Beste motorkoffers

Peter

23 November 2022
Beste motorkoffers

Met de beste motorkoffers krijg je extra bagageruimte op je motor. Voor je werk, je spullen voor een overnachting, je lunch of de spullen voor een gezellige picknick: Je kunt de ruimte in je motorkoffers op veel verschillende manieren vullen. Zo heb je heel handig alle ruimte voor een vakantie, je werk of een dagje weg met de motor. Met een goede motorkoffer kom je dus heel ver, hier vindt je de voordelen van een motorkoffer op je motor.

Het belang van een goede kwaliteit motorkoffer

Waarom zou je gaan voor een goede kwaliteit motorkoffer? Een goede koffer is naast het creëren van ruimte een veiligheidskwestie. Want een goede motorkoffer zit met een betrouwbaar montagesysteem aan de motor vast.

Als je iets meeneemt op de motor, moet je erop rekenen dat het ook onder het rijden met snelheden van meer dan 100 kilometer per uur op zijn plek blijft zitten.

Waterdicht

Verder zorg je dat met een motorkoffer je spullen waterdicht worden vervoerd. Op de weg kom je allerlei weersomstandigheden tegen. Zeker in Nederland moet je rekening houden met een regenbui. De koffers zijn van waterafstotend materiaal gemaakt.

Verschil tussen motorkoffers en motortassen

Wat is het verschil tussen motorkoffers en motortassen en welke zijn het handigst. Er is eigenlijk niet een handiger, elke vorm van bagageruimte op de motor heeft zijn eigen voordeel. Zo heb je bij de motorkoffers als voordeel dat je bagage is opgeslagen in een koffer met harde schelp en dus goed beschermd wordt voor schade en water.

Een motorkoffer neem je weer wat lastiger als handbagage mee. Een motortas haal je doorgaans eenvoudig van de motor en deze kun je dan ook makkelijk dragen. Een motorkoffer laat je op de motor. Deze heeft ook een slot waardoor je hem veilig kunt afsluiten voor diefstal.

Beste motorkoffers Deal!

Topkoffers voor je helm en meer

De topkoffer staat bovenop de achterzijde van de motor. Het is wat anders dan de achtertassen. Hierin heb je de ruimte om bijvoorbeeld een extra motorhelm te vervoeren. De harde schelp van de koffer zorgt ervoor dat je spullen schadevrij blijven bij kleine valpartijen. De inhoud van de koffer kan variëren tussen de 25 liter en 52 liter. Een inhoud van 32 liter biedt voldoende ruimte voor een integraalhelm. Bij een inhoud van 52 liter heb je de ruimte voor 2 integraalhelmen. Het maximaal draagvermogen kan ook verschillen, dit verschilt ook met de grootte van de inhoud van de koffer. Bij een topkoffer van 52 liter ligt het draagvermogen op 4,5 kilogram. Een kleine koffer met inhoud van 27 liter heeft echt de ruimte voor een helm. Je kunt de koffer van de bovenzijde af openen en sluiten.

Zijkoffers voor genoeg ruimte voor een lange trip

Deze koffers zitten aan de zijkanten van de achterzijde van de motor. Vaak kun je deze in een set kopen in combinatie met de topkoffers. De zijkoffers bieden nog vaak extra ruimte ten opzichte van de topkoffers. De inhoud van de zijkoffers kan tot wel 45 liter per koffer gaan. De zijkoffers worden ook aan de bovenzijde geopend.

Zijkoffer en topkoffer in één

Er zijn ook motorkoffers die je op beide posities op de motor kunt bevestigen, zowel als zijkoffer als topkoffer. De koffers hebben hiervoor een geringe breedte waardoor de koffer niet teveel uitsteekt aan de zijkanten waardoor je met je motorfiets lastig tussen het verkeer zou kunnen doorgaan. De koffer heeft daarom verschillende montagemogelijkheden, aan de onderkant en de zijkant.

Montage aan de motor

Motorkoffers worden in het algemeen aan de achterzijde bovenop en aan de zijkanten hiervan geplaatst. Zo kun je op deze plek drie koffers kwijt. Om de koffers veilig te kunnen vervoeren is het nodig een zijkofferdrager en en/of een topkofferdrager voor bovenop te bevestigen op de motor. Deze dragers zijn meestal van staal gemaakt en stevig genoeg om wat gewicht te kunnen dragen, ook bij hoge snelheden.

De bevestiging van motorkoffers

De bevestiging van de motorkoffers gaat via verschillende montagesystemen, zogenaamde dragers. Dit verschilt voor de topkoffers en de zijkoffers. Het is even kijken goed kijken welke dragers geschikt zijn voor zowel je motor als je koffers. Veel dragers zijn in meer of mindere mate universeel. Hierop kun je verschillende koffers plaatsen of ook goede motortassen bevestigen.

Adapterplaten voor topkoffers

Dit systeem wordt gebruikt voor het bevestigen van topkoffers. Hiervoor wordt een metalen rek op de motor gemonteerd. Deze kun je zonder al te veel technische kennis over motoren zelf bevestigen. Hierop kun je dan de adapterplaat plaatsen waarmee je topkoffer vast kunt klikken op je motorfiets.

Montage van zijkoffer dragers

De montage van de kofferdragers gaat vaak via eenvoudige stappen. De dragers voor zijkoffers zijn vaak ook zonder al te veel technische kennis te monteren. De montage van de drager kan op verschillende manieren: met een permanent of met een flexibel systeem. Daar heb je natuurlijk niet mee te maken bij een goede motorrugtas, maar die moet je vervolgens wel de hele rit op je rug dragen. Een beter alternatief is wel de beste tanktas maar daar kan dan weer niet zo veel in.

Flexibel monteerbare drager voor zijkoffers

Bij een flexibele drager kan deze er makkelijk afgehaald worden als je even geen kofferruimte op je motorfiets nodig hebt. Je kunt dan de stellage losklikken. Voor een afneembaar draagsysteem worden op de motorfiets bevestigingspunten geplaatst. Deze vallen bijna niet op aan de motor, zo heb je er geen last van als je geen koffers meeneemt. De drager is snel aan de bevestigingspunten te bevestigen met een quick-lock aansluiting met speciale schroeven waarmee je het geheel helemaal vastklikt. Omdat het zo makkelijk is om een drager van je motorfiets te monteren is het handig een diefstalbeveiliging aan te brengen. Je zet dan de drager vast met een paar schroefsloten die je met een sleuteltje vergrendeld.

Permanent gemonteerd systeem voor dragers van zijkoffers

Met een permanent gemonteerd dragersysteem zet je drager voor zijkoffers vast aan de motor. Dit gebeurt door het vastschroeven van een aantal bevestigingspunten.

Stijlvolle uitbouw van de bagageruimte op je motor

De motorkoffers zijn er in verschillende materialen en uitvoeringen. Zo kun je de koffersets precies afstemmen op de stijl van je motorfiets. De motor koffers zijn gemaakt van hard plastic of lichte metalen zoals aluminium.

Reflectoren

Zichtbaarheid als motorrijder is van levensbelang in het verkeer. Daarom zijn op veel motorkoffers reflectoren geplaatst. Dit wordt vooral bij de topkoffers gedaan. De reflectoren worden op stijlvolle wijze in het design van de koffer verwerkt. Zo ben je dankzij je koffer weer een stuk meer zichtbaar op de weg.

Hier zijn de beste motorkoffers

De aanschaf van motorkoffers is soms even een investering. Maar de koffers zijn erop gebouwd om een flinke tijd mee te gaan. De koffers zijn van een kwaliteit waarmee je even vooruit kan. De verschillende motormerken brengen een bijpassende lijn van koffers uit bij hun motorfietsen, maar er zijn ook merken in koffers en accessoires die een goede kwaliteit koffers uitbrengen.

beste motorkoffers prijzen

Stijlvolle Italiaanse koffers van GIVI

GIVI is een Italiaanse producent van motoraccessoires. Een belangrijk onderdeel van hun assortiment zijn de motorkoffers. GIVI ontwerpt motorkoffers van uitstekende kwaliteit, de koffers van dit merk vallen dan ook in het midden- tot hoogsegment.

De koffers van GIVI zijn verkrijgbaar in hard plastic materiaal, metalen of een combinatie hiervan. GIVI is een van de merken die bij veel varianten van hun topkoffers standaard een reflector in het ontwerp aanbrengen. Bevestiging van de koffers op de dragers gaat met een eigen ontwikkeld bevestigingssysteem. De koffers van de GIVI trekker serie zijn bedoeld voor de langere tourtochten op de echter tourmotoren. Je kunt hier de ruimte voor bagage bijvoorbeeld nog verder uitbreiden door een metalen bagagerek boven op de Trekker topkoffer te plaatsen.

Hepco & Becker, specialist in motorkoffers

Hepco & Becker is een echte specialist in bagageruimte voor de motorfiets. Dit is een leverancier van topkwaliteit en daarom valt dit merk in het hogere prijssegment. Dit motorkoffer merk brengt koffers in aluminium en hard kunststof uit.

De koffers van Hepco & Becker zijn de oplossing voor het vervoer van bagage voor verschillende motorfietsen. Een van de nieuwste modellen is de Xceed. Dit zijn ruimere en luxere koffers, bedoeld voor de tourtochten. De koffers zijn in rijke materialen bewerkingen uitgevoerd zoals bijvoorbeeld brons geöloxeerd aluminium. Er is duidelijk oog voor detail in het design met ingewerkte bevestigingspunten en afgeschuinde stootkanten. Door deze details ogen de koffers gestroomlijnd. De koffers bieden een kwaliteit die generaties motorrijders mee kan gaan.

IJzersterke kwaliteit van SW-Motech

SW-Motech levert motorkoffers van een betrouwbare kwaliteit. In koffers brengt het merk 2 modellijnen uit: de TRAX en de URBAN modellen. De TRAX modellen zijn voor de tour rijders die lange tijd onderweg zijn. De TRAX modellen zijn stevig en bieden veel ruimte. De URBAN productlijn is voor het vervoer van bagage tijdens kleine ritjes of voor het woon-werkverkeer. De URBAN koffers zijn sportief, ogen robuust en zijn lichtgewicht.

Aanbieding

Beste motorkoffers Deal!

Externe links

Wikipedia

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog