Go Moto chin mount review

Aart

12 May 2023
Go Moto helm mount

Als fanatieke motorrijder wil je natuurlijk optimaal genieten van het rijden en onderweg kom je van alles tegen. Dat kan een mooie bochtige dijk zijn waarop je lekker gaat touren om te genieten van de omgeving en natuurlijk het fijne gevoel als je door de bochten zoeft.

Shop Go Moto chin mounts ⬇️

Dat kan echter ook die hele drukke stad zijn waar je met de motor je weg zoekt door al het verkeer. Het is dan erg leuk om dat op beeld vast te leggen en later terug te kijken. Voor dat doel heb ik dan ook een GoPro aangeschaft. Je kunt je motor camera op verschillende manieren monteren. Één van die mogelijkheden is een chin mount op de ‘kin’ van je motorhelm. De Go Moto Chin Mount is zo’n chin mount. In deze review lees je wat je krijgt en hoe het mij bevallen is.

Motor camera

Voordat we wat dieper in gaan op de Go Moto chin mount geef ik je graag wat achtergrondinformatie over mijn motor camera en cameragebruik op de motor. Ik heb de GoPro Hero 8. De GoPro is het bekendste merk als het gaat om motor camera’s. Elk jaar komt er wel weer een nieuwe versie uit, maar de GoPro Hero 8 heeft al geweldige specificaties waar de nieuwe versies vooral op details wat in verbeteren. Het meeste belangrijke aspect is de perfecte beeldstabilisatie die samen met de 4K resolutie zorgt voor haarscherp en vloeiend beeld.

Waar monteer je de motor camera op je helm

Naast het bezitten van de GoPro zelf is het natuurlijk van belang dat je deze goed plaatst op je helm. Je kunt dit op meerdere manieren doen:

 • Plaatsing boven op de helm
 • Plaatsing links of rechts op de helm
 • Plaatsen op de ‘kin’ van de helm, de zogenaamde chin mount

Een andere optie is natuurlijk dat je de camera op je motor ergens bevestigt. Dit kan dan op de kuipen of bijvoorbeeld op het stuur. Dit is uiteraard afhankelijk van je type motor en wat voor soort beeld je wilt maken.  

Over Go Moto

Go Moto is een Nederlands bedrijf dat premium kwaliteit chin mounts produceert, waarmee motorrijden veiliger, beter en vooral leuker wordt. Alle chin mounts worden in Nederland geproduceerd, waardoor er een scherp oog gehouden wordt op de kwaliteit en het productieproces.

Go moto logo

Go Moto Chin mount

Bij Go Moto maken ze chin mounts die perfect passen bij de vorm van jouw specifieke helm. Voor deze review ben ik op pad gegaan met de chin mount van Go Moto. De helm die ik heb gebruikt in een GIVI HPS X08 Modular. Deze helm zat eerst niet in het assortiment.

Shop Go Moto chin mounts ⬇️

Omdat ze hun productie zelf doen zijn ze erg flexibel in hun aanbod. Zo is de mount voor mijn helm voor deze review gemaakt en daarna toegevoegd aan het assortiment.

Mounts voor 150+ verschillende helmen

Op de shop van Go Moto vind je handig je type helm en de daarbij passende chin mount. Voor mij was dat dus deze chin mount: https://go-moto.com/nl/product/givi-hps-x08-modular-chin-mount/. Je kunt je chin mount in verschillende kleuren kopen. Ik ontving de zwarte versie, dat vind ik voor dit soort dingen ook altijd de beste keuze.

Wat de Go Moto Chin Mount onderscheidt van andere opties op de markt is het ontwerp dat is afgestemd op specifieke helmen. In plaats van een generieke one-size-fits-all oplossing te bieden, heeft Go Moto hun bevestigingen ontworpen om naadloos aan te sluiten bij verschillende helmstijlen en -vormen. Dat zorgt voor een perfecte pasvorm.

Wat zit er in de verpakking

De Go Moto Chin Mount werd netjes verpakt en geleverd in een stevige plastic verpakking. Ik kreeg in dezelfde levering ook een sleutelhanger bij mijn chin mount.

Go moto verpakking

Montage van de Go Moto Chin Mount

De montage van de chin mount is vervolgens kinderlijk eenvoudig. Op de mount zelf zit een rode folie die verwijderd dient te worden waarna het eenvoudig is de mount op de helm te drukken. Door de stevige plakkracht zit deze meteen heel stevig. De mount past ook perfect op de helm, dus is goed afgestemd op het type helm.

Montage Go Moto

Opzetstukjes Go Moto Chin Mount

Vervolgens is het mogelijk om met diverse opzetstukjes te werken. Ik heb een opzetstuk gebruikt waarbij de camera in een zo hoog mogelijke hoek komt te staan. Dit om zo goed mogelijk beeld van de weg en omgeving te krijgen.

In de praktijk

Zelf heb ik altijd gereden met de GoPro bovenop mijn helm. Met name omdat ik een sportieve motor rij (Kawasaki Ninja) en de zit daarom ook sportief is. Met een plaatsing bovenop de helm ben je dan altijd veilig wat betreft goed beeld en zit je niet de hele tijd in de kuip te filmen.

Omdat ik een sportieve motor rij was ik op voorhand wat kritisch. Met name omdat ik bang ben dat door de positie van de camera zo laag op de helm het beeld teveel omlaag zou zijn gericht waardoor er te weinig van de omgeving te zien zal zijn.

Ik heb voor de review meerdere ritten gereden en daarbij opnames gemaakt. 

Als motorrijder begrijp ik het belang van een stevige en stabiele camerabevestiging die de veiligheid van mijn helm (en dus mezelf) niet in gevaar brengt. Na gebruik van de Go Moto Chin Mount kan ik met zekerheid zeggen dat deze mount dat werk goed doet.

Sowieso blijft de mount zeer goed zitten en is de bevestiging volledig veilig voor de camera. Door het beweegbare opzetstuk kreeg ik het beeld dat ik wilde filmen ook perfect op de camera. Mijn zorg vooraf voor het mindere beeld was dus ongegrond. Daarmee lijkt de mount geschikt voor elke type motor, van chopper tot een sportieve racer. 

Zover ik kan inschatten is de duurzaamheid van de Go Moto chin mount erg goed. De bevestiging kan trillingen en schokken weerstaan zonder de stabiliteit van de camera aan te tasten. De universele mount is compatibel met het grootste deel van motor camera’s.

Als ik een klein minpunt moeten noemen is het enkel de prijs. Je kunt goedkopere chin mounts voldoende vinden op bijvoorbeeld Amazon of Bol.com maar eerlijk gezegd is dat vrijwel nooit een serieus alternatief. De goedkopere mounts zijn niet specifiek voor een merk helm en vaak enkel te bevestigen met een band. Daarmee zit de GoPro niet stevig op dezelfde plek en gaat het snel schuiven. Ook is de duurzaamheid van het materiaal vaak slecht.

Wil je dus met beleid en goed met je dure GoPro of andere motor camera omgaan, dan moet je niet gaan besparen op de chin mount en een kwalitatief goede kopen. Daarmee heb je met de GoMoto Chin Mount naar mijn mening een topproduct!

Voordelen
 • Eenvoudige montage
 • Goede kwaliteit kunststof
 • Goed af te stellen voor juiste beeld
 • Geschikt voor elke helm
Nadelen
 • Niet de goedkoopste

Oordeel Go Moto Chin Mount

De Go Moto Chin Mount is een chin mount voor motorhelmen, speciaal ontworpen om perfect te passen bij verschillende helmvormen en -stijlen. Deze mount wordt in Nederland geproduceerd en biedt een stevige en veilige bevestiging voor je GoPro of andere motorcamera.

Shop Go Moto chin mounts ⬇️

De montage is eenvoudig en de mount blijft goed op zijn plaats, zelfs tijdens intense ritten. Dankzij de beweegbare opzetstukken kun je je camera in de ideale hoek plaatsen om de weg en omgeving optimaal vast te leggen. Hoewel de Go Moto Chin Mount iets duurder is dan goedkopere alternatieven, biedt het veel betere kwaliteit en duurzaamheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor motorrijders die op zoek zijn naar een chin mount.

Veelgestelde vragen bij de Go Moto chin mount

 • Het monteren van een GoPro op de kin van je helm is eenvoudig zelf te doen. Hier is hoe je een GoPro op de kin van je helm kunt bevestigen:

  1. Kies de juiste bevestiging: GoPro heeft een speciaal kinmontage accessoire ontworpen om de camera op de kin van een helm te bevestigen. Deze mount wordt geleverd met een verstelbare arm waarmee je de perfecte hoek kunt instellen.
  2. Maak het oppervlak schoon: Zorg ervoor dat de kin van de helm schoon en droog is voordat je de mount bevestigt. Dit zorgt voor een stevige bevestiging en voorkomt beweging of trillingen tijdens het filmen.
  3. Bevestig de mount: Zodra het oppervlak schoon is, bevestig je de kin mount aan de helm met behulp van het kleefpad. Zorg ervoor dat je stevig drukt om een sterke verbinding te verzekeren.
  4. Bevestig de camera: Nadat de mount stevig is bevestigd, bevestig je de camera op de mount met behulp van de verstelbare arm. Pas de hoek aan en zorg ervoor dat de camera goed vastzit.
  5. Test de bevestiging: Voordat je gaat filmen, test je de bevestiging door voorzichtig aan de helm te schudden om er zeker van te zijn dat de camera goed vastzit en niet losraakt tijdens het filmen.

 • Als je de chin mount voor jouw specifieke helm niet kunt vinden, neem dan gerust contact met hen op. Ze werken hard om hun motorhelm chin mounts bij te werken met de nieuwste helmtypes.

 • Als je een motorcamera op je helm wilt monteren, zijn er verschillende opties die je kunt overwegen:

  • Boven op de helm
  • Zijkant van de helm (links of rechts)
  • Kin van de helm

  Andere opties zijn natuurlijk om je motor camera aan de kuipen of op een stick te monteren. Dat geeft voor elke optie weer een andere hoek.

Externe links

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog