Beste Motorschoenen

Peter

29 November 2022

De beste motorschoenen zijn naast veilig ook comfortabel, makkelijk aan te trekken, voorzien van opvallende strips en gaan lang mee. Uit dit test vergelijk van Alpinestars, REV’IT, TCX komt de top 3 beste motorschoenen voor heerlijk toeren!

Test van de beste fijne motorschoenen van dit moment

In deze test van de beste motorschoenen kijken we naar het waterdicht (en ademende) membraan, veiligheid en draagcomfort op en naast de motor. Bekijk de motorschoenen aanbieding.

Welke motorschoenen kiezen

Motorschoenen zijn al tijden in opkomst als vervangers van de standaard motorlaarzen. Maar wat zijn de beste motorschoenen van dit moment? En welke factoren bepalen wat de beste motorschoenen van nu zijn? Natuurlijk is er altijd zoiets als persoonlijke smaak.

We hebben allemaal zo onze eigen voorkeuren en wensen. Maar er zijn ook objectieve maatstaven aan de hand waarvan bepaald kan worden wat de crème de la crème is op het gebied van motorschoenen. Aan de hand van deze eigenschappen kun je bepalen wat de beste motorschoenen van dit moment zijn.

Wat zijn motorschoenen eigenlijk?

Motorschoenen worden vaak verward met motorlaarzen, maar er is toch echt een verschil tussen de twee. In feite is dit verschil hetzelfde als tussen reguliere schoenen en reguliere laarzen. Laarzen zijn net wat groter en steviger, terwijl motorschoenen er meer uit zien als gewone schoenen. Motorschoenen zijn in te delen in twee categorieën. Ten eerste heb je de casual motorschoenen. Deze schoenen zien er uit als gewone schoenen. Hierdoor kun je deze soort motorschoenen zowel op als naast de motor dragen. Ook zijn er motorschoenen met een sneaker look.

Wat zijn de beste motorschoenen?

Daarnaast zijn er de sportieve motorschoenen. Hiervan kun je een stuk duidelijker zien dat deze op de motor horen. Ook motorlaarzen zijn onder deze categorie te scharen. Sportieve motorschoenen zijn over het algemeen het gehele jaar te dragen, waar casual motorschoenen vooral geschikt zijn voor de lente en de zomer. Tevens bieden sportieve motorschoenen meer bescherming. Diverse protectie deeltjes beschermen de neus van je voet, je hielen en je enkels. Hierdoor zijn ze zwaarder, wat ze minder geschikt maakt als schoenen die je ook naast de motor kunt dragen.

Echter is het niet zo dat casual motorschoenen totaal geen bescherming bieden. Ook bij deze soort motorschoenen worden de hiel en neus beschermd. Meer bescherming betekent echter dat de schoen zwaarder zal wegen, wat een schoen minder geschikt maakt voor het dagelijkse leven. Het is op dit gebied dat een casual motorschoen ietwat inboet, zodat deze zowel geschikt is voor zowel op de motor als daarnaast. Want dat is toch veelal het belangrijkste selling point van een casual motorschoen: het is nauwelijks te zien dat deze schoenen ontworpen zijn voor de motor.

Afweging

En dat is dan ook meteen de afweging die jij als motorrijder dient te maken. Alhoewel casual motorschoenen je dus wel een bepaalde mate van bescherming bieden, is er altijd een compromis nodig om tevens draagbaar te zijn naast de motor. Je boet wat in op het gebied van veiligheid zodat het comfort hoog is en het design er goed uit kan zien. Dit is wat deze motorschoenen casual maakt. Voor de beste veiligheid moet je nog altijd kiezen voor sportieve motorschoenen zoals motorlaarzen.

beste motorschoenen prijzen

Motorschoenen vs motorlaarzen

Motorlaarzen beschermen je enkels en bovenbenen beter maar zijn onhandig op je werk, op een terras en vooral tijdens een wandeling door een stadje. Veters in motorschoenen zijn altijd een aandachtspunten want als die loslaten kunnen ze verstrikt raken om je voetsteun of ander onderdeel aan je motor. De dubbele knoop biedt dan uitkomst.

Voordelen van een motorschoen

Je hebt nu een beeld van wat motorschoenen zijn. Maar waarom zou je kiezen voor een bepaald soort motorschoen? En welke eigenschappen bepalen wat de beste motorschoenen van dit moment zijn? Motorschoenen bezitten van nature een aantal voordelen die deze schoenen een aantrekkelijke optie maken.

Stijlvolle look

Je bent je er inmiddels meer dan bewust van dat je, wanneer je voor een casual motorschoen kiest, je ietwat inboet op het gebied van bescherming en veiligheid. Nu is de kans natuurlijk klein op een ongeluk, maar dat is gelijk het risico: wanneer ongelukken op motoren plaatsvinden, hebben deze vaak een hevige impact. In een auto word je immers meer beschermd dan op de motor. Je bent weerbaarder. Dit is de afweging die je vooraf moet maken. Dat gezegd hebbende, zien casual motorschoenen er fantastisch uit. Zowel op de motor als daarnaast. Als je voor de ultieme casual look wilt gaan, bijvoorbeeld casual motorschoenen in combinatie met Kevlar jeans en een leren motorjas, moet je gaan voor motorschoenen.

Veiligheid

Het is al meerdere keren vastgesteld: zeker wanneer je kiest voor casual motorschoenen, boet je iets in op het gebied van veiligheid. Echter zijn er nog steeds vele motorrijders die kiezen voor het dragen van hun normale schoenen op de motor. Dit is nog vele malen onveiliger. Ook casual motorschoenen zijn voorzien van bescherming. Protectoren zijn geplaatst voor het beschermen van de neus en de hiel. Sportieve motorschoenen beschermen je nog beter, maar zijn niet echt geschikt om te dragen buiten de motor om. In deze soort motorschoenen zitten protectoren voor de hiel, neus en enkels.

Verschillende weersomstandigheden

Motorschoenen kunnen voorzien zijn van een membraan, maar dit is niet altijd het geval. Membraan is zowel vochtwerend als ademend. Hierdoor bieden ze bescherming tegen neerslag, terwijl ze op warmere dagen genoeg ventileren om een aangenaam gevoel aan je voeten te geven. Let wel op dat de meeste membranen een limiet hebben. Er is maar zoveel neerslag dat ze aankunnen voordat ze beginnen door te lekken. Dit geldt voor de meeste standaard membranen voor motorschoenen.

Op het gebied van membraan zet het Gore-Tex membraan de standaard. Dit membraan beschermt het beste tegen alle weertypen. Tot slot is het mogelijk om te kiezen voor motorschoenen zonder membraan. Vooral voor de zomerse maanden is dit een aanrader. Het membraan kan er namelijk al snel voor zorgen dat je voeten te warm worden, zelfs wanneer ze wel ademend zijn. Als je wilt dat jouw voeten een aangename temperatuur behouden, kies je voor casual sportschoenen zonder membraan die geperforeerd zijn. Deze duizenden minuscule gaten zorgen er voor dat de wind goed door je schoenen kan waaien. Je voeten zullen heerlijk koel blijven, ondanks de hete temperaturen.

Hoog comfort

Motorschoenen, vooral de casual motorschoenen, worden gekarakteriseerd door hun hoge mate van comfort. Dit merk je meteen wanneer je ze voor het eerst aantrekt. Waar het bij sportieve motorschoenen soms een behoorlijk gedoe kan zijn om deze überhaupt aan te krijgen, gaat dit bij casual motorschoenen een stuk eenvoudiger. Ook tijdens het dragen van de schoenen zul je jezelf een stuk comfortabeler voelen. Ze zitten fijn en je kunt nauwelijks zien dat ze van nature ontworpen zijn voor de motor. De schoenen lopen dan ook zeer aangenaam, wat het een genot maakt om deze schoenen ook buiten de motor om te dragen.

Motorschoenen voor ieder type motorrijder

Zoals eerder al besproken werd, zijn motorschoenen grofweg in twee categorieën in te delen: casual en sportieve motorschoenen. Bij de casual motorschoenen kun je nog de distinctie maken tussen casual motorschoenen en sneakers. Naast deze basiscategorieën, zijn er tevens motorschoenen voor verschillende soorten motorrijders. Niet iedere motorrijder is hetzelfde, en niet iedere motorrijder heeft hetzelfde nodig. Iemand die vaak sportieve tochten maakt zal meer bescherming nodig hebben dan iemand die van tijd tot tijd een toertje maakt. Motorschoenen zijn hier dan ook op afgestemd.

Sportieve

Ten eerste zijn er de sportieve motorrijders. Dit zijn fervente motorrijders die niet bang zijn om off road te gaan. Voor dergelijke rijders is het dan ook van groot belang dat zij optimaal beschermd worden. De casual schoen schiet in dit opzicht tekort voor dit type rijder. Daarom zullen sportieve rijders vaak kiezen voor sportieve motorschoenen met veel bescherming. Zo zijn er motorlaarzen met braces aan de binnenkant of de buitenkant, om de enkel extra te beschermen. Ook zijn er protectoren aanwezig voor de tenen, hiel en het scheenbeen. Optimale bescherming kortom, maar als sportieve rijder zul je jezelf wel geregeld om moeten kleden. Beschermende motorkleding is immers niet in het dagelijks leven te dragen.

Toer

Als je van tijd tot tijd gaat toeren of wanneer je frequent deelneemt aan het woon – werkverkeer op de motor, volstaan casual motorschoenen veelal prima. Natuurlijk kun je kiezen voor sportieve varianten als je meer bescherming wilt hebben. Maar een bijkomend voordeel van casual motorschoenen is dat je zo ook buiten de motor om kunt dragen. Perfect als je niet te veel wilt omkleden voordat je gaat werken. Tevens zijn dergelijke schoenen perfect als je tijdens het toeren even een biertje wilt drinken op het terras of in een café. Geen gedoe met schoenen omwisselen, je kunt gaan en staan waar je maar wilt.

Waterdichte

Waterdichte motorschoenen zorgen voor een betere rit in de regen want natte sokken en voeten zijn super irritant. Daarnaast zullen ze hierdoor veel sneller afkoelen waardoor in voor- en najaar het ook echt gevaarlijker wordt. Kies dus bij voorkeur goede waterdichte motorschoenen die regen tegenhouden maar wel ademen.

Beste motorschoenen merken

Op het gebied van motorschoenen zijn er een aantal merken die er uit springen. Soms bieden deze schoenen de beste mate van protectie. Andere keren zitten deze schoenen het meest comfortabel. Daarnaast houden we er rekening mee dat niet iedereen over een even groot budget beschikt. Niet iedereen kan zomaar ieder paar motorschoenen kopen. Vandaar dat er ook goedkopere motorschoenen benoemd worden die desalniettemin beschikken over een goede prijs – kwaliteit verhouding.

Alpinestars

Over het algemeen geldt voor motorschoenen: hoe duurder de prijs, hoe hoger de kwaliteit. Zaken zoals het materiaal, protectie en de algehele afwerking bepalen veelal deze prijs. Dit is ook het geval bij Alpinestars. Dit is één van de bekendste merken als het gaat om producten voor de motor. Diverse soorten motorkleding kun je bij dit merk aanschaffen. Zo ook motorschoenen in allerlei soorten en maten. De duurste variant binnen het assortiment van Alpinestars is de Alpinestars Firm Drystar motorschoen.

Door de opzet van de Alpinestars Firm Drystar schoenen behoort dit schoeisel tot de sportieve motorschoenen. Specifiek zijn dit laarzen, die voorzien zijn van extra bescherming rondom de enkels. Niet voor niets hebben deze motorlaarzen een CE certificering verkregen. De naam van deze schoenen zeggen een hoop. Ten eerste ‘firm’: dit zijn stevige, goed passende laarzen die een stootje kunnen hebben.

Drystar

‘Drystar’ refereert naar de waterwerende laag die je bescherming bieden tegen neerslag. Tevens is er Drystar membraan aanwezig, voor extra bescherming. Ook de materialen die gebruikt zijn, zijn van een hoge kwaliteit. Het volnerfleer ziet er goed uit en beschermt tevens prima, waarbij de zolen van de schoen voorzien zijn van extra grip. Ideaal als de weersomstandigheden niet optimaal zijn.

Dit is de duurste variant, maar niet per se de populairste variant binnen het assortiment van Alpinestars. Die eer gaat naar de Alpinestars J-6 Waterproof. Dit komt door verschillende redenen. Qua prijs behoren deze schoenen tot de middenklasse. Het design ziet er goed uit. Daarnaast zijn dit casual motorschoenen die je dus ook prima tijdens het dagelijks leven kunt dragen. Het volnerf rundleer en het ademende membraan beschermen je goed tegen diverse omstandigheden, zonder hierdoor de schoen te zwaar te maken voor naast de motor. Ook deze schoen is voorzien van een CE certificaat. De speciale zolen beschermen je motorschoen tegen olie en dergelijken.

Tot slot zijn er nog de basismodellen. Dit zijn de goedkopere varianten die voor iedereen betaalbaar zijn. Vaak is het zo bij de meer basic modellen dat de prijs onder de 100 euro ligt, en dat is ook bij de Alpinestars Faster-2 Vented motorschoen het geval. Dit zijn sneakers met een sportief design. Waar motorlaarzen vooral bedoeld zijn om je voeten optimaal te beschermen, gaat het bij deze schoenen om comfort. Zowel op als naast de motor. Het materiaal is licht en geperforeerd, waardoor deze casual schoenen vooral geschikt zijn voor de zeer warme zomerdagen.

REV’IT

REV’IT is een producent van eigen bodem die door velen getypeerd wordt als het beste Nederlandse motorkleding merk. Natuurlijk mag dit merk dan ook niet ontbreken in een lijst van beste motorschoenen merken. Ook bij REV’IT heb je de keuze uit diverse soorten motorschoenen. Zo kun je kiezen voor de REV’IT Royale H20 motorschoen. Dit is een sportieve motorschoen die zowel je voet beschermt als dat deze je, middels een inbegrepen membraan, beschermt tegen slecht weer. Ideaal voor alle seizoenen. Dit is de duurste variant binnen het assortiment van REV’IT, maar je krijgt hier dan ook een hoop voor terug.

Ben je op zoek naar een meer casual motorschoen? Ook in dat geval kun je terecht bij REV’IT. Een schoen die je ook naast de motor kunt gebruiken is de REV’IT Freemont. Dit is één van de goedkopere varianten binnen het assortiment van deze Nederlandse producent. Echter is dit nog steeds een goed beschermende schoen die van hoogwaardig materiaal gemaakt is. Hierdoor valt het te typeren als een mix tussen een casual en een sportieve schoen. Je enkel, hiel en tenen zijn voorzien van protectoren. De leersoort past zich aan je voet aan en voelt bovendien zeer comfortabel aan tijdens het lopen.

Dainese


Dainese behoort tevens tot de bekendste merken op het gebied van motorkleding. Verbazingwekkend is het dan ook niet dat je ook bij dit merk terecht kunt voor diverse motorschoenen. Een goed voorbeeld van een sportieve motorschoen uit het assortiment is de Dainese Dyno Pro D1. Deze sportieve motorschoen is perfect voor de frequente en sportieve motorrijder. De nodige protectie is aangebracht, waardoor de bescherming optimaal is. Tevens is de look strak, waardoor deze schoenen bij menig motoroutfit zullen passen. Deze motorschoen is vooral geschikt voor de zomer.

Een andere populaire keuze binnen het assortiment van dit merk is de Dainese Metropolis motorschoen. Deze casual motorschoenen zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar, zodat de look van de schoenen prima aan te sluiten vallen op jouw gehele outfit. Deze motorschoenen bieden minder bescherming in vergelijking met bijvoorbeeld de Dainese Dyno Pro D1, maar dit wordt weer goed gemaakt door de stijlvolle look die zowel op als naast de motor er goed uitziet. Dit is een sneaker waarvan je niet zou zeggen dat het een motorschoen is. Toch is de bescherming alsnog adequaat. Niet voor niets is deze CE gecertificeerd.

Stylmartin

Stylmartin biedt je het beste van het beste. Deze motorschoenen beschermen je voeten niet alleen optimaal, maar zien er ook nog eens fantastisch uit. Het beste van beide werelden. Een goed voorbeeld hiervan is de Stylmartin Red Rebel. Deze kosten misschien bijna 300 euro, maar deze schoen is de optimale mix tussen bescherming en mooie look. Daarnaast is dit één van de weinige schoenen die zowel op als naast de motor te gebruiken staat. Ook voor korte wandelingen kun je deze motorschoenen dragen. Het hele jaar draagbaar.

Een andere hoogvlieger binnen het assortiment van dit merk is de Stylmartin Jack motorschoen. Deze strak zwarte schoenen zijn te typeren als army motorschoenen. Het is een mix tussen een motorlaars en een motorschoen. Hierdoor beschikt je over goede bescherming voor je enkels zonder dat hierbij ingeboet wordt op het gebied van comfort. Weer een geval van het beste van beide werelden, een specialiteit van Stylmartin. Het membraan dat in de schoen te vinden is, is zowel vochtwerend als ademend. Dit maakt deze schoen van Stylmarting tot een perfecte compagnon, welke tijd van het jaar het ook is. Bescherming, comfort en een strakke look. Wat wil je nog meer van een motorschoen?

TCX

Tot slot is TCX een populair merk onder motorrijders. De beste sportieve motorschoen in hun assortiment is de TCX Hero GTX. Deze stevige leren laars is voorzien van een Gore-Tex membraan, waardoor je tijdens de mindere dagen beschermd bent tegen neerslag. Dankzij de ademende kwaliteiten van dit membraan voelt de laars alsnog aangenaam aan. Daarnaast zijn er diverse protectoren aangebracht, om jouw voeten optimaal te beschermen. Van buitenaf zijn deze protectoren echter niet zichtbaar, wat deze schoen tevens een prima optie maakt voor buiten de motor. Een stoere keuze.

Ook dames kunnen terecht bij TCX. Waar vele van de boven genoemde schoenen unisex zijn (dus zowel geschikt voor dames als voor heren), vind je bij TCX specifiek op dames gerichte schoenen in het assortiment. Een goed voorbeeld hiervan is de TCX Lady Smoke WP. Deze leren schoenen zijn voorzien van een hak en een vochtwerend doch ademend membraan. Niet alleen ziet deze motorschoen er zeer stoer uit, maar deze beschermt je ook uitstekend. Het leer is tevens soepel, wat het comfort vergroot.

Beste motorschoenen kopen

Het is natuurlijk altijd weer een feestje om iets nieuws voor de motor te mogen kopen. Ook het uitkiezen van goede motorschoenen is leuk. Je kunt namelijk naar meerdere facetten kijken. Ben je een meer sportieve motorrijder die geregeld off road gaat? Dan kijk je waarschijnlijk eerder naar de mate van bescherming als je motorschoenen kopen gaat. Toer je van tijd tot tijd of ga je geregeld naar je werk op de motor? Dan kun je een keuze maken uit de diverse soorten casual motorschoenen die er zijn. Ga je voor een sneaker of een casual schoen die je ook tijdens het dagelijks leven kunt dragen? De keuze is geheel aan jou wanneer je motorschoenen kopen gaat.

Beste motorschoenen aanbieding

We blijven natuurlijk Nederlanders, dus als we een motorschoenen aanbieding kunnen meepakken zullen we dat zeker niet nalaten. En gelijk heb je. Nu zijn er tegenwoordig een hoop webshops waar je uit kunt kiezen. Om de concurrentie een stap voor te zijn, strooien zij geregeld met motorschoen aanbiedingen. En daar kun jij een hoop profijt van hebben. Goede motorschoenen zijn een belangrijk onderdeel van je gehele outfit. Als je deze dan ook nog eens voor een goede prijs kunt kopen, is dat helemaal mooi meegenomen.

Vind de beste deal

Ook wij van Motorblog vinden het altijd fijn als we je kunnen helpen bij het vinden van de beste motorschoenen aanbieding. Zeker wanneer je niet al te veel geld wilt (of kunt) uitgeven aan schoenen, kan een aanbieding er alsnog voor zorgen dat je de schoenen kunt kopen die je op het oog had. Wil je geen mooie motorschoenen aanbiedingen meer missen? Wij zetten de beste actuele sales voor je op een rijtje. Hierbij weet je zeker dat je betrouwbaar online kunt bestellen. Vergelijk de prijzen van onze favoriete webshops en vindt de beste deal voor jou!

Extra tips voor het vinden van de beste motorschoen aanbieding

Ten eerste kun je natuurlijk onze site in de gaten houden, maar we snappen dat je ook zelf de sites in de gaten wilt houden. Je wilt er als eerste bij zijn om gebruik te kunnen maken van een motorschoen aanbieding. Vaak moet je er ook snel bij zijn, want aanbiedingen vinden gretig aftrek onder de klanten van webshops. Daarom is het aan te raden om een account aan te maken bij diverse webshops. Vaak is het mogelijk om producten op een wenslijst te zetten, waarna je automatisch via de mail geïnformeerd wordt wanneer het product dat je wilt hebben in de aanbieding is. Zo mis je geen enkele motorschoen aanbieding meer, en bovendien vergroot het de kans dat je er als eerste bij bent.

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog