Beste motorsokken voor motorrijden

Jasper

20 januari 2023
Beste motorsokken
De beste motorsokken voor motorrijden zijn naadloos, comfortabel en kosten natuurlijk niet al te veel.

Goede motorsokken zorgen dat je voeten droog en op de juiste temperatuur blijven in alle weersomstandigheden. Dit geldt dus voor zowel een warme tropische dag als hartje winter. Omdat de temperaturen zo kunnen verschillen, heb je voor de winter andere motorsokken nodig dan voor in de zomer.

Beste motorsokken voor motorrijden

Goede motorsokken maken het verschil tijdens een rit op je motorfiets. Het is misschien wel een van de dingen waar je het minst over nadenkt als je op je motor stapt: je sokken. Heb je goede sokken aan dan blijft dat ook zo. Want van de beste motorsokken heb je geen last tijdens het rijden. Daarom hier aandacht over het onderdeel van je uitrusting waar je misschien wel het minste over hebt nagedacht: goede motorsokken

Koop jouw motorsokken online

Bij betrouwbare webshops

Zomersokken voor op de motor

Het kan behoorlijk warm worden op het asfalt onder zomerse temperaturen. Op dat moment maken goede motorsokken voor de zomer het verschil. Want deze motorsokken laten je voeten ademen. Dit is belangrijk als je laarzen aan hebt. In de benauwde omgeving van een laars kunnen je voeten anders gaan transpireren. Als het transpiratievocht niet goed wordt afgevoerd raakt de huid geïrriteerd. Je kunt hierdoor eczeem of andere huidirritaties krijgen. Draag je dan lang je motorlaarzen dan kan je huid verder beschadigen.

Bovendien zorgen zomersokken ervoor dat je geen last krijgt van een nadrukkelijk aanwezige transpiratielucht. Door een antibacteriële werking van de vezels in de sok worden geurtjes geneutraliseerd. Een frisse geur zorgt dat je fris op de motor zit.

Wintersokken om de warmte vast te houden

In de winter wil je juist dat je motorsokken andere kwaliteiten hebben. Zo moeten je motorsokken in staat zijn om de warmte rond je voet zo goed mogelijk vast te houden. Hiervoor worden de sokken van thermovezels gemaakt, die zorgen dat je voeten warm blijven. Bij wintersokken is het ook belangrijk dat ze eventueel het vocht afdrijven. Transpiratievocht of vocht van buitenaf kunnen ervoor zorgen dat je voeten sneller afkoelen en je verstijfd met alle gevolgen van dien.

All seasons motorsokken

Naast motorsokken voor in de zomer of de winter heb je ook de all seasons motorsok. Deze motorsokken kun je eigenlijk het hele jaar door dragen, mits de temperaturen niet al te extreem zijn. De sokken hebben dezelfde werking als goede thermokleding: ze houden de temperatuur rond je voeten stabiel. Verder zorgen ze ervoor dat je sok en voet droog blijven.

Stof en textuur

Een goede motorsok is van materiaal gemaakt dat zorgt voor een optimale atmosfeer voor de voet in de sok. De stof is in de meeste gevallen een samenstelling van synthetische en natuurlijke materialen. In de sokken zitten verschillende vezels gemixt die voor een perfect klimaat rond de voet zorgen.

Koop jouw motorsokken online

Bij betrouwbare webshops

Nostatex

Dit is een synthetische vezel die ervoor zorgt dat vocht snel wordt afgevoerd. Deze vezels hebben verder een antibacteriële werking. Hierdoor gaan de sokken met deze zilverdraad vezel minder snel ruiken. Alpinestars is onder andere een van de merken in motorkleding die Nostatex in de sokken verwerkt.

Merino wol

Dit wol van het Merinoschaap wordt in thermokleding veel verwerkt om de goede warmte isolerende werking. Dit is een natuurlijk materiaal wat bovendien ook niet snel gaat ruiken. In motorsokken die tegen de winterkou zijn gemaakt wordt merino wol verwerkt. Vaak is dit in combinatie met een kleine hoeveelheid elastine om de sokken elastischer te maken.

De anatomie van de perfecte motorsok

De perfecte motorsok is niet zomaar een kledingstuk. Alles in de sok is gemaakt om te
ondersteunen en langdurige comfort te leveren. De sok functioneert als een extra beschermlaag om je voet heen met verschillende onderdelen op specifieke plekken om een functie daar te vervullen. Hier zijn alle aparte delen van een motorsok op een rij met hun functie.

Linker- en rechtersok, het verschil

Een goede set motor sokken heeft een aparte sok voor je linker- en een voor je rechtervoet. Met de breitechniek die voor de sokken wordt gebruikt, is hier rekening mee gehouden. Hierdoor ontstaat een perfecte pasvorm voor elke voet, met verstevigingen op de juiste plekken.

Ondersteuning van de hak en rond de enkel

Rond de enkel en bij de hak en hiel zitten extra verstevigde texturen die zorgen voor een
extra beschermlaag van deze delen. Tijdens het rijden op de motor, komt er druk op je hak te staan. De versteviging ondersteunt dan. Ook kan bij de hak door wrijving en daardoor irritatie ontstaan. Met een zachte versteviging voorkom je blaren.

Verstevigde en elastische compressie lijnen

In de sok zitten extra dikke elastische lijnen geweven. Deze zorgen ervoor dat de sok extra
stevigheid biedt. Het voelt een beetje, als bij een kledingstuk waar je misschien nog niet aan wilt denken, een steunkous. Net als bij een steunkous zorgen de compressie lijnen in de motorsok voor een goede bloedcirculatie. Bij een lange rit zit je vaak een tijd in dezelfde houding. Ondersteuning van je bloedcirculatie is dan fijn. Verder zorgen de compressie lijnen in de kous ervoor dat je stevig staat en tijdens het rijden de trilling van het rijden minder voelt.

Grip onder de zool

Als motorrijder moet je stevig in je motorschoenen staan, onder alle omstandigheden. Daarom is een motorsok met grip onder de zool belangrijk. Mocht er vocht in je laars komen dan glij je niet uit over de zool van je laars of schoen.

Verschillende modellen sokken

Er zijn verschillende modellen sokken, deze verschillen vooral in de lengte van de kous. Elke lengte heeft zijn eigen voordelen.

Laag model motorsokken

Deze lage sokken komen tot de enkel en zijn handig te dragen met sneakers en met een bikerjeans. De sokken zitten luchtig, maar geven uiteraard minder steun aan de kuiten. De sokken hebben wel de antigrip zool en ademende stoffen. Die zitten ook in motor handschoenen en verwarmde handschoenen voor het motorrijden.

Midden model

Deze sokken komen tot de kuit. Dit is een halfhoog model. Hierdoor geeft de sok meer ondersteuning dan bij een korte sok en zitten luchtiger dan een lange kous.

Lange kous

De extra lange kous gaat door tot aan de knie. Hierdoor heb je optimale ondersteuning van je onderbenen. Ook voor de warmte van je benen en voeten is de lange kous ideaal.

Merken

Misschien ben je iemand die zich nooit druk heeft gemaakt om je sokken tijdens het motor rijden. Maar de mensen die een keer een motorrit met een goede kwaliteit motorsok aan hun voeten hebben gemaakt zijn vaak om. Een goede motorsok maakt het verschil. Hier vind je de beste motorsokken van dit moment.

Koop jouw motorsokken online

Bij betrouwbare webshops

Italiaanse design van Dainese

Het idee voor dit merk kwam natuurlijk tijdens een toertocht. Lino Dainese maakte met een
vriend in de jaren zestig op een Vespa naar Londen een toertocht. Het idee voor een merk in motorkleding en accessoires werd toen geboren. Dainese werd als Italiaans merk in 1968 opgericht. In het design van de sokken valt het Italiaanse oog voor detail en kwaliteit op. Dainese is een merk dat qua prijzen in het middensegment zit. Dainese heeft de D-Core sokken in verschillende lengtes. Alle modellen hebben goede grip panelen onder de voeten. De enkel krijgt bij het D-Core model extra bescherming en de stof zit goed om je voet heen zonder benauwend aan te voelen.

Betaalbare kwaliteit voor Probiker

Probiker is een merk wat vooral betaalbaarheid levert met een prima kwaliteit. Hier kun je goed een aantal sokken van inslaan. Het merk valt onder het bekende merk Louis. Dit was een motor verkoper uit Hamburg die zijn winkel net na de jaren 30 opende. Na de oorlog begon de verkoper ook eigen producten te produceren. Probiker is een van de merken in het middensegment met wel de nodige kwaliteit.

Innovatieve Alpinestars sokken

Alpinestars is een merk wat zowel voor de hobby motorrijder als voor de absolute topsporter kwaliteit biedt. In motorsokken heeft dit merk een ruim assortiment met zowel voor in de inde winter als in de zomer diverse opties. De sokken zijn van een kwaliteit die te verwachten is van Alpinestars met een zeer goede antibacteriële werking en vochtafdrijving.

Held

Held is een Duitse producent in motorkleding. Held maakt vooral kleding met nieuwe innovatieve middelen. Het merk heeft verschillende soorten sokken in het assortiment.
Held heeft in zijn motorsokken ook speciaal de modellen afgestemd op de verschillende motorrijders. Zo is het model Race Socks voor de sportieve motorrijder. De sok is ergonomisch ontworpen met versteviging bij de schenen en kuiten. Held heeft voor de sokken het Held-Cool Dry technologie ontwikkeld. De Pro Cool Max lijn is specialist in temperatuurregeling.

REV’IT!

REV’IT! is specialist in de betere kwaliteit motorkleding. Dit merk heeft uiteraard ook motorsokken in het assortiment. Bijvoorbeeld de REV’IT Zomer touring kous beschikt over een uitstekend klimaat controle systeem. Het airconditioning channel zorgt ervoor dat overtollige vocht en warmte wordt gereguleerd. De sokken zijn niet de goedkoopste, maar volgens de gebruikers hun geld dubbel en dwars waard.

Koelvest

Het beste motor koelvest vormt het zware gereedschap om onder warme omstandigheden comfortabel rond te blijven rijden. Deze vesten nemen water op en weten dit gedurende enkele uren om te zetten in verkoeling van het lichaam. Door het koelvest over een verkoelend ondershirt te dragen behaal je het meeste effect.

Externe links

Wikipedia

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog