Beste druppellader voor de motor

Aart

11 February 2023

Ben je op zoek naar de beste druppellader voor je motor? Een druppellader, ook wel bekend als een onderhoudslader, (slimme) acculader of batterijlader, kan een echte life saver zijn. Als fervent motorrijder mag dit accessoire dan ook niet ontbreken in je arsenaal. Vooral wanneer je bijvoorbeeld een winterstop houdt, is een druppellader voor je motor onmisbaar.

Beste druppellader motor

De beste motor druppellader van 2024

 1. Overall CTEK Lithium XS
 2. De beste goedkope druppellader CTEK XS 0.8
 3. De beste druppellader alternatief Noco Genius 1

Verschillende druppelladers

Er zijn druppelladers die louter gericht zijn op één bepaald voertuig, maar vele druppelladers zijn compatibel met meerdere voertuigen zoals motoren, auto’s, boten, grasmaaiers en caravans. In deze blog gaan we dieper in op de functie van een druppellader en wat de beste druppellader voor de motor merken van dit moment zijn.

Vind de beste deal voor deze druppellader!

 • BOL.COM

  • Gratis verzending vanaf 20 euro
  • Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis retourneren binnen 30 dagen
  Bol.com logo Bekijk laagste prijs
 • CHROMEBURNER

  • Gratis verzending vanaf 50 euro
  • Voor 17:00 besteld, morgen in huis
  • Laagste prijsgarantie
  Chromeburner logo Bekijk laagste prijs

Wat is een druppellader precies?

Er zijn periodes dat je jouw motor wat minder gebruikt. Vooral de winter is voor velen een periode waarin de motor binnen blijft staan. Immers is het gedurende deze maanden nou niet echt bepaald ‘motorweer’. Het weer is nat, koud en guur. Echter is lang stilstaan erg slecht voor de accu van een motor. Deze ontlaadt zichzelf tijdens deze periode van inactiviteit. Bovendien vereist koud weer meer vermogen van een motor, om deze draaiende te krijgen. Ook dit heeft een averechts effect op een accu. Tot slot kan een accu te snel opladen na een periode van inactiviteit leiden tot beschadigingen.

Niet alleen in de winter, maar ook in het motorseizoen kun je behoefte hebben aan een druppellader. Bijvoorbeeld als je gebruik maakt van een usb lader op je motor, of op een andere manier veel stroom verbruikt.

Voor zulke situaties heb je behoefte aan een druppellader. Deze lader zorgt er voor dat je accu in topconditie blijft. Dit doet het door je accu langzaam vol te laden. Hierbij kun je zelf een punt instellen tot waar de lader de accu oplaadt. Veelal wordt de capaciteit met ongeveer 1/10e van de algehele capaciteit per uur opgeladen. Langdurig aansluiten is bij menig model mogelijk, zij zorgen er voor dat de accu’s niet overladen raken. Daarom worden druppelladers ook wel slimme acculaders genoemd. Door gebruik te maken van dit accessoire, verleng je de levensduur van je accu significant. Zeker voor rijders die van tijd tot tijd een motorpauze inlassen is dit een must have.

Beste druppellader voor de motor merken

Wij willen onze lezers het beste van het beste tonen. Echter is het wel zo dat niet iedereen kan kiezen uit druppelladers uit dezelfde prijscategorie. Soms is dit noodzaak, andere keren komt dit omdat zij niet te veel willen besteden aan dit accessoire voor de motor. Dit is natuurlijk geheel je eigen keuze. Hieronder worden een aantal van de beste druppellader merken van dit moment besproken. Verschillende eigenschappen zorgen er voor dat deze merken een streepje voor hebben op de concurrentie.

Vind de beste deal voor deze druppellader!

 • BOL.COM

  • Gratis verzending vanaf 20 euro
  • Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis retourneren binnen 30 dagen
  Bol.com logo Bekijk laagste prijs
 • CHROMEBURNER

  • Gratis verzending vanaf 50 euro
  • Voor 17:00 besteld, morgen in huis
  • Laagste prijsgarantie
  Chromeburner logo Bekijk laagste prijs

Druppellader motor

CTEK druppellader

Maakt jouw motor gebruik van LiFePO4 batterijen? Dit zijn lithium – ijzer – fosfaat batterijen. Om de levensduur van deze accu te optimaliseren, maak je gebruik van de CTEK Lithium XS. Je sluit deze druppellader aan, waarna het apparaat geheel zichzelf doet. Opladen gebeurt op een geleidelijk tempo, zodat er geen overspanning kan plaatsvinden. Daarnaast heb je veel keuze qua oplaadstappen. Ten eerste kun je testen of de accu überhaupt nog adequaat op te laden valt, of dat deze toe is aan vervanging. Daarnaast is er een oplaadstap waarbij de maximale capaciteit weer in ere hersteld wordt. Tevens kun je rustig stap voor stap opladen als onderhoud. Dit alles maakt de CTEK Lithium XS tot een waardige aankoop.

Alternatieve CTEK druppelladers

Maar de CTEK Lithium XS is niet de enige druppellader binnen het assortiment van CTEK die de moeite waard is. Wel durven wij te stellen dat deze lader het hoogtepunt is, maar je betaalt hier dan ook wel een hoge prijs voor. Voor een iets lagere prijs kun je beschikken over de CTEK CT5 Powersport. Deze slimme acculader kan gebruikt worden voor diverse Powersport voertuigen zoals boten en jetski’s. Ook motoren zijn onder deze categorie te scharen. Deze druppellader helpt je bij het herstellen van het maximale vermogen van je accu. Qua gebruik is dit één van de makkelijkste laders van dit moment. Ook tijdens en na een winterstop zal jouw accu optimaal blijven werken. Geschikt voor accu’s tussen de 5 en 25 Ah.

Goedkoopste

De goedkoopste variant binnen het assortiment van deze producent is de CTEK XS 0.8. De prijs is significant lager dan de rest. Zo is de Lithium XD twee keer zo duur. De lagere prijs is dan ook verklaarbaar: deze druppellader is vooral geschikt voor kleinere batterijen van 12 V. Het is de meest compacte lader van CTEK. Laat je door deze compacte vorm echter niet misleiden: deze druppellader doet zijn werk naar behoren. Ook onderhoudsladen kun je uitvoeren middels de CTEK XS 0.8. Hierbij kun je de lader niet alleen voor een motor gebruiken, maar ook bijvoorbeeld voor je auto. Een goedkopere druppellader kan in sommige gevallen prima volstaan. Goedkoop is niet altijd duurkoop.

Optimate druppellader

Optimate staat bekend om zijn druppelladers van een hoogwaardige kwaliteit. Zo is de Optimate 3 bijzonder populair onder consumenten. Maar dit is niet het paradepaardje binnen het assortiment van dit merk. Die eer gaat naar de Optimate 4 Dual Program. Deze is verkrijgbaar in een gewone editie en een Can-Bus editie voor motoren die voorzien zijn van een Can-Bus. De Optimate 4 is zowel te gebruiken voor STD, AGM als GEL accu’s. Naast motoren valt deze druppellader ook aan te sluiten op quads, scooters en waterscooters. Niet alleen wordt je accu voortaan automatisch geladen, maar door de slimheid van deze lader wordt de accu tevens optimaal onderhouden. Zelfs verwaarloosde batterijen hebben nog een kans om hersteld te worden aan de hand van deze onderhoudslader. De levensduur van een accu kan zelfs 4x langer worden dankzij dit topapparaat. En wanneer je hem onder de beste motorhoes en op motorsteunen en in de wax zet, heb je hem helemaal voorbereid op de winter.

Als je op zoek bent naar een betaalbaarder alternatief binnen het assortiment van Optimate, kom je al gauw uit bij de Optimate 1 Plus. Een goedkope druppellader voor uiteenlopende 12 V accu’s. Hierdoor wordt op een veilige rate je accu opgeladen, maar ook voor het onderhouden van een goede staat van je accu is deze onderhoudslader geschikt. Tevens kan het vermogen van je accu geoptimaliseerd worden. Zo kun je langer genieten van een goed werkende accu. In totaal kun je gebruik maken van vier laadprogramma’s. En dat allemaal voor een zeer lage prijs.

Telwin druppellader

Voor menig motorrijder is één motor niet genoeg. De echte verzamelaar beschikt over diverse soorten motoren. Echter is het niet efficiënt om voor elke motor individueel een druppellader aan te schaffen. Wist je dat het mogelijk is om druppelladers aan te schaffen die de accu’s van meerdere motoren tegelijk kan opladen en onderhouden? Telwin heeft diverse van dit soort acculaders in het assortiment. Een goed voorbeeld hiervan is de Telwin Acculader Computer 48 / 2 PROF 230 V 6 – 48 V. Dit apparaat kan niet alleen de accu’s van motoren opladen en onderhouden, maar tevens de accu’s van uiteenlopende soorten voertuigen. Met recht te bestempelen als een multi charger.

Beste druppellader voor de motor kopen

Een druppellader is een handig accessoire om te bezitten. Zeker wanneer je wel eens een pauze inlast, bijvoorbeeld een winterstop voor je motor, is een dergelijke lader eigenlijk onmisbaar. Immers zijn we allemaal dol op onze motoren. We willen onze trouwe tweewielers in optima forma houden. Daarom is een druppellader kopen geen overbodige luxe. Er zijn diverse verkooppunten, zowel online als offline, waar je een druppellader kopen kunt. Hierbij kun je kiezen voor universele druppelladers, die zowel voor andere voertuigen te gebruiken zijn. Maar een specifiek voor de motor gemaakte druppellader is natuurlijk tevens een prima optie.

Beste druppellader aanbieding

Je hebt kunnen lezen over de meerwaarde van een druppellader. Misschien ben je overtuigd en wil je dit accessoire nu ook zelf aanschaffen. Eventueel is het ook mogelijk dat jouw lader aan vervanging toe is. Wat de reden ook is, als er iets gekocht moet worden scoren we daarbij graag een aangename korting. Het fijne aan webshops is dat ze regelmatig aanbiedingen hebben. Immers moeten deze winkels ook voor blijven op hun concurrentie. En dat is voordelig voor jou als klant. Het is dus goed mogelijk om een goede druppellader aanbieding te vinden.

Vind de beste deal voor deze druppellader!

 • BOL.COM

  • Gratis verzending vanaf 20 euro
  • Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis retourneren binnen 30 dagen
  Bol.com logo Bekijk laagste prijs
 • CHROMEBURNER

  • Gratis verzending vanaf 50 euro
  • Voor 17:00 besteld, morgen in huis
  • Laagste prijsgarantie
  Chromeburner logo Bekijk laagste prijs

Hoe kun je deze druppellader aanbieding het beste vinden? Ten eerste kun je ons blog in de gaten houden. Wij zetten altijd de beste online verkooppunten van dit moment voor je op een rijtje. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de prijs, maar ook naar de voorwaarden voor de klant. Als je voor een druppellader aanbieding alsnog hoge verzendkosten moet betalen, schiet zo’n aanbieding immers niet veel op. Daarom controleren wij webshops ook op deze eigenschappen. Niets dan het beste voor onze lezers.

Maar het is goed mogelijk dat je ook zelf de prijzen van diverse webshops in de gaten wilt houden. Je bent een actieve consument die geen enkele korting wil missen. Er zijn meerdere manieren om dit aan te pakken. Ten eerste heb je diverse sites die de kortingen en aanbiedingen van uiteenlopende sites op een rij zetten. Dus ook voor webshops die motor accessoires verkopen. Daarnaast kun je zelf producten in de gaten houden via een webshop door een profiel op de site aan te maken. Hier kun je producten op je wenslijst zetten. Mochten deze producten in de aanbieding zijn, word je hierover geïnformeerd via de mail. Zo mis je geen enkele mooie druppellader aanbieding meer.

Veelgestelde vragen bij motor druppelladers

 • Een druppellader is een apparaat dat wordt gebruikt om de accu van een voertuig langzaam op te laden en op peil te houden. Het levert een lage en constante laadstroom om overladen te voorkomen.

 • Verbind de positieve (rode) klem van de druppellader met de positieve pool van de accu en de negatieve (zwarte) klem met de negatieve pool. Volg altijd de instructies van de fabrikant en zorg voor een goede ventilatie tijdens het laden.

 • Een druppellader is ontworpen voor langzame oplading en kan enkele uren tot zelfs dagen nodig hebben, afhankelijk van de capaciteit van de accu en de ladingstoestand.

 • Zorg voor een goed geventileerde ruimte tijdens het laden. Sluit de druppellader correct aan volgens de instructies. Houd de lader uit de buurt van water en vonken. Gebruik de lader niet als de kabels of klemmen beschadigd zijn.

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog