Beste motorhandschoenen

Jasper

14 April 2023
Beste motorhandschoenen

Bij het kopen van motorhandschoenen zijn er verschillende dingen waar je op moet letten: bescherming, materiaal, pasvorm, ventilatie, waterdichtheid, comfort en natuurlijk prijs. Welke het meest geschikt is voor jouw situatie ligt af van een aantal dingen, zoals bijvoorbeeld hoe veel je rijdt, of je doorrijdt in de winter. We hebben de beste motorhandschoenen samengevat op basis van seizoen en gedrag.

De beste motorhandschoenen van 2023

Waarom draag je motorhandschoenen?

Motorrijden is geweldig en ik doe niets liever, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Hoewel motorrijders genieten van de vrijheid en flexibiliteit die het rijden op een motor biedt, is het ook belangrijk om te begrijpen dat er risico’s verbonden zijn aan het rijden op een motor. Het is daarom belangrijk om altijd beschermende uitrusting te dragen, waaronder motorhandschoenen.

Bescherming bij een val

Motorhandschoenen draag je vooral voor de veiligheid die ze je bieden. Helaas zit een val met een motor in een klein hoekje. Natuurlijk doe je er alles aan om dit te vermijden, maar er is een kans dat dit gebeurt. Je natuurlijke reflex bij een val is om je armen voor je uit te gooien, om zo je val op te vangen. Handschoenen bieden je bescherming bij het maken van een klap, maar misschien nog wel belangrijker is dat ze je helpen glijden. Huh? Doorglijden? Ja, op je handschoenen vind je elementen die je naast voldoende grip geven, ook elementen die je handen verder laten glijden. Als je meteen grip zou hebben dan is de klap van de val nog vele malen erger en kun je je pols zwikken of zelfs breken. De voornaamste reden dat je handschoenen draagt op de motor is deze bescherming.

Bescherming tegen weer

Motorhandschoenen bieden bescherming tegen de weersomstandigheden. Tijdens het rijden op de motor sta je bloot aan verschillende weersomstandigheden, zoals regen, wind en kou. Motorhandschoenen helpen je handen droog en warm (of juist koel in de zomer) te houden, wat essentieel is voor het comfort en de veiligheid van de rijder.

Grip op je handvatten

Motorhandschoenen verbeteren de grip en het gevoel op je handvatten. Motorhandschoenen zijn ontworpen om grip te bieden op de handgrepen, waardoor het gemakkelijker wordt om de motor te besturen. Ook heb je met goede motorhandschoenen een goed gevoel over je stuur en gashendel (of ‘hendel’ bij elektrische motoren;)).

Andere voordelen

Vermoeidheid verminderen (dempen van trilling)

Motorhandschoenen kunnen vermoeidheid verminderen. Door de trillingen van de motor en de luchtstroom kunnen de handen snel vermoeid raken. Motorhandschoenen met goede demping kunnen deze trillingen verminderen en dat maakt je rit een stuk comfortabeler.

UV-bescherming

Als je vaak lange ritten in de zon maakt (helaas is dat in Nederland niet heel vaak het geval) kunnen je motorhandschoenen helpen om je handen niet te laten verbranden. Motorhandschoenen bieden bescherming tegen UV-straling.

Kortom, motorhandschoenen zijn een essentieel onderdeel van de beschermende motorkleding van een motorrijder. Ze bieden bescherming tegen de elementen en verminderen de kans op letsel in geval van een ongeval. Door te investeren in kwalitatief hoogwaardige motorhandschoenen, kun je genieten van een comfortabele en veilige rijervaring.

Soorten motorhandschoenen

Er komt nogal wat kijken bij het vinden van de meest geschikte motorhandschoenen. Je hebt veel verschillende soorten motorhandschoenen beschikbaar in de (online) motorwinkels. Elke handschoen heeft eigen kenmerken en voordelen. Zo heb je voor elk seizoen aparte handschoenen. Motorhandschoenen voor de zomer zijn anders dan motorhandschoenen voor tijdens de winter.

Zomer motorhandschoenen

Zomer motorhandschoenen zijn speciaal ontworpen voor warme weersomstandigheden en bieden lichte en ademende bescherming voor de handen van motorrijders. Ze zijn meestal gemaakt van lichtgewicht materialen en bieden uitstekende ventilatie om oververhitting te voorkomen. Zomerhandschoenen zijn lichter en flexibeler dan andere soorten handschoenen en bieden minder bescherming tegen impact. Ze zijn ideaal voor korte ritten bij warm weer en bieden comfort en bescherming zonder dat de rijder oververhit raakt.

Er zijn ook waterdichte zomerse motorhandschoenen verkrijgbaar. Deze handschoenen zijn waterdicht dankzij het waterdichte membraan waarover deze handschoen beschikt. Vooral voor de lente en zachte herfst- of winterdagen, waarbij de temperatuur tussen de 5 en 15 graden Celsius ligt, is deze waterdichte zomerhandschoen geschikt.

Winter motorhandschoenen

Winter motorhandschoenen zijn ontworpen om de handen van motorrijders te beschermen tegen koude en vochtige weersomstandigheden. Ze zijn meestal gevoerd met isolerend materiaal zoals Thinsulate of Gore Tex en hebben een waterdicht ontwerp om de handen droog te houden.

Winterhandschoenen bieden ook extra bescherming tegen impact en hebben een goede grip voor betere controle over de motor in koude omstandigheden. Hoewel ze meestal minder ademend zijn dan andere soorten handschoenen, bieden ze een uitstekende bescherming en comfort tijdens lange ritten bij koud weer. Er zijn ook elektrisch verwarmde motorhandschoenen (zie onder) voor de winter.

Sport motorhandschoenen

Sport motorhandschoenen, ook wel racehandschoenen genoemd, zijn speciaal ontworpen voor motorrijders die op hoge snelheid rijden en bieden extra bescherming tegen impact. Ze zijn meestal gemaakt van duurzame materialen zoals leer en hebben extra verstevigingen op de knokkels, vingers en polsen voor extra bescherming. Sport handschoenen hebben ook een aerodynamisch ontwerp en bieden extra grip voor een betere controle over de motor op hoge snelheid. Hoewel ze minder flexibel zijn dan andere soorten handschoenen, bieden sport handschoenen een optimale bescherming.

Tour motorhandschoenen

Tour motorhandschoenen zijn ontworpen voor langeafstandsritten en bieden een goede balans tussen bescherming en comfort. Ze zijn meestal gemaakt van duurzaam materiaal en bieden extra bescherming op de knokkels en vingers. Touring handschoenen hebben extra isolatie om de handen warm te houden tijdens lange ritten en hebben een goede ventilatie voor warmere weersomstandigheden. Ze bieden een goede grip voor betere controle over de motor en zijn flexibeler dan sport of racehandschoenen. Tour motorhandschoenen zijn geschikt voor rijders die lange afstanden afleggen en bieden bescherming en comfort tijdens lange ritten.

Verwarmde motorhandschoenen

Verwarmde motorhandschoenen zijn ontworpen om de handen van motorrijders warm te houden tijdens het rijden bij koude weersomstandigheden. Ze zijn uitgerust met verwarmingselementen die werken op een oplaadbare batterij of aangesloten kunnen worden op de batterij van de motorfiets. Verwarmde handschoenen bieden extra isolatie en bescherming tegen koude en vochtige omstandigheden. Ze zijn ideaal voor rijders die in koude omgevingen rijden en bieden een comfortabele en veilige rijervaring zonder de hinder van koude handen.

Waar op letten?

Goede motorhandschoenen bieden bescherming tegen impact, schuren, weersomstandigheden en verminderen vermoeidheid van de handen tijdens het rijden. Bij het kiezen van de juiste handschoenen is het belangrijk om rekening te houden met dingen zoals pasvorm, materiaal, ventilatie en bescherming. Door te investeren in kwalitatief hoogwaardige motorhandschoenen, geniet je meer van je rit en ben je elke keer veilig op weg!

Bij het kopen van motorhandschoenen zijn er een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden:

  1. Pasvorm: Zorg ervoor dat de handschoenen goed passen en comfortabel zitten. Een goede pasvorm zorgt voor een betere grip en controle over de motor. Let er bij het passen op dat je vingertoppen iets ruimte over hebben en dat je als je de handschoenen vormt rondom je handvatten niet gaan oprollen. Dat irriteert op een gegeven moment!
  2. Bescherming: Controleer of de handschoenen voldoende bescherming biedt voor de ritten die jij maakt. Als je elke week op het circuit rijdt heb je een ander type bescherming nodig dan als je alleen een ritje maakt op zondag. Handschoenen met extra bescherming op de knokkels, vingers en polsen bieden de beste bescherming.
  3. Materiaal: Kies het juiste materiaal op basis van de weersomstandigheden waarin je rijdt. Leren handschoenen zijn geschikt voor zowel warme als koude omstandigheden, terwijl textielhandschoenen beter geschikt zijn voor warmere omstandigheden. Als je maximale weerbestendigheid wilt hebben, kies van voor Gore-Tex
  4. Ventilatie: Zorg ervoor dat de handschoenen voldoende ventilatie hebben om zweethanden te voorkomen. Met name als je echt een mooi weer rijder bent zou ik hier extra aandacht aan geven.
  5. Waterdichtheid: Kies voor waterdichte handschoenen als je in elk type weer rijdt, met name de doorrijders in de winter hebben veel baat bij waterdichte handschoenen.
  6. Comfort: Kies handschoenen die comfortabel zitten en de juiste pasvorm hebben. Dit verschilt enorm per persoon. Let ook op extra functies zoals verstelbare polsbanden en voorgevormde vingers voor extra comfort tijdens het rijden.

De beste motorhandschoenen van 2023

Beste Zomer motorhandschoenen: Alpinestars Copper »

Voor zomerse ritten raden we de Alpinestars Copper motorhandschoenen aan als de beste zomerhandschoenen. Deze handschoenen zijn gemaakt van geperforeerd leer en mesh-materiaal voor optimale ventilatie en ademend vermogen. De Copper handschoenen bieden een uitstekende grip voor betere controle over de motor en hebben een voorgevormde vorm voor een optimale pasvorm.

De Alpinestars Copper handschoenen bieden een uitstekende balans tussen bescherming en comfort tijdens zomerse ritten en zijn daarom een populaire keuze onder motorrijders.

Beste Zomer motorhandschoenen: Alpinestars Copper

Beste Winter motorhandschoenen: Rev’it Stratos 2 GTX »

De Revit Stratos 2 GTX is een uitstekende winterhandschoen voor motorrijders die rijden bij koude en vochtige weersomstandigheden. De handschoen is gemaakt van geitenleer en textiel en biedt extra isolatie om de handen warm te houden tijdens het rijden. Het waterdichte en ademende GORE-TEX membraan houdt de handen droog en comfortabel in natte omstandigheden. De handschoen heeft extra verstevigingen op de knokkels, vingers en polsen voor optimale bescherming tegen impact. De Stratos 2 GTX heeft een voorgevormde vorm en verstelbare sluiting voor een optimale pasvorm. Het biedt een uitstekende balans tussen bescherming en comfort tijdens lange ritten in koud weer. De Revit Stratos 2 GTX is een populaire keuze onder winterrijders die op zoek zijn naar duurzame en betrouwbare handschoenen voor de winterperiode.

Beste Winter motorhandschoenen: Rev'it Stratos 2 GTX

Beste Tour motorhandschoenen: Rev’it! Sand 4 »

De REV’IT! Sand 4 is een veelzijdige touringhandschoen die geschikt is voor langeafstandsritten in diverse weersomstandigheden. Het materiaal is hoogwaardig geitenleer en textiel en biedt een uitstekende grip en comfort tijdens het rijden. De handschoen is voorzien van ventilatiepanelen voor een goede luchtcirculatie en heeft een waterdicht en ademend membraan om de handen droog en comfortabel te houden bij regenachtige omstandigheden. De Sand 4 is CE-gecertificeerd en biedt een goede balans tussen bescherming en comfort voor langeafstandsrijden. Het is een populaire keuze onder tourrijders die op zoek zijn naar duurzame en betrouwbare handschoenen voor lange ritten.

Beste Tour motorhandschoenen: Rev'it! Sand 4

Beste Sport motorhandschoenen: Alpinestars GP Pro R3 »

De Alpinestars GP Pro R3 is een geavanceerde racehandschoen die is ontworpen voor professionele motorrijders en sportieve rijders. Met duurzame en slijtvaste materialen, zoals geperforeerd rundleer en kevlar is dit een uitstekende keus. De handschoen heeft ook een aerodynamisch ontwerp en biedt een uitstekende grip voor betere controle over de motor. De GP Pro R3 is voorzien van Alpinestars’ gepatenteerde Dynamic Friction Shield (DFS) technologie voor extra bescherming en is CE-gecertificeerd. Het is een hoogwaardige handschoen die ideaal is voor motorrijders die op zoek zijn naar een combinatie van bescherming en comfort tijdens het rijden op hoge snelheid.

Beste Sport motorhandschoenen: Alpinestars GP Pro R3

Beste Verwarmde motorhandschoenen: Gerbing XR »

Als je op zoek bent naar warme motorhandschoenen voor tijdens de winter, zijn de Gerbing XR handschoenen één van de beste motorhandschoenen van dit moment. Door een combinatie van elektrische verwarming en een beschermend membraan ben je bestand tegen de koudste temperaturen. Daarnaast zijn fijne zachte handvaten die verwarmd zijn ook prettig. Ook wanneer het regent zullen jouw handen aangenaam warm en droog blijven. Doordat het water meteen wordt geweerd, zal er nooit die karakteristieke vieze geur ontstaan die normaliter ontstaat wanneer kledingstukken nat worden. Daarom is de Gerbing XR één van de beste motorhandschoenen van dit moment.

Gerbing XR

Kopen

Je kunt in mijn ogen prima kijken naar de uitverkoop van een motor handschoenen want het online kopen kan bij best veel shops. Het kan dus best goedkoop. Kies wel altijd voor de beste keuze in veiligheid en fit. Een tip: kies eerder een model van een jaar oud (die precies goed is voor je) dan een nieuw model die toevallig in de aanbieding is maar niet het meest geschikt voor jouw handen.

Veelgestelde vragen

  • Hou bij het kopen of passen van motorhandschoenen op de pasvorm, bescherming, materiaal, ventilatie, waterdichtheid en comfort. Lees mijn hele artikel voor meer informatie over motorhandschoenen.

  • Wij raden de Alpinestars Copper aan vanwege de ventilatie en het ademend vermogen zonder dat je inlevert op bescherming.

  • Er zijn motorhandschoenen beschikbaar die geschikt zijn voor zowel winter- als zomerrijden, zoals de Rev'it Sand 3 en de Dainese Carbon D1 Long handschoenen. Deze handschoenen hebben verwijderbare thermische voeringen voor koud weer en ventilatie voor warm weer. Kijk bij de verschillende webshops en zoek op All-Season handschoenen.

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog