Getest: Rekurv motor textiel jas (REVIEW)

Jasper

30 december 2022

Zelf ben ik in het bezit van verschillende motorkleding items, zoals een goede motorjas, motorlegging of een leren pak. Wat ik nog mistte tijdens het woon-werk verkeer op regenachtige of gure dagen was een all weather pak. Ik was hierover in contact met onze partner Louis.

Motorjas Louis

Zij hebben voor dit artikel een (waterdicht) pak van het merk Rekurv opgestuurd. Het pak bestaat uit de textiele jas (daar gaan we dit artikel verder op in), de textiele motorbroek, waterdichte laarzen en bijpassende handschoenen.

Over Rekurv

Rekurv is een relatief jong merk in de motorwereld. Met snelle designs en sportief uitziende motorkleding spreken ze een grote groep motorrijders aan. Ze bieden veel verschillende items aan, voor zowel mannen als vrouwen: van leer tot textiel en van laars tot handschoen. Prijzen zijn acceptabel gezien de goede kwaliteit van de producten.

Rekurv logo

Rekurv is een relatief jong merk in de motorwereld. Met snelle designs en sportief uitziende motorkleding spreken ze een grote groep motorrijders aan. Ze bieden veel verschillende items aan, voor zowel mannen als vrouwen: van leer tot textiel en van laars tot handschoen. Prijzen zijn acceptabel gezien de goede kwaliteit van de producten.

Het product

Rekurv Louis

De sportieve en moderne looks van de Rekurv jas biedt naast functionaliteit ook bescherming op je motor. De buitenste laag is gevoerd met een Z-Liner membraan, waardoor je helemaal wind-en waterdicht blijft. Aan de binnenkant vind je luchtig mesh, waardoor vocht snel afgevoerd kan worden. Je kunt de jas het hele jaar aan, maar is het meest geschikt voor de (regenachtige) lentemaanden.

Vind de beste deal voor deze Rekurv textiele motorjas

Protectie

De jas biedt in de basis protectieniveau A. Deze bescherming wordt geboden door de meegeleverde en verwijderbare schouder- en elleboogprotectie. Er past een rugprotectie in, die is apart verkrijgbaar (bekijk en koop bij Louis).

Ventilatie en veiligheid

Ventilatieopeningen met ritssluiting zorgen voor verkoeling op de warmere dagen. Om te voorkomen dat de jas naar boven schuift tijdens het rijden is er een rits toegevoegd. Ten slotte maakt het reflecterende materiaal op de jas je ’s nachts beter zichtbaar.

Andere features

Er zijn nog een aantal functies die deze jas interessant. Namelijk de 5 verschillende zakken (waarvan 1 compleet waterdicht) en elastisch materiaal bij de mouwen. Niet alles is enorm bijzonder, maar wel precies goed voor wat je nodig hebt op kleine ritten.

Ook voor dames

De versie die ik heb geprobeerd is voor mannen. Rekurv heeft ook rekening gehouden met de vrouwelijke motorrijder en daarom is er ook een variant voor dames beschikbaar.

In combinatie met broek

Je kunt de jas combineren met de bijpassende textiele motorbroek van Rekurv. Door middel van een rits hecht je de broek en jas aan elkaar. Bij mij ging het niet helemaal vanzelf, het is een kostte mij wat gedoe om de rits sluitend te krijgen (de verstelbare banden van de broek zaten in de weg).

Naast de broek zijn er ook (waterdichte) motorlaarzen en bijpassende handschoenen beschikbaar. Dus, als je geeft om hoe je eruit ziet op de motor zou ik deze extra items ook absoluut eens bekijken.

In de praktijk

Met een prijs van €229,99 is de Rekurv textiele motorjas niet de goedkoopste, maar voor een degelijke jas is het absoluut een acceptabele prijs. Je krijgt hier een hele mooie, sportieve waterdichte jas voor. Het protectieniveau A is niet geschikt om de hardste klappen op te vangen, maar biedt voldoende bescherming voor de kortere woon-werk ritjes.

De elleboogbescherming is duidelijk voelbaar in de jas. Bij het aantrekken van de jas voelde ik de elleboogbescherming zelfs wat irriteren. Na even op de motor gezeten te hebben vormde dat zich vanzelf en voelde je de bescherming een stuk minder.

Koudere temperaturen

Tijdens mijn ritten met deze jas heb ik gereden met temperaturen tegen het vriespunt aan: dat was geen probleem voor de kortere woon-werk ritjes (±30 min). De waterdichte en winddichte stof laat weinig door, ook de kou. Na verloop van tijd voel je de kou er doorheen komen, maar moet zeggen dat het product zich goed heeft gehouden gezien de weersomstandigheden. In eerste instantie dacht ik dat het ook een jas was voor in de winter. Er zit echter geen binnenvoering in, waardoor ik me kan voorstellen dat het voor ritten langer dan 45 min toch wel fris wordt op echt koude dagen.

(waterdichte) Opbergmogelijkheden

Met de hoeveelheid zakken heb je voldoende ruimte om je spullen goed op te bergen. Er zit zelfs een waterdichte zak in, voor als het weer echt omslaat.

De Rekurv motorjas is een echte recht toe recht aan jas. Het biedt voldoende zakken (binnen en buiten) en geeft je precies genoeg om een mooie rit te maken. Het is geen hele uitgebreide jas, dus verstelmogelijkheden zijn er bijvoorbeeld wel, maar dit is tot een minimum beperkt. Dat hoef je ook niet te verwachten voor die prijs.

Conclusie

De textiele motorjas die je krijgt voor de prijs van €229,99 van Rekurv is een recht toe recht aan jas die bij je past als je van de rode en camouflage achtige patronen houdt. De Rekurv textiele jas is comfortabel, functioneel en doet wat hij moet doen: jou veilig en droog houden in verschillende weersomstandigheden.

Vind de beste deal voor deze Rekurv textiele motorjas

De wat lagere prijs zie je terug in gebruiksgemak en kwaliteit van de ritsen: deze vergen op sommige momenten nog wat geduld om goed te krijgen. Ook heeft de jas in de basis ‘slechts’ een A-rating als het gaat om bescherming. Je kunt hiervoor wel andere inzetstukken kopen (los verkrijgbaar). Al met al zie ik deze jas als een mooie voor een prima prijs-kwaliteitverhouding. Ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen het merk Rekurv.

Bekijk de Louis website voor het product, meer informatie en een maattabel.

Externe links

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog