Tweedehands motor kopen waar op letten?

Peter

29 november 2022
Tweedehands motor kopen waar op letten?

Ik wil een tweedehands motor kopen, waar moet ik op letten? In mijn zoektocht heb ik de beste tips en adviezen voor je bij elkaar gezocht waardoor je geen miskoop doet. Die krijg je snel in dit simpele overzicht!

Een tweedehands motor kopen bij een dealer heeft als grote voordeel dat het meer zekerheid en vertrouwen biedt dan wanneer je een motor bij een particulier koopt. Bekijk de beste motorkleding aanbieding


Ga direct naar

Tweedehands motor kopen tips

  1. Beslis wat voor type rijder je nu eigenlijk bent of wilt zijn, en wat voor gebruikt is voor jou van het grootste belang?
  2. Koop de motor bij een dealer, Particuliere verkoop is meestal lager qua prijs alleen je kan de motor niet terug brengen mocht er iets stuk gaan.
  3. Controleer de motorfiets voor jezelf. Controleer de staat van de ketting en tandwiel,De banden, rem- en koppelingshendel, handvat-einden, remvloeistof, rechtheid van het stuur en instrumentenpaneel, brandstoftank op roest en inspecteer onder de beplating.
  4. Maak een proefrit
  5. Inspecteer de motorfiets weer na de rit
  6. Vraag naar een onderhoud geschiedenis
  7. Wees realistisch bij de onderhandelingen over de uiteindelijke prijs van de motorfiets.

Motorkleding

Bespaar niet door de goedkoopste veiligheid uitrusting te kopen. Neem de tijd en kies je motorkleding met zorg.

Motor helm

De kans op een ongeluk zijn tijdens het rijden op een motor is groter in vergelijking met andere voertuigen. Een goede motorhelm kopen is dan ook absoluut een aanrader. De beste motorhelm van arai. Arai is één van de bekendste merken en staat goed bekend.

Tweedehands motor kopen waar op letten

hands motor kopen waar op letten?

Geen miskoop is misschien te veel gezegd. De kans dat je niet wordt opgelicht (bewust of onbewust) is in ieder geval een stuk kleiner. Beginnen met motorrijden is gewoon super en helemaal met een eigen nieuwe motor!

Aanbieding


Externe bronnen:

Bekijk de beste motorkleding aanbieding ►

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog