Beste motor tanktas

Jasper

20 January 2023
Beste motor tanktas

In onze beste motor tanktas Test Review zie je de winnaar (betaalbaar, gebruiksgemak, waterdicht, handig en veilig) vergeleken met de duurdere concurrenten.

De beste tanktas voor jouw motor

Wil je weten wat de beste tanktas voor jouw motor is? Lees dan snel dit blog, want hier lees je alles over de tanktas. Of je nu een lange rit gaat maken op de motor of jouw motor gebruikt voor woon – werkverkeer, het kan nodig zijn dat je een aantal spullen mee moet nemen tijdens de rit. Hiervoor heb je diverse mogelijkheden. Eén van de mogelijkheden die je hebt om spullen te vervoeren tijdens een motorrit is de tanktas. Deze motortas is uiterst geschikt voor het bewaren en meebrengen van uiteenlopende spullen.

Tanktas merken

Er is niet 1 beste merk, het gaat meer om te type tanktas van het merk. De merken die je het meeste ziet zijn:

  • Alpinestars
  • Louis
  • Kriega
  • Held
  • Richa
  • Dainese
  • XLMoto
  • GIVI
  • SW-Motech

Beoordeling

Als je wilt weten wat een goede tanktas voor de motor is, kun je hieronder meer lezen over deze soort beste motortas. Zo gaan we onder meer in op de voordelen van een tanktas. Hierbij zal in worden gegaan op een aantal van de kwaliteiten en eigenschappen van een tanktas voor de motor. Deze kun je in het oog houden wanneer je op zoek gaat naar een passende tanktas voor jouw motor. Ook zal ingegaan worden op hoe een tanktas bevestigd moet worden aan een motor. Tot slot zullen we een aantal van de tanktassen en merken voor je benoemen.

Wat is een tanktas precies?

Een tanktas is een type motortas die je kunt gebruiken om diverse spullen met je mee te nemen tijdens een motorreis. Alhoewel de tanktas qua volume kan variëren, is deze over het algemeen compact. De naam van de tas, tanktas, refereert naar het feit dat deze motortas bevestigd wordt op de tank van de motor.

Het gemak van een tanktas is dat deze eenvoudig te bevestigen is, en ook weer eenvoudig van de motor te halen valt. Je kunt dus altijd snel je spullen bij de hand hebben. Daarnaast kun je gebruik maken van de zogenaamde verdiepingen van deze soort motortas. Aan de hand van de verschillende ritsen op deze tas kan een tanktas in delen worden gesplitst. Zo kun je bijvoorbeeld het bovenste gedeelte van de tas gebruiken als rugzak terwijl de rest op de motor achterblijft. Ook kun je de tanktas hoger of lager maken, afhankelijk van je behoeften. Deze flexibiliteit zorgt er voor dat de tanktas een vaak gekozen alternatief is voor een motortas.

Hoe plaats je een tanktas op de motor?

Het fijne aan de tanktassen voor de motor is het feit dat deze zo relatief eenvoudig te plaatsen vallen op de motor. Dit is één van de redenen waarom vele motorrijders voor deze soort motortas kiezen. Zoals eerder al werd benoemd, kun je deze tas bevestigen op de tank van je motor. Er zijn drie manieren waarop je een tanktas aan je motor kunt bevestigen. De eerste methode is door een tanktas magneet te gebruiken. Een tanktas magneet kan alleen gebruikt worden wanneer jouw motortank van metaal is gemaakt. Dit is de makkelijkste manier om een tanktas aan de motor te bevestigen. Daarnaast is deze manier erg veilig en brengt het geen schade aan de motor toe tijdens het rijden.

De tweede manier waarop je een tanktas aan een motor kan bevestigen is aan de hand van speciale klittenband stroken. Deze klittenband is extra stevig, zodat je jezelf nooit zorgen hoeft te maken over het feit of de tanktas wel aan de motor gemonteerd blijft. Tot slot kun je gebruik maken van tankdop beugels of tankringen om de tanktas aan je motor te bevestigen. Beugels en ringen zijn net wat steviger in vergelijking met klittenband. Deze twee zijn net iets moeilijker te bevestigen in vergelijking met de eerder genoemde methodes, maar desalniettemin gaat het monteren van de tanktas aan je motor nog steeds relatief snel en eenvoudig. Deze methoden zijn vooral geschikt wanneer de tank van je motor gemaakt is van kunststof.

De voordelen van een tanktas motor

Waarom zou je überhaupt op zoek gaan naar een tanktas? Omdat een tanktas voor de motor je een hoop voordelen kan bieden! Ten eerste is de tanktas motor een uitstekende manier om spullen mee te nemen. Vooral wanneer je iets nodig hebt waarmee je weinig doch essentiële spullen met de motor kan vervoeren, voldoet de tanktas. Ook als aanvulling op een grotere motortas zoals een koffer kun je een tanktas gebruiken voor het vervoeren van spullen. Door de variabele volume van de diverse tanktassen die je kunt aanschaffen, kun je zelf de grootte bepalen.

Een ander voordeel is dat deze soort motortas prima te bevestigen valt op de motor. Zoals je eerder al hebt kunnen lezen, zijn er drie manieren waarop een tanktas op de motor te bevestigen valt: een tanktas magneet, klittenband of een speciale beugel. Of je nu een metalen tank hebt of een kunststof tank, het bevestigen van een tanktas is altijd een eitje voor iedereen. En ook de tanktas van de motor af halen is gemakkelijk en eenvoudig. Daarnaast kan er gevarieerd worden qua grootte van de tas. De gouden regel is: de tanktas is te groot wanneer je deze tijdens het sturen raakt. Daarnaast zijn tanktassen van nature waterafstotend. Met welk weer je ook te maken krijgt, je bent er zeker van dat jouw spullen goed beschermd worden door een tanktas. Ook een aparte regenhoes kan aangeschaft worden voor extra bescherming.

Waar kun je op letten bij het aanschaffen van een tanktas voor de motor?

Als je op zoek gaat naar een tanktas voor jouw eigen motor, zijn er een aantal kwaliteiten en eigenschappen die je in het oog kunt houden. Door deze kwaliteiten te overlappen met jouw eigen wensen en behoeften vind je binnen no time de tanktas die het beste bij jouw motor past. Hieronder worden de eigenschappen van de tanktassen voor de motor voor je op een rijtje gezet.

Bevestiging van de tanktas op de motor

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte tanktas voor de motor, is het van belang om te kijken wat voor soort tank je hebt. In het geval van een metalen tank, heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een tanktas magneet. Heb je een kunststof tank, maak je gebruik van klittenband of van beugels. Magneten zijn over het algemeen het makkelijkst om te bevestigen dan wel weer los te maken, maar je dient dus te beschikken over een metalen tank om hiervan gebruik te kunnen maken.

Grootte

Tanktassen zijn er in verschillende maten. Aan jou de taak om te bepalen hoe groot jouw tanktas dient te zijn. Hierbij kun je kijken naar een aantal factoren. Ten eerste kun je kijken naar de spullen die je nodig hebt. Hoeveel spullen je nodig hebt, bepaalt de grootte van de tanktas voor de motor. Daarnaast dien je rekening te houden met je eigen motor. Er is een graadmeter aan de hand waarvan je de maximale grootte van de tanktas kan bepalen. Als het stuur van jouw motor de tanktas raakt, betekent dit dat de tas te groot is. Dit kan gevaarlijk zijn. Zorgt er daarom altijd voor dat een tanktas nooit jouw stuur raakt.

Kopen

Soms hebben mensen een budget in gedachten dat ze willen besteden aan een motor tanktas. Voor sommige mensen is het echter geen keuze. Hierdoor vallen automatisch een aantal soorten tanktassen af. Ook al kies je voor een goedkoper alternatief, is het desalniettemin aan te raden om de kwaliteiten van deze tanktassen voor de motor goed te bekijken. Zo vind je alsnog een prima tanktas voor een goede prijs. Door slim gebruik te maken van kortingen bij webshops kun je bovendien nog meer van de prijs afschaven.

Goede tanktas motor

Er zijn een aantal merken die bekend staan om de hoogwaardige kwaliteit van de tanktassen die zij produceren. Deze merken produceren dan ook vaak de tanktassen voor de motor. Ten eerste is Held één van de populairste merken van dit moment op dit gebied.

Held Case tanktas

Wie weet vind je de een tanktas voor jouw motor bij dit merk. Deze Duitse fabrikant produceert uiteenlopende producten voor de motor, waaronder dus de tanktas. Voorbeelden hiervan zijn de Held Case tanktas (een midden maat), de Held Tiny (zeer compact), de Held Carry II (ideaal voor weekend en midweek tripjes met de motor) of de Held Canvas Tankbag.

Een ander veel gekozen merk op het gebied van tanktas is GIVI. In het assortiment van deze fabrikant vind je uiteenlopende soorten motortassen. Voorbeelden hiervan zijn de GIVI Mini Tanklock bag 5l, GIVI tanklock thermoformed ST602 en nog vele andere motor tanktassen. Daarnaast produceert deze fabrikant ook vele aansluitende accessoires, bijvoorbeeld regenhoezen.

Tot slot is SW-Motech een groot merk op het gebied van tanktassen. Als je op zoek bent naar een tanktas voor jouw motor, zou je deze wel eens in het assortiment van dit merk kunnen vinden. Voorbeelden van uitstekende motortassen uit het assortiment van dit merk zijn tanktassen zoals de SW-Motech Quick Lock EVO Micro, Daypack en de Engage.

Hoe dan ook: met een tanktas zorg je ervoor dat je op de motor verzekerd bent van een comfortabele reis.

Externe links

Wikipedia

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog