Beste motorhoes

Peter

24 February 2023

De beste motorhoes is makkelijk om de motor te trekken, betaalbaar, beschadigt de motor niet en het liefst waterdicht. Zo bescherm je je motor en voorkom je dat dieven hem snel spotten. In ons test vergelijk reviewen we de beste motorhoezen om de beste te kiezen!

Beste motorhoes

Beste motorhoes tegen de regen

Als je jouw motor altijd in de buitenlucht parkeert, is een goede motorhoes een must have. Vele motorrijders beschikken niet over een eigen garage of een carport waaronder zij hun motor beschut kunnen plaatsen. Als je motor buiten staat, is de kans groot dat deze te maken krijgt met neerslag. Een onbeschermde motor kan negatief beïnvloed worden door neerslag. Regen, sneeuw en hagel kunnen leiden tot schade. Soms meteen, soms op den duur. Ook kan stof de werking van je motor negatief beïnvloeden. Je wilt je motor beschermen tegen dergelijke elementen. Daarom ga je op zoek naar de beste motorhoes voor jouw motor.

Vind de beste deal voor een motorhoes

Regenhoes

Eigenlijk spreekt het behoorlijk voor zich. Een motorhoes is een hoes aan de hand waarvan je jouw motor kunt bedekken. Vooral voor motoren die in de buitenlucht staan is dit een uitkomst. Het kan zijn dat je motor altijd buiten staat, maar het kan ook zo zijn dat je motor maar enkele dagen in het jaar buiten te vinden is. Hierop zijn motorhoezen berekend. Je kunt dus motorhoezen kopen die bestand zijn tegen dagelijks gebruik, maar er zijn ook motorhoezen die meer geschikt zijn voor sporadisch gebruik.

Vind de beste deal voor een motorhoes

Invloed omgeving

De omgeving kan materialen op een negatieve manier aantasten. Zo ook neerslag. Vooral op metalen kunnen dergelijke elementen in de omgeving een negatief effect hebben. Op een motor kan dit roest en corrosie tot gevolg hebben. Dit zal uiteindelijk leiden tot scheuren, breuken en andere vormen van schade. Het zet een algeheel verval van je motor in. Je motor is hierdoor ook weerbaarder in het geval van een botsing of een ongeluk. Corrosie is dus een algeheel risico voor de veiligheid op de motor, tevens omdat de constructie van je motor aangetast wordt.

Motorhoes tegen diefstal

Een motorhoes kan jouw motor hiertegen beschermen. Maar dit is niet het enige waartegen een motorhoes kan beschermen. Als een motor open en bloot buiten staat, kunnen sommige mensen het niet laten om de motor aan te raken. Soms zijn het kinderen die overdag langslopen, waardoor er een risico is dat de motor omvalt en beschadigd raak. Maar als een motor geen hoes heeft, vergroot dit tevens de kans op diefstal. Boeven zien meteen het type motor dat er staat en kunnen observeren hoe zij deze het gemakkelijkst kunnen stelen. Een motorhoes vermindert de kans op diefstal, vanwege de vermindering van zichtbaarheid. Je motor wordt door een hoes dus niet alleen beschermd tegen het weer, maar ook tegen diefstal. Genoeg redenen om een motorhoes te kopen.

De nadruk ligt tot nu toe vooral op buitenhoezen. Immers is dit de grootste motivator om ook daadwerkelijk een motorhoes aan te schaffen. Echter zijn er ook motorhoezen voor binnen verkrijgbaar. Een motorhoes voor buiten is echt berekend op alle elementen die een averechts effect kunnen hebben op je voertuig: neerslag en stof. Daarentegen is een motorhoes voor binnen niet waterdicht. Het verschil is dan ook dat binnenhoezen water en vocht dienen af te voeren. Deze hoezen zijn daarom ademend. Zo bescherm je ook een motor die binnen staat optimaal.

Test

Uit onze test zijn een aantal merken naar voren gekomen die er, wat ons betreft, bovenuit springen op het gebied van motorhoezen. Wij proberen hierbij altijd rekening te houden met diverse soorten motorrijders. Daarom zijn er hoezen gekozen die geschikt zijn voor veelvuldig gebruik, maar ook hoezen die maar van tijd tot tijd gebruikt hoeven te worden. Daarnaast snappen wij dat niet iedereen even veel geld wil besteden aan een motorhoes, om wat voor reden dan ook. Daarom zetten wij zowel goedkope als duurdere alternatieven voor je op een rijtje.

Oxford

Als je wilt beschikken over de crème de la crème op het gebied van motorhoezen moet je bij Oxford zijn. Het paradepaardje uit het assortiment van dit merk is de Oxford Stormex. Deze stijlvolle zwarte hoes biedt je motor bescherming tegen alle weersomstandigheden. Desondanks is de voering zacht, zodat ook krassen voorkomen worden. Als je ook in de avond motor wilt rijden, is het soms moeilijk om je onder een hoes verstopte motor te vinden. Om dit probleem te voorkomen, heeft Oxford deze motorhoes voorzien van reflecterende deeltjes.

Op zoek naar een goedkoper alternatief? Dan kun je kiezen voor de Oxford Aquatex. Deze motorhoes is qua opzet vergelijkbaar met een regenpak. Water wordt geweerd. Door de zachte textuur van de hoes wordt je motor tevens beschermd tegen andere elementen van buitenaf, bijvoorbeeld takjes en dergelijken. Vooral geschikt voor de zomerse maanden of voor motoren die sporadisch buiten staan. Mocht je motor vaker buiten staan, ook tijdens de herfst en de zomer, heb je behoefte aan een steviger alternatief. In dat geval kun je beter kiezen voor de Oxford Stormex.

Booster

In het assortiment van Booster vind je diverse soorten hoezen. Zowel hoezen voor frequent gebruik als hoezen voor motoren die af en toe buiten staan vind je bij dit merk. Voor motoren die vaak buiten staan is de Booster Guardian een aanrader. Deze van polyester gemaakte hoes weert zowel water af als dat het ademend is. Vocht kan immers, zeker wanneer je motor binnen staat, opstijgen vanuit de grond en op je motor slaan. Hierdoor kun je alsnog last krijgen van roest en corrosie. Door de ademende kwaliteiten van deze hoes wordt dit voorkomen. Water kan echter niet binnen geraken, iets wat je bij Chinese motoronderdelen niet altijd is. Dit maakt deze motorhoes extra veelzijdig.

De Booster Heavy Duty is perfect voor motoren die altijd buiten staan en optimaal beschermd moeten worden tegen alle weersomstandigheden. Nadeel van deze hoes is wel dat deze totaal niet ademend is. Hierdoor is deze motorhoes niet geschikt voor gebruik binnen. Tevens dient je motor geheel droog onder de hoes geplaatst te worden, want vocht kan niet afgevoerd worden. Wel is dit een stevige hoes die je motor optimaal beschermt. Deze motorhoes kan ook op slot gezet worden.

Spinelli

Het Italiaanse merk Spinelli heeft van alles in het assortiment. Zo vind je hier lichtgewicht varianten, maar ook stevige hoezen die tegen allerlei weersomstandigheden bestand zijn. Een goed voorbeeld van een lichtgewicht is de Spinelli Top Line Tyvek. Deze weert water maar is toch ademend, waardoor deze zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Een stevigere variant is de Spinelli Classic Line California.

BIHR

BIHR is een uitstekend merk als je op zoek bent naar een goedkopere of betaalbare motorhoes. Ook als je niet zoveel van je budget wilt of kunt besteden aan een hoes, kun je opteren voor dit merk. De basisvariant binnen het assortiment van BIHR is de BIHR H20 Outdoor. Een goede keuze als je motor sporadisch buiten staan. Ook als je motor binnen staat, is dit een alternatief dankzij de waterafvoerende eigenschappen van de hoes. Als je over een topkoffer beschikt, zou je kunnen kiezen voor de BIHR H20 Outdoor Topbox. Deze is er op berekend dat jouw motor voorzien is van een koffer.

Beste motorhoes

Hierboven heb je kunnen lezen waar je op moet letten bij het uitkiezen van een geschikte motorhoes. Staat je motor buiten of binnen? En hoe vaak staat deze buiten: altijd of sporadisch? Daarnaast weet je nu welke merken excelleren op dit vlak. Kortom: het is nu tijd om een motorhoes te kopen. Niet alleen om praktische redenen is het fijn om een motorhoes aan te schaffen. Het is simpelweg altijd leuk om iets te kopen voor één van je grootste hobby’s. Zeker gezien de vele voordelen mag een motorhoes eigenlijk niet ontbreken in je arsenaal aan accessoires voor je motor zoals een goede druppellader voor de motor. Gelukkig weet je nu waar je op moet letten als je de beste motorhoes voor jou wilt vinden.

Motor met motorhoes

Beste motorhoes voor jou

Je wilt de beste motorhoes kopen. De motorhoes die het best aansluit op jouw motor, maar ook op jouw wensen en behoeften. En als het even kan, koop je de motorhoes ook nog eens voor de beste prijs. Dan is het aan te raden om goed op het internet te speuren naar een motorhoes aanbieding. Webshops strooien geregeld met korting, en daar kun jij optimaal van profiteren. Wij helpen je daar graag bij. Daarom kun je op dit blog altijd de beste webshops voor motorspullen vinden. Deze shops strooien geregeld met aanbiedingen en beschikken tevens over aantrekkelijke klantvoorwaarden. Hou daarom deze site goed in de gaten. Ook als je motor op een motorbok staat, is een hoes fijn.

Vind zelf de beste deals

Maar het is natuurlijk goed mogelijk dat je liever zelf de boel in de gaten houdt. Zo weet je zeker dat je niets mis én dat je er als eerste bij bent. Aanbiedingen zijn immers populair, en voor je het weet is dat product dat je al tijden op het oog had uitverkocht. Dit wil je voorkomen.

Vind de beste deal voor een motorhoes

Daarom geven we je een aantal tips. Natuurlijk kun je handmatig elke shop in de gaten houden tot dat de motorhoes die je wilt kopen in de aanbieding komt, maar dit neemt veel tijd en moeite in beslag. Er zijn sites die alle kortingen voor je verzamelen, deze kun je in de gaten houden. Daarnaast kun je zelf een account aanmaken en producten op je wenslijst zetten, waarna je een email ontvangt als deze producten in de aanbieding zijn. Zo mis je niets meer.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen bij de beste motorhoes

  • Een motorhoes beschermt je motor tegen diverse weersomstandigheden zoals regen, zon en sneeuw. Het voorkomt ook schade door vuil, stof, vogelpoep en andere elementen wanneer je motor buiten staat. Daarnaast kan een hoes helpen om diefstal te voorkomen, omdat het model en de waarde van de motor minder zichtbaar zijn.

  • Het ideale materiaal hangt af van het doel van de hoes. Voor buitengebruik zijn hoezen van waterdicht, ademend en UV-bestendig materiaal aan te raden. Polyester met een PVC-coating is bijvoorbeeld populair. Voor binnengebruik kan een zachte stof zoals katoen geschikt zijn om krassen te voorkomen. Bij de meer premium merken heb je aan de binnenkant van de hoes een zacht materiaal om krassen van bijvoorbeeld zand te voorkomen.

  • Ja, een ademende motorhoes zorgt ervoor dat condens en vocht kunnen ontsnappen, waardoor je voorkomt dat er schimmel of roest ontstaat onder de hoes. Dit is vooral belangrijk als je je motor voor langere tijd bedekt houdt

  • Het is belangrijk om de afmetingen van je motor te meten en deze te vergelijken met de specificaties van de hoes. Zorg ervoor dat de hoes niet te strak zit, zodat je deze gemakkelijk kunt aanbrengen en verwijderen. Fabrikanten bieden vaak verschillende maten aan, van klein tot extra groot, afhankelijk van het type motor. De meeste motor webshops hebben vaak wel advies voor je.

  • Er bestaan hittebestendige motorhoezen waarbij je je hoes direct na het rijden over je motor kan gooien. Als je geen hittebestendige motorhoes hebt, wacht dan tot je motor is afgekoeld voordat je deze bedekt. Direct na een rit kan de motor nog erg heet zijn en een hoes kan de hitte vasthouden of zelfs smelten of beschadigen als deze in direct contact komt met hete onderdelen.

  • De meeste motorhoezen kunnen met de hand worden gewassen met koud water en een mild reinigingsmiddel. Het is belangrijk om de hoes volledig te laten drogen voordat je deze weer over je motor plaatst. Controleer altijd de specifieke onderhoudsinstructies van de fabrikant.

Externe links

Wikipedia

Overheid

Motor parkeren: een overzicht per gemeente

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog