Beste dames motorkleding van dit moment

Jasper

30 December 2022
Beste dames motorkleding

Je kunt een geheel motorpak voor dames aanschaffen, maar ook losse kledingstukken zijn mogelijk. Hierbij kun je denken aan een motorjas, motorbroek of algehele motorkleding voor de vrouw. Vrouwen willen tijdens het motorrijden voorzien zijn van stoere, mooie en veilige kleding. Gelukkig is deze er ook in allerlei soorten en maten. Of je nu gaat voor meer klassiek, meer sportief of casual, voor iedereen is er iets geschikts te vinden

In dit artikel gaan we dieper in op de beste dames motorkleding van dit moment. Er wordt gekeken naar de verschillende soorten dames motorkleding en waar je naar moet kijken wanneer je op zoek gaat naar geschikte motorkleding. Complete motorpakken voor dames behoren natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Soorten dames motorkleding

Wanneer je op zoek gaat naar gepaste kleding, zul je merken dat er enorm veel aanbod is. Er zijn tal van merken en stijlen. Daarnaast dien je ook rekening te houden met het weer. In de winter draag je andere motorkleding dan in de zomer. Voor motorrijden in de regen heb je aanvullend een regenpak nodig, of motorthermokleding als het koud en nat is. OF je kiest voor waterdichte kleding. We zullen nu de afzonderlijke kledingstukken behandelen.

Motorpak dames

Als je in één klap voorzien wilt zijn van alles wat je nodig hebt op het gebied van motorkleding (minus de helm), schaf je een dames motorpak aan.

Veelal heb je hierbij de keuze tussen een textiel motorpak of een leren motorpak. Textiel wordt veelal geprefereerd wanneer de motor niet frequent gebruikt wordt. Voor bijvoorbeeld woon – werkverkeer is een textiel motorpak voor dames perfect. Mocht je echter beter beschermd willen worden door je motorpak, is het aan te raden om te gaan voor leer. Leer biedt altijd de beste bescherming in het geval van aanrijdingen of een valpartij. De keuze valt voor velen ook vaak op textiel omdat een dergelijk pak comfortabelere zit.

Leren motorpak

Echter is er een reden waarom een leren motorpak voor dames oncomfortabeler zit. Deze dient namelijk iets te strak te zitten. Doordat deze zo strak zit, kan het pak niet gaan verschuiven. Mocht er ooit een val plaatsvinden, zul je geen wondjes en plekken oplopen doordat het motorpak tijdens de val langs jouw lichaam schaaft omdat deze te ruim zit. Veelal zal het oncomfortabele gevoel van leer weggaan, omdat leer zich aanpast aan jouw lichaam. In de loop der tijd zal het comfort van een motorpak dus groter worden tijdens het dragen.

Bescherming motorpak

Maar niet alleen het materiaal bepaalt de mate waarin een motorpak voor dames je beschermt. De veiligheid van een pak wordt ook nog eens vergroot door de protectie die terug te vinden is op plekken. Dit zijn essentiële plekken op jouw lichaam die goed beschermd moeten worden. Je kunt hierbij denken aan plekken zoals knieën, schouders, ellebogen en je rug. Motorpakken voor dames zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Doordat de technologie inmiddels vele malen beter is in vergelijking met vroeger, kun je pakken met veel detail kopen. Ook qua kleur kan er enorm gevarieerd worden. Kortom, de keuze is reuze. Desalniettemin raden wij altijd aan om te kiezen voor de beste bescherming, waar mogelijk. Tot slot raden we je aan om te kijken of een motorpak voor dames made to measure is. We hebben niet allemaal dezelfde lengte. In vele gevallen is het echter mogelijk om een motorpak dames op maat te laten maken.

Motorjas dames

Als je niet voor een geheel motorpak wilt kiezen, is het ook mogelijk om losse dames motorkleding aan te schaffen. Zo kun je online bij diverse webshops vele soorten en maten motorjassen voor dames vinden. Deze motorjassen zijn zeer comfortabel maar bieden je tevens bescherming. Zowel bij een val als tegen weersomstandigheden zal een goede dames motorjas je beschermen. Daarnaast zijn er nog een aantal andere facetten die je in de gaten kunt houden bij het vinden van geschikte kleding.

Te eerste is er natuurlijk het uiterlijk. Alhoewel het veelal niet de meest leidende kwaliteit is, zijn er toch vele motorrijders die het van belang vinden dat ze er goed uit zien in hun motorjas. De meeste motorjassen voor dames zijn voorzien van een sportieve look, zodat het in dit opzicht altijd wel goed zit met een motorjas. Daarnaast kun je de ventilatie bekijken. Een goede ventilatie is fijn tijdens de warme maanden. Bovendien vergroot het je aerodynamica. Ook moet je naar jezelf kijken: wat voor motorrijder ben je? Als je graag off road gaat of geregeld lange reizen maakt met de motor, is een goed beschermende dames motorjas van belang. Maar wanneer je alleen maar kleine toeren maakt of op de scooter door de stad rijdt, kan simpele dames sport jack al volstaan.

Motorbroek dames

Motorbroeken voor dames zijn er in vele soorten en maten. Ten eerste kun je flink variëren op het gebied van het materiaal. Zo kun je kiezen voor een leren motorbroek, welke je het beste beschermt. Ook textiel is een mogelijkheid. Dit materiaal geeft een broek een sportieve look, maar beschermt minder goed in vergelijking met leer. Wel zijn al deze materialen te voorzien van een GORE-TEX membraan. Dit waterdichte doch ademende membraan houdt water en vocht buiten je broek maar zorgt er ook voor dat je broek tijdens de zomer goed geventileerd wordt. Zo raken je benen nooit oververhit. Daarnaast zijn ook jeans een mogelijkheid. Deze bieden echter wel de minste bescherming bij valpartijen. Tot slot kun je kiezen voor een combi.

Cross & all road dames motorkleding

Er zijn vele verschillende manieren waarop je een motor kunt gebruiken. Daarom is er ook veel variatie op het gebied van dames motorkleding. Zo is er ook gepaste kleding te vinden voor dames die het liefst motorcrossen. Tijdens deze wedstrijden wordt er vooral gereden op modderig zand. Je kleding moet hier goed tegen bestand zijn. Daarnaast is de kans op een val tijdens het crossen groter dan gemiddeld. Ook hier moet dames motorkleding je tegen beschermen. All road motors zijn motoren die, zoals de naam al aangeeft, geschikt zijn voor alle wegen. Dit dient ook gereflecteerd te worden in je kledij, welke tegen alle omstandigheden bestand is.

Vrijetijdskleding dames

Op de motor kies je graag voor comfort. Ook als je motorrijden wilt combineren met bijvoorbeeld een wandeltocht of een citytrip is comfort van belang. Het meest comfortabel is het wanneer je jouw motorkleding ook als vrijetijdskleding kan dragen. Dan hoef je niet continu jezelf om te kleden wanneer je van de motor af stapt. Hierbij kun je denken aan kledingstukken zoals jeans, hoodies, leren jassen, broeken en vergelijkbare kledingstukken.

Wat deze vrijetijdskledingstukken geschikt maakt voor de motor, is het feit dat er beschermende delen op deze kledingstukken te vinden zijn. Zo combineer je het beste van beide werelden: op de motor ben je goed beschermd terwijl de kleding er tevens goed uitziet wanneer je van de motor af stapt. Deze protectiedelen bevinden zich op diverse plekken op je lichaam. Je kunt hierbij denken aan lichaamsdelen zoals ellebogen, schouders en je rug. Broeken uit deze categorie zijn veelal gemaakt van Kevlar. Misschien ken je dit materiaal wel als de stof waarvan kogelvrije vesten worden gemaakt. Je kunt je wel voorstellen dat Kevlar een goede bescherming vormt tijdens een val.

Regenkleding dames

Op de motor krijg je te maken met verschillende factoren. Eén van die factoren waar je vaak mee te maken zal krijgen, zeker tijdens langere tochten, zijn veranderende weersomstandigheden. Helaas kan het gebeuren dat je te maken krijgt met een flinke regenbui tijdens een motorrit. Ook kan het zijn dat je tijdens het uitstippelen van je reis ontdekt dat je meerdere dagen te maken gaat krijgen met slecht weer. In dat geval wil je natuurlijk goed voorbereid zijn.

Zeker in Nederland kun je al snel te maken krijgen met regen. Gelukkig is er inmiddels het GORE-TEX membraan. Vele regenkleding voor de motor is voorzien van dit membraan. Dit membraan is zowel waterwerend als dat het ventileert. Je wordt dus zowel optimaal beschermd tegen de regen als dat jouw kleding ademend is wanneer het warmer wordt. Ouderwetse gele regenpakken horen tot het verleden. Je kunt kiezen voor een losse jas, broek of een gehele overall.

Neonvesten en reflectie dames

Op de motor is het van belang om goed zichtbaar te zijn. Wanneer je van de motor gebruik maakt, ben je kwetsbaarder dan andere deelnemers aan het verkeer die gebruik maken van andere voertuigen. Veiligheid gaat boven alles. Daarom is het belangrijk dat je jezelf zichtbaarder maakt voor andere weggebruikers. Zo kunnen ongelukken voorkomen worden. Eén van de manieren waarop je dit kunt doen, is door gebruik te maken van neonvesten en reflectie. Reflectievesten zijn altijd goed zichtbaar. Ten eerste komt dit door de opvallende geel kleur. Daarnaast zijn er de reflector delen, waardoor je ook in het donker goed zichtbaar blijft. Ook losse stukken reflectie en lichten zijn te koop, zodat je jezelf in de avond en nacht beter zichtbaar kunt maken.

Accessoires en onderdelen voor dames motorkleding

Bij menig webshop kun je, naast de reguliere motorkleding voor dames, ook bijpassende accessoires en onderdelen voor deze dames motorkleding aanschaffen. Hierbij kun je aan diverse accessoires denken. Zo zijn er bijvoorbeeld bretels die je kunt gebruiken om er zeker van te zijn dat je motorbroek omhoog blijft. Maar je kunt ook denken aan klittenband voor de bevestiging dan wel versteviging van diverse kledingsoorten. Tevens kun je beschermende delen apart kopen, waarna je deze bevestigt aan je kleding voor extra bescherming. En zo zijn er nog veel meer accessoires en onderdelen die je lost kunt aanschaffen voor dames motorkleding.

Onderhoud

Om er voor te zorgen dat je dames motorkleding in een goede conditie blijft, zul je jouw motorkleding dienen te onderhouden. Voor welk materiaal je ook hebt gekozen, of het nu gaat om textiel of leer, onderhoud is nodig om er voor te zorgen dat je kleding je optimaal blijft beschermen op de motor. Hiervoor zul je speciale producten moeten aanschaffen. Je kunt hierbij denken aan producten zoals schoen- en handschoendrogers, cleaners, conditioners, producten voor lederonderhoud, textiel spray, wax, washes, speciale zeep en vergelijkbare producten. Zo zorg je er voor dat jouw dames motorkleding altijd in de best mogelijke conditie blijft.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van dames motorkleding?

Er zijn een aantal elementen die je met een scherp oog dient te bekijken wanneer je op zoek bent naar gepaste dames motorkleding. Wanneer je deze factoren in de gaten houdt, ben je er zeker van dat je altijd beschikt over de beste dames motorkleding van dit moment. Hieronder worden de factoren die je in de gaten dient te houden bij het uitkiezen van goede dames motorkleding voor je op een rijtje gezet.

Bescherming

Van ieder dames motorpak dient het belangrijkste doel te zijn dat deze je optimaal beschermt. Het is fijn wanneer een dames motorpak er goed uitziet, maar dat is een secondaire kwaliteit. Het belangrijkste is dat dames motorkleding je goed beschermt op de motor. Immers ben je kwetsbaar op een motor. Mocht er onverhoopt een ongeluk gebeuren, is de kans op ernstig letsel vele malen groter in vergelijking met andere voertuigen. Het is om deze reden van belang dat een dames motorpak je goed beschermt op de weg.

Als je wilt weten in welke mate een dames motorpak je beschermt tegen de impact van een val, kun je ten eerste kijken naar het materiaal waarvan het dames motorpak gemaakt is. Veelal heb je hierbij de keuze tussen leer en textiel. Leer beschermt vele maten beter tegen de impact van een val dan textiel. Als je dus optimaal door een dames motorpak beschermd wilt worden onderweg, kies je voor een leren dames motorpak. Ook extra bescherming op de juiste plek is van groot belang. Let hier daarom goed op wanneer je dames motorkleding gaat uitzoeken.

Ook voor een helm is bescherming van groot belang. Er zijn vele soorten dames motorhelmen te vinden. Niet elke motorhelm beschermt de rijder in dezelfde mate. Zo zijn er de integraalhelmen, welke voorzien zijn van kinbescherming en andere vormen van protectie. Deze soort helm beschermt je over het algemeen het beste. Vele rijders kiezen vrijwel vaak voor een jethelm, alhoewel de meningen over de bescherming door deze soort dames helm verdeeld zijn. Velen kiezen immers alsnog vaak voor een helm of kledingstuk gebaseerd op uiterlijk. Wil je echter dat ook je helm jou optimaal beschermt, dan kun je het beste kiezen voor een integraalhelm.

Comfort en flexibiliteit

Zeker tijdens lange reizen draag je vaak en lang jouw dames motorkleding. Daarnaast kan het zijn dat je kort maar geregeld je motorkleding draagt, bijvoorbeeld als je jouw motor gebruikt om het woon – werkverkeer te overbruggen. Omdat je het of vaak of lang draagt, wil je natuurlijk wel dat jouw dames motorkleding comfortabel zal zitten. Echter zul je in sommige gevallen een afweging moeten maken. Kies je bijvoorbeeld voor de beste bescherming van een leren motorpak die tegelijkertijd strak en minder comfortabel zit, of kies je voor een dames motorpak van textiel die comfortabeler zit maar je minder beschermt tijdens valpartijen en aanrijdingen? Dit zijn afwegingen die je vooraf dient te maken. En ook flexibiliteit is een onderdeel waarop je dames motorkleding kan beoordelen.

Omgang met weersomstandigheden

Wanneer je met de motor een eindje gaat rijden, of dit nu een kort stukje naar het werk is of een langere reis, zul je te maken kunnen krijgen met veranderende weersomstandigheden. Daarom is het sowieso aan te raden altijd op de hoogte te blijven van de meest recente weersvoorspellingen. Op deze manier ben je altijd voorbereid op veranderend weer. Ook qua dames motorkleding kun je rekening houden met diverse weertypen. Zo kun je motorkleding met het GORE-TEX membraan aanschaffen. Deze is zowel waterwerend als ventileren. Zo word je beschermd tegen regen én heb je het nooit te warm wanneer het weer zonnig en warm is. Ventilatie is überhaupt een factor die je in de gaten dient te houden bij het uitzoeken van motorkleding. Hierdoor zijn de warme dagen beter vol te houden op de motor en ben je bovendien tevens wat aerodynamischer.

Pasvorm

De pasvorm van dames motorkleding hangt nauw samen met het comfort van degene die de kleding draagt. Bij de meeste soorten kleding verhoogt een nauwkeurige pasvorm het conform voor de drager. Daarom is het aan te raden hier vooraf goed naar te kijken. Houdt bijvoorbeeld de motorhelm rekening met het feit dat je lang haar hebt? Of zijn er passende dames handschoenen? Immers zijn de handen van vrouwen over het algemeen iets kleiner in vergelijking met de handen van mannen. Hierbij dient de pasvorm rekening te houden. Maar als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een goede crosshelm, dien je juist ruimte over te houden.

Materiaal

Bij het uitkiezen van passende dames motorkleding kan ook het materiaal waarvan de kleding gemaakt is een factor zijn. Hierbij heb je meerdere afwegingen. Wil je bijvoorbeeld dat jouw dames motorkleding je de beste bescherming biedt? In dat geval kies je voor leder. Prefereer je juist een sportieve look die comfortabel zit maar wel iets minder bescherming biedt? Dan kun je kiezen voor textiel. Wil je goed beschermd zijn tegen slechte weersomstandigheden zoals regen? Check dan altijd of een kledingstuk voorzien is van het waterwerende en ventilerende membraan GORE-TEX.

Uiterlijk

Er zijn zoveel factoren die je in de gaten kunt houden tijdens het uitkiezen van de beste dames motorkleding voor jezelf. Maar niet onbelangrijk is het uiterlijk van de kleding. Je wilt er natuurlijk ook gewoon goed uitzien op de motor. Functionaliteit dient gekoppeld te worden aan een goede look. In dat opzicht komt het goed uit dat de beste dames motorkleding niet alleen functioneel is, maar er tevens ook goed uitziet. Wel geldt dat het uiterlijk van de dames motorkleding altijd een secondaire factor dient te zijn. Goede bescherming is altijd het belangrijkst.

Prijs

Tot slot is het zo dat niet iedereen een even groot budget heeft om te besteden als het gaat om dames motorkleding. Voor vele mensen is het budget dan ook al snel een manier om te ontdekken welke soorten motorkleding overblijven als alternatief. Echter hoeft goedkoop niet per se duurkoop te zijn. Door gebruik te maken van de eerder genoemde factoren kun je alsnog goede motorkleding vinden die voldoet aan je eisen. Controleer daarom alle eerder genoemde factoren vooraf goed, zodat je nooit een kat in de zak koopt. Hou daarnaast altijd de diverse webshops in de gaten die motorkleding voor dames verkopen. Vaak zijn hier mooie kortingen of kun je gebruik maken van een kortingscode om de prijs nog wat te verlagen.

De beste dames motorkleding merken

Een aantal merken springen er bovenuit op het gebied van motorkleding voor dames. Een goed voorbeeld hiervan is het Duitse merk Held. Al sinds 1946 produceert dit merk diverse soorten kleding voor de motor. Niet alleen beschikt deze fabrikant inmiddels aan vele jaren aan ervaring. Maar deze vele jaren aan ervaring worden ook nog eens gekoppeld aan een groot assortiment gevuld met uitstekende producten. Motorpak dames, motorjas dames, motorbroek dames of algemene motorkleding vrouw: in het assortiment van dit Duitse merk vind je het allemaal.

Een ander vaak gekozen merk op het gebied van dames motorkleding is Alpinestars. Op het gebied van professionele race producten zijn er weinig betere fabrikanten. Deze Italiaanse producent excelleert vooral op het gebied van kleding en beschermende producten voor motorrijders. Niet alleen is de bescherming van deze kledingstukken uitstekend, maar niet onbelangrijk: de dames motorkleding ziet er ook nog eens goed uit.

Een ander bekend merk op het gebied van dames motorkleding is Macna. Dit bedrijf beredeneert altijd vanuit het standpunt van de motorrijder. Doel is om kleding te maken die niet alleen er heel goed uitziet, maar ook nog eens zorgt voor een goede bescherming.

Verzekering

In veel gevallen hoef je je motorkleding niet apart te verzekeren tegen schade tijdens je rit. Bij veel verzekeraars wordt motorkleding tot een bedrag van meestal €1000 euro gratis meeverzekerd. Hier zitten voorwaarden aan verbonden: controleer daarom altijd je polisvoorwaarden wat voor jou van toepassing is.

Kom je erachter dat motorkleding niet is meeverzekerd? Dan loont het om je huidige motorverzekering te vergelijken. Een partij als Combi Motors biedt een handig overzicht van meer dan 120 verzekeraars.

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog