Beste motor schoonmaakmiddel

Jasper

24 February 2023
Beste motor schoonmaakmiddel

De motor is je trots en als je die wilt schoonmaken doe je dat bij voorkeur met het beste motor schoonmaakmiddel. Nu lopen over de kwaliteit van de schoonmaakmiddelen de meningen behoorlijk uiteen. Want een middel dat goed is voor de lak is weer niet zo goed voor de banden. En een middel waarmee je dode vliegen kunt verwijderen kan de lagers en bewegende delen misschien aantasten. Het liefst zou je voor het schoonmaken van de motor één middel gebruiken, dat dan de titel beste motor schoonmaakmiddel krijgt. In dit artikel gaan we in op het schoonmaken van de motor en we maken kennis met een aantal schoonmaakmiddelen.

Beste motor Schoonmaakmiddel

beste motor schoonmaakmiddel
Het beste motor schoonmaakmiddel is Muc-off Motorcycle Cleaner ►

Voordelen
  • Gebruiksvriendelijk product
  • Maakt heel goed schoon
  • Biologisch afbreekbaar
Nadelen
  • Aan de prijzige kant

Hoe vaak wordt de motor schoongemaakt?

Het is afhankelijk van je enthousiasme over het motorrijden hoe vaak je de motor wilt schoonmaken. Sommige motorrijders pakken de bussen met het beste motor schoonmaakmiddel na iedere rit. Anderen pakken de borstel na een week. Sommigen vinden het niet nodig om de motor maandelijks of misschien nog wel minder vaak een poetsbeurt te geven, omdat het zoveel tijd kost. Feit is dat je graag wilt pronken met een schone motor. Dat kun je op een aantal manieren bereiken, maar het is in elk geval van belang dat je daar het beste schoonmaakmiddel voor gebruikt.

Lees ook ons artikel over hoe je je motor schoonmaakt ►

De motor schoonmaken met het beste motor schoonmaakmiddel

Het is van belang om even uit te leggen wat je bedoelt met de motor schoonmaken met het beste motor schoonmaakmiddel. In dit artikel gaat het over het verwijderen van modder, stof en dode insecten die overal op de motor zitten na afloop van een rit. De motor schoonmaken is vooral bedoeld om de motor er weer mooi glimmend uit te laten zien, zonder een vlekje op de lak of op de velgen. Dit moet je niet verwarren met de beurt die je de motor geeft voordat hij de winterstalling in gaat. Want dan doe je veel meer. Dan worden ook de bewegende delen goed ingevet. Maar dat kun je beter een onderhoudsbeurt noemen.

Het beste motor schoonmaakmiddel werkt samen met water

Zandkorrels zijn de grootste vijand van de lak en de andere glimmende delen van je motor. Als je motor onder het zand of modder zit is het domste wat je kan doen dat zand er met een doekje af vegen. Dan krijg je gegarandeerd krasjes. Als je dat vaak genoeg doet worden de lak en de glimmende delen langzaam dof. Dan is het mooie van je motor af, want dan ziet hij er meteen uit als een oud en vermoeid vervoermiddel. Voordat je aan de slag gaat met het beste motor schoonmaakmiddel pak je een tuinslang om de motor goed af te spoelen.

Bij het afspoelen van de motor met een straal water uit een tuinslang of van een hogedrukreiniger, wordt het leeuwendeel van het zand en de modder van de motor weggespoeld. Kijk uit bij de bewegende delen en de kabels. Die zijn wel ingevet en afgedekt, maar een harde straal water is daar niet goed voor. Wat je na het spoelen gaat doen is afhankelijk van het vuil dat er nog op zit. Een veel geprezen motor schoonmaakmiddel om modder te verwijderen is Dasty. Voor vliegresten bestaat er ander schoonmaakmiddel dat daar speciaal voor is ontwikkeld. Ook het soort doekje dat je gebruikt heeft invloed op het resultaat.

Praktijkervaringen met het beste motor schoonmaakmiddel

Welk schoonmaakmiddel en welke doekjes je wilt gebruiken is helemaal je eigen keuze. Tussen de huis- tuin- en keukenmiddeltjes worden als beste motor schoonmaakmiddel autoshampoo en badschuim met lauw water vaak genoemd. Daarmee kun je resten van vliegen goed verwijderen. Gewoon afwasmiddel is minder geschikt als motor schoonmaakmiddel, omdat daarmee de lak zou worden aangetast.

Modder kan worden verwijderd door de inhoud van een flesje Dasty op de motor te spuiten. Laat dat een paar minuten intrekken en spoel het dan snel weer af. Het nadeel van dit schoonmaakmiddel tegen modder is dat het lelijke sporen achterlaat op de banden als je het niet snel genoeg en niet goed genoeg afspoelt. Daaruit kun je concluderen dat Dasty misschien wel goed werkt voor modder, maar niet het beste motor schoonmaakmiddel is. De ketting kun je reinigen met WD40 in combinatie met een kettingborstel. Vergeet niet om er daarna een goed smeermiddel op te spuiten.

Hardnekkig vuil op de velgen verwijderen

De velgen zijn vaak het meest smerig bij een motor. Er zit een taai mengsel op van vet dat van de ketting is gespat en is vastgekoekt met modder. Je hebt hiervoor echt een middel nodig waar vet in oplost. Maar bij het schoonmaken van de velgen moet je oppassen dat het schoonmaakmiddel de banden niet aantast. Je kunt daarvoor wasbenzine gebruiken en anders terpentine. Zorg voor voldoende ventilatie als je dit beste motor schoonmaakmiddel tegen vet wilt gebruiken, want het zijn vluchtige stoffen die gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Ook kunnen deze middelen gemakkelijk ontvlammen.

Chroom reinigen met het beste motor schoonmaakmiddel en veel tijd

De liefde voor je motor is meteen af te leiden uit de conditie van de onderdelen van chroom. Want om dat mooi glimmend te krijgen moet je veel tijd investeren. In de lijst met het beste motor schoonmaakmiddel staan tientallen producten die speciaal bedoeld zijn voor het reinigen van chroom. Die werken allemaal prima. Het is een kwestie van cleaner op een doekje doen. Inwrijven, en net zolang poetsen totdat al het vuil is verdwenen. Uiteindelijk leidt dat tot een glimmend stukje voldoening, waar je minstens twee weken van kunt genieten.

Wax als het beste motor schoonmaakmiddel

De kappen en de tank verdienen bij het schoonmaken van de motor ook extra aandacht. Daar kun je ook beter geen huis- tuin- en keukenmiddelen voor gebruiken, want als je de lak eenmaal hebt beschadigd is dat niet meer te herstellen. Het beste motor schoonmaakmiddel voor deze gelakte onderdelen zijn allerlei soorten wax. Als je die op een microvezel doekje doet zal je na wat poetswerk zien dat de kappen en de tank er weer als nieuw uitzien. Voor die onderdelen mag elk type wax de titel beste motor schoonmaakmiddel dragen.

Slimme trucs voor de uitlaat en de koplamp

Ook het beste motor schoonmaakmiddel dat je voor de uitlaat en het glas van de koplamp kunt gebruiken komt uit het huishouden. De uitlaat krijg je prima schoon met WC Eend. Dat doe je op een schuursponsje en dan wrijf je het gelijkmatig uit over de uitlaat. Spoel de uitlaat daarna goed schoon en hij ziet er weer prachtig uit. Tandpasta is een goed product om het glas van de koplamp minder dof te maken. Maak het glas van de lamp eerst nat en wrijf het daarna in met een doekje met tandpasta. Spoel de lamp daarna schoon en je zal zien dat de dofheid voor een groot deel is verdwenen.

Muc-Off Motorcycle Cleaner als beste motor schoonmaakmiddel

Tot dusver gaat dit artikel vooral over allerlei huis- tuin- en keukenmiddelen die je kunt gebruiken om de verschillende onderdelen van een motor schoon te maken. Door het gebruik van al die verschillende producten ben je erg veel tijd kwijt met het reinigen van de motor.

Bovendien is het erg moeilijk om niet te knoeien met schoonmaakmiddelen op materialen die daar niet goed tegen kunnen. Uit diverse tests is er nu een product naar voren gekomen waarmee je alle onderdelen van de motor kunt reinigen: Muc-Off Motorcycle Cleaner. Dat product wordt bij deze uitgeroepen tot het beste motor schoonmaakmiddel.

Het beste motor schoonmaakmiddel is goed voor het milieu

De kracht van Muc-Off Motorcycle Cleaner wordt volgens de fabrikant verklaard doordat er gebruik wordt gemaakt van nano-techniek. Daardoor zou het middel tot op microscopisch niveau reinigen en de originele glans van de onderdelen terugbrengen. Tijdens testen is gebleken dat het beste motor schoonmaakmiddel inderdaad uitstekend zijn werk doet. Wat ook erg prettig is, is dat het product biologisch afbreekbaar is. Dat betekent dat het niet schadelijk is voor het milieu, en dat het de verschillende onderdelen van de motor niet aantast.

Hoe moet je Muc-Off Motorcyle Cleaner gebruiken?

Het schoonmaken van je motor met dit beste motor schoonmaakmiddel is heel eenvoudig. Eerst spuit je de motor met schoon water schoon, zodat het ergst vuil is losgeweekt. Daarna wordt de hele motor ingesprayed met Muc-Off Motorcycle Cleaner. Dat laat je 3 – 5 minuten intrekken en daarna maak je alle materialen met een schone doek, een spons of een zachte borstel schoon. Als laatste spoel je de motor opnieuw af met schoon water. Dat is alles.

Geen schade aan remmen en kabels

Het reinigen van de motor met dit beste motor schoonmaakmiddel is zo eenvoudig dat het bijna te mooi is voor woorden. Het kost maar een fractie van de tijd die je op de oude manier aan het schoonmaken kwijt bent. En je hoeft je niet druk te maken over de veiligheid, want dit schoonmaakmiddel is niet schadelijk voor de gezondheid. Ook voor de kwetsbare delen van je motor, zoals de banden, de kabels, afdichtingen en de remmen is het goed nieuws, want het middel kan geen schade veroorzaken.

Externe links

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog