Beste verwarmde handvaten voor op de motor

Jasper

30 december 2022

Op zoek naar de beste verwarmde handvaten voor je motor? Of heb je er wel eens van gehoord, maar weet je niet precies wat het is? Lees dan snel verder! Verwarmde handvaten zijn een uitstekende manier om jezelf en je handen warm te houden tijdens de koudere dagen.

Beste verwarmde motor handvaten

Koude handen maakt van een fijne motorrit een irritante rit

Tijdens de wintermaanden moet je immers goed tegen de kou beschermd zijn tegen de motor. Door de hoge snelheden kan de kou op een motor nog kouder aanvoelen. Hieronder kun je meer lezen over verwarmde handvaten. Uitgelegd wordt wat het is en welke soorten er zijn. Ook wordt er dieper ingegaan op de beste verwarmde handvaten van dit moment. Nooit meer koud op de motor dankzij verwarmde handvaten.

Koud op de motor

Te koud op de motor? Gebruik verwarmde handvaten. Zeker tijdens de winterse maanden kan het bijzonder koud op de motor zijn. Er zijn diverse manieren om jezelf tegen de kou te beschermen. Ten eerste kun je jouw kleding afstemmen op de omstandigheden. Een goede winter motorjas helpt bijvoorbeeld al een hoop tegen de kou.

Als deze voorzien is van een thermovest of een beschermend membraan kun je het jezelf best aangenaam maken op de motor. Ook warme handschoenen, broek en schoenen kunnen een verschil maken. Als je echt verzekerd op de motor wilt zijn van warme handen op de motor, kun je het best gebruik maken van verwarmde handvaten.

Wat zijn verwarmde handvaten precies?

Verwarmde handvaten, ook wel bekend als handvatverwarming, zijn een manier om je handen warm te houden op de motor. Dit elektrisch verwarmingssysteem zorgt er voor dat de handvaten van je motor een aangename temperatuur blijven behouden. Op vele grotere tour machines zitten verwarmde handvaten standaard inbegrepen. Alhoewel je jouw handen al een heel eind kan beschermen middels handschoenen, zijn verwarmde handvaten de beste manier om warme handen en een fijn gevoel op de motor te garanderen. Bovendien heb je de keuze uit meerdere standen, zodat je zelf kunt bepalen hoe warm de handvaten zijn.

Welke verwarmde handvaten?

Niet elk verwarmd handvat is geschikt voor iedere motor. Voor elk type motor zijn er bijpassende verwarmde handvaten. Zo maak je altijd de juiste keuze als je passende handvaten gaat uitkiezen. Ook moet er gelet worden op eigenschappen zoals bijvoorbeeld stuurdikte.

Hieronder worden de verschillende soorten verwarmde handvaten voor je op een rijtje gezet. Welke verwarmde handvaten passen het best bij jou motor?

Touring verwarmde handvaten

Ten eerste zijn er de toermotoren. Zoals de naam al aangeeft, is deze motor gericht op het toeren. Deze motor is bestemd voor toeristisch gebruik. Binnen deze categorie heb je nog meerdere subcategorieën. Zo is er bijvoorbeeld de Commuter Bike, bestemd voor woon- en werkverkeer. Maar je hebt ook de sporttoermotoren, een mix tussen een sportmotor en een toermotor. Voor de avontuurlijke toerist. Als je over een dergelijke motor beschikt, maak je gebruik van verwarmde handvaten voor touring. Een voorbeeld hiervan is de Oxford HotGrips Touring. Alhoewel deze voor universeel gebruik zijn, ligt de focus op toermotoren.

HotHands

Naast de speciaal voor toermotoren ontwikkelde verwarmde handvaten, kun je er tevens voor kiezen om gebruik te maken van zogenaamde HotHands. Het voordeel van dit type verwarmd handvat is dat deze niet permanent bevestigd zitten aan je motor. Dit zijn namelijk hoezen die je om de handvaten van je toermotor heen kunt schuiven. Ze worden met klittenband bevestigd. Deze HotHands hebben een universeel karakter, dus je kunt ze ook voor andere typen motoren naast de toermotor gebruiken. Er zijn twee type HotHands: de standaard variant en de carbon heated variant.

Sports verwarmde handvaten

Naast de toermotoren zijn er tevens motoren voor de sportieve motorrijder. Deze staan bekend als sportmotoren of racemotoren. Ook hierbij dien je te kiezen voor verwarmde handvaten die gemaakt zijn voor dit type motor: sports verwarmde handvaten. Ze kunnen een maximale temperatuur van 50 graden Celsius behalen. Daarnaast kunnen ze op maat gemaakt worden.

Adventure verwarmde handvaten

Ben jij een avontuurlijke motorrijder? In dat geval beschik je waarschijnlijk over een Allroad motor, ook wel bekend als een Offroad motorfiets. Ook tijdens de winter zul jij niet bang zijn om op de motor te springen, maar je moet wel optimaal beschermd zijn. Daarom kies je voor adventure verwarmde handvaten. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor deze type motorfietsen. Allroad motoren worden tijdens alle weertypen gebruikt. De Adventure verwarmde handvaten zijn hier dan ook op berekend.

Verwarmde handvaten voor quad, ATV en scooter

Ook op een quad, ATV of scooter wil je het warm hebben tijdens de winter. Ook voor deze type motorfietsen zijn er verwarmde handvaten. Voor de quad en de ATV kun je gebruik maken van de ATV verwarmde handvaten. Een goed voorbeeld hiervan is de Oxford HotGrips ATV / Quad / scooter. Deze zijn voorzien van duimgas. Scooters kunnen gebruik maken van de hierboven genoemde HotHands. Deze zijn op de handvaten te schuiven, waarna ze bevestigd kunnen worden met klittenband.

Welke verwarmde handvaten kan ik het best kopen?

Je hebt kunnen lezen wat verwarmde handvaten precies zijn en welke soort verwarmde handvaten je zoal kunt bestellen. Ook de meerwaarde van verwarmde handvaten voor op de motor is aan je getoond. Ze houden je handen aangenaam warm en zorgen voor een meer comfortabel gevoel op de motor tijdens de winterse dagen. Kou is vervelend. Verwarmde handvaten helpen je de kou beter te weerstaan. Maar wat zijn de beste verwarmde handvaten van dit moment? Hieronder worden een aantal merken voor je onder elkaar gezet.

Oxford HotGrips

Het grootste en bekendste merk op het gebied van verwarmde handvaten is Oxford. De HotGrips zetten al jarenlang de standaard op dit vlak. Dit merk beschikt dan ook over diverse verwarmde handvatten in het assortiment. Allen excelleren op hun eigen manier. Ten eerste zijn er de universele HotHands, die eenvoudig te plaatsen vallen op elke soort motorfiets. Deze handvaten hebben meerdere voordelen. Ze verwarmen je handen prima, zijn eenvoudig te plaatsen en bovendien zijn ze niet permanent. Je kunt ze dus ook weer eenvoudig verwijderen.

Daarnaast heeft Oxford voor elk type motorfiets de beste verwarmde handvaten in het assortiment. Voor toermotoren zijn er de Oxford HotGrips Touring – Premium Range. Alhoewel deze handvaten speciaal gemaakt zijn voor de toermotor, hebben ze een universeel karakter. Ze kunnen dus voor andere motoren gebruikt worden. Ze zijn het meest geschikt voor motoren met een stuurdikte van 22 mm. Ook dient de motor van een 12 volt circuit voorzien te zijn. De lengte van het handvat is 120 mm, maar dit kan bijgesneden worden tot 110 mm.

Daarnaast zijn er verwarmde handvaten voor de sportieve motorrijders. Dit zijn de Oxford HotGrips Sports – Premium Range. Wat deze handvaten geschikt maakt voor sportmotoren is de extra grip die deze handvaten je bieden. Er zijn 5 standen, tot een temperatuur van maximaal 50 graden Celsius. Vergeten het handvat uit te zetten? Geen probleem, de verwarmde handvaten gaan na een tijdje automatisch uit als ze niet gebruikt worden. Hetzelfde geldt voor de verwarmde handvaten voor de avontuurlijke motorrijders (Allroad / Offroad motorfietsen): de Oxford HotGrips Adventure. Het grote verschil met de handvaten voor sportmotoren is dat de Oxford HotGrips Adventure langer zijn. Ze geven je een optimale grip en controle over de handvaten.

Tot slot zijn er nog verwarmde handvaten voor ATV, quad en scooter. ATV en quads maken gebruik van HotGrips die speciaal gemaakt zijn voor deze motoren. Ze zijn eenvoudig te plaatsen, makkelijk in gebruik, geven je veel grip en ze beschikken over twee standen. Voor een scooter heb je de keuze. Je kunt kiezen voor de universele HotHands, maar er is tevens een light variant van de HotGrips beschikbaar voor de scooter.

Koso verwarmde handvaten

Ook de handvatverwarming van Koso mag er wezen. Koso is van origine een Japanse producent die gespecialiseerd is in het maken van diverse hoogwaardige onderdelen voor de motor. Alles van lampen tot aan elektronica, en van motoronderdelen tot aan verwarmde handvaten. Al sinds 1989 bestaat dit bedrijf. Ondanks hevige concurrentie gaat dit Japanse bedrijf dus al een tijdje mee. Deze producent verkoopt wereldwijd, dus ook in Nederland. Ook handvatverwarming is in het assortiment van dit bedrijf terug te vinden.

Handvatverwarming van Koso beschikt over 5 standen, waarbij de hogere temperaturen nooit de greep zullen beschadigen. De lengte van het handvat is 121 mm. Het uiteinde is open. Wat de verwarmde handvaten van Koso een streepje voor geven op de concurrentie, is het aangename design. Door het ergonomische ontwerp zijn deze handvaten sneller warm dan vergelijkbare producten. Dankzij het rubber heb je genoeg grip en zijn de handvaten altijd comfortabel.

Vicma verwarmde handvaten

Op zoek naar handvatverwarming maar wil je niet de hoofdprijs betalen hiervoor? Er zijn tevens verwarmde handvaten verkrijgbaar voor mensen met een kleiner budget. Vicma verwarmde handvaten zijn hier een goed voorbeeld van. In tegenstelling tot duurdere varianten beschikt Vicma handvatverwarming over maar 2 standen. Dankzij het rubber, wat goed om kan gaan met de hogere temperaturen, hebben je handen altijd genoeg grip op de motor. Het plaatsen van deze handvaten is eenvoudig, en dankzij de gebruikte materialen zijn deze verwarmde handvaten van Vicma tevens erg duurzaam. Ze gaan lang mee.

Verwarmde motorhandschoenen

Een alternatief is verwarmde motorhandschoenen deze worden elektrisch verwarmd en housen je handen warm tijdens het motorrijden. Maar ook een verwarmde motorbroek is bijna een vereiste als je ook in de koudere maanden van het jaar op de motor wil kunnen rijden.

Aanbieding

Het kopen van iets nieuws voor je motor is natuurlijk altijd leuk. Zelf kan ik echt uitkijken naar de postbode als het pakketje er nog niet is. Ik weet inmiddels hoe laat hij voor de deur staat. Dan zorg ik echt wel dat ik er ben om het aan te pakken, direct de keuken in te gaan voor een vlijmscherp mes, de doos open te trekken en de inhoud te bewonderen. Lang duurt dat niet en na wat gepriegel met het openmaken van het doosje kan ik mijn nieuwe aankoop eindelijk aanschouwen ;-).

Veelgestelde vragen bij verwarmde handvaten

 • De prijs van handvatverwarming varieert afhankelijk van het merk, het model en de functies die ze bieden. Over het algemeen kun je verwachten dat basisversies beginnen bij ongeveer €30 tot €50, terwijl premium modellen met meer functies en een bekender merk kunnen oplopen tot €150 of meer.

 • De keuze voor handvatverwarming hangt af van je motor, je persoonlijke voorkeur en je budget. Zorg ervoor dat je kiest voor een set die compatibel is met het model en merk van je motor. Bovendien is het belangrijk om te bepalen of je een directe aansluiting op de accu wilt of een plug-and-play-systeem.

 • Handvatverwarming maakt gebruik van elektrische draden die warmte genereren wanneer er stroom doorheen loopt. Ze worden geïnstalleerd onder de handvatten van je motor en aangesloten op de accu. Veel systemen hebben een regelbare thermostaat waarmee je de temperatuur van de handvatten kunt aanpassen.

 • Oxford is een bekend merk dat verschillende modellen handvatverwarming biedt, variërend in functies en prijs. Enkele populaire modellen zijn de Oxford HotGrips en de Oxford Premium Touring handvatverwarming. Het is belangrijk om het model te kiezen dat het beste past bij je rijbehoeften en de specificaties van je motor.

  1. Verwijder de oude handvatten van je motor
  2. Sluit de verwarmingselementen aan volgens de instructies van de fabrikant
  3. Bevestig de verwarmingselementen op het stuur en zorg ervoor dat ze stevig en gelijkmatig zitten
  4. Sluit de verwarmingselementen aan op de stroombron, meestal de accu van de motor (let op dat de handvatten niet aan kunnen staan als de motor uit staan)
  5. Plaats de nieuwe handvatten over de verwarmingselementen
  6. Installeer de temperatuurregelaar op een gemakkelijk toegankelijke plaats
  7. Test het systeem om er zeker van te zijn dat het correct werkt voordat je gaat rijden

Externe links

Wikipedia

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog