Getest: Rekurv motorlaarzen (REVIEW)

Jasper

13 January 2023

De motorlaarzen in mijn kast doen hun werk top in mooie zomerse condities en warm weer. Als het alleen begint te regenen heb ik er niet zo heel veel aan, dan lopen ze namelijk binnen de kortste keren vol met water.

Rekurv laarzen

Op basis daarvan kwam ik in contact met het merk Rekurv van onze partner Louis. Zij hebben ons een paar waterdichte laarzen opgestuurd.

Rekurv laarzen

Samenvatting

De Rekurv motorlaars is een betaalbare waterdichte motorlaars. De laars heeft een voldoende features om jouw motorrit droog, veilig en comfortabel te houden. Niet meer dan je nodig hebt, maar ook zeker niet minder.

Voordelen
  • Waterdicht
  • Stijlvol
  • Geen poespas, precies genoeg features
Nadelen
  • Sluit wat moeilijk
  • Laars moest zich vormen aan mijn (bredere) voeten

Over Rekurv

Rekurv Louis

Rekurv is een nieuw merk dat zich met name richt op de jongere motorrijder en biedt een groot aanbod aan sportieve (donkere) motorkleding, zoals broeken, schoenen, laarzen, jassen en handschoenen. Rekurv typeert zich voor het recht-toe-recht-aan design: geen overbodige poespas.

Features en gebruik

Waterdicht

Met het waterdichte membraan heb je geen last van weer (of wind) en blijven je voeten van buitenaf helemaal droog. Denk er wel aan dat je een (bij voorkeur waterdichte) motorbroek over je laarzen heen doet.

Protectie

De laars is op kritieke punten verstevigd en voelt als je ‘m aan hebt ook strak en veilig aan. Wat betreft protectie is het echt een woon-werk / tourlaars. Offroad zou ik er niet meer gaan, zo zul je op deze laars bijvoorbeeld geen kuitbeschermingskappen of externe plastic beschermers vinden.

Overige features

Naast dat je een goed uitziende laars hebt, zitten er op de motorlaars een aantal handige features, denk hierbij aan schakelpedaalversterking, hielreflectoren en een anatomisch gevormde inlegzool. De inlegzool heb ik er trouwens uitgehaald, omdat de laars dan net wat beter zat bij mij.

Een kritische noot naar het product is dat de rits wat stroef gaat, doordat deze een bocht moet maken. Je sluit de rits wel, maar het kost even wat kracht en gewring om ‘m soepel te laten lopen.

Conclusie

Net als bij de Rekurv jas en broek doet het product precies wat ‘ie moet doen. Het ontbreekt de laars aan extra’s, zoals bijvoorbeeld verstelmogelijkheden, extra protectie, of sliders aan de kleine teen, maar voor het alledaagse gebruik is dit een goede keus. Als je op zoek bent naar een betaalbare, waterdichte motorlaars zou ik de Rekurv motorlaarzen zeker eens bekijken. In combinatie met de jas, broek en handschoenen zie je er ook nog eens enorm sportief uit (het oog wil vaak ook wat)!

Vind de beste deal voor deze Rekurv motorlaars!

Bekijk ook onze andere reviews van Rekurv

Vind de beste deal voor deze Rekurv motorlaars!

Externe links

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog