Beste motorband

Peter

13 November 2022

In deze beste motorband test review zie je Pirelli met Dunlop en Michelin vergeleken. De verrassende winnaar is niet de duurste maar geeft wel de beste grip, lekweerstand en rolt het fijnste.

De beste motorband: Michelin Road 6

De Michelin Road 6 is een motor band die is ontworpen voor sporttouring en biedt uitstekende prestaties in verschillende weersomstandigheden. Het heeft een uniek profiel dat zorgt voor een betere grip op natte en droge wegen, evenals een verbeterde stabiliteit bij hoge snelheden. De band is ook erg duurzaam en biedt een langere levensduur dan de meeste andere banden op de markt.

Voordelen

Een van de belangrijkste voordelen van de Michelin Road 6 is de innovatieve technologie die is gebruikt om de band te ontwikkelen. Michelin heeft gebruik gemaakt van hun 2CT (Two Compound Technology) en 2CT+ (Two Compound Technology Plus) technologie, die de banden grip en stabiliteit verbeteren in verschillende omstandigheden.

Handling

De Michelin Road 6 biedt ook een uitstekende handling, zelfs bij hogere snelheden en in bochten. Dit komt door de semi-slick profielontwerp van de band, waardoor het gemakkelijk is om de band in verschillende bochten te plaatsen.

Comfortabel

Een ander belangrijk voordeel van de Michelin Road 6 is de comfortabele rit. Het profielontwerp is ontworpen om trillingen en schokken op de weg te verminderen, waardoor de rit veel soepeler en comfortabeler wordt. Dit is vooral belangrijk voor langeafstandsrijden.

Kortom, als je op zoek bent naar een uitstekende motorband die prestaties, duurzaamheid, grip, stabiliteit en comfort biedt, is de Michelin Road 6 een uitstekende keuze. Het is een van de beste motorbanden op de markt en zal zeker de rijervaring verbeteren.

Voordelen
  • A-merk kwaliteit
  • Zacht rubber en ook behoorlijk lange levensduur
  • Goede grip op elk wegdek en onder elke omstandigheid
Nadelen
  • Niet de goedkoopste

Wat is een goede motorband?

Er is niets is heerlijker dan op een zomerdag op de motor te stappen en Nederland te verkennen. De tocht wordt nóg aangenamer met de juiste banden.Het aanbod aan motorbanden is groot dus kan het een opgave zijn om de juiste banden te vinden. Bekijk de beste motorband sale aanbiedingen met montage service.

Online een motorband kopen inclusief montage

Laten we echt met het belangrijkste beginnen: je kunt natuurlijk wel goedkoop ergens een goede motorband (of set) kopen, maar hoe monteer je hem dan? Ikzelf heb nog nooit een motorband om een velg gelegd en als ik zie hoe ze in een bandenspeciaalzaak aan het werk zijn is het ook echt een zware en linke klus. De online bandenshops hebben hier over nagedacht. In iedere woonplaats in Nederland is een aangesloten bandenzaak die voor een scherpe prijs die band monteert. Sterker nog: de band wordt verzonden naar de bandenzaak, zodat je die grote doos niet eens thuis hoeft te ontvangen.

Hoe werkt een motorband monteren?

Hoe gaat het banden monteren eigenlijk in zijn werk? Zonder het heel technisch te maken is het als volgt: Een groot apparaat lepelt de band van de velg, nadat het wiel gedemonteerd is, en dan moet de nieuwe er met nog meer kracht omheen gelegd worden. Het uitbalanceren met de gewichtjes is een precisieklusje die je ook niet zelf kunt doen. Er zijn motorboeken te verkrijgen waarin alles tot in detail wordt uitgelegd.

De beste motorbanden van dit moment

Zoekende naar de beste motorbanden van nu? Wanneer je motorbanden kopen gaat, wil je er zeker van zijn dat deze van een goede kwaliteit zijn. Alleen de beste motorbanden zullen volstaan. Natuurlijk zijn er goedkope motorbanden te verkrijgen, maar je wilt er zeker van zijn dat je kwaliteiten aanschaft. Gelukkig zijn er vele goede motorbanden merken te vinden. Immers zijn de motorbanden één van de belangrijkste onderdelen van een motor. Je rijdt hier continu op, waardoor deze bestand dienen te zijn tegen omstandigheden op de weg. Ook heeft niet elke motor hetzelfde type motorband nodig. Er zijn distincties te maken tussen verschillende soorten motorbanden.

Soorten en type motorbanden

Wanneer je motorbanden kopen gaat, zijn er een aantal factoren die je in je achterhoofd dient te houden. Deze zullen we voor je op een rijtje zetten. Daarnaast zijn er meerdere soorten motorbanden. Deze zijn geschikt voor specifieke typen motoren en motorrijders. Om je motor winterklaar te maken heb je speciale winterbanden. Ook worden de kwaliteiten van deze typen motorbanden vermeld. Wat maakt ze geschikt voor dit specifieke gebruik? Ook een aantal van de beste motorbanden merken van dit moment worden voor je benoemd. En natuurlijk gaan we in op een aantal van de beste motorbanden van nu. Om de motor op een motorbok te plaatsen, maakt het soort band niet uit.

De beste motorband voor jouw merk en type motor

Wanneer je op zoek gaat naar de beste motorbanden van nu, zul je al snel zien dat je de keuze hebt uit meerdere typen motorbanden. Deze hebben elk hun eigen kwaliteiten. Veelal zijn deze soorten motorbanden gericht op hun eigen typen motoren. Hieronder wordt dieper ingegaan op de typen motorbanden die je kunt aanschaffen. Hierbij komen de meest gebruikte soorten motoren aan bod. Je dient vooraf goed te checken welke soort motorbanden het beste bij jouw motor passen. Zo zul je de beste motorbanden voor jou en jouw motor eenvoudig kunnen vinden.

Klassieke motorfietsen

Verdelingen qua motorbanden worden gebaseerd op de motor waarvoor deze gebruikt zullen worden. Ten eerste heb je de klassieke motorfietsen. Deze zijn nog steeds de standaard op het gebied van motoren. De beste motorbanden van dit moment zijn dan ook over het algemeen gericht op deze soort motoren. Deze zijn dan ook voor vele soorten gebruik in te zetten. Motorbanden voor klassieke motorfietsen dienen bestand te zijn tegen de omstandigheden op de weg. Voldoende grip, goed sturen, waterafvoering en rijcomfort staan hoog in het vaandel.

Wedstrijdmotoren

Rijden op de motor is ook een sport. Hiervoor dien je op speciale wedstrijdmotoren te rijden. Hierdoor dienen deze motoren te beschikken over speciale soorten motorbanden. De beste motorbanden op dit gebied dienen bestand te zijn tegen zaken zoals een nat wegdek of zanderige wegen. Deze banden zijn slicks of semi-slicks. Ze verzorgen een betere stabiliteit tijdens het remmen, hogere snelheidslimiet in bochten en ze vertonen meer voorspelbaar gedrag wanneer er vertraagd wordt.

Scooters

Er zijn ook motorbanden voor scooters aan te schaffen. Dit vervoermiddel valt te typeren als een mix tussen een bromfiets, snorfiets of motorfiets. Sommige scooters vertonen meer eigenschappen van een bromfiets, anderen hebben juist meer weg van een motorfiets. Tijdens het rijden worden de voeten naast elkaar geplaatst tussen de stoel en het stuur. Vooral voor scooters die het meest weg hebben van een motorfiets zijn de beste motorbanden van belang. Deze zijn veel belangrijker dan die nieuwe tassen, mooiere buddyseat of andere motor accessoires die je kunt kopen.

Quads

Een quad ziet er heel anders uit dan een reguliere motor. Dit type motorfiets is voorzien van vier wielen. Dit vergroot het evenwicht van deze soort motorfiets. Alhoewel deze motorfiets compact van formaat kan zijn, kan een quad desalniettemin snelheden tot wel 200 kilometer per uur bereiken. De motorbanden voor een quad dienen dikker dan normaal te zijn, voorzien van een stevig profiel.

Toermodellen

Niet iedereen wil op volle snelheid racen met de haren in de wind over de weg. Sommigen gebruiken hun motor voor het maken van rustige en mooie tochtjes. Hierbij maak je gebruik van speciale toermodellen. Deze modellen zijn geschikt voor lange toeren. Hiervoor dien je dan ook over geschikte motorbanden te beschikken die de omstandigheden op de weg prima aan kunnen.

Allroads

Veelal zul je met jouw motor op geasfalteerde wegen rijden. Tegen deze omstandigheden dient een goede motorband bestand te zijn. Dit houdt in dat de motorband beschikt over een goede grip, een precies stuur, een hoog rijcomfort, een goede waterafvoer om je te beschermen tegen bijvoorbeeld aquaplaning en een algehele focus op duurzaamheid. Zo kun je lang gebruik maken van de motorband.

Off road

Elke motorfietssoort heeft de beste motorbanden nodig die om kunnen gaan met de omstandigheden waarin een motorfiets zich veelal bevindt. Ze dienen van bepaalde karakteristieken voorzien te zijn. In het geval van een off road motorfiets dienen de banden om te kunnen gaan met de omstandigheden die buiten de wegen om te vinden zijn. De beste motorbanden kunnen omgaan met de diverse terreinen waarop een off road motorfiets te vinden is. Of het nu gaat om harde stenen wegen of modderige zandwegen, de beste motorbanden voor een off road motor kunnen er mee omgaan.

Kwaliteiten van een motorband

Je hebt kunnen lezen dat je vooraf dient te bepalen voor welk type motor jouw motorbanden zijn. Maar er zijn ook een aantal kwaliteiten waaraan de beste motorbanden voldoen. Deze worden hieronder voor je op een rijtje gezet.

Grip

Een motorband met veel grip is stabieler en rijdt gemakkelijker. Een goede grip vergroot jouw veiligheid op de weg. Daarom is het van groot belang om over een goede grip te beschikken. De beste motorbanden van dit moment beschikken hier ook over. Grip kun je ook zelf vergroten door motorbanden voor het rijden fatsoenlijk op te warmen.

Profiel

Profielen in je banden vergroten de grip van je motorbanden. De beste motorbanden hebben dan ook een goed profiel in de banden. Profielgroeven zorgen ook voor de afvoer van water, wat je banden beter beschermd tegen regen en voorkomt dat je op wegen last kunt krijgen van aquaplaning. Groeven hebben ook invloed op de temperatuur van de band en het geluid dat deze produceert. Profielen zijn van invloed op de stabiliteit van de gehele motor. Hierdoor kan een motor dus ook preciezer sturen. Check tevens de profiel om te bepalen voor welke ondergronden deze geschikt is.

Duurzaamheid

De duurzaamheid van de beste motorbanden bepaalt hoe lang deze mee kunnen gaan. Veelal worden de beste motorbanden voorzien van een rubbermengsel tijdens de productie. Deze zorgt er voor dat de motorband beter beschermd wordt tegen mechanische beschadigingen. Ook lekke banden worden op deze manier voorkomen. Hierdoor zijn de beste motorbanden beter bestand tegen slijtage en dergelijke. Dit vergroot de duurzaamheid van de banden.

Beste motorbanden Test

De beste motorbanden worden vaak getest. Hierdoor weten mensen waartoe ze in staat zijn. Er zijn een aantal merken die continu de beste motorbanden van dit moment produceren. Hieronder worden een aantal van de beste merken op het gebied van motorbanden voor je op een rijtje gezet.

Motorband merken

Michelin

Je kent ze misschien wel van de sterren die ze jaarlijks aan restaurants uitdelen, maar Michelin is nog altijd één van de beste bandenproducenten ter wereld. Niet voor niets is dit bedrijf dan ook de op één na grootste bandenproducent ter wereld. Jaarlijks worden meer dan 170 miljoen banden door dit bedrijf geproduceerd. Een aantal van de beste motorbanden van dit moment worden door Michelin gemaakt.
–> Koop je Michelin banden eenvoudig en snel met montage bij Pneus-Online!

Pirelli

Waarschijnlijk ken je Pirelli als de producent van de banden van menig Formule 1 wagen. Toch produceert dit Italiaanse bedrijf ook banden voor de motor. Het is zelfs één van de beste motorband merken van dit moment. Voor goedkope motorbanden ben je bij dit merk echter niet aan het juiste adres. De Angel GT lijn staat al jarenlang in de top 10 als het gaat om de beste motorbanden van dit moment.
–> Koop je Pirelli banden eenvoudig en snel met montage bij Pneus-Online!

Continental

Al sinds 1871 produceert dit bedrijf vele soorten banden, waaronder een aantal van de beste motorbanden van dit moment. Door deze vele jaren aan ervaring is het dan ook niet verwonderlijk dat deze Duitse bandenproducent dit al jaren op rij voor elkaar krijgt. Ook remsystemen, stabiliteitssystemen en andere onderdelen voor diverse voertuigen worden door deze producent gemaakt. Hierdoor is het merk al jaren één van de grootste merken op het gebied van banden ter wereld.

–> Koop je Continental banden eenvoudig en snel met montage bij Pneus-Online!

Alternatieven beste motorband

Motorbanden, ze zijn er in allerlei soorten en maten. Van belang is om vooraf goed te kijken naar het type motor dat je hebt. Zo vind je de beste motorbanden voor jou en jouw motor. Naast de Michelin Road 6 heb je ook wat mooie alternatieven.

Een andere motorband die continu hoog te vinden is in de lijst der beste motorbanden is de Pirelli Angel GT. Deze premium motor touring band is perfect voor lange ritten. Bovendien is deze band erg duurzaam en stabiel. Zowel wanneer het wegdek droog is als wanneer het nat is, zal de Angel GT beschikken over een uitstekende grip. Mocht het nodig zijn om je motor te moeten schorsen, dan lijden je banden daar weinig tot niets onder.

Remschijf slot motor

Als je de motor veilig wilt wegzetten is bijvoorbeeld een remschijfslot van ABUS is zeer geschikt om je waardevolle motor op slot te zetten.

Lees ook ons artikel over welke stappen je moet ondernemen als je motor is gestolen.

Aanbieding

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog