Beste motor voor beginners

Jasper

11 februari 2024
Motor voor beginners

De motorrijlessen zitten erop en je bent er klaar voor: het kopen van je eerste motor. Maar wat is nou de beste motor voor beginners? Je gaat natuurlijk een motorhelm kopen, een goede stevige motorjas, motorbroek en betrouwbare handschoenen.

Naast al die kleding is de belangrijkste aankoop die je gaat doen natuurlijk je nieuwe motor. Maar wat is een goede motor voor beginners en waar moet je allemaal rekening mee houden? Er zijn tientallen motoren die jij kunt aanschaffen. Wellicht heb jij een droommotor die je altijd al hebt willen hebben. Het kan verstandig zijn om die niet direct aan te schaffen. Zo leer je een stuk makkelijker en sneller op een wat lichtere motor dan meteen voor een 1000cc racemotor te gaan.

Beste motor voor beginners

Of je nou van Adventure hou of van Naked, Sport of Tour. In elke klasse zijn mooie en goede motoren te vinden die passen bij jou als beginnend motorrijder.

TypeMerkModel
AdventureBMWF650
AdventureHondaTransalp 700
AdventureApriliaPegaso 650
NakedKawasaki Z650
NakedHondaCBR600
NakedYamahaMT-07
TourSuzukiV-Strom 650
TourYamahaTracer 700
TourHondaNC750X
ChopperHondaRebel 500
ChopperSuzukiIntruder VS 700
ChopperYamahaDragster 650
Cafe racerHondaCB (400 tot 700)
Cafe racerSuzukiGS (400 tot 700)
SportYamahaR6
SportSuzukiGSX-R 750
SportHondaFireblade 600RR

De vele opties kunnen het lastig maken om te bepalen welke motor voor beginners jouw beste keuze is. Uiteindelijk kies je jouw eerste motor helemaal zelf, maar we helpen je graag met wat tips en type motoren voor beginners die je kunt overwegen. In elk geval geldt: maak een aantal proefritjes op verschillende motoren en type motoren. Daarmee krijg je het allerbeste gevoel bij een motor en dingen als de zithouding.

Koop voordelige motorkleding en accessoires

Bij bekende motor webshops

In dit artikel vind je niet alleen handige informatie over tal van motoren, maar ontdek je ook tips over welke motor voor jou een goeie keus als eerste motor is. We hebben bij dit artikel met name gekeken naar beginners motoren voor het A rijbewijs.

Beginnersmotoren per type

Het is aan jou om te bepalen welk type motor voor jou de beste keuze is. En om het makkelijker te maken, vind je hier een overzicht van de verschillende type motoren. De keuze voor een motor is per persoon verschillend. Zowel het model als het type, het vermogen, de zithouding en veel andere factoren spelen een grote rol. Iedereen heeft een andere motor die voor hen de beste keuze is. Er is daarom niet een beste motor die voor iedereen de juiste keuze is. Kies vooral een motor waar jij je goed bij voelt!

Welk type motorrijder je ook bent: het is altijd mogelijk om een goede eerste motor aan te schaffen. Door de bovenstaande punten mee te nemen en te ontdekken welk type motorrijder jij bent, ben je in staat om de beste keuze te maken. Wat is een goede motor voor beginners? Hier bekijk je onze lijst met beste beginnersmotoren in diverse categorieën. Zo is het een stuk makkelijker om een goede keuze te maken en optimaal te gaan genieten van jouw ritten op je eerste motor.

Beste adventure motor voor beginners

Een adventure motor is de beste keuze wanneer je dagelijks op de motor gaat rijden. Je zit niet alleen 

hoger, maar je hebt ook veel bodemvrijheid en je hebt ook te maken met genoeg power. Een adventure motor lijkt veel op een allroad motor: het zijn dezelfde types, maar een allroad is vaak lichter in gewicht en vermogen. De adventure motoren voor beginners zijn ideaal voor comfortabele en lange ritten op tal van uiteenlopende wegen. Dit zijn de beste adventure motoren voor beginners:

Beste adventure motor voor beginners

Een adventure motor is de beste keuze wanneer je dagelijks op de motor gaat rijden. Je zit niet alleen

  • BMW F650
  • Honda Transalp 700
  • Aprilia Pegaso 650

BMW F650

Beste motor voor beginners: bmw f650

Type: allroad
Motor: 1-cilinder

De BMW F650 is een motor die in 1993 op de markt kwam en tot 2000 werd gemaakt. De motor is allroad en heeft een cilinderinhoud van 652cc. De motor haalt een topsnelheid van 163 km/h. Vooral bij rijden op asfalt is deze motor zeer aan te raden.

Honda Transalp 700

Beste motor voor beginners: honda transalp

Type: allroad, adventure
Motor: 2-cilinder

De Honda Transalp 700 is vooral geschikt voor kronkelende wegen. De 3 schijfremmen zijn kwalitatief zeer goed en daarnaast is het mogelijk om de motor te voorzien van een ABS-remsysteem. Het gewicht en de slanke lijn maken het zeer aantrekkelijk om met deze motor door de stad te bewegen en voor het filerijden op de motor.

Aprilia Pegaso 650

Beste motor voor beginners: aprilia pegaso

Type: allroad
Motor: 1-cilinder

De Aprilia Pegaso 650 is een motor die in 1990 gelanceerd werd door Aprilia. Er kwamen twee versies op de markt: de eerste versie met een 125cc motor en de tweede versie met een 600cc motor. Deze laatste lijn werd tot 2009 gemaakt en verkocht. Deze eencilinder motorfiets is perfect voor langere ritten op zowel kronkelige wegen als asfalt.

Beste naked bike voor beginners

Een naked bike is een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een makkelijke straatmotor waarmee je leuke ritjes mee kunt maken. Deze motor heeft een lichte en relaxte zithouding. Je kunt altijd een naked motor vinden die past bij jouw lengte. Naked motoren hebben geen kuipen of windscherm en je hebt dan ook geen bescherming tegen de wind. Dit type motor is verkrijgbaar in tal van versies, zowel in gewicht als in vermogen. Dit zijn onze tips voor goede naked motor voor beginners:

Kawasaki Z650

Beste motor voor beginners: kawasaki z650

Type: naked bike
Motor: 2-cilinder

De Kawasaki Z650 is al jaren een ongekend populaire motor en dat is vandaag de dag nog steeds het geval. Het is een echte naked bike die volop geschikt is voor het maken van leuke ritjes. De Kawasaki Z650 wordt nog steeds gebouwd en is dan ook als nieuwe 2022 versie te kopen, maar je kunt ook voor een model uit een eerder bouwjaar kiezen.

Honda CB600

Beste motor voor beginners: honda cb600

Type: naked bike
Motor: 4-cilinder lijnmotor viertakt

De cilinderinhoud van de Honda CBR600 is 600cc. Deze motor heeft een vloeistofgekoelde 4-cilindermotor met een vermogen van 85 PK. Dit type motor heeft een goede naam en staat dan ook bekend als een betrouwbare motor met all-round eigenschappen. De Honda CBR600 is comfortabel genoeg voor lange afstanden op de weg.

Yamaha MT-07

Beste motor voor beginners: mt07 yamaha

Type: naked bike
Motor: 2-cilinder

De Yamaha MT-07 ziet er slank ens portief uit. Je kunt deze motor aanschaffen in meerdere versies, waaronder de 75 PK versie. De MT-07 is niet voor niets een van de beste in de Hyper Naked klasse. De 690cc CP2-motor wordt alom geprezen en je kunt zelf gaan ervaren waarom.

Beste tour motor voor beginners

Een tourmotor is natuurlijk bedoeld om mee te touren. Het is dan ook erg belangrijk dat dit type motor zeer comfortabel is. De zithouding is een beetje onderuit gezakt. Daarnaast kun je bij dit type motor profiteren van verschillende gemakken, zoals een groot windscherm, een handvatverwarming en radio. Dit type motor heeft een wat zwaarder blok. Je kiest voor een tourmotor wanneer je het hele jaar door ritjes wilt maken. Deze motor is sterk genoeg voor het afleggen van veel kilometers, ook in de winter. Dit zijn onze tips voor de beste tourmotors voor beginners:

  • Suzuki V-Strom 650
  • Yamaha tracer 700
  • Honda NC750X

Suzuki V-Strom 650

Beste motor voor beginners: vstrom 650

Type: tourmotor
Motor: 2-cilinder

Met de Suzuki V-Strom 650 kies je voor een middelzware en sportieve tourmotor van het merk Suzuki als motor voor beginners. Deze motor heeft een standaard rijhouding en is inzetbaar bij diverse rijomstandigheden. Zo is de motor perfect voor woon-werkverkeer, maar ook voor cruisen en touren. Ook voor offroad rijden is de Suzuki V-Strom 650 enigszins geschikt. De cilinderinhoud van de motor is 645cc.

Yamaha Tracer 700

Beste motor voor beginners: yamaha tracer 700

Type: tourmotor
Motor: 2-cilinder

De Yamaha Tracer 700 is een lichtere variant van de allroad Tracer van Yamaha. Deze motor is voorzien van windbescherming, staat hoger op de poten en biedt meer veelzijdigheid. De zuinige motor is voorzien van 689 cc en is daardoor zeer sterk. De Yamaha Tracer 700 is breed inzetbaar voor zowel lange ritten als korte tochten.

Honda NC750X

Beste motor voor beginners: honda nc750x

Type: tourmotor
Motor: 2-cilinder

Honda is niet voor niets een toonaangevend merk op het gebied van motoren en ook als het gaat om de Honda NC750X gooit het merk hoge ogen. Deze valt onder de beginner motoren: hij is stabiel op asfalt en is ook ideaal om in de stad of door files te rijden. De 2-cilinder motor van 745cc levert 58 PK en is daarnaast zeer gebruiksvriendelijk.

Beste chopper voor beginners

De chopper is de ultieme motor wanneer je vooral relaxte ritten wilt maken. Bij dit type motor gaat het niet om hard door de bochten scheuren: je wilt vooral genieten van de omgeving en de tijd die je doorbrengt op je motor. Je zit lekker onderuit gezakt terwijl je over mooie wegen rijdt. Een chopper wordt daarom ook wel een cruiser genoemd. Een chopper is een stoere motor voor lange en relaxte ritten. Dit zijn onze tips voor de beste chopper beginnersmotoren:

  • Honda Rebel 500
  • Suzuki Intruder VS 700
  • Yamaha Dragster 650

Honda Rebel 500

Beste motor voor beginners: honda rebel 500

Type: chopper/cruiser
Motor: 2-cilinder

Met de Honda Rebel 500 kies je voor ultieme vrijheid op je motor. Dit type is perfect voor cruisen en biedt veel comfort.

Hij oogt ook stoer!

Als je graag voor een nieuwe motor wilt gaan die uniek is, is deze sportieve motor zeker een aanrader.

Suzuki Intruder VS 700

Type: chopper/cruiser
Motor: 2-cilinder

De Suzuki Intruder VS 700 is een motortype dat perfect is wanneer je op zoek bent naar een echte cruiser. Deze motor heeft schitterende uitstraling en is dan ook echt een aanrader voor de liefhebber en de beginnende motorrijder. Het is natuurlijk even wennen wanneer je als beginner op deze motor stapt, maar de Suzuki Intruder VS 700 is een prima instapmodel.

Yamaha Dragster 650

Beste motor voor beginners: suzuki intruder

Type: chopper/cruiser
Motor: 2-cilinder

Een andere goede Yamaha motor is de Yamaha Dragster 650. In je zoektocht naar een chopper is dit model zeker een goede keuze. De 2-cilinder motor met 649 cc heeft een mooie uitstraling en heeft daarnaast ook de kwaliteiten die je van een Yamaha motor mag verwachten.

Beste café racer voor beginners

Een café racer is een type motor dat stamt uit de jaren 50. Het is een standaardmotor die wordt omgebouwd tot een meer sportief model. De motor heeft een lichtere tank, een lager stuur, een eenpersoonszadel en een sportief uitlaatsysteem. Je kunt kiezen voor zowel een nieuw als een ouder model café racer. Het is dan ook goed mogelijk om voor dit type motor te kiezen wanneer je op zoek bent naar een sportief model die er vooral heel indrukwekkend uitziet. Dit zijn onze tips voor de beste motor voor beginners voor de café racer:

  • Honda CB (400 tot 700 cc)
  • Suzuki GS (400 tot 700 cc)

Honda CB

Beste motor voor beginners: honda cb

De Honda CB is een uitgebreide serie van verschillende motoren. In je zoektocht naar de beste motor voor beginners is het slim om te kiezen voor een motor van 400 tot 700 cc. Op deze manier kun je op je gemak kennismaken met een café racer.

De Honda CB serie bevat onder andere de CBX Café racer en de CB450 Café racer: beide zeer krachtige en goede motoren voor beginners.

Suzuki GS

Beste motor voor beginners: suzuki gs

De Suzuki GS is een serie die bestaat uit verschillende modellen. Onder andere de Suzuki GS500 wordt gezien als een zeer populaire beginnersmotor. De motor is in 3 versies verkrijgbaar: de GS500, GS500E en de GS500F (met kuip). De GS500/GS500E is een 2-cilinder motor met een cilinderinhoud van 487 cc en een vermogen van 46,3 PK.

Beste sportmotor voor beginners

Houd jij van snelheid en wil je graag een snelle en sportieve motor? Dan is het slim om voor een sportmotor te kiezen als motor voor beginners. Met deze motor bereik je hoge snelheden en haal je de echte snelheidsduivel in je naar boven. Deze type motoren hebben een zeer goede ligging op de weg, maar zijn wat minder geschikt voor dagelijks gebruik. Voor racen op een circuit is een sportmotor wel de perfecte keuze. Vergeet ook niet een sportieve motorhelm erbij te kopen! Wat is een goede motor voor beginners als je graag een sportmotor wilt? Hier vind je onze tips voor de beste sportmotor voor een beginner:

  • Yamaha R6
  • GSX-R 600
  • Honda Fireblade 6000RR

Yamaha R6

Beste motor voor beginners: yamaha r6

Type: sport
Motor: 4-cilinder

Voor de echte snelheidsduivels is de Yamaha R6 een aanrader. Deze sportmotor is betrouwbaar en zorgt ervoor dat je strak kunt rijden. Het is vooral een goede keuze voor wanneer je op circuits gaat rijden: hier is de vormgeving ook naar. De 599 cc motor heeft een zithouding die is gecreëerd voor het circuit.

GSX-R 600

Beste motor voor beginners: suzuki gsxr600

Type: sport
Motor: 4-cilinder

De GSX-R 600 is een motor van de Japanse fabrikant Suzuki. Deze motor is voornamelijk gecreëerd voor op het circuit. De GSX-R 600 lijkt vooral op technische gebied veel op de GSX-R 750, maar er zijn ook verschillen. De 599 cc motor is zeer krachtig en snel op het circuit.

Honda Fireblade 6000RR

Beste motor voor beginners: fireblade 600rr

Type: sport
Motor: 4-cilinder

De Honda Fireblade 6000RR is een sportmotor pur sang, zowel in uitstraling als in technische specificaties. Als het gaat om motoren voor beginners is dit model een goede keuze. De motor is verkrijgbaar in verschillende modellen. De nieuwste versie is in 2020 uitgekomen.

Ontdek jouw mogelijkheden voor de beste motor voor beginners

Welke motor als eerste motor? Motoren voor beginners zijn er genoeg: en met de bovenstaande motoren wordt het zoeken waarschijnlijk een stuk makkelijker om een goede keuze te maken. Zorg er niet alleen voor dat je een model kiest dat perfect aansluit bij het type motorrijder dat jij bent of wilt zijn, maar ook dat het model voldoet aan de belangrijkste eisen. Op deze manier weet je zeker dat je optimaal kunt gaan genieten van je ritten op de motor. En wanneer je nog meer ervaring hebt opgedaan, kun je op zoek naar jouw droommotor! Nog niet helemaal overtuigd van je keuze, hieronder hebben we nog wat tips en informatie op een rijtje gezet om mee te nemen bij het kopen van je eerste motor.

Wat is nou de beste motor voor beginners?

Beste motor voor beginners: overzicht

Stel jezelf deze vraag altijd voor het kopen. Je hebt waarschijnlijk een merk, type motor op het oog en de uitstraling die daarbij komt kijken. Kijk niet alleen naar het merk dat je mooi vindt en welke uitstraling jij graag zou willen. Ga eerst na wat het doel van jouw motor gaat zijn. Ga je de motor gebruiken voor woon-werkverkeer? Of wil je in het weekend leuke pleziertochten maken? Je kunt ook voor een motor kiezen waarmee je zowel on- als offroad kunt rijden. Vergeet ook niet dat een motor het nodige onderhoud vraagt. Welke type en merk motor je koopt bepaald de hoogte van de kosten en hoe vaak onderhoud nodig is. Zo zijn bijvoorbeeld dmotoren van BMW duur qua motor onderhoud omdat onderdelen nou eenmaal duur zijn.

Hoe jij jouw motor wilt gaan gebruiken, bepaalt voor een groot deel waar je op moet letten en ook wat je moet vermijden. Op deze manier wordt het een stuk makkelijker om de beste keuze voor jouw eerste motor te maken. Wil je meer weten over de verschillende soorten beginner motoren en wat een beste motor voor beginners is? Verderop lees je onze tips voor diverse typen motoren.

Beste motor voor beginners: hoeveel vermogen heb je nodig?

Nadat je jouw keuze voor het type motor hebt gemaakt kun je kijken naar het vermogen. Vooral in het begin is het belangrijk om een motor te kiezen die aan jouw behoeften voldoet. Als eerste motor wil je geen motor die te zwaar is, te groot is of teveel vermogen heeft. Het is slim om een motor te kiezen die jij als beginner goed aan kunt en die ook goed bij jouw lengte past. Op deze manier kun je op een juiste manier leren motorrijden: iets waar je later optimaal van gaat profiteren.

Natuurlijk heb je motorrijlessen gehad, maar je gaat vaak past echt goed leren rijden wanneer je jouw eerste motor hebt aangeschaft en hiermee de weg op gaat. Wanneer je wat meer ervaren bent kun je kijken naar een andere motor. Je kunt wel beginnen op een zwaardere motor, maar wat wij hebben gemerkt bij onze eerste motoren is dat je wilt dat de motor vergefelijk is, want je gaat foutjes maken.

Het is vooral belangrijk om als rijder de controle te behouden over je motor, ook als je fouten maakt. Het aantal cc’s zegt niet altijd iets over de motor: neem dit mee in het maken van een keuze. Vaak is een 600 cc motor een goede eerste stap om mee te beginnen. Je hebt dan veel vermogen maar

Aantal cilinders

Beste motor voor beginners: cilinderblok

Let ook op het aantap cilinders dat een motor heeft. Een motor met minder cilinders heeft meer koppel bij een laag toerenaantal. Dat kan er soms voor zorgen dat je je laat verrassen door een reactieve gashendel. Bijvoorbeeld bij het nemen van een rotonde. De meeste motoren hebben een 4-cilinder motor. Deze motoren zijn iets vergefelijker dan een motor met bijvoorbeeld een enkele cilinder.

Wat wil jij aan je nieuwe motor uitgeven?

Natuurlijk is het belangrijk om van tevoren te bepalen hoeveel jij wilt uitgeven aan je nieuwe motor. Het aanschaffen van een tweedehands motor is aan te raden. Het is zonde om beginnersfoutjes te maken op een gloednieuwe motor. Een krasje doet meer pijn op een nieuwe motor dan op een gebruikte motor, waar sowieso al krasjes op zitten. Het is wel belangrijk om een goede tweedehands motor te kiezen. De andere optie is het kopen van een nieuwere, laaggeprijsde motor. Het is altijd aan te raden om niet direct voor je lange-termijn visie te gaan. De kans op ongevallen is dan veel groter en dan ben je ook nog eens veel geld kwijt aan reparaties. Bekijk de markt voor tweedehands beginnersmotoren en bepaal ook hoeveel jij over hebt voor je eerste motor.

Onze tip is om niet al te veel geld uit te geven aan je allereerste motor. Koop bijvoorbeeld niet direct de meest nieuwe motor Kies een budget van bijvoorbeeld maximaal €4000,- voor je eerste motor en kies daar een geschikte starters motor voor. Voor €4000 euro heb je veel keuze op de tweedehands markt.

Welk bouwjaar heeft je motor?

Bij de beste motor voor beginners is het aan te raden om goed te kijken naar het bouwjaar en het aantal gereden kilometers van de motor die je wilt aanschaffen. Online vergelijk je gemakkelijk prijzen van motoren: je zult ontdekken dat er heel wat verschillen kunnen zitten in de prijzen voor dezelfde motoren bij diverse aanbieders. Verdiep je van tevoren goed in je mogelijkheden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Dit stelt je ook in staat om een betere keuze te maken voor jouw eerste motor. Hoe ouder de motor hoe meer er mee gebeurd kan zijn. Let daar wel op.

De keuze voor het bouwjaar ligt ook aan het budget dat je beschikbaar hebt, maar we raden aan om niet direct voor het allernieuwste model te gaan. Na je rijlessen begint het echte leren op de motor pas echt. Bij leren hoort fouten maken en die ga je maken op je allereerste motor. Het zou zonde zijn als je je gloednieuwe motor beschadigt doordat je vergeet je standaard uit te klappen.

Merk (Japans = goedkope onderdelen)

Waarschijnlijk heb je al een merk motor op het oog. Probeer alsnog bij je keuze voor je eerste motor goed stil te staan bij het merk dat je kiest. Het is vaak zo dat motoren uit het Oosten, bijvoorbeeld Japan, veel onderdelen beschikbaar hebben voor een lage prijs. Je zult zien dat het aanbod onderdelen voor deze merken (bijvoorbeeld Yamaha of Honda) goed verkrijgbaar zijn. Onderdelen voor Italiaanse of bijvoorbeeld Duitse merken zijn lastiger te krijgen en vaak ook een stuk duurder. Uiteraard zijn er ook imitatie motor onderdelen, maar niet iedereen is daar fan van.

Als je een gebruikte motor koopt, zul je er vaak meer onderhoud aan hebben dan een gloednieuwe. Aangezien je waarschijnlijk geen nieuwe motor gaat kopen als eerste motor, raden we daarom aan om rekening te houden met de beschikbaarheid en kosten van onderdelen. Kijk ook altijd naar een goede motorverzekering zodat je bij schade gedekt bent.

Motor verzekering van combi motors

Features om mee te nemen in het maken van een keuze

Behalve het doel van de motor, het vermogen en het bouwjaar zijn er ook altijd andere zaken die je kunt meenemen in het maken van een keuze. Er zijn een aantal basiscriteria die veel invloed hebben op jouw keuze. Neem de onderstaande criteria altijd mee in het bekijken van beginner motoren:

  • Motor: een motorinhoud van 600cc is over het algemeen het uitgangspunt voor beginners. Een 600cc motor is per type motor verschillend, en het is dan ook voor jou als rijder belangrijk om te ontdekken waar je je prettig bij voelt. Het is een startpunt die je mee kunt nemen in je overweging.
  • Antiblokkeersysteem (ABS): de meeste motoren hebben een standaard remsysteem waarbij geen computer nodig is om te voorkomen dat de remmen blokkeren bij teveel kracht. Het kan slim zijn om op zoek te gaan naar een motor met ABS, omdat je als beginnende rijder vaak eerder teveel remmen, waardoor dit systeem zeer welkom is. Let op: staar je niet helemaal blind op ABS. Het is een handige toevoeging, maar zeker geen must. Helemaal als je budget wat lager is kun je er voor kiezen om niet voor een motor met ABS te gaan.
  • Windscherm: het kan als beginner slim zijn om te kiezen voor een van de beginnersmotoren met een windscherm of kuip aan de voorzijde. Op deze manier kun je je hier achter verschuilen en word je minder snel moe tijdens een langere rit. Hierdoor blijf je langer je concentratie houden. Een voorruit houdt ook insecten tegen: het houdt jou dus niet alleen schoner, maar ook energieker tijdens een rit.
  • Stuurhoogte: de stuurhoogte heeft veel invloed op de houding van de bestuurder. Dit speelt dan ook een grote rol in het rijcomfort. Je moet altijd makkelijk bij de handbediening kunnen, zonder te ver te hoeven reiken. De ellebogen moeten licht gebogen zijn wanneer je op de motor zit en naar de bediening reikt. Zo zit je comfortabel en blijf je alert.
  • Stoelhoogte: de zithoogte speelt ook een belangrijke rol in je keuze. Als je moet stoppen en een voet of beide voeten moet neerleggen, moet de zithoogte goed aansluiten bij de lengte van je benen. Als de zithoogte te hoog is, moet je voorover leunen om een voet neer te zetten of op je tenen staan. Dit draagt niet bij aan het comfort op de motor. Zorg voor een goede balans tussen de zithoogte en de binnenbeenlengte.

Koop voordelige motorkleding en accessoires

Bij bekende motor webshops
Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog