Beste Motortas

Peter

29 november 2022
Beste motortas

In onze beste motortas Test Review zie je de winnaar (betaalbaar, draadgcomfort, waterdicht, handig en veilig) vergeleken met de duurdere concurrenten.

Motortassen test

Wil je weten wat de beste motortassen van dit moment zijn? Hieronder zal in diepte besproken worden welke motortassen er zoal zijn en wat de beste soorten motortassen voor je kunnen zijn. Immers is het wel van belang dat je over een goede motortas kan beschikken.

Of het nu een motor rugzak, motor rugtas of een tanktas betreft, je zult over iets moeten beschikken om jouw spullen mee te kunnen nemen tijdens een trip met de motor. Echter is de keuze op dit gebied behoorlijk groot. Soms lijkt het wel alsof je door de bomen het bos niet meer kan zien. Daarom worden de beste motortassen van dit moment voor je op een rijtje gezet in deze tekst.

Beste merken

Er is niet 1 beste merk voor een motortas. Dit is erg afhankelijk van jouw motor, rijstijl en hoeveelheid bagage. De merken die je het meeste ziet zijn:

  • XLMoto
  • Richa
  • Held
  • Dainese
  • Louis
  • Alpinestars
  • Kriega

Waar moet je zoal op letten wanneer je een motortas gaat kopen? In deze blog wordt hier dieper op ingegaan. Aan bod komen de kwaliteiten van de verschillende motortassen. Ook komt aan bod of je het beste kunt kiezen voor een motortas, een motor rugzak, een motorkoffer of een beste tanktas. Natuurlijk zal dit ook afhangen van je eigen wensen en behoeften, maar alle typen motortas hebben ook zo hun eigen voor- en nadelen. Deze zullen in deze tekst uitgebreid aan bod komen. Ook worden een aantal van de beste motortassen van dit moment voor je uitgelicht. Wie weet kan deze blog post je helpen bij het vinden van de beste motortas voor jou.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een motortas?

Er zijn een aantal facetten die je in het oog dient te houden tijdens het aanschaffen van een geschikte motortas. Want het is één van de meest genoemde frustraties als het gaat om het rijden op de motor. De bagage mogelijkheden zijn nu eenmaal wat beperkter. Waar de ene motorsoort standaard voorzien is van een motorkoffer, is dit helaas niet bij elke motor het geval. Belangrijk is dan ook om voor de aanschaf van een motortas te bekijken wat je nu eigenlijk nodig hebt. Hoe lang ga je weg op een motortrip? Wat heb je echt nodig? Hoeveel wil je meenemen? Door vooraf voor jezelf deze vragen te beantwoorden, krijg je al snel een goede indruk van het type motortas dat je nodig hebt.

Je zult dus vooraf moeten kijken naar het type motor dat je zelf hebt, hoe lang je veelal weg gaat met de motor, hoeveel je tijdens zo’n trip nodig denkt te hebben en daarnaast zijn er nog je eigen wensen en behoeften op het gebied van een motortas. De kleur, de vorm, de grootte… dit zijn allemaal factoren waarbij je eigen smaak een rol zal spelen. Bij het uitkiezen van een geschikte motortas is een mix van eigen smaak en functionaliteit de beste manier om de perfecte tas te kunnen vinden. Als je vaak weinig of kleine spullen meeneemt, zal een tanktas voldoen. Maar als je grotere of meer spullen meeneemt, dien je bijvoorbeeld een zadeltas voor de motor aan te schaffen. Dergelijke afwegingen zullen van invloed zijn op de motortas die je uiteindelijk koopt.

Welke mogelijkheden heb ik op het gebied van motortassen?

Als je bagage mee wilt nemen tijdens een motorreis, heb je diverse mogelijkheden. Doel is om een motortas te vinden die aansluit op jouw wensen en behoeften. Hierbij hebben we het niet alleen over uiterlijke kenmerken, maar ook functionele kenmerken zoals de grootte en de hoeveelheid bagage die de tas mee kan nemen. Hieronder worden een aantal van de meest gekozen motortassen voor je op een rijtje gezet. Aan bod komen de kwaliteiten, voor- en nadelen van deze producten die je helpen bij het vervoeren van je bagage op de motor. Zo krijg je een goed overzicht van de mogelijkheden.

Motor rugtas

Een motor rugtas, ook wel bekend als een motor rugzak, is één van de manieren waarop je bagage met je mee kunt vervoeren op de motor. Vooral als je even snel iets extra’s mee wilt nemen is de motor rugtas ideaal. Deze is dan ook niet bedoeld voor het meenemen van grote spullen, maar desalniettemin kun je redelijk wat bagage via een motor rugzak vervoeren. Dankzij de sluiting kun je een motor rugtas zowel op je rug als om je middel dragen. Omdat je deze goed vast kan maken, zal een motor rugzak nooit problemen veroorzaken tijdens het rijden (bijvoorbeeld doordat deze te laag hangt tijdens het rijden).

Qua materiaal wordt er veelal gekozen voor textiel of leer. Van zichzelf is een motor rugzak vaak al behoorlijk waterdicht, maar een aparte hoes om je motortas te beschermen tegen weersomstandigheden is een mogelijkheid. Ook geheel waterdichte motor rugtassen, bijvoorbeeld van kunststof PVC, zijn een mogelijkheid. Ondanks de beperkte inhoud, zeker in vergelijking met andere alternatieven, kiezen vele motorrijders voor een motor rugzak. Dit komt vooral vanwege het feit dat je hierdoor vele spullen nog steeds snel bij de hand hebt. Als je jouw motor parkeert, kun je deze rugzak eenvoudig meenemen. Ook kan de inhoud van sommige motor rugtassen groter zijn dan je verwacht. Daarom kiezen vele mensen voor een motor rugzak.

Tanktas

Vooral wanneer je weinig of kleine spullen mee wilt nemen, is een tanktas ideaal. Deze soort motortas dankt zijn naam aan het feit dat de tas bevestigd wordt op de tand van een motor. Doordat de tank van menig motor gemaakt is van metaal, is het mogelijk om eenvoudig en snel deze soort motortas te bevestigen middels magneten. Ook op een kunststof tank kun je een tanktas bevestigen middels bijvoorbeeld klittenband of beugels. Van nature weren deze soort motortassen vocht, maar een speciale hoes ter bescherming tegen regen kan bij deze tas gekocht worden.

Zadeltassen

Ook de naam van deze soort motortas zegt al iets over de positie waar deze bevestigd dient te worden. Deze motortas maak je vast aan het (verwarmde) zadel van je motorfiets. Deze bevestig je veelal aan de hand van klittenband onder het zadel. Deze motortassen kunnen recht op het zadel geplaatst worden, maar ook links of rechts van het zadel is er ruimte voor een zadeltas. Van nature zijn zadeltassen vochtwerend, maar een aparte hoes kun je aanschaffen om er zeker van te zijn dat de zadeltas je spullen beschermt tegen hevige regenbuien. Vooral voor langere reizen op de motor is een zadeltas zeer geschikt.

Roltas

De van PVC vervaardigde roltas is een ander alternatief voor jouw bagage. Deze tas rol je op en vervolgens sluit je de roltas aan de hand van een kliksluiting of klittenband. Doordat je deze oprolt, wordt de grootte van de roltas compacter. Het volume is minimaal, wat wapperen tijdens het rijden voorkomt. Door het type sluiting zitten je spullen goed afgesloten en worden de spullen tevens goed tegen water beschermt. Voor extra bescherming is de aanschaf van een hoes natuurlijk altijd mogelijk. De locatie waar een roltas veelal bevestigd wordt is achter op het zadel. Hiervoor heb je over het algemeen spanbanden of bungies nodig. Vooral voor grote spullen of wanneer je wat meer spullen wilt meenemen tijdens je motorreis is een roltas geschikt.

Heuptassen

Ook bij deze soort motortas spreek de naam weer boekdelen. Deze tas zit rond de heup bevestigd. Dit is één van de kleinere motortassen waarvoor je kunt kiezen om spullen tijdens het reizen mee te vervoeren. Hier passen dan ook weinig spullen in. De heuptas is vooral bedoeld voor het bij je dragen van kleine spullen die je graag snel bij de hand hebt. De vakken zijn vaak eenvoudig af te sluiten via ritsen of kliksystemen. Als je nog maar een klein beetje ruimte nodig hebt voor spulletjes of een aantal spullen graag bij je wilt dragen, is de heuptas een uitkomst. Ook zijn heuptassen verkrijgbaar in vele soorten, maten en kleuren. Er is dus altijd wel een passende heuptas te vinden.

Organizers

Wil je sommige spullen altijd snel en op een georganiseerde manier bij de hand hebben? In dat geval heb je een organizer nodig. Dit type motortas stelt je in staat om eenvoudig en snel spullen op te bergen die je snel dient terug te kunnen vinden in het geval dat dit nodig is. Hierbij kun je denken aan bepaalde gereedschap die je bij de hand dient te hebben in het geval er iets mis is met je motor onderweg. Maar ook andere waardevolle spullen kunnen in een organizer bewaard blijven. Organizers zijn er in klein tasformaat, maar er zijn ook grotere organizers waarin meer spullen bewaard kunnen blijven tijdens een motorreis.

Motorkoffers

Als je relatief veel bagage mee wilt nemen tijdens je motorreis, en je wilt er tegelijkertijd zeker van zijn dat deze bagage goed beschermd wordt tijdens de rit, kun je kiezen voor een motorkoffer. Op vele motoren zit een koffer vast gemonteerd. Tevens is het een optie om deze te laten plaatsen op je motor, mocht deze nog niet aanwezig zijn. Je spullen zullen goed beschermd worden door een motorkoffer. Niet alleen is deze enorm stevig, maar je kunt een motorkoffer afsluiten door middel van een slot. Voor vele dieven is dit slot enorm lastig om te kraken. Hierdoor worden jouw spullen uitstekend beschermd tegen diefstal. Ook is het mogelijk je helm hierin te bewaren wanneer je bijvoorbeeld even de motor verlaat. Dan hoef je niet continu met je motorhelm rond te zeulen.

Echter zijn er ook wel nadelen aan een motorkoffer, wat dan ook één van de redenen is waarom niet iedereen voor deze optie kiest. Want in feite klinkt deze optie perfect, toch? Vaak bevindt deze zich al op de motor of is deze te bevestigen, een motorkoffer is stevig en bovendien beschermt deze koffer je bagage. Maar er zijn ook nadelen. Ten eerste kost een motorkoffer best veel. Als je de beschikking hebt over een beperkt budget, is dit één van redenen waarom een motorkoffer snel afvalt als alternatief voor een motortas. Daarnaast worden de beugels veelal aan je motor gemonteerd. Vaak zullen de knipperlichten verplaatst moeten worden, omdat deze anders dankzij de motorkoffer niet meer te zien zijn voor andere weggebruikers. Door sommige motorrijders wordt een koffer ook als not done beschouwd, omdat het een invloed heeft op het uiterlijk van de motor.

BESTE MOTORTAS

Daar staat tegenover dat er ook andere positieve aspecten te benoemen vallen. Natuurlijk werd al eerder opgenoemd dat een motorkoffer vaak al aan een motor bevestigd zit, dat deze veel ruimte heeft, dat deze stevig is en dat jouw bagage uitstekend beschermd wordt middels een stevig slot. Maar dat zijn niet de enige voordelen van een motorkoffer. Zo zijn motorkoffers ook eenvoudig afneembaar, zodat je deze altijd mee kunt nemen wanneer je even de motor verlaat. Daarnaast belemmeren motorkoffers, in tegenstelling tot andere soorten motortassen, niet het zicht in de spiegels. Ook wordt het plaatwerk van je motor zo min mogelijk geraakt door een motorkoffer. En ook een kleine valpartij is geen probleem voor een motorkoffer dankzij de stevigheid. Je bent er dus zeker van dat je bagage goed beschermd wordt.

Tailpack

Als je gaat reizen met de motor, is het mogelijk om een passagier met je mee te nemen. Deze duopassagier beschikt vaak over een eigen zadel. Ook deze zadel kan gebruikt worden om een tas aan te bevestigen. Deze soort motortas wordt ook wel een tailpack genoemd. Hierdoor ondervind je als bestuurder zijnde het minst last van een motortas. Echter dien je wel een rek achterop de motor te plaatsen wanneer je ook daadwerkelijk een passagier wilt meenemen. Anders is er voor deze passagier dankzij de ruimte die deze motortas inneemt, geen plek meer op de motor.

Frametas

Een motortas is dus op meerdere plekken te bevestigen. Al eerder werden motortassen zoals zadeltassen en tanktassen. Ook het frame van de motor kan gebruikt worden voor het bevestigen van een motortas. Deze soort motortas wordt dan ook wel een frametas genoemd. Veelal wordt gebruik gemaakt van klittenband om deze frametas aan het frame vast te maken. Vaak zijn er reflectoren op deze tas gemaakt, zodat je nog duidelijker zichtbaar bent op de motor. Dankzij de waterdichte materialen die gebruikt worden om een frametas te vervaardigen, zijn jouw spullen altijd goed beschermd tegen slecht weer. Door de compacte grootte van een frametas is deze vooral geschikt voor het vervoeren van weinig of kleine spullen.

Choppertassen

Een chopper is een type motor die bekend staan om zijn minimalisme. Alle niet vitale onderdelen zijn van deze motor afgesloopt (vandaar de naam chopper). Een chopper is één van de meest karakteristieke en herkenbare motoren op de markt. Voor velen is dit dan ook een geliefde soort motor. Diverse motorrijders maken gebruik van deze type motor. Ook wanneer je een chopper gebruik om op reis te gaan, heb je behoefte aan passende tassen. Daarom zijn er de speciale choppertassen. Deze relatief compacte tassen hebben meer inhoud dan je misschien zou verwachten. Aan de hand van de beugel kun je deze motortas plaatsen waar jij dat wil. Links of rechts, het is allemaal mogelijk. Door de mooie kleuren en afwerking van deze tas, ziet een choppertas er altijd goed uit. Deze universele look zorgt er voor dat een dergelijke tas goed past bij meerdere soorten motoren.

Passende accessoires voor een motortas

Voor vele soorten motortassen geldt dat de wijze waarop je deze dient te bevestigen aan de motor al inbegrepen zit. Echter is het niet altijd het geval dat de beugels en vergelijkbare producten al inbegrepen zitten. Deze accessoires voor de motortas dien je dus apart aan te schaffen. Hierbij kun je denken aan accessoires zoals beugels, afstandshouders, adapters, hydrapakken, hoezen, netten, dekens, haken, bagageriemen, snelbinders en vele vergelijkbare producten. Deze producten zijn veelal bedoeld ter ondersteuning van de motortas. Deze accessoires helpen je bij het bevestigen van een motortas aan je motor, maar ook om bijvoorbeeld je motortas (en de daarbij behorende bagage) beter te beschermen tegen slechte weersomstandigheden. Vergeet daarom nooit te checken of de benodigde accessoires inbegrepen zitten bij de motortassen.

Een aantal van de beste motortassen van nu

Op het gebied van motortassen kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Er zijn zoveel alternatieven, zowel voor veel als voor weinig spullen. Dit maakt het uitzoeken van een geschikte motortas best een uitdaging.

Om je hierbij te helpen, worden hieronder een aantal van de beste motortassen van dit moment voor je op een rijtje gezet. Hierbij is rekening gehouden met de verschillende soorten motortassen die je kunt kopen. Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er behoorlijk veel soorten en varianten op het gebied van motortassen. Daarom worden hieronder een aantal van de beste motortassen voor je op een rijtje gezet.

Laten we ten eerste, bij het zoeken naar de beste motortassen, kijken naar de beste motor rugtassen van dit moment. Een veel gekozen merk op het gebied van vele spullen voor de motor is Alpinestarts. In het assortiment van deze fabrikant vind je vele soorten geschikte motor rugzakken. Eén van de populairste motortassen van dit moment is de Alpinestars Tech Aero. Deze zwarte motor rugtas is compact doch huisvest het een zeer groot volume. Vooral voor woon – werkverkeer is deze motor rugzak uiterst geschikt. Door de prima prijs is er een uitstekende prijs – kwaliteitverhouding. Dankzij de vochtwering zullen jouw spullen nooit last hebben van de regen. Door de afstelbaarheid zul je nooit last hebben van deze motor rugtas tijdens het rijden. Dit alles maakt de Alpinestars Tech Aero tot één van de beste motortassen van dit moment.

Op het gebied van tanktassen is de SW-Motech Quick Lock EVO Micro Tanktas een goede keuze. Het bevestigen van deze motortas aan de motor is snel en eenvoudig te doen. Of je nu gebruik maakt van een aluminium of kunststof tank, door het gemak waarmee de tas te bevestigen is zul je zien dat de kans op beschadigingen tijdens het bevestigen uiterst klein is. Er is een variant van deze tanktas waarbij een 12 V aansluiting inbegrepen zit. Hierdoor kun je tijdens het rijden op de motor je telefoon opladen. Ook zijn er goedkopere varianten te verkrijgen, maar logischerwijs beschikken deze varianten over minder functies.

Op het gebied van zadeltassen is Kriega al jarenlang een toonaangevend merk. Verbazingwekkend is het dan ook niet dat deze tassen ook erg populair zijn onder de bezoekers van diverse webshops. Een goed voorbeeld hiervan is de Kriega US10 Drybag. Zoals de naam al aangeeft, zal jouw bagage in deze zadeltas goed beschermd zijn tegen slecht weer zoals hevige regen. Deze tas is eenvoudig te bevestigen dankzij de snelsluiting en je kan er relatief veel spullen in kwijt. Dankzij de compressiebanden neemt deze zadeltas niet veel ruimte in beslag wanneer je besluit deze op te bergen. Dit alles maakt de Kriega US10 Drybag tot één van de betere motortassen van dit moment.

Op het gebied van roltassen kiezen vele consumenten voor een roltas van het merk Held. Deze roltassen zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren: zwart – wit, geel – zwart of rood – wit. Voor minder dan 40 euro kun je al de beschikking hebben over één van de beste motortassen van dit moment. Dankzij de waterdichtheid ben je er zeker van dat jouw spullen goed beschermd worden in het geval van slecht weer. Door de spinbanden kun je eenvoudig en snel deze tas bevestigen aan jouw motor. Doordat deze soort motortas oprolbaar is, heb je zelf invloed over de algehele grootte van de tas. Daarnaast kun je behoorlijk wat spullen kwijt in deze soort motortas.

Als je op zoek bent naar kleinere motortassen voor het meenemen van een aantal kleine spullen, kun je kiezen voor een heuptas of een organizer. Op het gebied van een heuptas kun je kiezen voor een Dainese Leg Bag. Deze heuptas draag je om je middel. Deze tassen zitten nooit in de weg en zijn ideaal voor kleinere spullen die je graag bij de hand hebt, bijvoorbeeld je telefoon of je portemonnee. Als je spullen graag op een georganiseerde manier bij de hand wilt hebben, kies je voor een organizer. Deze soort motortas is ideaal voor bijvoorbeeld gereedschappen. Je weet nooit wanneer je deze nodig gaat hebben. Door ze altijd bij de hand te hebben, kun je altijd gebruik van ze maken wanneer het nodig is. Een goed voorbeeld is de Kriega Tool-Roll.

Kopen

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog