Beste Verwarmde Motorhandschoenen

Peter

05 December 2022
Beste verwarmde motorhandschoenen:

Zeker als je vaak op de motor zit tijdens de winterse dagen, zijn beste verwarmde motorhandschoenen geen overbodige luxe. Nu denk je misschien: maar mijn gewone motorhandschoenen verwarmen toch ook? Toch zit dit net even iets anders bij verwarmde handschoenen. Deze kunnen op verschillende manieren je handen op een aangename temperatuur houden.

Macna Foton 2.0 RTX

Deze mooie en lekker warme Macna Foton 2.0 RTX zijn de beste verwarmde motorhandschoenen. Ze zijn behoorlijk nieuw, ze verwarmen je handen erg goed en zijn ook nog betaalbaar. Zelfs tijdens de echte vorstdagen (temperaturen ver onder nul) houden deze je handen ook in de volle rijwind behaaglijk. De Macna Foton 2.0 RTX zijn dan ook ontworpen voor en door motorrijders.

Beste verwarmde motorhandschoenen: Macna

Om je een goede bescherming te geven zijn ze extra verstevigd en dit combineren ze met de verwarming erin. Deze heeft verschillende warmteniveaus wat voor permanent rij comfort zorgt. De lengte van de Macna handschoen biedt de drager ervan bescherming tot net voorbij de pols. Zowel toerrijders, pendelaars en doorrijders kunnen hiermee in de echt koude omstandigheden goed uit de voeten.

Deze handschoenen zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen, zoals Cordura en geitenleer, en bieden daardoor uitstekende bescherming. De handpalm padding en geïntegreerde TPU-knokkelbeschermer zorgen voor extra veiligheid. De beste verwarmde handschoenen hebben geen actieve ventilatie, maar zijn wel voorzien van een klittebandsluiting – onder de duim in een hoek van 30° voor meer bewegingsvrijheid – zorgt er voor dat de handschoen goed op zijn plaats blijft. Op de pols bevindt zich een tweede sluiting die toelaat de handschoenen aan te passen voor meer comfort boven of onder de jas. Alles voor een comfortabele en veilige pasvorm. De zwarte kleurstelling geeft deze handschoen een stoer uiterlijk.

Kortom: de Macna Foton 2.0 RTX verwarmde motorhandschoenen zijn heerlijk warm, betaalbaar en beschermen je handen goed bij een onverhoopte val!

Voordelen
 • Goedkoopste A-merk handschoen
 • Echt warm (ook bij vorst)
 • Zeer goede bescherming
Nadelen
 • Niet volledig van leer


Alternatief: Gerbing XR

De Gerbing XR is al wat ouder maar verwarmt je handen nog steeds goed. Ze zijn aan te sluiten op kleine batterijen of op de motoraccu zelf. Wanneer je uren wilt rondrijden kun je de verwarmde Gerbing XR handschoenen gewoon aansluiten met behulp van de accuaansluitkabel.

Wil je slechts een uurtje rondrijden dan kun je met deze Gerbing XR handschoenen ook gebruik maken van de kleine batterijen. Het zijn erg comfortabele handschoenen die gemaakt zijn van buitengewoon zacht en soepel leder die mooi aansluit op de handen.

Beste verwarmde motorhandschoenen: Gerbing XR

Het ontwerp is zowel stijlvol en functioneel en ze zijn fijn licht en flexibel. Door het gebruik van roestvrij staal verwarmingsdraad gaat hij ook lang mee.

Voordelen
 • Verwarmen prima
 • Passen zowel op de motoraccu als op batterijen
Nadelen
 • Niet de nieuwste meer

Beste verwarmde motorhandschoen

Zelf heb ik in het begin altijd met enkel handvat verwarming gereden, maar dat is in verhouding erg beperkt tegen de kou. Met mijn racemotor vang ik namelijk veel wind op mijn handen. Kapjes bij de handvaten zitten er niet op zoals vaak wel bij een toermotor is. De rijwind maakt het op een koude dag een uitdaging om te rijden. Zelfs de dikste winterhandschoenen zullen je tegen echt koude rijwind niet volledig beschermen. Verwarmde handschoenen zijn dan eigenlijk de enige serieuze optie.

De beste verwarmde motorhandschoenen deals!

Ik ga je uitleggen wat een verwarmde motorhandschoenen precies is en welke soorten er zijn. Tevens worden je handige tips gegeven over andere manieren om je handen warm te houden tijdens het motorrijden. Tot slot worden de beste verwarmde handschoenen van nu voor je uitgelicht.

Bekijk onze Motorblog review

Wat is een verwarmde handschoen?

Een verwarmde handschoen dient je actief te verwarmen terwijl je aan het motorrijden bent. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verwarmingselementen. Daarom staan de handschoenen ook wel bekend als elektrisch verwarmde handschoenen. Deze motorhandschoenen maken veelal gebruik van een losse kleine accu.

Tevens is het mogelijk de verwarmde handschoenen aan te sluiten op de accu van de motor. Je hebt dus nooit het probleem dat de motorhandschoenen je handen niet kunnen verwarmen. Daarnaast zijn er varianten die alleen maar op de motor aan te sluiten zijn. Vooral voor de echte doorrijder, die door weer en wind gaat motorrijden, zijn verwarmde handschoenen een aanrader. Ze zijn niet te lom, dus daarmee kun je zelfs een goede motornavigatie nog bedienen.

Wat zijn de voordelen van verwarmde handschoenen?

Het is niet zomaar dat vele fervente motorrijders kiezen voor verwarmde handschoenen. Deze verwarmde motorhandschoenen bieden je een aantal aangename voordelen. Ten eerste het belangrijkste: je handen blijven aangenaam warm tijdens het motorrijden. Je zult het vast wel gemerkt hebben tijdens de winter: het is koud op de motor. Niet alleen door de kou zelf, maar ook door de snelheden die je rijdt. Gevoelsmatig voelt de temperatuur hierdoor nog frisser en killer aan. Ook tijdens de winter wil je comfortabel motor kunnen rijden. Verwarmde handschoenen zullen hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

De beste verwarmde motorhandschoenen deals!

Maar het gaat niet alleen om het gevoel. Ook de fysieke gesteldheid van je handen is van belang. Handen kunnen namelijk erg lijden tijdens koude temperaturen ook goede motorsokken zijn aan te raden. Beste verwarmende motorhandschoenen bevorderen de doorbloeding van je handen. Dit is beter voor je lichaam. Bovendien zijn de meeste verwarmde handschoenen voorzien van bescherming tegen weersomstandigheden. Ze zijn vaak waterdicht én winddicht. Hiervoor wordt een membraan geplaatst. De temperatuur is daarnaast eenvoudig te regelen. Een bijkomend voordeel ten opzichte van verwarmde handvaten is dat de motorhandschoenen je gehele hand warm houden. Doordat de handschoenen aan te sluiten zijn op de accu van je motor, weet je zeker dat je altijd beschikt over warme handen.

Eigenschappen van de beste verwarmde motorhandschoenen

Er zijn een aantal facetten die je in de gaten kunt houden tijdens het aanschaffen van verwarmde handschoenen. Door deze eigenschappen nauwlettend te bekijken, ben je er zeker van dat je de beste verwarmde handschoenen koopt. Hieronder worden een aantal van deze eigenschappen besproken.

1. Aansluitingsmogelijkheden

Verwarmde handschoenen maken gebruik van een accu. Deze dien je, voordat je gaat motorrijden, op te laden. De meeste motorhandschoenen die verwarmen maken gebruik van 12 volt batterijen. 7 volt is tevens een mogelijkheid. Heb je de batterijen niet opgeladen? Soms heb je pech, maar als de verwarmde handschoenen een hybride zijn heb je geluk. Hybride handschoenen hebben namelijk twee aansluitingsmogelijkheden. Naast de standaard accu kunnen deze handschoenen aangesloten worden op de accu van je motor. Zo ben je altijd gegarandeerd van warme handen. Absoluut een eigenschap om in de gaten te houden.

2. Bescherming tegen weersomstandigheden

Warme handen is fijn, maar tijdens de winterse maanden is de kou niet de enige weersomstandigheid die je tegenkomt op de weg. Ook neerslag kun je geregeld tegen komen. Regen, sneeuw, hagel… voor motorrijders zijn zulke omstandigheden bijzonder vervelend. De meeste verwarmende motorhandschoenen zijn voorzien van een membraan die goede bescherming biedt tegen neerslag en wind. Tevens kan er extra isolatie aanwezig zijn, om de warmte optimaal te behouden.

3. Bescherming

Als motorrijder ben je kwetsbaar. Een ongeluk kan catastrofale gevolgen hebben. Daarom is bescherming van essentieel belang. Motorkleding is daarom voorzien van protectoren. Deze beschermen de meest kwetsbare gebieden van je lichaam. Ook verwarmde motorhandschoenen kunnen voorzien zijn van protectoren, bijvoorbeeld voor je gehele hand of alleen voor je knokkels.

4. Controller

Je wilt controle hebben over de temperatuur van de motorhandschoenen. Het moet immers wel comfortabel aanvoelen. Middels controllers heb je zelf de mogelijkheid om de temperatuur van de handschoenen in te stellen.

Tips om je handen warm te houden op de motor

Met een onderwerp als ‘beste verwarmde handschoenen’ kun je waarschijnlijk wel inschatten dat deze tekst grotendeels te maken zal hebben met verwarmde handschoenen voor op de motor. Toch zijn er nog een aantal andere manieren om je handen een aangenaam gevoel te geven wanneer je op de motor zit. Hieronder volgen een aantal tips.

De beste verwarmde motorhandschoenen deals!

Ten eerste is het mogelijk om, naast verwarmde handschoenen, gebruik te maken van verwarmde handvaten. Handvatverwarming zijn er in diverse soorten en maten, geschikt voor ieder type motorfiets. Deze kunnen flink verwarmen: er zijn verwarmde handvaten die een temperatuur van 50 graden Celsius kunnen bereiken. Over het algemeen heb je 5 standen, dus je kunt variëren. Er zijn tevens goedkopere alternatieven die beschikken over maar 1 of 2 standen. Daarnaast is het mogelijk dat je jouw handen vooraf al wat verwarmt. Zo gaan je handen al warm je handschoenen in, zodat je nooit dat kille koude gevoel aan je handen hebt. Dit vergroot het comfort.

De beste verwarmde motorhandschoenen merken van dit moment

Verwarmde handschoenen zijn de beste oplossing tegen koude handen op de motor. Ze zijn ideaal voor de motorrijder die het hele jaar door op de motor te vinden is. Je hebt veelal de keuze uit drie soorten handschoenen. Ten eerste heb je de handschoenen die louter op de accu van de motor aan te sluiten zijn. Daarnaast kun je kiezen voor een hybride. Deze zijn zowel op de accu van de motor aan te sluiten als dat ze kunnen lopen op batterijen. Tot slot zijn er de hybride varianten met extra bescherming voor bijvoorbeeld je knokkels. Hieronder worden een aantal van de beste verwarmde handschoenen merken van nu voor je op een rijtje gezet.

Gerbing

Zowel voor dames als voor heren beschikt Gerbing over een groot assortiment van verwarmde handschoenen maar ook verwarmde motorbroeken voor op de motor. Wij durven zelfs wel te stellen dat Gerbing hét merk is op het gebied van verwarmde motorhandschoenen. Een goed voorbeeld hiervan is de Gerbing X12 Hybride. Voor 200 euro kan deze handschoen de jouwe zijn. Deze zijn erg comfortabel en kunnen zowel via de accu van de motor als via de batterijen runnen. De van leer gemaakte handschoenen zijn comfortabel en bieden bescherming voor je handen. Je kunt kiezen uit 5 standen: uit, 25%, 50%, 75% en 100%.

Op zoek naar een goedkopere variant? Dan kun je eens de Gerbing 0 – 7 bekijken. Deze zwarte handschoenen zijn gemaakt van rundleer en zijn verkrijgbaar voor een prijs van rond de 140 euro. Let wel op: deze handschoen beschikt niet over protectoren. Wel zijn deze handschoenen geschikt voor activiteiten buiten de motor om. Ze houden je handen aangenaam warm.

Koop hier je Gerbing verwarmde motorhandschoenen

Macna

Naast Gerbing is Macna een groot merk op het gebied van verwarmde motorhandschoenen. Deze warme motorhandschoenen beschermen je handen en worden inclusief accu’s geleverd. Een goed voorbeeld hiervan is de Macna Atom Heated RTX. Op de hoogste stand gaan deze accu’s zo’n 3 uur mee voordat ze weer opgeladen moeten worden. Je kunt zelf de stand bepalen, zodat je handen nooit oververhit raken. Ook zijn deze handschoenen waterdicht en ademend. Wel is de Macna Atom Heated RTX niet aan te sluiten op de accu van de motor.

Koop hier je Macna verwarmde motorhandschoenen

Beste verwarmde motorhandschoenen kopen? Tips voor een goede aanbieding

Er is menig motor webshop die verwarmde handschoenen verkopen. Jij kunt profijt hebben van de hevige concurrentie op dit vlak. Webshops van motorhandschoenen strooien namelijk met aanbiedingen om klanten te blijven lokken. Daarom wordt altijd aangeraden om diverse webshops in de gaten te houden. Tip: maak een account aan en zet de handschoenen die je wilt op je verlanglijstje. Vaak krijg je op deze manier een email alert wanneer ze in de aanbieding zijn.

De beste verwarmde motorhandschoenen deals!

Zo mis je nooit een mooie aanbieding. Wie weet komen die verwarmde handschoenen die je al tijden op het oog hebt ineens in de aanbieding. Daarnaast is het aan te raden om de klantvoorwaarden in de gaten te houden. Je kunt immers ook besparen op zaken zoals verzendkosten. Door je aan deze tips te houden, vind je altijd de best verwarmde handschoenen voor de beste prijs.

Veelgestelde vragen bij verwarmde motorhandschoenen

 • Ja, de meeste verwarmde motorhandschoenen zijn waterdicht en voorzien van een waterdichte laag om de handen droog te houden bij regen en sneeuw.

 • De batterijduur varieert per model, maar de meeste verwarmde motorhandschoenen hebben een batterijduur van 2 tot 6 uur, afhankelijk van de warmte-instellingen en de omgevingstemperatuur.

 • Het is niet aan te raden om je verwarmde motorhandschoenen in de wasmachine te wassen, omdat dit de batterijen en verwarmingscircuits kan beschadigen. Gebruik in plaats daarvan een vochtige doek om ze schoon te maken.

 • Ja, veel verwarmde motorhandschoenen zijn voorzien van touchscreen-vriendelijke vingertoppen op de duim en wijsvinger, zodat je je smartphone of GPS-apparaat kunt bedienen zonder je handschoenen uit te trekken.

 • Ja, verwarmde motorhandschoenen zijn over het algemeen veilig om te dragen, maar het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en de juiste maat te kiezen om ongemak en letsel te voorkomen. Het is ook belangrijk om te controleren of de handschoenen voldoende grip bieden en niet de beweging van de vingers beperken.

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog