Beste elektrische motor

Jasper

17 January 2024
Twee elektrische motoren naast elkaar van het merk Energica

We zien al diverse elektrische motors op de weg en zelf hebben we ook al proefgereden. Net zoals de elektrische auto steeds vaker in het verkeer te zien is, verschijnt er steeds vaker ook een elektrische motor op de Nederlandse wegen. Elektrische motoren maken een behoorlijke opkomst en zijn binnen de kortste keren niet meer weg te denken op het Nederlandse wegdek. Je rijdt met hetzelfde gevoel van vrijheid rond en je bent duurzaam bezig.

Maar het is de vraag of motorrijders wel zoveel behoefte hebben aan een elektrische motor. Er is nogal wat discussie of elektrisch motorrijden wel ‘echt’ motorrijden is. Neem bijvoorbeeld het geluid, wat sterk verbonden met motorrijden is. Het lijkt wellicht een ouderwets standpunt, maar we mijden de lastige onderwerpen hier op Motorblog niet.

Elektrische motor overzicht

Hieronder vind je onze top 5 van verschillende elektrische motoren. Elke motor heeft zijn eigen eigenschappen en elke motor is op zijn eigen manier uniek.

Elektrische motorPrijsAcceleratieTopsnelheidActieradius
Energica EGO+ RSVanaf € 33.110,900-100 km/u in 2.6 sec240 km/u420 km
Zero SR/SVanaf € 21.900,-0-100 km/u in 3.5 sec200 km/u259 km
Harley-Davidson LivewireVanaf € 34.000,-0-100 km/u in 3 sec153 km/u235 km
Damon HypersportVanaf € 20.000,-0-100 km/u in 3 sec193 km/u321 km
Arc VectorVanaf € 120.000,-0-100 km/u in 3.2 sec200 km/u436 km

Elektrische motor – overzicht van verschillende modellen

Om je een beeld te geven wat voor een motoren er beschikbaar zijn, heb ik hieronder een lijstje gemaakt met een aantal populaire elektrische motoren. Zo heb je een beeld van de elektrische motoren die momenteel beschikbaar zijn (en wat ze kosten).

1. Energica EGO+ RS

Energica EGO+ RS
Energica EGO+ RS

Specificaties Energica EGO+ RS
Prijs: Vanaf € 33.110,90
Motor: 126 kW – 171pk
Topsnelheid: 240 km/u
Acceleratie: 0-100 km/u in 2.6 sec
Actieradius: 420 km
Website: www.energicamotor.com

Aart en ik hebben deze Energica motor uitgebreid getest en zijn helemaal fan.

Je hebt al het vermogen, de snelheid en de koppel van een sportmotor maar dan zonder schadelijke uitstoot. Als je van snelheid houdt willen we je de Energica EGO+ RS elektrische motorfiets aanbevelen.

De Energica EGO+ RS wordt gezien als de beste elektrische motor die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Met z’n grote batterij krijg je een actieradius van zo’n 420km.

Je kunt niet alleen ver, maar ook snel! Met een topsnelheid van 240 kilometer kom je goed mee met bestaande sportmotoren en auto’s. De Energica EGO+ RS is wat ons betreft echt een topper! https://www.youtube.com/embed/RTOa4Cn5rlY

2. Zero SR/S

Zero SR S elektrische motor
Zero SR/S elektrische motor

Specificaties Zero SR/S
Prijs: Vanaf € 21.900,-
Motor: 82kW – 110pk
Topsnelheid: 200 km/u
Acceleratie: 0-100 km/u in 3.5 sec
Actieradius: 259 km
Website: www.zeromotorcycles.com

Deze motor is niet het meest goedkoopste van de elektrische motor. Maar, alle opties met indrukwekkende statistieken en goede productiekwaliteit maken deze motor echt gaaf als je een elektrische motor zoekt. Dankzij het formaat is het ook een goede motor voor vrouwen door de lage opstap.

Een acceleratie van 0-100 km/u in minder dan 3,5 seconden; een topsnelheid van (iets minder dan) 200 km/u biedt genoeg plezier voor elke motorrijder. De motor ziet er strak en wendbaar uit, ondanks dat hij iets meer weegt dan zijn voorganger met een gewicht van 235 kg. Met de redelijk klassieke uitstraling past ‘ie qua uiterlijk prima tussen zijn concurrenten op brandstof. https://www.youtube.com/embed/vInSY3RA-ig

3. Harley-Davidson LiveWire

Harley-Davidson LiveWire elektrische motor
Harley Davidson Livewire

Specificaties Harley-Davidson LiveWire
Prijs: Vanaf € 34.000,-
Motor: 104kW – 78pk
Topsnelheid: 153 km/u
Acceleratie: 0-100 km/u in 3 sec
Actieradius: 235 km
Website: www.harley-davidson.com

Het zal geen verrassing voor je zijn dat de elektrische motor van het populaire Harley-Davidson in dit lijstje staat. De andere motoren van Harley-Davidson zijn namelijk altijd van topkwaliteit zijn.

De elektrische motoren van Harley-Davidson doen niets af aan de kwaliteit die je van ze gewend bent. Een motor vaak wordt gekocht voor de spanning en het plezier van hoge snelheden en het gevoel van vrijheid. Met de LiveWire versterk je je duurzaamheid, zonder de statistieken van je motor op te offeren.

Gemakkelijk te hanteren, comfortabel, goed gebouwd: deze elektrische motor van Harley-Davidson biedt voor elk wat wils. Het heeft uitstekende vering en schokbrekers, wat zorgt voor een prettige en veilige rit.

Met een acceleratie van 0-100 km/u van 3 seconden kan de elektrische Harley-Davidson LiveWire zich meten met veel van de hypercars van dit jaar. De elektrische Harley biedt een actieradius van 235 km en een topsnelheid van 153 km/u. En het is te koop vanaf € 34.000,-.

4. Damon Hypersport

Damon hypersport elektrische motor

Specificaties Damon Hypersport
Prijs: Vanaf € 20.000,-
Motor: 160kW – 108pk
Topsnelheid: 193km/u
Acceleratie: 0-100 km/u in 3 sec
Actieradius: 321 km
Website: www.damon.com

De Damon Hypersport is erg nieuw en is van de nieuwste techniek voorzien. Scanners, camera’s…alles maakt dit echt een slimme motor. Je zou het misschien niet direct zeggen, maar hij is ideaal voor woon-werkverkeer.

Met een actieradius van 321 kilometer is het een elektrische motor met fantastisch bereik. Het lichtgewicht ontwerp zorgt ervoor dat je in slechts drie seconden van 0 naar 100 accelereert, aan snelheid dus ook geen gebruik.

Met een (bijna) onderhoudsvrij ontwerp heb je weinig gedoe met onderhoud. Dus mocht je niet houden van het doen van onderhoud en je motor zelf in topconditie te houden: overweeg deze Damon Hypersport dan! Een prachtige motor.

5. Arc Vector

Arc Vector elektrische motor

Specificaties Arc Vector
Prijs: Vanaf € 120.000,-
Motor: 95kW – 127pk
Topsnelheid: 200 km/u
Acceleratie: 0-100 km/u in 3.2 sec
Actieradius: 436 km
Website: www.arcvehicle.com

De Arc Vector moest in het lijstje vanwege zijn unieke uitstraling. Let op: het prijskaartje hiervan is niet mis.

De Arc Vector is een top of the line premium elektrische motorfiets. Alle materialen die gebruikt zijn om de Arc Vector te bouwen zijn van hoge kwaliteit. De prestaties liegen er ook niet om: de Arc Vector kan in 3,2 seconden accelereren naar 100 km/h en hij heeft een topsnelheid van 200 kilometer per uur.

Met een uitgekiend chassis en indrukwekkende schokken is deze fiets echt een genot om op te rijden. De Samsung-batterij die hem van stroom voorziet, geeft hem een ​​lange levensduur en uitstekende prestaties. Deze motor wordt geleverd met eigen stijlvolle jas en helm. Extra goed je motor verzekeren is bij deze motor van groot belang!

Overstappen naar een elektrische motor is onvermijdelijk

Elke verandering roept weerstand op, zo ook de transitie naar het elektrisch rijden. De eerste volledig elektrische auto was 20 jaar geleden al te koop, de Nissan Leaf, net als de eerste hybride Toyota’s Prius.

De strijd van de elektrische motor

De mening van de fervente motorrijders lijkt de ontwikkeling van de elektrische motor echter niet te kunnen stoppen. Bij een elektrische motor is geen sprake van brandstoffen en van uitlaatgassen. Grote fabrikanten doen er daarom alles aan om deze motor zo te ontwikkelen dat die de strijd aan kan gaan met de benzinemotor. Dat is niet alleen een strijd die plaatsvindt op basis van objectieve prestaties. Het gaat bij de motor veel meer om het gevoel. Daardoor is die strijd zo moeilijk. Want hoe fraai de nieuwe modellen elektrische motoren er ook uitzien; het gevoel bij de traditionele motorrijder ligt nog steeds bij de benzinemotoren. Ook zijn veel beginnende motorrijders niet gewend met het rijden met elektrisch en zullen ze niet snel daarmee starten. Als rijscholen actief rijlessen gaan geven met elektrische motoren zullen er ook meer verkocht gaan worden.

Elektrisch: De verschillen tussen de motor en de auto

Alhoewel de ontwikkeling van de elektrische motor een aantal jaren achter loopt bij de ontwikkeling van de elektrische auto, lijkt de motor toch meer moeite te hebben om op de markt te komen. Dat heeft ongetwijfeld te maken met het ontbreken van een boegbeeld. Bij de auto’s was dat er wel, namelijk de Tesla. Die heeft in eerste instantie zoveel aandacht gegenereerd voor elektrisch rijden, dat het grote publiek vanzelf geïnteresseerd raakte. Ook de ongekende mogelijkheden die elektrisch rijden boden hebben bijgedragen aan de toenemende mate waarin elektrische auto’s langzamerhand op de weg verschenen.

Wat kost een elektrische motor?

Een hoogwaardige elektrische motorfiets is verkrijgbaar vanaf 10.000 EUR en kan variëren tot zelfs meer dan 35.000 EUR. Tweedehands elektrische motoren, zoals die van Energica Motorcycles, zijn tegenwoordig ook beschikbaar en zeker het overwegen waard voor een proefrit!

De voordelen van een elektrische motor

Stiller dan een normale motor

De weerzin van veel traditionele motorrijders ten spijt biedt de geruisloze motor wel een aantal bijzondere voordelen ten opzichte van een benzinemotor. Naast de al genoemde voordelen voor het milieu kun je veel beter van de natuur genieten als je er doorheen rijdt. Want je kunt alle geluiden uit de natuur horen terwijl je daar rustig langs rijdt. Een elektrische motor biedt ook voordelen bij de bestrijding van criminaliteit. Dat ontdekten boswachters in Noord-Holland. Zij kunnen nu met een elektrische motor stropers op heterdaad betrappen.

Erg veel koppel

De prestaties van een elektrische motor doen zeker niet onder voor een conventionele motor. Dat merk je als je voor het stoplicht staat naast een dikke supersport motor. Je zult merken dat je die er met je elektrische motor tamelijk gemakkelijk af kunt rijden. Dus aan snelheid en koppel geen gebrek.

Weinig onderhoud

Eén van de grote voordelen van een elektrische motor is het geringe onderhoud dat er aan deze machines nodig is. Dat komt doordat zo’n motor veel minder onderdelen heeft die kunnen slijten dan een benzinemotor. Bij een elektrische motor hoeft je bijvoorbeeld geen luchtfilters of bougies te vervangen. Natuurlijk slijten de banden wel ongeveer net zo snel als bij een conventionele motor, dus die moet je wel regelmatig vernieuwen.

Je zou denken dat remmen net zo hard slijten als een conventionele motor, maar omdat een elektrische motor regeneratief rijdt, rem je veel meer af op de motor dan je gewend bent van een traditionele motor. Je bespaart dus ook enorm op je remblokjes! Maar wie op een motor rijdt, doet dat voor zijn plezier. Het is dus een hobby en dat mag wel wat geld kosten, zo vinden veel motorrijders. Dus de vraag is hoe belangrijk dit laatste argument is.

Innovaties vanuit de markt

De fabrikanten van een elektrische motor zien – anders dan veel traditionele motorrijders – wel een mooie toekomst weggelegd voor hun producten. Dat blijkt uit de stappen die er worden gezet bij de ontwikkeling van de motoren. Daarbij gaat het niet alleen om vernieuwingen en verbeteringen op technisch elektrische vlak, maar ook om het uiterlijk van de motoren.

Hetzelfde zie je bij de elektrische mtb’s en speed pedelecs gebeuren nu. Die zijn mooi, hip en ook lekker snel zonder dat je jezelf volledige in het zweet hoeft te werken. Een voorbeeld van zo’n innovatieve motor is de Zero SR/F. Zero is een startup, die al bijna 15 jaar actief is.

Hoe voelt het rijden op een elektrische motor?

Het rijden op een elektrische motor begint een beetje raar. Je draait de contactsleutel om, je hoort niets, maar de motor is dan wel klaar om weg te rijden. Zodra je de gashendel aanraakt reageert de machine meteen. Dat is wel iets om rekening mee te houden. Als je even stopt om met een voorbijganger te praten kun je het contact beter even afzetten. Want als die voorbijganger per ongeluk tegen de gashendel stoot kun je de grootste ongelukken krijgen. Tijdens het rijden heb je geen koppeling en geen versnellingsbak nodig. Dat wordt allemaal elektronisch geregeld. Je beschikt altijd over een optimaal koppel, waardoor de motor snel door het verkeer kan manoeuvreren.


Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog