Tomtom motornavigatie test

Peter

29 November 2022

De beste motornavigatie van Tomtom vergeleken met elkaar en met Garmin Zumo modellen zie je hier op een rij. Na het testen van de TomTom navigatiesystemen op de motor besluiten we hier met welke je het beste je bestemming bereikt.

1 Tom Tom Rider 50 WE

Deze TomTom Rider 50 kun je makkelijk met Wi-Fi verbinden om snel nieuwe routes van je pc of telefoon te synchroniseren. Personaliseer tevens je ritten met heuvels en bochten op de Tomtom of tijdens het plannen van je route op MyDrive. Je kunt nog moderner te werk gaan en met je telefoon met spraak via Siri en Google Now de route maken of wijzigen.

Kortom: de Tom Tom Rider 50 WE is betaalbaar, handig te monteren en vooral simpel in het gebruik. Zelfs met dikke handschoenen kun je de Rider 50 simpel tijdens het rijden nog bedienen. Je krijgt gratis voor altijd ge-update kaarten en zelfs 3 maanden gratis flitsinformatie.

Naast 3 maanden TomTom traffic krijg je dus 3 maanden gratis de TomTom flitsers. Daarnaast geven ze alle Europese kaarten standaard op de 50 erbij en zie je op het scherm alle soorten berichten/ notificaties die je wilt. De lifetime Maps West Europa is echter het grootste voordeel zodat je ook over 5 jaar nog up to date alle nieuwe wegen automatisch in beeld krijgt.

Voordelen
  • Goedkoopste A-merk betrouwbare motornavigatie
  • Lange accuduur
  • Zelfs met dikke handschoenen nog simpel te bedienen
Nadelen
  • Goedkoop kunnen we hem nog steeds niet noemen

TomTom motornavigatie Test

Als er één bedrijf toonaangevend is het geweest op het gebied van navigatie, dan is het TomTom wel. Er zijn velen die hun navigatiesysteem de TomTom noemen, zelfs wanneer het gaat om navigatie van een geheel ander merk. Zo synoniem is dit bedrijf met GPS systemen geworden.

Het zal je dan ook niet verwonderen dat er meerdere uitstekende motornavigatie systemen binnen het assortiment van dit bedrijf te vinden zijn. Hieronder kun je meer lezen over de verschillende TomTom motornavigatie systemen, aan welke eigenschappen deze navigatiesystemen voldoen en waar je een TomTom motornavigatie aanbieding het beste kunt kopen.

Kies je beste Tomtom!

Aan welke eigenschappen voldoen de beste TomTom motornavigatie systemen?

Bij de TomTom navigatiesystemen die het best uit de test kwamen, waren er een aantal overlappende eigenschappen. Überhaupt is het aan te raden deze kwaliteiten van een navigatiesysteem in de gaten te houden, zodat je er zeker van bent dat je een goed werkend apparaat aanschaft. Hieronder worden deze kwaliteiten op een rijtje gezet.

Beste TomTom motornavigatie

Als je met de motor op reis gaat, heb je behoefte aan een kaart die ook daadwerkelijk het gebied kan navigeren dat je wilt bezoeken. Je wilt simpelweg ‘de beste’. Kaartdekking is het gebied dat ‘bedekt’ wordt door een systeem. De kaartdekking van een navigatiesysteem kan bijzonder groot zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit kaarten van West-Europa, heel Europa of kaarten die de hele wereld dekken. Echter geldt hierbij wel: hoe groter het gebied is dat de kaart dekt, hoe duurder het navigatiesysteem zal zijn dat je aanschaft.

Eigenschappen

Andere belangrijke eigenschappen voor een navigatiesysteem zijn het schermdiagonaal, de besturing, smartphone connectie, de mogelijkheid om zelf routes in te laden en verkeersinformatie. Het schermdiagonaal is de grootte. Hoe groter de diagonaal, hoe beter leesbaar de info is. Besturing kan handmatig of via spraak. Ook is het van belang dat het touchscreen goed met je motorhandschoenen om kan gaan. Een connectie met je smartphone zorgt er voor dat je handsfree kunt bellen en notificaties kan ontvangen via het scherm. Tot slot is er de verkeersinfo, aan de hand waarvan het systeem je files kan laten ontwijken.

De beste TomTom motornavigatie van dit moment

Tijdens de test waren er een aantal TomTom motornavigaties die excelleerden. De één is de crème de la crème op het gebied van navigatiesystemen, de ander is een meer basic model dat zijn core functies simpelweg doeltreffend uitvoert. Hieronder worden een aantal van de hoogtepunten binnen het assortiment van TomTom in meer detail besproken.

Beste tomtom motornavigatie

TomTom Rider 500

De TomTom Rider 500 staat heel goed bekend. Het is een handzame en ideale navigatie voor als je er in Europa op uit wilt gaan. Handig is ook dat via Wi-Fi het systeem continue geüpdatet wordt. Je hebt dus altijd de meest recente routes en kaarten tot je beschikking.

Wat ook handig is, is dat deze motornavigatie te synchroniseren is met je smartphone. Dit maakt het mogelijk om berichten en notificaties op je motornavigatie te laten verschijnen. Je kunt op diverse manieren mooie routes instellen.

De TomTom Rider 500 is de meest recente uitgave binnen de Rider lijn. Dit systeem beschikt dan ook over de meest recente technologische toefjes van dit moment. Zo ben je er altijd zeker van dat je over de meest recente kaart beschikt dankzij de ingebouwde Wi-Fi. Wanneer het systeem kan updaten, zal dit het ook doen. In totaal beschikt deze motornavigatie over zo’n 1000 routes, zowel binnen Nederland als daarbuiten. Genoeg routes aan de hand waarvan je Europa op je motor kunt ontdekken.

Natuurlijk zou de meest recente uitgave van de Rider niet compleet zijn als deze niet compatibel zou zijn met je smartphone. Zo kun je via Siri en Google Now contact leggen met je mobiele telefoon, waarna je meldingen en pop-ups gewoon via het scherm van de TomTom Rider 500 ontvangt. Tevens kun je gebruik maken van spraakbeheer. Daarnaast kun je jouw eigen routes personaliseren middels MyDrive. Zo stippel je jouw eigen avontuur binnen Europa uit.

Dankzij de ingebouwde Quad processor werkt het systeem altijd soepel. Je hoeft dus nooit te wachten op info. Tevens zijn er extra’s zoals een flitspaalverklikker, vooraf geïnstalleerde nuttige plaatsen voor motorrijders en beschik je altijd over de laatste verkeersinformatie. Je snapt wel waarom de TomTom Rider 500 als één van de beste navigatiesystemen van TomTom uit de bus kwam.

TomTom Rider 450

Tijdens zijn levensduur wordt de TomTom Rider 450 continu geüpdatet. Zo ben je er zeker van dat je kaart altijd up to date is. Dit geldt tevens voor flitspalen en het verkeer op de weg. In vele opzichten lijkt de TomTom Rider 450 op de 500 uitgave. Zij het met iets minder functionaliteiten. Het schermdiagonaal van dit systeem is 4.3 inch. Je kunt je eigen routes invoeren en bovendien word je gewezen op interessante plekken voor motorrijders.

Daarnaast kun je aan de hand van dit systeem handsfree bellen door de link met je telefoon. Tevens kun je jouw route delen via bijvoorbeeld WhatsApp of Facebook. De 450 is misschien iets goedkoper, maar beschikt nog altijd over een hoop interessante functies en mogelijkheden.

TomTom GO 50

De TomTom GO 50 dekt, zoals de naam al aangeeft, heel Europa. Ideaal als je binnen dit continent op motorreis wilt. Op deze motornavigatie zit een dag- en nachtknop, zodat je kunt rijden wanneer jij dat wilt. Het scherm is 24/7 goed zichtbaar, tevens dankzij de grootte.

TomTom GO 50 Europe

De accu van de GO 50 gaat meer dan 2 uur mee voordat deze weer opgeladen moet worden. Wel dien je over een smartphone te beschikken om verkeersinformatie binnen te krijgen. Helaas beschikt dit systeem niet over Bluetooth. Tevens is de krappe opslagruimte een probleem. Echter is de TomTom GO 50 Europe een prima aankoop als je beschikt over een lager budget.

Koop hier je TomTom Rider GO 50 motornavigatie:

Moet ik mijn TomTom motornavigatie verzekeren?

In veel gevallen hoef je je motornavigatie niet apart te verzekeren als er iets mee mocht gebeuren tijdens je rit. Bij veel motorverzekeringen worden accessoires tot een bedrag van meestal €500 euro gratis meeverzekerd. Hier zitten voorwaarden aan verbonden: controleer daarom altijd in je polisvoorwaarden wat voor jouw apparatuur van toepassing is. Zijn accessoires niet meeverzekerd? Dan loont het om je huidige motorverzekering te vergelijken. Een partij als Combi Motors biedt een handig overzicht van meer dan 120 verzekeraars.

Kies je beste Tomtom!

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog