Beste verwarmde motorjas

Jasper

30 December 2022
Beste verwarmde motorjas

Op je motor kan het soms aardig koud worden. Als de buitentemperatuur bijvoorbeeld is gezakt vanwege het seizoen of omdat het al later in de avond of juist vroeg in de ochtend is, omdat er veel wind staat of het veel regent of gewoon omdat je je had vergist in het klimaat van je bestemming. De beste verwarmde motorjas biedt oplossing voor de echt koude dagen.

Het kan altijd en iedereen gebeuren om welke reden dan ook, maar één ding geldt in elke situatie: kou tijdens het rijden is verschrikkelijk. Je wilt er daarom alles aan doen om toch nog wat warmte tijdens je motorrit krijgen, dus kleed je je goed aan. Maar alleen een standaard jasje is met meer dan 100 km per uur vaak niet voldoende. Gelukkig is daaraan gedacht door speciale warmte gevende kleding te maken die speciaal is bedoeld voor op de motor.

Beste motorjas

De beste motorjas voor jou is afhankelijk van verschillende factoren. Het weer is er daar één van. Je hebt bijvoorbeeld zomer motorjassen en winter motorjassen. Als extra toevoeging in de winter kun je kiezen voor een verwarmde motorjas. Verwarmde motorkleding is zeer belangrijk als je tijdens elke motorrit er warmpjes bij wilt zitten, waar en wanneer je dan ook aan het rijden bent. Nu zijn er veel verschillende verwarmende kledingaccessoires die je kunt gebruiken, bijvoorbeeld verwarmde motorhandschoenen, verwarmde motor onderkleding, verwarmde motorsokken en zelfs verwarmde motorsokken. Wanneer je bovenlijf warm is, merk je andere kou meestal pas veel later, dus is bij verwarmde motorkleding de motorjas misschien wel de meest slimme keus.

In deze blog gaan we meer in op de verwarmde motorjas. Voor wie zelf nog nooit een dergelijke jas heeft gehad, of toe is aan een nieuwe, geven we aan waar je op moet letten bij het bestellen van een verwarmde motorjas. Op deze manier kun je beter inschatten welke motorjas de beste kan zijn. Mocht je dit nog niet zo goed kunnen inschatten, geen probleem. We laten je ook onze eigen keuze zien op het gebied van de beste verwarmde motorjas. Hierdoor weet je gegarandeerd dat je de beste motorjas voor de koudere periodes in huis hebt en je niet als een bevend rietje op je motor hoeft te zitten, in de hoop dat je snel op je warme plaats van bestemming bent.

Een verwarmde motorjas kiezen doe je zo

Je verwarmde motorjas kies je niet zomaar. Je moet wel goed kijken naar wat voor een jas je aanschaft, om er zeker van te zijn dat je de juiste kiest. Daarom zijn er een aantal punten waar je op moet letten wanneer je zelf aan de slag gaat voor het vinden van een geschikte verwarmde motorjas.

Hieronder vind je de belangrijkste punten waar je op moet letten wanneer je een verwarmde motorjas uit gaat zoeken. Het kan per persoon verschillen wat je lekker vind of belangrijk acht wanneer je voor een bepaalde jas kiest. Daarom staan alle criteria hier uitgeschreven, zodat je zelf kunt bepalen waar je wel op wilt letten en waarvan je eerder kunt denken dat het nice to have is in plaats van need to have.

Uitstraling en comfort

Allereerst kijken we natuurlijk naar hoe de jas eruitziet en hoe deze zit. Verwarmd of niet, het belangrijkste tijdens het kopen van kleding is dat je je er goed in voelt. Kleding moet lekker zitten en goed bij je passen, zelfs als deze kleding bedoeld is voor functionele redenen zoals je warm houden tijdens het motorrijden.

De meeste motorjassen hebben een strak design dat volledig is gestroomlijnd met je motor en je lichaam. Dit is bij verwarmde motorjassen eigenlijk hetzelfde. Je kunt eigenlijk van de buitenkant amper tot geen verschil zien tussen een verwarmde motorjas en een motorjas zonder warmte-elementen. Dit maakt het zoeken naar een mooie motorjas een stuk eenvoudiger.

Daarnaast is het bij elk soort kledingstuk ook belangrijk dat deze lekker zit. Hoe minder goed de jas zit, hoe meer je je eraan gaat ergeren en je gedachte meer zijn gericht op het ongemak dan op het verkeer. En dat willen we natuurlijk niet. Pas daarom indien mogelijk altijd eerst je motorjas voordat je hem aanschaft of probeer de jas eerst veel uit zodat je deze wanneer je niet tevreden bent nog terug kan sturen. Zorg er alleen wel voor dat de jas niet té lekker zit. Hiermee bedoelen we dat de jas nog wel bescherming moet bieden. Een lekker wijde motorjas kan zeer aangenaam zijn, maar als deze niet beschermt tijdens een ongeluk of een glijpartij, heb je er niet zoveel aan.

Manier van verwarmen

Dan de reden waarom we voor een dergelijke jas kijken, namelijk het verwarmende effect. De term is hierboven al een keer gevallen, namelijk een verwarmde motorjas maakt gebruik van warmte-elementen. Deze elementen zijn strategisch in de jas geplaatst, waardoor ze wanneer ze aangezet worden goed de warmte door de hele jas kunnen laten stromen. In de meeste gevallen zitten deze elementen op de borst, aan de rug en in de kraag.

De warmte-elementen zijn elektrisch en moeten daarom opgeladen worden. Dit gebeurt in de meeste gevallen met speciale batterijen, een kleine accu of kan allebei. Waar je hier vooral bij moet kijken is hoeveel warmte-elementen je in je jas hebt zitten, waar ze verspreid zitten in de motorjas en op welk vermogen ze draaien. Verwarmde motorjassen maken meestal gebruik van een accu van 7 of 12 volt. Voldoende om genoeg warmte af te geven in koude tijden, maar niet te warm waardoor je uiteindelijk doordrenkt van het zweet op je bestemming aankomt.

Wat ook belangrijk is om naar te kijken is naar hoeveel standen de elementen hebben. Steeds meer verwarmde motorjassen kun je regelen, waardoor je zelf kunt bepalen hoeveel warmte deze af moeten geven. Mocht je maar een beetje extra warmte nodig hebben, dan hoef je hierdoor niet te schommelen tussen net te koud of net te warm. Dit is vooral handig in klimaten zoals we hier in Nederland hebben, waar verschillen in temperatuur elkaar snel opvolgen.

Aansluiting tot andere verwarmde motorkleding

Wanneer je te koud op de motor zit, voel je dit door je hele lijf. Het is dus handig als je je verwarmde motorjas kunt aansluiten op de rest van je outfit, vooral als deze ook verwarmende elementen in zich hebben, zoals verwarmde motorbroek of verwarmde handschoenen.

Daarnaast bieden goede aansluitingen ook het gemak dat er geen warmte verloren gaat. Als je motorjas niet goed aansluit op de rest van je kleding, dan kan er belangrijke warmte door kiertjes naar buiten stromen en jou dus minder goed verwarmen. Om dit te voorkomen is het een goed idee om een verwarmde motorjas te kiezen die ook goed afgesloten kan worden.

Goed in combinatie met andere verwarmende elementen

Zoals in het vorige punt al werd behandeld, kan een verwarmde motorjas ook extra comfort bieden in combinatie met andere verwarmende motorkleding. Vooral wanneer alle kledingstukken van hetzelfde merk zijn is eraan gedacht om alles aan elkaar te voegen en meer warmte vast te houden. Onze voorkeur gaat dan ook uit naar verwarmde motorjassen van een merk dat ook werkt met andere verwarmde motorkleding.

Als laatste punt kijken we ook naar verwarmende bronnen buiten je kledij, die met je verwarmende motorjas ondersteund kunnen worden. Zo bestaan er verwarmde handvaten, waardoor ook je handen tijdens het rijden goed warm gehouden kunnen worden. Dit is niet per se een criterium waaraan je motorjas moet voldoen, maar wel iets goeds om rekening mee te houden als extra toevoeging aan het comfort van je motorjas.

Het beste merk verwarmde motorjassen

Zoals hierboven aangegeven is het dus belangrijk dat je verwarmde motorjas niet alleen goed warmte afgeeft, maar ook kan behouden en kan combineren met de warmte van andere elementen die warmte kunnen afgeven tijdens je motorrit. Onder andere vanwege deze punten zijn we tot de volgende conclusie gekomen als het gaat om de beste verwarmde motorjassen.

Mocht je op zoek zijn naar een goede verwarmde motorjas, dan raden we je aan te kijken in het assortiment van Gerbing. Dit merk is specifiek gericht op het maken van goede motorkleding en is voorzien van sterke 12 volt warmte-elementen. Omdat Gerbing veel verschillende (verwarmde en niet verwarmde) soorten motorkleding heeft, vind je hier altijd wel een geschikte motorjas en kun je zelfs je complete outfit op elkaar afstemmen. Je kunt met alleen al Gerbing je volledig motorkleding samenstellen en zeker weten dat je volledig beschermd bent tegen alle weersomstandigheden.

Mocht je meer variatie willen dan slechts één merk, dan zijn er nog meer dan voldoende merken die ook een volledig assortiment hebben van verwarmde motorkleding, waardoor je motorjas ideaal is te combineren. Zo zijn de merken REV’IT en Milwaukee al vaker langs de remise geweest, en dat natuurlijk niet zonder reden. Ook bij deze merken is de warmteoverdracht goed gecirculeerd en kun je veel combineren met andere warmte gevende kleding. Tot slot bieden Macna en Klan-E ook erg goede opties.

Voor ons is het duidelijk dat als een merk gespecialiseerd is in meerdere warm houdende motorkleding, de motorjassen daar niet onder hoeven te lijden. Sterker nog, ze worden er alleen nog maar beter van. Uiteraard betekent dit niet meteen dat merken die alleen in verwarmde jassen handelen minder goed zijn, maar vooral de mogelijkheid om verschillende zaken met elkaar te kunnen combineren is volgens ons een enorm pluspunt. Kies daarom niet alleen voor een goede verwarmde motorjas, maar laat deze samenwerken met alle warme onderdelen zodat kou op de motor een onmogelijk verschijnsel wordt.

Externe links

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog