Beste nekwarmer motor: comfortabel op weg in warm en koud weer

Jasper

08 september 2023
Beste motor nekwarmer

Rijd je in ieder jaargetijde op de motor? Dan krijg je te maken met veel weersinvloeden. Je kunt je nek goed beschermen in warm en koud weer door te kiezen voor de beste nekwarmer motor. In de zomermaanden bescherming tegen insecten en zonnestralen en in de wintermaanden tegen de kou.

Terwijl je de rest van jouw lichaam goed beschermt, blijft jouw nek vaak open en bloot. De kille bries laat je rillen. Maar wat is dit precies? En waarom zou je deze aanschaffen als je ook gebruik kan maken van een sjaal of ander accessoire?

Dit is een nekwarmer voor op de motor

Een nekwarmer voor op de motor kan een hele hoop comfort geven voor iedere motorrijder. Met name op koude dagen als je het te koud op de motor kunt hebben. Naast kou, kan een nekwarmer ook tijdens hitte kan het je bescherming bieden als het te warm op de motor is.. Een nekwarmer beschermt tegen koude wind en andere weersinvloeden. En het is ook nog eens meer dan alleen een accessoire. Naast dat je jouw nek warm houdt, kan het ook nog eens zorgen voor een comfortabelere en aangenamere uitrusting om aan te trekken. Het maakt niet meer uit in welk jaargetijde jij op de motor stapt.

Nekwarmers worden meestal gemaakt van hoogwaardige materialen zoals fleece, microvezel, merinowol of zelfs technisch geavanceerde stoffen die speciaal zijn ontworpen om warmte vast te houden en vocht af te voeren. De meeste modellen zijn ontworpen om gemakkelijk over je hoofd te schuiven en comfortabel op hun plaats te blijven zitten terwijl je de weg trotseert.

Let op: een nekwarmer voor op de motor is geen balaclava. Een nekwarmer beschermt alleen je nek, waarbij een balaclava je hele hoofd (met uitzondering van je ogen) bedekt.

Waarom een beste nekwarmer motor dragen?

Motorrijden wordt al snel ongemakkelijk als de temperaturen beginnen te dalen of er een regenbui op de loer ligt. Veel mensen hebben de motor daarom een groot deel van het jaar in de stalling staan. Terwijl dit helemaal niet nodig is. De koude wind die normaal door jouw kraag dringt, komt met een nekwarmer namelijk niet meer bij de huid. Hiermee heb je een extra laag bescherming tegen de kou. Je houdt jouw nek warm en voorkomt dat je onderweg begint te rillen. Het warmtebehoud is daarom een van de voornaamste redenen om te kiezen voor dit accessoire en deze toe te voegen aan jouw standaard motoruitrusting. 

Naast bij koude temperaturen helpt de beste nekwarmer motor ook voor bescherming tegen de zon. Doordat je je nek minder blootstelt aan de zon, verbrand je minder snel. In de zomer rijden met een nekwarmer klinkt wellicht wat gek, maar kan echt helpen. Onze keuze gaat uit naar een nekwarmer van merinowol, omdat deze zowel bij koude als warme temperaturen een goede vochtregulatie heeft.

Een andere reden is op het gebied van veelzijdigheid. Nekwarmers zijn veelzijdig en kunnen op verschillende manieren worden gedragen. Je kunt ze om je nek wikkelen, over je mond en neus trekken als bescherming tegen de kou, of zelfs onder je helm dragen voor extra warmte. Je bepaalt hiermee zelf voor welke elementen je jezelf beschermt en op welke manier je dit doet. Dit betekent dat je je minder zorgen hoeft te maken over nat en ongemakkelijk worden tijdens je ritten. En je doet hier geen afbreuk aan het comfort dat je normaal gesproken hebt met de motorkleding. De nekverwarmer voorkomt schuren en irritatie, doordat er geen constante wrijving meer is. 

Waar op letten bij het kopen van een nekwarmer voor op de motor

Met een overvloed aan opties op de markt, kan het kiezen van de juiste nekwarmer een uitdagende taak lijken. Bij het kopen van een nekwarmer moet je ten minste rekening houden met een aantal belangrijke zaken:

Materiaal

op de materialen waarvan de nekwarmers zijn gemaakt. Kies voor materialen zoals fleece of merinowol voor optimale warmte-isolatie en comfort. Technische stoffen die vocht afvoeren, zijn ook een uitstekende keuze, vooral als je van plan bent om in wisselende weersomstandigheden te rijden. Het kan jou ook meer comfort geven als je voor de beste materialen kiest. 

Gebruik

Hoe ga je de nekwarmer gebruiken? Alleen bij koude dagen en gure weersomstandigheden? Ga dan voor een dikkere nekwarmer (richting balaclava) zoals de Alpinestars Winter Touring die bedoeld is om je warm te houden. Ga je voor bescherming tijdens de zomer? Dan is een lichtere of dunnere nekwarmer die meer lucht door laat een slimmere keus. Kies dan de Alpinestars Neck Tube). Rij je het hele jaar door? Dan is het handig om een nekwarmer te kopen met zowel een zomer en winter functie, bijvoorbeeld zoals de REV’IT! Urbano.

Ook wil je zo lang mogelijk met jouw nekwarmer voor op de motor kunnen doen. Zeker als deze qua kleuren en patronen volledig bij jouw persoonlijke stijl past. Investeer in een nekwarmer van hoge kwaliteit die bestand is tegen slijtage en langdurig gebruik. Dubbel gestikte naden en hoogwaardige afwerking zorgen ervoor dat je nekwarmer de tand des tijds doorstaat.

Pasvorm

Een andere belangrijke factor is de pasvorm. Zorg ervoor dat de nekwarmer goed past en comfortabel blijft zitten terwijl je rijdt. Kies voor modellen met verstelbare sluitingen of elastische materialen voor een optimale pasvorm. En heb je al eens gekeken naar de veelzijdigheid? Het is goed om bij jezelf na te gaan hoe je de beste nekwarmer motor wilt dragen. Je kan sommige modellen namelijk op meerdere manieren aandoen.

Veel nekwarmers zijn one size door het elastische materiaal, maar er bestaan ook modellen die een maatvoering hebben zoals de REV’IT! Urbano.

De beste nekwarmers op dit moment 

Met een groot aantal modellen op de markt, is het niet altijd eenvoudig om een keuze te maken. Je bent al snel het overzicht kwijt. Er zijn echter een aantal modellen die je mee moet nemen in jouw zoektocht, omdat deze als beste uit de test komen op dit moment.

Keuze voor in de winter: Alpinestars Winter Touring

Winter keuze: Alpinestars Winter Touring

De Alpinestars Winter Touring is een nekwarmer en balaclava in 1. Een product met maximale isolatie en sluit je volledig in. Een goede oplossing voor als je in de winter echt warm wilt blijven. Als je het ons vraagt biedt deze net iets teveel warmte om ook in de zomer te gebruiken.

Alpinestars winter touring motor nekwarmer

Beste nekwarmer motor voor warme en koude dagen: REV’IT! Urbano

Een van de modellen is de REV’IT! Urbano. Deze nekbeschermer kenmerkt zich door zijn veelzijdigheid in zowel warme als koele omstandigheden. Doordat er twee verschillende delen aan de nekwarmer zitten, kies je zelf of je de zomer of winterzijde gebruikt.

Revit urbano motor nekwarmer

Basisversie: Alpinestars Neck Tube

Een ander model om naar te kijken is de Alpinestars Neck Tube. Een simpele lichte nekwarmer die met name in warme dagen bescherming biedt. Door het elastische materiaal is het een one size en kan je bijna niet missen met deze. De Alpinestars Neck Tube heeft verschillende kleuren en patronen, dus mocht je net wat meer willen opvallen is dit een topkeuze. De veelzijdigheid van deze nekwarmer is dat je ‘m op verschillende manieren om je hoofd kan vormen voor een betere pasvorm en comfort als je daar behoefte aan hebt.

alpinestars neck tube

Persoonlijke nekwarmer: Buff Polar

Persoonlijk rijd ik veel met een Buff Polar nekwarmer, deze Buff warmers zijn jarenlang mijn favoriet voor motorrijden en wintersport. De Buff neck warmer heeft vergelijkbaar resultaat als de Alpinestars, maar biedt ook nog een fijne fleece laag.

Buff Polar

Alternatieven

Op bol.com vind je een groot aanbod aan goedkopere nekwarmers. Ze zijn niet specifiek bedacht voor motorrijden, maar bieden een prima basissbescherming

Goedkope nekwarmers

Zo onderhoud je de beste nekwarmer motor

Omdat je een beste nekwarmer motor in veel verschillende omstandigheden draagt is goed onderhoud essentieel. Regelmatig wassen is daarom een vereiste. Je hebt de nekwarmer ook dichtbij of zelfs op je gezicht. Dus het is niet alleen voor de nekwarmer slim om te wassen, maar ook voor je persoonlijke hygiene.

Let bij het wassen op de wasinstructies die aangegeven staan bij de materialen. Sommige materialen mogen in de wasmachine, terwijl andere materialen alleen op de hand gewassen mogen worden. En vergeet de nekwarmer niet te luchten na gebruik. Vocht en zweet kan zich hier namelijk in ophopen en moet verdampen voordat je hem weer in de kast legt. Dit helpt om nare geurtjes te voorkomen en de levensduur van het materiaal te verlengen.

Is de nekwarmer helemaal droog? Zorg er dan ook voor dat deze droog blijft. Bewaar jouw nekwarmer op een droge en goed geventileerde plaats. Zo voorkom je dat er nare geurtjes aan komen en krijgt schimmel ook geen kans om te vormen. En voorkom blootstelling aan overmatige hitte. De blootstelling door hete radiatoren of direct zonlicht kan de vezels van je nekwarmer beschadigen. Houd het nat en droog het op natuurlijke wijze. Je kan ervoor zorgen dat je jouw nekwarmer zo lang mogelijk mee laat gaan en de investering zichzelf na verloop van tijd terugbetaalt. 

Hier kan je de nekwarmers vinden

Ben je zelf op zoek naar een goede nekwarmer voor op de motor? Dan kan je deze op een groot aantal plekken terugvinden. Als eerste kan je kijken bij de motorzaken in jouw omgeving. Hier heb je de mogelijkheid om alle modellen met eigen ogen te zien en jouw vragen te stellen aan professionals. Als je al iets meer ervaring hebt met de nekwarmers kan je ook bij online webwinkels en websites kijken. Je hebt hier vaak een nog uitgebreider assortiment om jouw keuze uit te maken. Zo vind je ongetwijfeld een model dat beter bij jouw stijl aansluit. Beurzen en evenementen zijn een andere plek waar je naartoe kan. Vraag hier ook eens aan andere motorrijders wat hun favoriet is. Je zal merken dat het maken van een keuze veel eenvoudiger wordt. 

Jouw nek beschermen tijdens de motorritten

Ben je overtuigd van de werking van een goede nekwarmer? Het is niet zomaar een accessoire, maar een onmisbaar onderdeel voor iedere motorrijder die graag comfortabel en stijlvol de weg op wilt gaan. In ieder jaargetijde genieten van een mooie motorrit moet immers gewoon kunnen. Zowel voor beginners als vergevorderde motorrijders zijn er voldoende opties beschikbaar. De nekwarmers geven jou de bescherming tegen kou die je nodig hebt, terwijl je er ook nog eens comfortabel bij loopt. Zeg maar vaarwel tegen de geïrriteerde huid door de wrijving van de kraag en hallo tegen mooie motorritten in jouw omgeving. Door alle factoren in het achterhoofd te houden, heb je binnen een korte tijd jouw nieuwe nekwarmer aangeschaft. 

Veelgestelde vragen bij beste nekwarmer motor

  • Een nekwarmer voor de motor is een speciaal ontworpen accessoire om je nek warm te houden tijdens het motorrijden. Het biedt bescherming tegen de koude wind en helpt je comfortabel te blijven, zelfs tijdens lange ritten in koude weersomstandigheden. Bij warme weersomstandigheden zorgt de nekwarmer ervoor dat je beschermd bent tegen insecten en UV-straling.

  • Nekwarmers voor motorrijders zijn vaak gemaakt van warme en ademende materialen zoals merinowol, fleece, microvezel, of thermisch gevoerde stoffen. Deze materialen bieden isolatie tegen de kou en voeren vocht af om je droog te houden.

  • Nekwarmers zijn ontworpen om onder je motorhelm gedragen te worden. Ze zijn dun genoeg om comfortabel onder de helm te passen zonder de pasvorm of veiligheid in gevaar te brengen.

  • Nekwarmers zijn het hele jaar door nuttig. Terwijl ze in de winter je warm houden, kunnen ze in de zomer ook bescherming bieden tegen de zon en voorkomen dat zweet je nek bereikt, waardoor je comfortabeler blijft.

  • De meeste nekwarmers voor motorrijders kunnen eenvoudig in de wasmachine worden gewassen. Controleer altijd het waslabel op het product voor specifieke instructies. Vermijd het gebruik van wasverzachters, omdat deze de ademende eigenschappen van het materiaal kunnen verminderen. Hang je nekwarmer te drogen om de levensduur te verlengen.

Externe bronnen

Wikipedia

Wielrenner

Bekijk de beste nekwarmer deal (korting!)

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog