Wat is de beste zomer motorjas?

Jasper

16 juni 2023

De beste motor zomerjas is koel, veilig, mooi en betaalbaar. Geen tijd om te lezen? De REV’IT Eclipse 2 (ook voor dames!) is wat ons betreft de beste keus

Op de motor is het van groot belang dat je hier goed tegen beschermd wordt. Oververhitting ligt namelijk op de loer. Dit kan ongelukken tot gevolg hebben. Daarom is het van belang om de beste motorjas voor de zomer te vinden. Gelukkig heb je hierbij de keuze uit genoeg alternatieven.

Wat is de beste zomer motorjas?

Er zijn motorjassen voor het gehele jaar, maar deze alles-in-één varianten houden niet altijd even goed rekening met de specifieke elementen van een bepaald seizoen. Zo is er de hitte van de zomer waar je met een goed motorjack rekening mee moet houden.


Beste zomer motorjas: REV’IT Eclipse 2 zomer motorjas

De REV’IT Eclipse 2 (ook voor dames!) is mooi goedkoop, veilige en ook fraai neutraal ogend. Het is een van de meest populaire zomer motorjassen die te koop is. Het is voor ons geen verrassing. Rond de €150 euro heb je namelijk een hele lichte, slijtvaste motorjas die er ook nog eens enorm goed uit ziet. Perfect voor de zomerhitte die we op de motor maar al te goed kennen.

Bij een ongeluk ben je goed beschermd door aan alle zijden een degelijke protectie te bieden. In het product zitten standaard CE level 1 protector in de schouders en ellebogen. Een rugbeschermer is optioneel en kun je er bij kopen (CE level 2 SeeSoft).

De jas biedt voldoende zakken en biedt ook een binnenzak. Deze pak je het liefste voor een rit met hete zomertemperaturen. Daardoor is het de perfect keuze voor de beginnende of meer ervaren motorrijder die niet de hoofdprijs wilt betalen maar wel een duurzame en lekker veilige beste zomer motorjas wilt hebben.

Ook beschikbaar voor dames

Soorten materiaal voor een motor zomerjas

Motorjassen zijn grofweg in drie categorieën te verdelen qua materiaal: textiel, leer en Kevlar. Elk type materiaal heeft zijn eigenschappen en biedt voor- en nadelen in verschillende situaties.

Motorjassen zijn grofweg in drie categorieën te verdelen qua materiaal: textiel, leer en Kevlar. Elk type materiaal heeft zijn eigenschappen en biedt voor- en nadelen in verschillende situaties.

Textiel

Textiel heeft als groot voordeel dat het bij vrijwel elke temperatuur gedragen kan worden. Of het nu 0 graden Celsius is of 30 graden Celsius, een motorjas van textiel kan prima gedragen worden. Dit komt onder meer omdat textiel vaak over elementen beschikt die uitneembaar zijn. Denk aan membraan tegen weersomstandigheden of thermovoering tegen de kou. Door deze uit je motorjas te halen, zul je al een stuk comfortabeler kunnen rijden tijdens warm weer. Het kan echter wel gebeuren dat textiel gaat klapperen als de jas niet nauwsluitend genoeg is. De juiste maat kopen is wel een vereiste. Het rijcomfort van textiel is hoog, de bescherming adequaat en daarnaast ben je goed bestand tegen weersomstandigheden. In de zomer kan immers het weer ook plotseling omslaan.

Leer

Naast textiel kan er gekozen worden voor een leren motorjas. Leer is de standaard op het gebied van motorkleding natuurlijk geldt dit ook voor dames motorkleding. Niets ziet er meer ‘motormuizerig’ uit dan leer. Dit komt door een aantal elementen. Ten eerste biedt leer de beste bescherming tegen ongelukken. Ook is het rijcomfort hoog, omdat het (nadat je het langer draagt) gaat voelen als een tweede huid. Leer kan het best gedragen worden bij temperaturen van tussen de 10 en 25 graden Celsius. Op echte warme zomerdagen kun je dus beter voor een andere stof kiezen.

Kevlar

Als laatste blijft Kevlar over. Deze stof ken je waarschijnlijk vooral als de stof die gebruikt wordt voor kogelvrije vesten. Echter is het tevens een vaak gekozen stof voor zomer motorjassen. Kevlar is dan ook de enige stof voor motorjassen die geschikt is voor temperaturen van 30 tot 35 graden Celsius. Het rijcomfort is tevens hoog, maar qua bescherming scoort deze stof wel minder in vergelijking met textiel en leer. Door de casual uitstraling is Kevlar echter wel de stof voor een zomer motorjas bij uitstek.

Waar let je op bij het kopen van een zomer motorjas?

Er zijn een aantal factoren die een grote invloed hebben op de algehele effectiviteit van een zomer motorjas. Hierbij kun je denken aan het soort motorjas dat je aanschaft, maar ook interne eigenschappen van een motorjas kunnen een invloed hebben. Naast dat je nieuwe motorjas in je budget moet passen, jouw smaak is en de juiste maat heeft, raad ik je ook aan op de volgende punten te letten:

  • Ventilatiemogelijkheden
  • Materiaal en membraan
  • Bescherming
  • Pasvorm en (rij)comfort

Ventilatie

Kies voor een motor zomerjas met uitstekende ventilatiemogelijkheden, ventilatieopeningen en ademende materialen. Zo blijf je koel tijdens het rijden in warm weer.

Materiaal en membraan

Ga voor een lichtgewicht en ademende motor zomerjas gemaakt van mesh-stoffen of speciale materialen die zorgen voor optimale luchtstroom en vochtregulatie. Kies een motorjas met membraan dat aan jouw wensen en eisen voldoet. Wil je bijvoorbeeld voorbereid zijn op een bui, kies dan voor een waterdicht membraan. Rij je alleen met warm weer, kies dan voor een beter ademend membraan. Een lichte thermovoering behoort ook tot de mogelijkheden, mocht je bescherming tegen het weer zoeken maar het toch niet te warm willen krijgen.

Bescherming

Zorg ervoor dat de motor zomerjas CE-gecertificeerde protectoren heeft op de ellebogen en schouders. Denk ook aan een rugbeschermer voor extra veiligheid bij impact. Hoe hoger het level bescherming, hoe beter je bestand bent tegen een val. Overweeg ook eens om een motor airbag bij je motorjas te nemen. Dit voegt enorm veel bescherming toe.

Pasvorm / comfort

Kies een motor zomerjas met een perfecte pasvorm die voldoende bewegingsvrijheid biedt. Let op verstelbare banden en riemen voor een optimale aanpassing aan je lichaam. Er is niets vervelender dan een oncomfortabele motorjas die ervoor zorgt dat je je gaat ergeren aan de motorjas.

Doorwaai model

Een categorie die je bij vele webshops die motorjassen verkopen aantreft, is doorwaai motorjassen. Veelal zijn dit motorjassen van textiel of leer die de wind als het ware door de jas heen kunnen laten waaien. Dit werkt aangenaam verkoelend tijdens de warmere dagen. Het is vaak een combinatie van slijtvast materiaal met geperforeerd materiaal. Hierbij wordt je verkoeld zonder in te boeten op het gebied van veiligheid.

Onderkleding van Merinowol

Wanneer je een zomer motorjas kiest, vergeet dan niet de belangrijke rol van onderkleding. En specifiek voor de onderkleding is Merinowol een uitstekende keuze. Merinowol heeft veel fijne eigenschappen voor motorrijders. Denk bijvoorbeeld aan de temperatuur-en vochtregulatie, UV-bescherming, geurabsortpie en het ademend vermogen. Het zorgt ervoor dat je koel blijft tijdens je zomerritten. Bekijk het aanbod Merino onderkleding voor onder je zomer motorjas op Pehmea.nl

Benieuwd hoe wij de merino onderkleding waarderen? Lees de review van Merino onderkleding voor op de motor ►

Beste merken

Als het gaat om het kiezen van de beste motorjas zomer, zijn er verschillende merken die gespecialiseerd zijn in het bieden van comfortabele en beschermende kleding voor motorrijders. Ik heb een paar merken die er wat mij betreft ons uitspringen als het om (prijs) kwaliteit gaan.

REV’IT zomer motorjas

De beste zomer (doorwaai-)jas van REV’IT is de Eclipse 2. Deze zomer motorjas is er voor zowel heren als dames. REV’IT is een merk van Nederlandse bodem dat ondertussen erg toonaangevend is op het gebied van motorkleding. De zomer motorjassen van REV’IT biedt ons motorrijders een top combinatie van comfort en bescherming tijdens warme dagen. Bovendien zie je er ook nog eens stijlvol uit.

Alpinestars zomer motorjas

Deze Alpinestars motorjas voor de zomer geeft je naast veel functionaliteiten ook een sportieve uitstraling. Met geperforeerde panelen voor optimale ventilatie en CE-gecertificeerde protectoren biedt deze jas een perfecte balans tussen comfort en bescherming. De zwarte en witte kleurstelling geeft een sportieve uitstraling aan deze hoogwaardige motorjas.

Alpinestars is een gerenommeerd merk onder motorrijders. Met een uitgebreide collectie motorjassen biedt Alpinestars rijders de perfecte combinatie van bescherming en stijl. Of het nu gaat om leren jassen, textieljassen of doorwaaijassen, Alpinestars staat bekend om zijn duurzaamheid, comfort en uitstekende pasvorm. Met een focus op zowel prestaties als design, biedt Alpinestars motorjassen die voldoen aan de behoeften van motorrijders van alle niveaus en zorgen voor een optimale rijervaring.

Zomer motorjas kopen? Maak gebruik van een aanbieding

Op zoek naar een betaalbare zomer motorjas? Of wil je de zomer motorjas die je al tijden op het oog hebt voor de beste prijs aanschaffen? Hou dan de diverse webshops in de gaten. Webshops zijn er bij gebaat om nieuwe klanten aan te trekken. Om deze redenen strooien de shops vaak met kortingen. Hierdoor komt het geregeld voor dat een product dat jij op het oog hebt ineens in de aanbieding is.

Zo ook met een zomer motorjas. Dankzij een mooie aanbieding kun je een zomer motorjas kopen voor een aangename prijs. Hou daarom altijd goed de diverse webshops in de gaten, want zo ben je gegarandeerd van de beste prijs. En wat zou het zonde zijn als je een mooie aanbieding misloopt!

Kopen

Je kunt in mijn ogen prima kijken naar de uitverkoop van een motorjack want het online motorjassen kopen kan bij best veel shops. Het kan dus best goedkoop. Kies wel altijd voor de beste keuze in veiligheid en verkoeling voor in de zomer. Een tip: kies eerder een model van een jaar oud (die precies goed is voor je) dan een nieuw model die toevallig in de aanbieding is maar niet het meest geschikt voor je.

Veelgestelde vragen bij zomer motorjassen

  • Een zomer motorjas is speciaal ontworpen met lichtgewicht en ademende materialen om je koel en comfortabel te houden tijdens het rijden in warm weer. Het biedt ventilatie en bescherming tegen de elementen, terwijl het je ook veiligheid biedt bij een val of impact.

  • Zomer motorjassen bieden nog steeds dezelfde bescherming als andere motorjassen. Ze zijn uitgerust met CE-gecertificeerde protectoren op belangrijke gebieden zoals de ellebogen, schouders en rug. Het grote verschil is dat ze lichter zijn en veel meer luchtstroom doorlaten.

  • Geperforeerde motorjassen zijn de beste keus voor het motorrijden tijdens warm weer. Ze hebben strategisch geplaatste perforaties die zorgen voor optimale luchtstroom en ventilatie. Deze jassen bieden een goede verkoeling, zelfs tijdens hete zomerritten.

  • Sommige zomer motorjassen bieden de mogelijkheid om een uitneembare voering toe te voegen, waardoor je de jas kunt aanpassen aan verschillende weersomstandigheden. Hierdoor kun je de jas ook gebruiken bij koeler weer of wanneer de temperatuur 's avonds daalt. Ook kun je rekening houden met een speciaal waterdicht membraan.

Externe links

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog