Beste verwarmde motorsokken

Jasper

24 februari 2023
Beste verwarmde motorsokken

Op de motor kan het soms pittig koud worden. Helemaal als je midden in de winter tegen de avond nog aan het rijden bent. Te koud op de motor zitten is nooit fijn en daarom wil je je goed hiertegen kunnen beschermen. Veel motorrijders vergeten vaak een ding. Dat is dat vooral je voeten en onderbenen last kunnen krijgen van de koude wind tijdens het rijden. Hierbij vergeten ze goede motorsokken aan te trekken. Vaak lukt het al om je voeten goed warm te houden met dikke wollen sokken. Alleen soms heb je toch iets meer nodig dan dat. Verwarmde motorsokken zijn dan een must have en bieden de beste bescherming die je maar kunt gebruiken. In deze blog kijken we naar de beste verwarmde motorsokken.

Wat zijn verwarmde (motor)sokken

Verwarmde sokken voor op de motor draag je in je motorlaarzen en onder je motorbroek. De sokken worden verwarmd doordat er speciale elektrische draden in de sokken zitten. Die ervoor zorgen dat je de sokken warmer kunt maken. In de meeste gevallen bedien je deze door op een knopje op de sokken te drukken.

Vind de beste deal voor deze electrisch verwarmde motorsokken

Omdat de sokken echt verwarmd worden en onder zoveel lagen speciale motorkleding zitten is het haast onmogelijk dat ze niet de warmte en het comfort bieden die jij ervan kunt verwachten.

Maar dat is het hem nu, wat kun je precies verwachten? En bij welke merken kun je deze punten ook verwachten? Wanneer je op zoek gaat naar goede verwarmde sokken voor op de motor is het belangrijk dat je de juiste sokken kiest. Sokken die ook echt gebruikt kunnen worden voor jouw ritjes.

In deze blog gaan we uitgebreid in op het onderwerp van verwarmde sokken. We geven aan waaraan de beste verwarmde sokken moeten voldoen en geven ook meteen een aantal voorbeelden welke sokken er als beste uit de test komen. Omdat sokken een kledingstuk zijn en de één een iets andere mening heeft van wat er bij hem of haar past dan de ander, hebben we een aantal goede voorbeelden in de rij staan, zodat je kunt kiezen welk van deze verwarmde sokken er het beste bij je passen.

In deze test is er vooral gekeken naar sokken met de gemiddelde maten, waarin je sokken over het algemeen kunt kopen. Heb je een veel grotere sokkenmaat of juist een veel kleinere, vraag dan bij de leverancier of de sokken ook in jouw maat zijn, of kijk in de online catalogus of jouw maat erbij staat. Of je kunt kijken of je de sokken kunt passen en deze alsnog goed zitten.

Wat zijn de beste verwarmde motorsokken?

Laten we bij het begin beginnen en kijken wat er nodig is voor een bepaalde soort verwarmde sokken om deze op een positieve manier uit de test te laten komen. Waarom moet je voor de sokken van merk A gaan en waarom voldoet merk B weer niet aan de wensen? Dit kun je alleen weten als je weet waarop gelet moet worden.

Hieronder vind je de criteria waarop wij hebben gelet om een sok uit te kunnen roepen tot de beste. Dit zijn in onze ogen de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden wanneer je verwarmde sokken voor op de motor gaat kopen, waardoor je er zeker van kunt zijn of de verwarmde sokken die je al hebt of op het oog hebt wel goed genoeg bruikbaar zijn.

De pasvorm

Uiteraard is er één ding waar je het eerst op let wanneer je kleding of kledingaccessoires koopt, en dat is of ze wel passen. Bij verwarmde sokken is dit geen ander verhaal. De verwarmde sokken moeten natuurlijk wel lekker zitten, anders ga je je eraan ergeren en kan het zo zijn dat je ze steeds vaker laat liggen wanneer je ze toch wel nodig zou kunnen hebben. Kies daarom altijd voor sokken die ook echt lekker zitten en kijk daarna pas naar de toepassingen.

Het vermogen

Wanneer je sokken hebt gevonden die goed passen bij je smaak, is het belangrijk dat ze ook doen wat ze moeten doen, namelijk je voeten goed warmhouden. Dit gebeurt in de meeste gevallen door batterijtjes die warmte afgeven wanneer ze aangezet worden. Ook is het mogelijk dat er gebruik wordt gemaakt van een accu, zowel om de batterijen mee op te laden als zelf de warmte af te geven.

Het vermogen van de batterijen kan per merk verschillen. Dit vermogen wordt aangeduid in volt. Hoe meer volt, hoe meer vermogen. Het hangt er dus vanaf hoeveel warmte je wilt dat de sokken afgeven. Als je goed tegen kou kunt of je rijd niet veel met koud weer, dan heb je minder volt nodig dan wanneer je routes vrijwel altijd bezaaid zijn met sneeuw.

Formaat van de warmtebronnen

De batterijen en accu zijn meestal vrij klein, maar toch kun je beter wel controleren of alles goed weg te werken is. Hierbij is het belangrijk dat je genoeg ruimte hebt om de accu weg te kunnen werken, zonder dat dit gaat knellen of irritatie kan veroorzaken. Mochten de batterijen dan wel accu ter hoogte van je sokken zelf blijven zitten, dan is het verstandig om motorlaarzen te dragen waar deze warmtebronnen in passen. Mocht je juist vrij strakke laarzen dragen, kijk dan voor sokken waarvan de accu of aansluiting mogelijk boven de laars uit kan komen.

Mate van verwarming

Tot slot is bepalend of een verwarmde sok goed is of niet, door te kijken naar hoe deze je warmte geeft. Hierbij gaat het niet om de bovengenoemde bronnen zoals batterijen, maar welke punten van je voeten er verwarmd worden. Wordt je hele voet verwarmd of alleen een deel? En hoe zit het met je onderbenen? Volgens ons moeten in ieder geval je volledige voeten van hiel tot kleine teen goed warmte krijgen, anders kan dit weleens een onaangenaam ritje worden. Als ook je onderbenen mee verwarmd worden is dat alleen maar een pluspunt.

Merken voor beste verwarmde motorsokken

Bij de beste verwarmde motorsokken komt toch meer kijken dan alleen een mooie sok die lekker om je tenen zit. Het is dus belangrijk dat je sokken ook echt de warmte geven die je nodig hebt. Om je te helpen te vinden welke sokken echt bij je passen vind je hier de volgens ons beste merken op dit gebied.

Gerbing

Gerbing motorsokken verwarmd

Gerbing is al jaren een bekend merk op het gebied van verwarmde kleding. En verwarmde sokken zijn hierop geen uitzondering. Gerbing heeft twee soorten beste verwarmde motorsokken in het assortiment, waar er voor de motorrijder is gedacht aan speciale verwarmde sokken die goed kunnen verwarmen tijdens het rijden. Dit wordt gedaan door middel van een 12 volt aansluiting en speciale batterijen die je voeten en onderbenen tijdens de rit lekker warm houden via twee losse verwarmingselementen.

De kracht van de verwarmde sokken van Gerbing is dat ze echt gericht zijn op het verwarmen van de gehele voeten. Zo wordt er ook aan gedacht om niet alleen je zolen lekker warm te houden, terwijl je tenen er bijna vanaf vriezen. Bovendien komt de plug van de aansluiting bij de meeste uitvoeringen net boven je laarzen uit, waardoor je er veel makkelijker bij kunt.

Mocht je nu verwarmde sokken willen hebben, maar heb je genoeg aan het minimale? Dan kun je ook voor de uitvoering gaan van 7 volt. Deze sokken verwarmen alleen je voeten en niet je onderbenen, maar doen dit wel op elk plekje en bochtje die er aan je voet te vinden is. https://www.youtube.com/embed/PK8Xl-A7Fd4?rel=0

Klan

Klan e motorsokken verwarmd

Klan heeft zo zijn eigen beste verwarmde motorsokken die bij ons meteen doen denken aan een goede barbecue. Dit komt niet alleen vanwege de goede verwarming, maar ook omdat het design van de sokken veel doet denken aan dat van een grillplaat. Ze zijn lekker extra dik, waardoor ze goed comfortabel zitten zolang je maar geen te krappe laarzen draagt.

De Klan verwarmde sokken bedien je met een knopje aan de zijkant. De sokken worden verwarmd door middel van drie kleine oplaadbare batterijen of met de accu. Het formaat van deze batterijtjes is zo klein dat ze eenvoudig in je laars weggestopt kunnen worden. Ook hier geldt weer, zolang je laarzen maar niet te krap zitten. Samengevat betekent het dus dat zolang je maar goed en ruim genoeg zittend schoeisel je op de motor draagt, de verwarmde sokken van Klan erg goed van pas kunnen komen.

LENZ

Lenz motorsokken verwarmd

Tot slot willen we LENZ aan je voorstellen. Dit merk is misschien niet specifiek gericht op verwarmde sokken voor motorrijders, maar als ze werken, dan werken ze. En werken doen deze sokken zeker.

Het model dat hier besproken wordt is de LENZ 5.0. Een verwarmde sok waar de makers mee willen laten zien dat je er goed de hoogste en koudste bergen mee kunt beklimmen, dus een motorritje door een nacht in december zal ook geen probleem moeten zijn. De LENZ 5.0 is een verwarmde sok die comfortabel zit, net als een gewone sok, en extra verwarmingselementen heeft rondom de tenen, zodat deze extra goede verzorging krijgen.

Maar het meest revolutionaire vinden wij toch wel de Bluetooth bediening. Bij de meeste verwarmde sokken moet je om de temperatuur in te stellen, als er tenminste een optie voor is, dit van tevoren doen, omdat tijdens het motorrijden dit onbegonnen werk is door het uit- en aantrekken van andere kledingstukken zoals je laarzen en handschoenen. Maar omdat de LENZ 5.0 met Bluetooth werkt, kan het instellen gewoon op afstand. Zo kun je ook onderweg nog de warmte aanpassen zodat je altijd de juiste temperatuur hebt om je voeten lekker warm te houden tijdens de motorrit.

Externe links

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog