Beste motorhandschoenen

Jasper

24 February 2023
beste motorhandschoenen

Er zijn een aantal facetten die je in de gaten dient te houden wanneer je op zoek gaat naar de beste motorhandschoenen die bij jou passen. Velen zullen kijken naar het uiterlijk van de motorhandschoenen. Het is natuurlijk fijn wanneer je hele outfit matcht, maar van groot belang is het eigenlijk niet.

De Beste Motorhandschoenen van 2022

Bescherming en veiligheid

Belangrijk is dat de motorhandschoenen je goed beschermen. De beste motorhandschoenen vergroten je veiligheid. Daarnaast is het van belang dat een motorhandschoen comfortabel is om te dragen. Je kunt namelijk als je veel gaat toeren wel uren op je motor zitten. Het is dan fijn dat je handschoenen niet vervelend zitten tijdens de rit.

Waar let je nou op bij het vinden van de beste motorhandschoenen? We helpen je graag op weg! We hebben een verdeling gemaakt tussen motorhandschoenen voor de zomer en motorhandschoenen voor de winter. Ook verwarmde motorhandschoenen zullen aan bod komen. Daar ben ik zelf echt groot fan van!

Tevens zullen we kijken naar alle facetten die de beste motorhandschoenen zo goed maken. Je kunt hierbij denken aan zaken zoals de veiligheid, het comfort en de pasvorm van de motorhandschoen. Natuurlijk zetten we ook een aantal van de beste motorhandschoenen van nu voor je op een rijtje. Dit zal je helpen bij het vinden van geschikte motorhandschoenen. Maar eerst wordt besproken waarom het überhaupt slim is om gebruik te maken van motorhandschoenen.

Waarom draag je motorhandschoenen?

Er zijn vele redenen waarom sommige mensen motor gaan rijden. De één gaat graag op avontuur, de ander vindt de motor het mooiste voertuig dat er is. Er zijn ook mensen die motor gaan rijden omdat het er cool uit ziet. Niet alleen wanneer je op de motor zit, maar ook als je in jouw beste motorpak rondloopt. Motorhandschoenen zijn hier een onderdeel van. Voor velen is het dan ook van belang dat motorhandschoenen goed bij de rest van het pak passen.

Vind de beste deal voor deze motorhandschoen

Motorhandschoenen draag je immers vooral voor de veiligheid die ze je bieden. Helaas is een val met de motor een mogelijkheid. Natuurlijk doe je er alles aan om dit te vermijden, maar er is een kans dat dit gebeurt. Je natuurlijke reflex bij een val is om je armen voor je uit te doen, om zo je val op te vangen. Zonder bescherming kan deze val desastreus uitvallen. Zeker afhankelijk van de snelheid kan de klap van de val heftig zijn. Daarnaast zijn je handen en armen onderdelen van je lichaam die je dagelijks gebruikt. Bescherming is daarom nog meer van belang. De beste motorhandschoenen bescherm je extra goed.

Soorten motorhandschoenen

Wanneer je op zoek gaat naar de beste motorhandschoenen voor jou, zijn er vele facetten die je in de gaten kunt houden. Er komt nogal wat kijken bij het vinden van de meest geschikte motorhandschoenen. Hieronder vind je een overzicht van de soorten motorhandschoenen die je in het assortiment van diverse webshops en motorzaken kunt vinden. Naast de kwaliteiten van de handschoenen spelen jouw eigen voorkeuren tevens een rol bij het vinden van de beste motorhandschoenen voor jezelf. Het op een rijtje zetten van de kwaliteiten van de diverse beste motorhandschoenen kan je hierbij helpen.

Sporthandschoenen

Door een combinatie van leer, carbon en polyurethaan beschermen sporthandschoenen je op een optimale manier mocht je een val maken met de motor. Diverse onderdelen van je handen worden door dit type motorhandschoenen beschermd. Ten eerste beschermt deze soort handschoen je vingers en handen tegen schaafwonden die ontstaan wanneer je langs het asfalt glijdt tijdens een val. Specifiek beschermt het leer binnen de handschoen je hiertegen.

Binnen de handschoenen vind je diverse beschermingsdeeltjes die je knokkels, vingers en middenhandsbeentjes beschermen tegen de impact van een val. Ook is het mogelijk om goede handschoenen met een brace aan te schaffen. Deze bieden je vingers net dat beetje extra protectie. Echter kost een handschoen met brace net iets meer dan een handschoen zonder brace. Tot slot is een voordeel van een sporthandschoen dat deze je een hoop grip geeft op het stuur. Hierdoor is het besturen van de motor met deze handschoenen zeer aangenaam.

Zomer Motorhandschoenen

Voor de verschillende seizoenen heb je eigenlijk verschillende motorhandschoenen nodig. Motorhandschoenen voor de zomer zijn anders dan motorhandschoenen voor tijdens de winter. Motorhandschoenen voor tijdens de zomer staan ook wel bekend als doorwaaihandschoenen. Deze naam hebben ze te danken aan het feit dat deze handschoenen ventilerend zijn, zodat je hand niet veel te warm wordt tijdens de zomer. Dit vergroot het draagcomfort tijdens de warme dagen.

De handschoenen zijn een combinatie van leer en textiel. Aan de bovenzijde van de handschoen bevinden zich panels van mesh. Het leer werkt beschermend. Daarnaast zijn er beschermende delen aangebracht voor onderdelen van je hand zoals je knokkels en je vingers. Er zijn tevens waterdichte zomerse motorhandschoenen verkrijgbaar. Deze handschoenen zijn waterdicht dankzij het waterdichte membraan waarover deze handschoen beschikt. Vooral voor de lente en zachte herfst- of winterdagen, waarbij de temperatuur tussen de 5 en 15 graden Celsius ligt, is deze waterdichte zomerhandschoen geschikt.

Winter Motorhandschoenen

De winter kan een behoorlijke barre tijd zijn in Nederland. Niet alleen kan het enorm koud zijn tijdens deze tijd van het jaar, maar dankzij neerslag zoals sneeuw en regen kan het ook een natte tijd zijn. Een motorhandschoen moet je tegen deze externe elementen beschermen. Een motorhandschoen voor de winter is waterdicht en winddicht. Door de thermolaag, inclusief ademend membraan, ben je goed beschermd tegen de kou zonder dat de handschoen gaat verstikken. Qua materiaal zijn deze handschoenen gemaakt van leer, textiel of een combi van deze twee materialen. Er zijn ook elektrisch verwarmde motorhandschoenen voor de winter. Deze zijn geschikt voor dagen waarop de temperatuur onder de 5 graden Celsius ligt. Dit kan zowel op je accu worden aangesloten of met aparte accu’s die je thuis op kunt laden.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een passende motorhandschoen?

Er zijn een aantal elementen die de beste motorhandschoenen van dit moment zo goed maken. Ten eerste kun je kijken naar het materiaal waarvan de motorhandschoen gemaakt is. Leer biedt over het algemeen de beste bescherming.

Textiel zit vaak comfortabeler, maar beschermt minder goed. Hierdoor is dit materiaal meer geschikt voor de af-en-toe motorrijder. Een combinatie van leer, carbon en polyurethaan, zoals bij sporthandschoenen, biedt de beste bescherming.

Vind de beste deal voor deze motorhandschoen

Dergelijke slijtvaste materialen beschermen je optimaal tegen de impact van een val. Let tevens op de plaatsen waar beschermende delen aanwezig zijn. Deze protectiedeeltjes kunnen je vingers, knokkels en dergelijken een hoop schade besparen.

Daarnaast is het comfort van belang bij het vinden van de beste motorhandschoenen voor jou. Een motorhandschoen dient te passen bij jouw hand. Hierbij kunnen de eisen verschillen per soort motorhandschoen. Zo dien je bij bijvoorbeeld een wintermotorhandschoen wat ruimte om je vingers te laten, zodat de isolatiewerking versterkt wordt. Daarnaast is ook het grip van belang.

Zonder een goede grip kun je jouw motor niet meer optimaal besturen. Dit vergroot de kans op ongelukken. Daarom is een handschoen met veel grip van belang. Daarom dient je motorhandschoen niet te klein te zijn. Ook een te grote handschoen is gevaarlijk, onder meer omdat dit accuraat remmen belemmerd. Tot slot dien je een afweging te maken tussen bewegingsvrijheid en beschermende deeltjes. Hoe meer beschermende deeltjes er zijn, hoe minder vrij je jouw hand kunt bewegen. Het is zeker aan te raden deze zaken in de gaten te houden wanneer je op zoek gaat naar de beste motorhandschoenen voor jou.

Wat zijn de beste motorhandschoenen van dit moment?

Hieronder komen een aantal van de beste motorhandschoenen van nu aan bod. Deze beste motorhandschoenen excelleren elk op hun eigen manier. Van elke soort motorhandschoen is een goed exemplaar gevonden. Wat je ook zoekt, voor welk jaargetijde je ook een handschoen nodig hebt, dit zijn de beste motorhandschoenen van dit moment. Niet voor niets zijn deze motorhandschoenen dan ook erg populair onder de consumenten van diverse webshops.

Gerbing XR verwamrde motorhandschoen

Als je op zoek bent naar warme motorhandschoenen voor tijdens de winter, zijn de Gerbing XR handschoenen één van de beste motorhandschoenen van dit moment. Door een combinatie van elektrische verwarming en een beschermend membraan ben je bestand tegen de koudste temperaturen. Daarnaast zijn fijne zachte handvaten die verwarmd zijn ook prettig. Ook wanneer het regent zullen jouw handen aangenaam warm en droog blijven. Doordat het water meteen wordt geweerd, zal er nooit die karakteristieke vieze geur ontstaan die normaliter ontstaat wanneer kledingstukken nat worden. Daarom is de Gerbing XR één van de beste motorhandschoenen van dit moment.

Five Rfx Race sporthandschoen

De Rfx Race is dé standaard op het gebied van sporthandschoenen. Door een combinatie van carbon, Kevlar onderdelen en leer beschermt deze motorhandschoen je optimaal. Ook niet onbelangrijk: deze sporthandschoen zit tevens uiterst aangenaam. Bovendien is de handschoen verkrijgbaar in vele kleuren. Hierdoor matcht deze motorhandschoen prima met vele soorten outfits. Niet voor niets is deze motorhandschoen dé standaard van dit moment.
» Koop de Five RFX Race op Bol.com ►

Alpinestars SMX-2 AIR Carbon V2

Eén van de meest populaire motorhandschoenen voor tijdens de zomer is de Alpinestars SMX-2 AIR Carbon V2. Dankzij de comfortabele pasvorm zit deze handschoenen uiterst aangenaam voor de gebruiker. Door de ventilerende eigenschappen zul je het nooit te warm hebben. De sportieve uitstraling in combinatie met de goede bescherming maken dit een must buy.
» Koop de Alpinestars SMX-2 Air Carbon V2 op Bol.com ►

Kopen

Je kunt in mijn ogen prima kijken naar de uitverkoop van een motor handschoenen want het online kopen kan bij best veel shops. Het kan dus best goedkoop. Kies wel altijd voor de beste keuze in veiligheid en passing. Een tip: kies eerder een model van een jaar oud (die precies goed is voor je) dan een nieuw model die toevallig in de aanbieding is maar niet het meest geschikt voor je.

Vind de beste deal voor deze motorhandschoen

Op de hoogte blijven?