groot dat dieven een poging wagen om je voertuig te stelen. Daarom heb je adequate bescherming nodig. Vaak worden sloten gekozen. Deze kunnen je voertuigen goed beschermen, zeker wanneer het gaat om ART 4 of ART 5 sloten (later hierover meer). Maar als je jouw motor optimaal wilt beschermen, is een motoralarm tevens een must.

Wat is het beste alarm voor de motor?

Als je jouw motor wilt verzekeren, is het veelal een eis van de verzekeraar dat je deze op zijn minst voorziet van een ART 4 of ART 5 slot. Bij het vergelijken van motorverzekeringen hoort dit natuurlijk ook. Ook een motoralarm kan een vereiste zijn. Maar ook wanneer dit geen eis is, is een motoralarm zeker aan te raden. Ten eerste is het een goede manier om criminelen af te weren. Het is net als bij een alarmsysteem voor je huis: een groot deel van diefstal voorkomen is door boeven af te weren. Afweren voorkomt niet alleen diefstal, maar het zorgt er tevens voor dat je motor niet beschadigd raakt. Immers gaat het forceren van sloten en dergelijken gepaard met veel brute kracht. Zelfs wanneer de diefstal niet succesvol is, kan dit leiden tot schade aan je voertuig. Motoralarmen vergroten de kans dat dieven niet eens een poging ondernemen.

Voor motoren zijn er verschillende soorten sloten verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een hangslot, net als bij een fiets. Echter is deze op zichzelf niet zo effectief. Immers kunnen dieven besluiten om je motor op te tillen en in te laden. Je hebt dus iets meer nodig dan dat. Naast een slot dat je ergens aan vast kunt maken (vloer, muur of een paal) is een motoralarm een uitstekende aanvulling naast een goede druppellader voor de motor. Deze zijn los verkrijgbaar, maar er zijn tevens sloten waarbij een alarm zit inbegrepen. Later kun je hier meer over lezen.

Beste motoralarm merken

Er zitten genoeg voordelen verbonden aan het gebruik van een motoralarm. Het biedt bescherming, weert dieven af, attendeert omstanders en voorkomt schade aan je motor. Om uit te zoeken wat de beste motoralarmen van dit moment zijn, hebben we een test uitgevoerd. Uit deze test kwamen een aantal merken naar voren die er, wat ons betreft, uit springen op dit gebied.

Honda

Honda is vooral bekend als automerk, maar ook op het gebied van motoren ben je bij deze Japanse producent aan het juiste adres. Tevens zijn er genoeg accessoires van dit merk te vinden, zo ook motoralarmen. Het duurste, en tegelijkertijd het beste, alarmsysteem in het assortiment van Honda is de Honda Averto CBR 1000 RR Fireblade alarmsysteem. Met een geluidsniveau van 118 dB kun je het geluid van dit alarm in ieder geval niet missen. Een back-up batterij wordt meegeleverd, zodat je altijd een batterij hebt die je kunt gebruiken. Er is een bewegingssensor aanwezig, die op 8 standen in te stellen valt. Ook de montage van de Honda Averto CBR 1000 RR Fireblade is eenvoudig en snel uit te voeren.

Een ander alarm systeem in het assortiment van Honda is de Honda Averto Alarmkit VFR 1200 X Crosstourer. Ook dit alarm heeft een geluidsniveau van 118 dB. Niet alleen hoort zo iedereen in je buurt wanneer iemand aan je motor zit, maar door het harde geluid schrikt de dief zich een hoedje. Deze zal wel twee keer nadenken voordat deze überhaupt tracht je motor te stelen. Dit alarmsysteem is voorzien van een slaapstand, zodat de batterij niet leeg gezogen wordt als deze niet gebruikt wordt. Tevens wordt een tweede batterij meegeleverd, zodat je altijd beschikt over een opgeladen batterij. Valt prima te installeren.

Als je op zoek bent naar de crème de la crème op het gebied van motoralarmsystemen, kies je voor de Honda Averto Alarm Systeem GL 1800 Goldwing F6B (13 – 16). Dit pakket bezit alles wat je nodig hebt om dit alarmsysteem op je motor te monteren. Perfect voor de Honda GL 1800 Gold Wing. Dit is één van de beste touring motoren van dit moment.

Ben je op zoek naar een goedkoper alternatief? In dat geval kun je kiezen voor het basic Honda Alarm Systeem. Met een geluidsniveau van 95 dB is dit motoralarm minder luid in vergelijking met de andere modellen. Want dat is natuurlijk veelal het verschil met duurdere varianten: het alarm is net wat minder luid (maar nog steeds minder luid) en je beschikt over minder functies (bijvoorbeeld minder standen voor de motion sensoren). Bewegingssensoren en LED verlichting zijn echter wel gewoon aanwezig op deze goedkope variant. Voor minder dan 200 euro kan dit motoralarmsysteem de jouwe zijn.

Spyball

Nog altijd stijgt het aantal motoren dat jaarlijks gestolen wordt. Motoren zijn nog altijd uiterst populair onder criminelen omdat deze voertuigen, zeker in vergelijking met auto’s en dergelijken, eenvoudiger te stelen vallen. Het belang van een goed motoralarmsysteem mag daarom niet onderschat worden. Spyball is gespecialiseerd in het creëren van motoralarmen van een hoogwaardige kwaliteit. De Spyball alarmsystemen zijn ontwikkeld in samenwerking met Vodafone Automotive. Als zo’n groot merk zijn schouders er mede onder zet, kun je een hoop kwaliteit verwachten.

Een veel genoemd probleem met sommige alarmsystemen is dat ieder vlaagje wind de boel al af doet gaan. Dat is natuurlijk bloedje irritant, iets waar je niet op zit te wachten. Uit onze test kwam naar voren dat dit geen probleem is bij de motoralarmsystemen van Spyball. Een goed voorbeeld hiervan is de Spyball MF-04 Motoralarm 6527. Dit alarm voldoet aan de meest recent gestelde eisen en de motion sensoren werken uitstekend. Wel is het zo dat je dit systeem niet zelf op je motor mag monteren. Dit dient gedaan te worden door een door het SCM erkend inbouw station. Die zullen overigens Chinese motorspullen zoals een Aliexpress accu niet snel testen.

Een ander hoogtepunt binnen het assortiment van Spyball is de Spyball A6829. Middels de daarvoor bestemde afstandsbediening kun je zelf beslissen wanneer het motoralarm aan staat. Tevens kan het motoralarm je herkennen als dé bestuurder via gezichtsherkenningstechnologie. Niemand anders kan gebruik maken van jouw motor. Deze functie is optioneel. Dankzij de sensoren voelt het systeem wanneer getracht wordt de motor op te tillen. Daarnaast kan de motor onbruikbaar gemaakt worden als getracht wordt deze zonder jouw toestemming te starten. Alleen jij kan er voor zorgen dat de motor het weer doet. Tevens kan er aangevoeld worden wanneer iemand bezig is met de sloten. Dankzij de slaap modus gaat de batterij nauwelijks leeg wanneer de motor geparkeerd staat. Door het luide volume van het alarm schrik je iedere dief af.

MoniMoto

Dit merk beschikt over diverse soorten motoralarmen. Zo is er de MoniMoto GPS Smart Alarm. Dit systeem slaat alarm wanneer de motor gestolen wordt. Tevens is dit motoralarmsysteem voorzien van GPS trackers, aan de hand waarvan je jouw gestolen motor nog terug kunt vinden. De politie zal je eeuwig dankbaar zijn, wanneer je alarmsysteem voorzien is van GPS. Ben je niet de enige persoon die gebruikt maakt van je motor? Koop in dat geval een MoniMoto Keyfob. Aan de hand hiervan beschik je over een tweede sleutel voor het motoralarm.

Datatool

Datatool staat bekend om zijn verschillende uitstekende alarmsystemen. Of je nu veel wilt spenderen of weinig, er is voor ieder wat wils. Het paradepaardje in het assortiment van deze producent is het Datatool Alarm Systeem 4. Naast het hoge geluidsniveau, de bewegingssensoren, de schoksensoren en de automatische inschakeling kan dit systeem je motor uitschakelen. Zo kan niemand anders, naast jezelf, deze motor gebruiken. Door de bescherming van metaal is het voor criminelen ook niet mogelijk om het motoralarm kapot te maken.

Andere manieren om je motor te beschermen

Als het gaat om de beveiliging van je motor, wil je natuurlijk geen halve maatregelen nemen. Een motoralarm is een manier om je motor beter te beschermen, maar er zijn nog meer manieren waarop je een motor kunt beschermen tegen diefstal en beschadiging. In sommige gevallen, bijvoorbeeld wanneer je een motorverzekering wilt afsluiten, is het zelfs een vereiste om over deze vormen van beveiliging te beschikken. Je kunt je motor ook in het zicht van een camera stallen. Of een camera voor op de motor aanschaffen.

Diverse soorten motorsloten

Op het gebied van motorsloten heb je ontzettend veel keuze. Sloten zijn er in allerlei soorten en maten en beschermen allen op hun eigen wijze. Zo zijn er lichte, makkelijk te plaatsen sloten. Maar er zijn ook zware sloten waar zelfs de meest stevige tools van criminelen niet doorheen kunnen komen. Hieronder worden de verscheidene soorten motorsloten voor je op een rijtje gezet.

Kettingslot (eventueel met motoralarm)

Eén van de meest gekozen alternatieven als slot voor een motor is een kettingslot. Dit type slot combineert het beste van beide werelden: goede bescherming en gebruikscomfort. Er zijn verschillende soorten kettingsloten. Waar je op moet letten is de rating die gegeven is door ART. Hierbij geldt: hoe hoger de ART certificering, hoe beter de bescherming is. Een ART 3 kettingslot is adequaat, een ART 4 kettingslot is uitstekend en een ART 5 kettingslot is het beste van het beste op dit moment. Als je een motorverzekering wilt afsluiten, is het veelal een eis van verzekeraars dat je minimaal over een ART 4 slot beschikt.

Kettingsloten worden om de motor heen gedaan. Met bredere sloten is het mogelijk om je motor ergens aan vast te bevestigen, zoals bijvoorbeeld een lantaarnpaal. Naast het ART kenmerk kun je tevens letten op de dikte van het slot. Dikte is een goede indicator van de mate van bescherming die een kettingslot je kan bieden. Hoe dikker het slot, hoe moeilijk het is voor criminelen om dit slot te kraken. Het is mogelijk om een kettingslot dat voorzien is van een motoralarm aan te schaffen.

Muuranker

Een muuranker, ook wel bekend als een grondanker, is een perfecte manier om er voor te zorgen dat dieven niet zomaar je motor op kunnen tillen en inladen. Dit type slot bestaat uit twee delen: een anker dat aan de muur bevestigd wordt en een slot aan de hand waarvan de motor vast gemaakt kan worden aan dit anker. Een slot dat vast te maken is aan een ander object of ondergrond (bijvoorbeeld een muur, de grond of een paal) is een noodzakelijk. Zo voorkom je dat dieven zomaar je motor op kunnen tillen en ermee vandoor kunnen gaan. Een anker is dan ook absoluut een aanrader.

Schijfremslot

Sommige typen sloten zijn enorm groot en daardoor niet bepaald mobiel. Dit is niet het geval bij een schijfremslot. Deze soort motorslot is makkelijk mee te nemen en hierdoor erg geschikt als je bijvoorbeeld maar voor een korte tijd de motor op slot hoeft te zitten. Het principe achter dit slot werkt als volgt: dit slot bevestig je om de remschijf van je tweewieler, waardoor het voorwiel niet meer kan draaien. Zoals je wel begrijpt, maakt dit het voor een dief erg moeilijk om er zomaar met je motor vandoor te gaan. Een bijkomend voordeel van een schijfremslot is dat deze verkrijgbaar zijn inclusief motoralarm. Dat is twee vliegen in één klap.

Beugelslot

Het grootste voordeel van een beugelslot voor de motor is het feit dat deze, door zijn langwerpige U-vorm, prima om andere objecten heen valt te plaatsen. Denk aan een dunne (lantaarn)paal, tralies of een hek. Doordat je motor nu bevestigd is aan een vast object, is het voor dieven vele malen moeilijker om jouw motor te stelen. Daarbij komt dat een beugelslot relatief licht is, waardoor je deze makkelijk met je mee kunt vervoeren. Tevens heb je dit type slot binnen no time bevestigd. En dit slot kan ook nog eens voorzien worden van een motoralarm! Een goede aanvulling op jouw motoralarm.

GPS Track & Trace

De boven genoemde sloten en maatregelen zijn er op gericht om diefstal van je motor te voorkomen. Voorkomen is beter dan genezen. Echter kan een diefstal niet altijd voorkomen worden, hoe goed je jouw motor ook beveiligt. Er zijn nietsontziende dieven die er alles aan doen om je motor te stelen. Soms slagen ze hier ook in. Je kunt echter nog een slag om de arm hebben: een GPS Track & Trace systeem. Aan de hand van GPS trackers kun je jouw motor altijd traceren. Zo spoor je zelf, of de politie, de dief of dieven snel op. Het is ontzettend vervelend als je motor gestolen is, maar een GPS Track & Trace systeem stelt je in staat alsnog je motor terug te vinden.

Slot reminders

Eigenlijk zegt de naam van dit product het al. Slot reminders herinneren je er aan dat je motor op slot staat. Dit is vooral handig voor typen sloten zoals een remschijfslot. Deze zorgen er voor dat je voorwiel niet kan bewegen wanneer de motor gestart wordt. Wanneer je alsnog de motor start terwijl dit slot er nog op staat, kunnen de gevolgen catastrofaal zijn voor je motor. Dat levert weer extra kosten op waar je niet op zit te wachten. Een slot reminder ziet er zo opvallend uit dat deze dient als een soort geheugensteuntje. Je vergeet nooit meer dat je motor nog op slot staat. Deze kun je tevens als reminder voor je motoralarm gebruiken.

ART sloten

Al eerder kwamen de keurmerken van ART aan bod. Sloten voor zowel fietsen als motoren worden voorzien van een ART keurmerk. Dit keurmerk is een certificaat van kwaliteit. Hierbij geldt: hoe hoger het ART keurmerk, hoe beter de kwaliteit. Stichting ART heeft aangeraden om louter sloten met een keurmerk van ART 2 of hoger aan te schaffen. ART 1 sloten stellen dus weinig voor. ART 2 sloten doen hun ding, maar zijn alsnog relatief snel te kraken door dieven. ART 3 wordt over het algemeen gezien als de baseline. Dit zijn relatief goede sloten, maar het kan nog veel beter.

Vanaf ART 4 vind je pas de echt goede sloten. Het is dan ook niet voor niets dat verzekeraars, wanneer je een motorverzekering wilt afsluiten, van je eisen dat je jouw motor minimaal voorziet van een ART 4 slot. Dit is de beste manier om te verzekeren dat niemand er vandoor gaat met je slot. Deze ART 4 (en ook ART 5) sloten kunnen tevens voorzien worden van een motoralarm, voor extra beveiliging. Tot slot zijn er de ART 5 sloten. Dit zijn de beste motorsloten van nu en zijn voor dieven nauwelijks te kraken.

Beste motoralarm kopen

Wanneer je pas net over een nieuwe motor beschikt, zijn er nog vele accessoires die je moet kopen. Een motoralarm kopen is waarschijnlijk één van je eerste taken, samen met het aanschaffen van goede sloten. Je wilt je motor immers de optimale bescherming bieden. Hierboven heb je kunnen lezen waaraan een goed motoralarm moet voldoen en welke merken op dit vlak een streepje voor hebben op de concurrentie. Je weet nu precies waar je op moet letten wanneer je een motoralarm kopen gaat. Tevens heb je jouw eigen voorkeuren. Door deze elementen aan elkaar te koppelen, vind je het beste motoralarm voor jou.

Beste motoralarm aanbiedingen

Er zijn vele soorten motorrijders die de behoefte kunnen hebben aan een motoralarm. Zo zijn er de nieuwe motorbezitters die meteen hun voertuig optimaal willen beschermen. Maar er zijn tevens motorrijders die al langere tijd in het bezit zijn van een motor, maar toch besluiten om net dat beetje extra protectie te bieden aan hun trouwe tweewieler. Wat alle verschillende soorten motorrijders verbindt, is het feit dat allen willen genieten van een motoralarm aanbieding. Van aanbiedingen en kortingen op een motoralarm wordt immers iedereen blij. En gelukkig proberen diverse webshops elkaar geregeld de loef af te steken door met motoralarm aanbiedingen te strooien.

Vind altijd de beste deals

Ook wij van Motorblog worden erg blij van aanbiedingen en korting. Het is altijd een heerlijk gevoel wanneer je een product dat je al lange tijd op het oog hebt voor een goede prijs kunt kopen. De besparing is toch altijd mooi meegenomen. Bovendien beschikt niet iedereen over even veel geld om te besteden aan een motoralarm. Als je door een mooie aanbieding precies een mooi motoralarm vindt dat binnen je budget past, is dat perfect. Wij helpen je daar graag bij.

Ook wij van Motorblog worden erg blij van aanbiedingen en korting. Het is altijd een heerlijk gevoel wanneer je een product dat je al lange tijd op het oog hebt voor een goede prijs kunt kopen. De besparing is toch altijd mooi meegenomen. Bovendien beschikt niet iedereen over even veel geld om te besteden aan een motoralarm. Als je door een mooie aanbieding precies een mooi motoralarm vindt dat binnen je budget past, is dat perfect. Wij helpen je daar graag bij.

Daarom vind je op Motorblog altijd de beste webshops voor het kopen van diverse accessoires voor je motor. Ook op het gebied van motoralarmen zetten we de beste online verkooppunten voor je op een rijtje. We vinden het belangrijk dat je kunt genieten van een mooie aanbieding. Maar tevens vinden we het van belang dat de klantvoorwaarden bij een webshop voordelig zijn. Je schiet immers weinig op met een korting als je daarna flink verzendkosten moet betalen. Daar houden wij rekening mee. Daarom vind je hier altijd de beste deals van dit moment. Ook op het gebied van alarmen voor je motor.

Blijf je zelf graag ook op de hoogte? Ga je het liefst zelf ook nog actief op zoek naar de beste motoralarm aanbieding? Dan volgen nu een aantal tips. Ten eerste zijn er diverse sites waar je zaken zoals aanbiedingen en kortingscodes kunt vinden, waaronder voor de sites waar accessoires voor motoren verkocht worden. Tevens kun je zelf webshops in de gaten houden. Echter hoef je niet elke online shop site voor site te checken. Door een account aan te maken, is het veelal mogelijk om een wish list te maken. Hierop plaats je de artikelen die je graag wilt hebben. Als deze producten in de aanbieding komen, informeert de webshop je daarover via de mail. Let op: niet bij elke webshop is deze optie aanwezig. Hopelijk helpen deze tips je bij het vinden van de beste prijzen.

Aanbieding

Externe links

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog