Beste Kevlar Motorjas

Peter

05 December 2022
Beste kevlar motorjas

Ontdek wat de beste Kevlar jas is voor jou. Als je op je motor zit is het eigenlijk jij en je motor tegen de rest, door alle weer- en weg omstandigheden heen. Het is niet zoals in een auto waar je altijd beschermd bent met een dak boven je hoofd en een metalen kooi om je heen. Op de motor is je jas het enige wat je bescherming biedt tegen de diverse omstandigheden. Ook als je valt. De motorjas met Kevlar elementen is al enige jaren in ontwikkeling om de beste bescherming te bieden. Tijd dus voor een overzicht van de beste Kevlar motorjassen en de voordelen van Kevlar als materiaal in motorkleding.

Wat is Kevlar?

Je hebt de term vast wel eens een keer horen vallen, zeker als je je verdiept hebt in goede motorkleding: Kevlar. Maar wat is dit nu eigenlijk precies? Kevlar is een merknaam voor een supervezel. Deze is sinds 2010 op de beschermingstextiel markt geïntroduceerd.

De supervezels van Kevlar zijn enorm sterk. Dit komt door de chemische samenstelling van deze vezels. De supervezels hebben namelijk een aramide basis. Voor Kevlar en Twaron, een soortgelijke stof als Kevlar, zijn dit om precies te zijn para-aramides.

Een supervezel

Deze para-aramide vezels zijn verwant aan nylon. Dit is een groep polymeren, polyamiden en benzeenringen. De precieze samenstelling verder van deze aramides is niet zo interessant, maar de eigenschappen van deze supervezels wel. De para-aramiden hebben namelijk een hoge treksterkte. Kevlar is een merknaam voor deze supervezel die ontwikkeld is door Dupont. Door Akzo is een soortgelijk vezel ontwikkeld wat de naam Twaron heeft gekregen.

Voor bescherming en hittebestendig

Waar wordt deze supervezel nu voor gebruikt? Onder andere kogelwerende vesten worden van Kevlar gemaakt. Deze beschermen tegen kogels en rondvliegende scherven. Dit geeft dus al aan dat deze supervezel een bruikbare beschermlaag voor kleding op de motor is. Naast de enorme sterkte zijn de Kevlar vezels ook zeer goed bestand tegen hoge temperaturen. Het is dus een stof die minder snel in de brand zal vliegen of beschadigd door blootstelling aan vuur. De sterkte in combinatie met bestendigheid bij hoge temperaturen, maken dat Kevlar een stof is die enorm bijdraagt aan de veiligheid op je motorfiets.

Kevlar in motorkleding

Er is in de motorkledingindustrie eerst begonnen met Kevlar in jeansbroeken te verwerken Kevlar wordt nog steeds met name voor jeans gebruikt voor op de motorfiets. Dit is handig als je bijvoorbeeld ergens heen gaat en je niet helemaal wilt omkleden van motorpak naar normale kleding. Over de kwaliteit en veiligheid van een Kevlar jeans zijn de meningen verdeeld. Het ligt er ook sterk aan hoe de Kevlar en in welke samenstelling deze is verwerkt in de broek. Er is ook een groot verschil in kwaliteit van de motorbroeken om deze voor een goedkope prijs te kunnen verkopen.

De sterkste: leer of Kevlar

Leer was lange tijd het enige betrouwbare materiaal als het om de veiligheid op de motorfiets gaat. Ook Kevlar blijft minder sterk en slijtagevast dan dat leer is. Leer sluit perfect om het lichaam en beschermt daarom ook het beste als je een schuiver over het asfalt maakt. Toch is Kevlar ook een goede beschermer, mits je een Kevlar jas van kwaliteit koopt.

beste kevlar motorjas

Hiervoor is het raadzaam na te gaan of de Kevlar motorjas CE gecertificeerd is. Dit is een veiligheidskeurmerk wat aan bepaalde door de EU gestelde voorwaarden moet voldoen. Er zijn verschillende niveaus van CE keurmerken. Laat je bij aankoop goed adviseren over de CE keurmerken en of de kleding voldoende bescherming voor jou en de manier waarop je de motor gebruikt, biedt.

De Kevlar motorjas, een handige hoodie die bescherming en bewegingsvrijheid biedt

De Kevlar motorjas heeft inmiddels een eigen kenmerkend model. Het zijn nauwsluitende jassen met een hoodie die vooral zeer populair zijn bij de motorrijders in de stad. De jassen worden geheel of gedeeltelijk voorzien en verstevigd met Kevlar.

Kevlar kan op verschillende manieren in de jas verwerkt zijn. Zo kan er een meerlagige stof zijn waar de binnenzijde van Kevlar is. Ook kan de Kevlar vezel door de stof heen geweven zijn. Als de jas op kwetsbare delen is verstevigd met Kevlar is dit vaak bij de schouders, ellebogen en rug. Bij veel modellen kun je nog extra protectoren toevoegen, bijvoorbeeld een extra protectie schild voor de rug. De jassen hebben over het algemeen een waterdichte buitenlaag. De capuchon is in veel gevallen afritsbaar zodat je als je hier last van hebt hem kunt verwijderen. Ook hebben de meeste hoodies steekzakken die met een ritssluiting volledig afsluitbaar zijn.

Voordelen van een Kevlar motorjas

Net als de Kevlar jeans zijn de Kevlar motorjassen of hoodies populair omdat ze lekker luchtig zijn en tegelijkertijd toch bescherming bieden. Vooral in de warme zomermaanden is voor de korte ritjes of in de stad een Kevlar motorjas ideaal. De jassen lenen zich perfect als zomer motorjas, maar doen het ook goed in de winter. Vaak hebben ze namelijk water- of winddichte eigenschappen. De Kevlar motorjas is nog volop in ontwikkeling. De verwachting is dat Kevlar steeds meer in motorkleding zal worden verwerkt.

De beste Kevlar jassen in het hedendaagse motorkleding assortiment

Voor de Nederlandse en Belgische motorrijder zijn verschillende Kevlar motorjas modellen verkrijgbaar. Kevlar wordt gebruikt voor zowel dames motorkleding als heren motorkleding. Deze vind je in de online motorkleding webshops of in motorspeciaalzaken.

John Doe Flight

john doe flight

John Doe’s Flight jacket is een bomberjack dat er casual uitziet maar heel geschikt is voor jouw motorrit. De beschermende eigenschappen komen in de vorm van John Doe’s kenmerkende XTM-Fiber die uit drie lagen bestaat: aramidevezel op de buitenste laag die slijtvastheid biedt, een binnenste Coolmax-laag voor temperatuurregeling en geweven lycra voor die comfortabele stretch-pasvorm.

Comfort en bescherming staan bij deze jas voorop, zodat je je onderweg niet in het zweet hoeft te staan. John Doe’s pantser in de schouders en ellebogen is inbegrepen om de impact te absorberen als je het asfalt zou raken. Er is ook een optionele rugbeschermerzak als je ervoor kiest om te upgraden voor nog meer bescherming tegen stoten.

Koop John Doe Flight ►

Alpinestars Ageless Motorhoodie

alpinestars ageless

Ontworpen voor stadsritten en woon-werkverkeer. De Ageless Hoodie is ontworpen voor een optimale pasvorm en biedt uitstekende slijtvastheid dankzij de interne verstevigingen op de schouders, ellebogen en rug in een mooie hoodie motorjas die er geweldig uitziet op en naast de motor.

Koop Alpinestars Ageless Motorhoodie ►

Alpinestars Sektor V2 Motorhoodie

alpinestars sektor v2

De Sektor V2 van Alpinestars is geoptimaliseerd voor stadsritten en is uitgerust met Kevlar bescherming op de schouder en elleboog voor de juiste slijtvastheid, terwijl. De capuchon is afneembaar, zodat je je aan kunt passen aan de omstandigheden. Standaard bescherming zit er in. Je kunt er ook voor kiezen om deze jas uit te breiden met rug- en borstprotectie.

Koop Alpinestars Sektor Motorhoodie ►

Grand Canyon Chief Hoodie

grand canyon chief

Dit is een instapmodel. Grand Canyon is een merk in motorkleding die vooral aantrekkelijk is voor degene die het motor rijden net aan het ontdekken is. Ze bieden goede kwaliteit voor een betaalbare prijs met de nodige gebruikscomfort. De Chief Hoodie is een goed voorbeeld van de kwaliteiten die het merk biedt. De Kevlar bescherming zit op de schouders, de nek en ellebogen. Je kunt ook nog extra protectoren plaatsen op de schouders ellebogen en rug. De trui heeft wind block functie, waardoor deze ook geschikt is voor gebruik onder slechtere weersomstandigheden.

Koop Grand Canyon Chief Hoodie ►

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog