Beste Garmin Motornavigatie

Peter

29 November 2022
Beste Garmin Motornavigatie

De beste motornavigatie van Garmin vergeleken met elkaar en met TomTom en zie je hier op een rij. Na het testen van de Garmin navigatiesystemen op de motor besluiten we hier met welke je het makkelijkste je bestemming bereikt.

De beste motornavigatie systemen van Garmin

Garmin is één van de bekendste merken op het gebied van motornavigatie. Deze Amerikaanse producent beschikt over een groot assortiment aan GPS apparaten, waaronder dus navigatiesystemen voor de motor. Dit bedrijf maakt niet alleen producten voor consumenten, maar ook in bijvoorbeeld de luchtvaart wordt veel gebruik gemaakt van de producten van Garmin.

Daarnaast kun je voor smart watches terecht bij dit merk. Garmin heeft meerdere uitstekende motor navigatiesystemen in het assortiment. Hieronder worden een aantal van de beste voor je uitgelicht.

Dit is de Garmin XT navigatie:

De nieuwste Garmin XT is dunner, scherper maar ook wel kostbaar.

Beste Motornavigatie Test

De eigenschappen van Garmin motornavigatie testen we want veilig rijden begint met je geen zorgen maken om de route. Om te excelleren als motornavigatie, dien je over een aantal eigenschappen en functies te beschikken. De motornavigatie apparaten van Garmin werden getest op een aantal kwaliteiten. Deze worden hieronder in meer detail besproken.

Kaartdekking

Kaartdekking heeft te maken met gebied dat als het ware ‘bedekt’ wordt. Binnen dit gebied kun je navigeren. Hierbij kan het kan om kleinere kaarten, maar ook grotere gebieden als Europa of West-Europa kunnen onder de kaartdekking van motornavigatie vallen. Let hierbij wel op: hoe groter het gebied is dat gedekt wordt door de kaart, hoe duurder de motornavigatie zal zijn.

Natuurlijk zal de kaartdekking die je zoekt ook afhangen van de trips die je gaat maken. Als je kortere motorritjes maakt, voldoet motornavigatie met een kleinere kaartdekking veelal wel. Als je lange trips door heel Europa gaat maken, zul je motornavigatie met een goede kaart van Europa moeten kopen.

Kies je beste Garmin!

Schermdiagonaal

Voor motornavigatie is het van belang dat je het schermen van de navigator goed kunt bekijken, onder welke omstandigheden dan ook. Een groter schermdiagonaal betekent dat je beter zicht hebt op je navigatie. De standaard qua grootte voor een scherm is 4.3 inch. Voor de meeste mensen is dit goed zichtbaar, maar veel kleiner moet het scherm ook niet zijn. Gelukkig zijn er tevens navigatiesystemen met een groter schermdiagonaal verkrijgbaar. Hierbij kun je denken aan groottes zoals bijvoorbeeld 5 inch. Dan is net alles wat beter zichtbaar. Een grotere schermdiagonaal betekent echter wel een duurdere prijs.

Besturing

Tijdens het motorrijden zal een navigatiesysteem ook bestuurd moeten worden. Vaak hoeft dit niet, maar het kan zijn dat je jouw bestemming aanpast of voor een andere route kiest. Het is dan fijn dat dit eenvoudig gaat, want tijdens het motorrijden moet je jouw aandacht op de weg houden. Motornavigatie kun je handmatig besturen middels een touchscreen. Let op: goedkopere modellen kunnen niet altijd goed omgaan met motorhandschoenen. Naast touchscreen is het mogelijk om navigatiesystemen aan te sturen middels spraakbesturing. Zo kun je jouw focus houden op de weg. Deze functie is alleen aanwezig bij duurdere modellen.

Smartphone connectie

Als je op de weg bent, moet je nooit je smartphone bekijken. Dit is zeer gevaarlijk, zowel voor jezelf als voor andere weggebruikers. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom beschikken vele navigatiesystemen tegenwoordig over BlueTooth en andere manieren om een connectie te leggen tussen het systeem en je mobiele telefoon. Zo zie je notificaties via het scherm van je motornavigatie. Dit vergroot de veiligheid op de weg. Dit verhoogt echter wel de prijs van het navigatiesysteem.

Routes inladen

Navigatiesystemen zijn erin gespecialiseerd om de beste route voor jou te vinden. Je kunt ook kiezen voor de snelste route. Daarnaast geven Garmin motornavigatiesystemen je de optie om zelf je route bepalen. Erg handig als je ergens een tussenstop wilt maken. Je dient echter wel van tevoren een uitgestippelde route in te voeren. Dit doe je via je computer, laptop of tablet, waarna je de route in het navigatiesysteem laadt. Meerdere tussenstops zijn mogelijk. Zo rij je de motorreis die je voor ogen had.

Beste motornavigatie verkeersinformatie

Files, afgezette wegen, lagere snelheden… het zijn allemaal elementen die een flinke domper kunnen zijn tijdens je motorreis. Daarom wil je hierover het liefst op de hoogte zijn, zodat het navigatiesysteem eventueel een andere route kan calculeren. Zo kun je lange files omzeilen, en bovendien zijn binnendoor routes een ideale manier om plaatsen te ontdekken die je eerst nog niet kende. Ook op de motornavigatie van Garmin kun je verkeersinformatie ontvangen.

Garmin Zumo

Onder de motornavigatiesystemen van Garmin is een grote test gehouden. Eigenschappen zoals ze hierboven vermeld staan zijn hierbij specifiek bekeken. Hierbij kwamen een aantal navigatiesystemen van Garmin het beste naar voren. Welke motornavigatie van Garmin komt het beste uit de test? Simpel gezegd: de Zumo van Garmin, maar deze zijn er veel en ze worden hieronder in meer detail besproken.

Kies je beste Garmin!

Garmin Zumo 595

Standaard navigatiesystemen zijn voorzien van een scherm met een schermdiagonaal van 4.3 inch. Voor velen is dit groot genoeg, maar voor anderen niet. Bovendien betekent een kleiner scherm dat je meer moeite moet doen om de boel te lezen. Daarom wordt een groter scherm door velen geprefereerd. De Garmin Zumo 595 LM Travel Edition beschikt, met een schermdiagonaal van 5 inch, over een groter scherm dan standaard navigatiesystemen. Je mist niets meer onderweg. Een bijkomend voordeel is dat deze motornavigatie zowel compatibel is met je smartphone als met je Spotify account. Muziek luisteren op je motor was nog nooit zo eenvoudig geweest.

Koop hier je Garmin Zumo 595 motornavigatie:

Garmin Zumo 595 LM Travel Edition

De Garmin Zumo 595 LM Travel edition vindt niet alleen de beste en snelste routes voor je, maar het systeem wijst je er tevens op wanneer je een interessant punt nadert. Hierbij kun je denken aan plekken waar getankt kan worden of een locatie waar je jouw motor kunt laten repareren. Het is altijd handig om te weten. Spraakbesturing op deze goede motornavigatie is niet mogelijk, aansturen werkt handmatig. Omdat de kaart de hele wereld bedekt, kun je gaan en staan waar je maar wilt. Routes inladen is mogelijk, dus je kunt geheel je eigen route uitstippelen. Verkeersinfo zit niet standaard inbegrepen, maar is wel los aan te schaffen. Ook is er een flitspaalverklikker, die je een hoop boetes kan besparen. Kortom, verwonderlijk is het niet dat de Garmin Zumo 595 LM Travel Edition zo goed scoorde tijdens deze test.

Garmin Zumo 346

Op zoek naar een betaalbare kaart die heel West-Europa dekt? Dan is de Garmin Zumo 346 LMT-S West Europa een uitstekende keuze. Vooral de slimheid van het apparaat valt op. Deze motornavigatie houdt alle relevante verkeersinfo voor je bij, waarna de route wordt aangepast in het geval van files en afzettingen. Het systeem maakt gebruik van Wi-Fi, zodat je altijd kunt beschikken over de meest recente kaart. Smartphone notificaties kunnen op het scherm van het systeem bekeken worden. De Garmin Zumo 346 LMT-S West Europa dien je handmatig te besturen.

Koop hier je Garmin Zumo 346 motornavigatie:

Garmin Zumo 346 LMT-S West Europa

Bij deze motornavigatie ontvang je standaard een motorhouder, montagekit en een USB laadkabel voor op je motor. Het is mogelijk om routes in te laden, zodat je zelf het systeem kunt laten navigeren middels de route die jij hebt uitgestippeld. Je kunt switchen tussen de snelste routes en de meer avontuurlijke routes. De schermdiagonaal van 4.3 inch is standaard. Het scherm zelf reflecteert niet, zodat je altijd goed het scherm kunt zien. De accu kan in totaal zo’n 4 uur mee. Tot slot is het apparaat geheel waterdicht.

Garmin Zumo 396

Een andere systeem dat goed uit de test kwam is de Garmin Zumo 396 LMT-S Europa. Zoals de naam al aangeeft, dekt deze kaart Europa in zijn geheel. Perfect als je binnen ons eigen continent wilt blijven, maar wanneer de kaart van West-Europa niet genoeg landen dekt. Het schermdiagonaal is 4.3 inch, de standaard op dit gebied. Je hoeft de kaart nooit manueel te updaten, want dit gebeurt automatisch dankzij de ingebouwde Wi-Fi. Daar heb je geen omkijken meer naar. Ook deze motornavigatie biedt je de mogelijkheid om je smartphone en het systeem te linken. Zo verschijnen alle notificaties gewoon op je scherm.

Koop hier je Garmin Zumo 396 motornavigatie

Garmin Zumo 396 LMT-S Europa

Navigeren gaat ook uitstekend aan de hand van deze motornavigatie. Dankzij de verkeersinfo kun je drukkere routes vermijden. Dit systeem heeft informatie over alle wegen binnen Europa. Ook het handmatig invoeren van een route, waarbij je bepaalde punten aandoet, is een mogelijkheid. Er zit geen flitspaalverklikker in begrepen, dus let zelf wel goed op. De motorhouder zit bij het systeem inbegrepen. Tevens is er een autohouder inbegrepen, waardoor het dus ook mogelijk is om de Garmin Zumo 396 LMT-S Europa binnen je auto te gebruiken. Deze veelzijdigheid maken dit systeem één van de toppers binnen het assortiment van Garmin.

Tip: aanbieding motornavigatie Garmin

Wil je al een tijdje motornavigatie van Garmin kopen? Je hebt hierboven kunnen lezen dat dit merk verschillende uitstekende navigatieapparaten in het assortiment heeft. Bij diverse webshops kun je navigatie van dit bedrijf kopen. Webshops steken elkaar graag de loef af door kortingen en aanbiedingen te doen. Hier kun jij als consument veel profijt van hebben.

Hou daarom de diverse webshops in de gaten voor een mooie Garmin motornavigatie aanbieding. Zo koop je jouw producten voor een lage prijs. Heb je een account bij een webshop? Check dan of het mogelijk is om iets aan je verlanglijstje toe te voegen. Je krijgt dan een mail wanneer dit product in de aanbieding is. Vergeet ten slotte niet naar de klantvoorwaarden per webshop te kijken. Sommige webshops bieden misschien lagere prijzen, maar als je verzendkosten dient te betalen schiet het alsnog weinig op. Check tevens hoe lang de levering in zijn geheel gaat duren.

Verzekering

Natuurlijk wil je niet dat jouw Garmin motornavigatie kapot gaat of zelfs gestolen wordt. Het is daarom heel raadzaam om hier je motorverzekering voor te raadplegen. Vaak worden accessoires gratis meeverzekerd tot een bepaald bedrag. Er zijn partijen die de mogelijkheid bieden om je motorverzekering te vergelijken op verschillende onderdelen, die jij belangrijk vindt.

Kopen

Wij bevelen je de Garmin Zumo 396 aan. Deze is zeer compleet en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Kortom, een plezier om mee rond te rijden!

Koop hier je Garmin Zumo 396 motornavigatie

Aanbieding

Kies je beste Garmin!

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog