Beste Leren Motorbroek

Peter

21 november 2022
Beste leren motorbroek

Kiezen voor de beste leren motorbroek is niet alleen gaan voor de coolste looks. Het is vooral kiezen voor de beste veiligheid op je motor. Bovendien hoe mooi en handig de textiele kevlar motorbroek is, een leren broek hoort bij het gevoel van motorrijden. Dit type motorbroek past bij het romantische beeld van de motorrijder wegrijdend naar de horizon. Naast voor het gevoel en de uitstraling is de leren broek onderdeel van een veilige uitrusting voor de motor op de weg. Hier zijn de beste leren broeken voor op de motorfiets.

Eigenschappen van de beste leren motorbroek

Voor de niet-motorrijder is het onbegrijpelijk wat iemand zich het op de hals haalt door een leren broek aantrekken op een warme zomerdag. Maar dit zijn de niet motorrijders die niet weten hoe comfortabel een goede leren motorbroek zit. Want kwaliteit betekent bij leren motorbroeken comfort en veiligheid. Hier zijn een aantal eigenschappen die een goede leren motorbroek bezit.

Mogelijkheid voor verkoeling

Een leren broek hoeft niet verstikkend en benauwend aan te voelen. Leer op zich is natuurlijk een stof die de huid afsluit en die bij transpiratie de huid ook aan blijft plakken. Daarom moet het leer een binnenlaag of bewerking hebben, die ervoor zorgt dat de temperatuur gereguleerd blijft.

Kies je beste leren motorbroek!

Een leren broek van kwaliteit heeft dus een goed koelsysteem. Dit kan bijvoorbeeld een binnenlaag van dynash mash materiaal zijn of een polyester binnenvoering. Deze stoffen zorgen voor temperatuur- en vochtregulering. Een goede thermobroek zorgt ook dat je lichaam niet oververhit raakt onder een leren motorbroek.

Veiligheid om je lichaam

Een leren broek is nog altijd de veiligste keuze, ondanks de ontwikkeling van nieuwe stoffen, zoals bij de beste onopvallende motorfietsbroek.
Het leer zit namelijk tegen de huid nauw aangesloten. Dit zorgt ervoor dat als je over het asfalt schuift, de huid minder snel kapot schuurt. Het leer scheurt daarom niet zo snel. Bovendien heeft het leer een bepaalde dikte, die maakt dat er niet snel gaten in de stof kunnen schuren.

Duurzaam materiaal

Leer is mede door de slijtvaste eigenschappen een stof die zeer lang mee gaat. Het is een materiaal wat meestal iets duurder is in aanschaf bij broeken of andere motorkleding. Maar qua levensduur van het leer haal dit prijsverschil in tijd dat je de broek kan gebruiken eruit. De goede leren motorbroek kan wel 20 jaar mee, zonder enig probleem. Je lichaam verandert soms meer in die periode. Maar als er wat kilootjes aan of af gaan bij jou, kun je de broek ook goed aanpassen. Een kleermaker kan dit en er zijn ook bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn.

De beste leren motorbroek heeft jouw pasvorm

Leer is ook een tweede huidlaag met totaal andere werking dan een synthetisch of natuurlijk materiaal. De broek vormt zich naar jouw lichaam en door de broek te dragen neemt het leer steeds meer jouw pasvorm aan. Het leer loopt ook iets uit. Het kan daarom zijn, zeker bij de nauwsluitende modellen, dat de broek als je hem voor de eerste keren draagt erg strak zit. Het geeft zelfs een beetje ongemakkelijkheid waar je even doorheen moet. Maar dit is de broek meer dan waard. Dit komt namelijk vanzelf goed doordat het leer tijdens het dragen wat wordt opgerekt. Na een tijdje zit de broek als gegoten.

De beste leren motorbroek heeft verstelbare delen

Dit is niet bij alle modellen zo, maar veel leren broeken hebben delen die je op maat kunt afstellen. Hierdoor zorg je voor de nodige bewegingsvrijheid, maar ook dat de broek precies op jouw lichaam is afgesteld. Je krijgt zo niet dat stof op sommige plekken te ruim zit. Het verstellen kan bijvoorbeeld bij heupen of knieën.

Kies je beste leren motorbroek!

Waterdicht, winddicht én ademend

Het is fijn als het leer zo bewerkt wordt dat het een volledig waterdichte motorbroek is en je lichaam ook voor de wind helemaal wordt afgesloten. Op de motor met hoge snelheid moet je je lichaam kunnen beschermen tegen de kou van de wind en regen. Leer heeft van nature al redelijk het vermogen wind- en waterdicht te zijn. Met een bewerking of coatinglaag kon al enige tijd dit vermogen tot 100% dichtheid worden vergroot. Probleem dan was dat het leer dan nog slecht ademend werd. Het leer voelt dan benauwend aan. Er zijn nu nieuwe bewerkingen zoals een membraan van hydratex die een leren broek wind- en waterdicht, maar ook ademend maakt. Deze membraanlaag wordt aan de buitenlaag toegevoegd.

Extra protectoren voor kwetsbare delen

Op een motorfiets zit je niet beschermd in een stalen kooiwerk zoals in een auto. Je kleding is het enige wat beschermd bij een valpartij. Hiervoor is het bij veel leren broeken mogelijk protectoren te plaatsen. Deze zitten al vaak in de broek en kunnen eventueel ook vervangen worden. Dit zijn kleine dekschildjes die kwetsbare delen extra bescherming geven. Deze protectoren zijn vaak van een kunststof gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld van kevlar zijn. De protectoren bij een broek zitten vaak bij de heupen en knieën.

CE level goedkeuring

Je ziet vaak bij de artikelomschrijving dat erbij staat dat een kledingstuk voor op de motor CE gecertificeerd is. Dit is iets waarbij je met de aanschaf van je motorkleding zeker op moet letten. CE is een EU keurmerk dat aangeeft dat de kleding aan bepaalde veiligheidsvoorwaarden voldoet. De kleding is getest en garandeert bepaalde veiligheid. Er worden op verschillende niveaus CE goedkeuringen afgegeven. De niveaus zijn niet alleen een verschil in sterkte of kwaliteit. Het ligt er ook aan waar je de motor voor gebruikt en vooral de kleding. Ben je bijvoorbeeld iemand die graag tourt, of op een circuit rijdt of rij je alleen in stedelijke omgeving? Soms kan een lager niveau bescherming veiliger zijn omdat je dan juist meer bewegingsvrijheid hebt. Hierdoor heb je een grotere handelingssnelheid wat ook belangrijk kan zijn in het verkeer. De CE certificering is dus sowieso iets om in de gaten te houden bij de aanschaf van een motorbroek.

Motorrijkleding en de eeuwige vraag: textiel of leer?

Het blijft natuurlijk een vraag die altijd blijft spelen: textiel of leer voor je motorbroek. Er valt natuurlijk wel wat te zeggen voor textiel. Textiel is doorgaans goedkoper. Het is bovendien veel luchtiger en zit meteen soepeler. Maar qua veiligheid en duurzaamheid wint leer altijd. Ook de nieuw ontwikkelde stoffen zoals kevlar geven nog niet de bescherming zoals leer dat doet. Ook als je kijkt naar slijtage wint leer. Een leren motorbroek gaat velen malen langer mee.

Verschillende modellen leren motorbroeken

De leren broek is er in verschillende uitvoeringen die geschikt zijn voor de diverse motorrijders. Een tourrijder wil nu eenmaal een andere broek dan iemand die op een circuit rijdt. Je zit in een heel andere houding op de fiets en rijdt zelfs met een heel andere instelling. Hier zijn een aantal basismodellen en de beste leren motorbroeken hierbij.

Kies je beste leren motorbroek!

De klassieke rechte leren jeans

Dit rechte model is voor de tourrijders die van een klassieke uitrusting houden om te dragen. De broekspijpen lopen recht naar beneden. De broek heeft ook meer ruimte waardoor hij iets losser rond het lichaam zit. Door deze ruimere pasvorm zit dit jeansmodel eigenlijk meteen al prettig. In dit model is ook ruimte om verstevigde delen aan te brengen. De kwaliteitsmerken in motorrijkleding hebben verschillende jeans modellen in het segment.
Bekijk beste deal voor klassieke rechte leren jeans ►

Held met het klassieke jeansmodel

De naam van dit Duitse merk zegt eigenlijk al genoeg. Deze leren broek in jeansmodel is voor de tourrijder. De broek zit comfortabel. Het model oogt eenvoudig strak. Het is recht toe recht aan, zonder al teveel poespas. Dit maakt de motorbroek juist heel gebruiksvriendelijk en comfortabel
Bekijk beste deals voor de held met klassieke jeansmodel ►

Model voor het racecircuit

Deze broekmodellen zijn gemaakt in dienst van de snelheid en de sportieve prestatie. De broek zit helemaal aangesloten. De broek heeft een echte race pasvorm met bijvoorbeeld al iets voorgevormde kniedelen. Dit model zorgt ervoor dat een gestroomlijnde lichaamshouding op de motor ondersteund wordt. De broek heeft verder versteviging op bepaalde delen die ervoor zorgen dat je ook beter beschermd wordt. De verschillende delen zijn ook verstelbaar zodat de broek echt als een uitrusting perfect om je lichaam sluit.
Bekijk beste deals ►

De beste leren broeken met race pasvorm: de Alpinestars Track Motorbroek

Alpinestars is natuurlijk hofleverancier van kwaliteit voor het professionele racen. De leren track model heeft een perfecte pasvorm. De verschillende kwetsbare delen zijn beschermt met kevlar panelen. De hoge taille zorgt voor maximale bescherming van de onderrug. Deze broek is even een investering, maar een die zich in comfort en veiligheid op korte termijn al terug betaald. Op de lange termijn haal je de winst uit de slijtagevaste kwaliteit.
Bekijk beste deal voor de Alpinestars Missile motorbroek ►

Leren motorbroek voor de sportieve toerrijder

Deze type leren broeken hebben een elementen van de racemodellen maar zitten minder strak en hebben niet de pasvorm voor races. Wel zijn de diverse delen verstevigd. Ook kun je de broeken goed afstellen op je lichaamsbouw. Het is geschikt voor de sportieve motorrijder.
Bekijk beste deals ►

Ignition van REV’IT!

Dit model is een van de succesnummers van REV’IT!. Het merk brengt dan ook regelmatig een verbeterde versie van dit model op de markt. Het is echt een broek voor de sporttourrijder. Voor goede doorluchting heeft de broek een ademend hydratex membraan. Verder zijn er op diverse plaatsen knie en heup protecties aangebracht. Het Ignition model heeft een sportieve pasvorm, maar zit wat ruimer dan de racemodellen.
Bekijk beste deal voor Ignition van REV’IT! ►

Aanbieding

 

Kies je beste leren motorbroek!

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog