Rekurv broek

Peter

21 november 2022

In mijn kast hangt vanalles om goed en prettig motor te kunnen rijden. Voor de meeste ritjes gebruik ik een motorlegging en een jas. Een hele vrije outfit waarbij je alle kanten mee op kunt, tenzij het begint te regenen. De jas geeft nog wel wat hulp, maar de motorlegging met daarover een jeans heeft geen genade met nat weer.

Rekurv motorbroek test

Toen ik het daarover had met onze partner Louis kwamen zij met Rekurv. Een relatief nieuw merk. Zij hebben voor dit artikel een (waterdichte) motorbroek van het merk Rekurv opgestuurd. Het is onderdeel van een pak dat bestaat uit een jas, laarzen en handschoenen.

Koop de Rekurv motorbroek bij Louis ►

Bij Rekurv zul je een verschillend aantal artikelen vinden rondom motorkleding. Je herkent de kleding aan degelijke, maar sportieve uitstraling die voor zowel mannen als vrouwen geschikt is. Met de vriendelijke prijsstelling krijg je waar voor je geld als je op zoek bent naar functionele en toch goed uitziende motorkleding.

Het product

De Rekurv textiele broek is geschikt voor veel verschillende weertypes. Ik heb er mee gereden toen het wat kouder was, net wat boven het vriespunt. Hoe ik de broek heb ervaren, zou ik ‘m eerder voor in de lente kiezen. Dat de broek prettig zit tijdens het rijden, ook tijdens de koude temperaturen, is te danken aan het Z-Liner membraan. Hierdoor is de broek water- en winddicht. Heel goed te doen als je bijvoorbeeld een halfuurtje naar je werk rijdt.

Protectie en veiligheid

De knieën zijn extra beschermd met een dubbele laag stof en bijgeleverde kniebescherming (van 4SEVN). De bescherming is verder goed in orde (niveau A). Dit niveau wordt gegeven door de impactbescherming die bij de knieeën zit. Je kunt de bescherming uitbreiden met heupprotectoren (los verkrijgbaar). Er is gebruik gemaakt van mesh netvoering, zodat er voldoende ruimte is om vocht af te voeren. Er zijn geen extra ventilatieopeningen geplaatst, in tegenstelling tot in de textiele jas van Rekurv. Het reflecterende materiaal op de broek maakt je ook ’s nachts goed zichtbaar.

Andere features

De broek is uitgerust is met vier (twee broekzakken, twee grote ritszakken) waardoor je voldoende extra (kleine) spullen of documenten mee kunt nemen. Verstellen van de broek gaat gemakkelijk aan zowel de heup en aan de broekspijpen. Zo zorg je voor een pasvorm die aansluit bij jouw lichaam en laarzen. De features op deze broek zijn niet heel uniek of uitgebreid, maar naar mijn mening zit er precies genoeg in om prettig van a naar b te komen, bijvoorbeeld voor een bezoek aan vrienden of woon-werk verkeer.

Rekurv motorbroek deal

Ook voor dames

Rekurv heeft ook een motorkleding lijn voor vrouwen. Ook de textiele broek die wij hebben getest is beschikbaar als damesmodel net zoals je vaak bij Kevlar motorbroeken ziet.

Koop Rekurv dames broek bij Louis ►

In combinatie met jas

Deze textiele broek is goed te combineren met de bijpassende textiele motorjas. Met de rits die aan zowel de jas als de broek zit, hecht je beide artikelen aan elkaar. Doordat de verstelbanden van de broek in de weg zaten, had ik wat moeite om de jas aan de broek te krijgen aan het begin. Als je de twee aan elkaar hebt zitten, kun je ze aan elkaar laten zitten en ophangen aan een kledinghanger. Zo hoef je ze niet apart op te bergen. Handig 😉

In de praktijk

Ik zou de Rekurv textiele motorbroek omschrijven als functioneel met een sportief karakter. Het is niet de meest goedkope motorbroek op de markt. Je krijgt een broek die doet wat ’t moet doen: en hij houdt je ook nog eens helemaal vrij van water. De prijs-kwaliteit van deze broek is in orde. Met name voor de alledaagse motorrijder die niet al teveel poespas op zijn kleding nodig heeft is deze broek prima geschikt.

Koudere temperaturen

Toen ik de broek aanhad waren de temperaturen laag en wat guur. Het viel me op dat de broek (dan wel met een thermobroek eronder) de wind, kou en water prima tegenhield. Ik verwacht dat je na verloop van tijd wel gaat merken dat het geen echte winterbroek is, maar voor de kortere ritten doet hij z’n werk heel goed.

Opbergmogelijkheden

Met de hoeveelheid zakken heb je voldoende ruimte om je spullen goed op te bergen. Je kunt bijvoorbeeld je telefoon of portemonnee prima in de broekzakken stoppen, terwijl je een regenbroek in een van de grote ritszakken hebt. Let er wel op dat de zakken in deze broek niet volledig waterdicht zijn. Ik verwacht dat er flink wat regen moet zijn om de zak doorweekt te maken, maar ik zou er geen spullen in stoppen die niet nat mogen worden.

Conclusie

Je betaalt €199,99 voor de broek. Is hij z’n prijs waard? Ik zou zeggen van wel. Net zoals de Rekurv jas is deze Rekurv motorbroek een degelijke recht toe recht aan jas. Er zit niet meer dan nodig functionaliteit in (zoals waterdichte zakken of enorm veel verstelmogelijkheden), maar geeft je genoeg mogelijkheden om comfortabel van a naar b te komen. De subtiele rode strepen en camouflage patronen geven de broek een gave en sportieve uitstraling.

Je ontvangt een broek die doet wat ’t moet doen: jou veilig en droog houden in verschillende weersomstandigheden. De prijs kan laag blijven doordat de protectie ‘slechts’ een A-rating heeft voor wat betreft bescherming. Al met al een goede toevoeging aan je garderobe.

Bekijk de Louis website voor het product, meer informatie en een maattabel.

Koop de Rekurv motorbroek bij Louis ►

Bekijk ook onze andere reviews van Rekurv

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog