Lidl Motorhelm Test

Peter

05 December 2022
Lidl motorhelm test

De Lidl helm voelt en oogt erg goed en is lekker goedkoop. Moet je hem daarom kopen of is er een addertje? We hebben de helm bekeken en hieronder vind je onze test:


De Lidl motorhelm
Lidl heeft verschillende motorhelmen beschikbaar. De helmen zijn onverslaanbaar wat betreft prijs/kwaliteit en zien er ook nog eens mooi uit. Beschikbaar in verschillende kleuren en maten.

Merk bij de Lidl: Crivit in een mooie carbon-look kartonnen doos met helm hoes.

Lidl Motorhelm Vergelijk

Een woord vooraf: Helaas hebben we niet zo uitgebreid getest als we hadden willen doen. Persoonlijk rijd ik al veel langer met Arai en Shoei en niet met de Lidl helm. Het eerlijke antwoord is als volgt in bullets samen te vatten:

Veiligheid

MAAR…. Er is 1 grote maar. En dat las een kritisch lezer al in voordeel 1. Ik gebruikte namelijk niet de term ‘prijs-/ kwaliteitsverhouding’ voor deze motorhelm. Ik weet simpelweg niet wat de veiligheids-kwaliteit is. En dat is de nummer 1 eigenschap die je zoekt in een helm (en ja: ook dat hij mooi is). Ik weet namelijk niet hoe veilig deze Lidl helm is.

Natuurlijk: het is een gekeurde helm. En het is een helm van een Duitse (lees ‘grundliche’) supermarkt. Ze hebben overigens ook mooie motor onderkleding en motorhandschoenen soms in de actie.

Lidl motorhelm test

Maar toch: je weet niet in hoeverre deze helm je hoofd zal beschermen op het scherpst van de snede. Daarmee bedoel ik dat hij zich best een kleine val zal bewijzen. En dat hij echt niet uit elkaar valt bij de eerste de beste ‘val van de spiegel test’.

Valpartij

Echter: als het er echt toe doet bij een onverhoopte val die echt heel hard gaat: zal hij dan even goed presteren als die ene Arai of andere premium merk motorhelm?
Dat is de grote vraag. En die test hebben wij niet gedaan. De vraag is of je dit risico wilt lopen? De ene zal zeggen: ik val toch niet dus wat maakt het uit. De ander zal argumenteren dat een ongeluk in een klein hoekje zit (waarschijnlijk een automobilist die je over het hoofd ziet) en dat hij het risico niet wilt lopen.

Hoe dan ook: deze Lidl helm is mooi, voelt hoogwaardig en is gevoelsmatig net zo goed als veel duurdere helmen (ondanks dat hij niet geen ingebouwde motor hoofdtelefoon heeft of een verwisselbaar vizier), maar we weten niet met 100% zekerheid of hij even veilig is.

Geluids toetreding

Het geluid van de helm is dus normaal. Het windruisgeluid van de rijwind onderweg is zeker hoorbaar maar ik vond het niet storend.

Dit is natuurlijk ook erg afhankelijk van de wind, windrichting en je rijrichting en het scherm voor je. Dat wil zeggen dat er zeker betere helmen zijn die je kunt kopen. Sommige echt veel duurdere modellen zijn hierin gewoon een stuk stiller. Toch is het niet erg storend in mijn ervaring maar geluidsoverlast is natuurlijk behoorlijk persoonlijk. Ben je benieuwd naar welke helmen er nog meer allemaal te krijgen zijn? Lees dan ook ons artikel over de verschillende soorten motorhelmen.

Aanbieding

Andere reviews

Benieuwd naar andere producten voor de beste motorrit? We hebben nog veel meer producten getest. Bekijk bijvoorbeeld de reviews van de MoniMoto GPS tracker, Shush Biker oordoppen, Rekurv motorjas of de nieuwste elektrische motoren van Energica.

Op de hoogte blijven?