Het beste motor regenpak – Beste regen overall vs regencombi

Jasper

30 December 2022
beste motor regenpak

Het beste motor regenpak is uiteraard 100% waterdicht, maar moet ook betaalbaar en makkelijk aan te trekken. Daarnaast moet hij in onze test niet te veel ‘fladderen’ en moet je nog wel bij je portemonnee en broekzak kunnen.

Op de motor kan het nog wel voor komen dat je slecht weer treft. Dat hoort er nu eenmaal bij. Of je nu graag sportieve tripjes maakt op de motor of de motor gebruikt voor woon – werkverkeer, je ontkomt niet aan neerslag.

Op zoek naar het beste motor regenpak?

Dus helaas krijgen we allemaal te maken met regen op onze motor. Zeker tijdens de herfst en de winter kom je hier niet onderuit (en geregeld ook in de lente en in de zomer, want we wonen in Nederland ten slotte). Voor een motorrijder is het dan ook van belang om voorzien te zien van een goed motor regenpak. Waar moet een goed motor regenpak aan voldoen? En bij welke merken kun je het best terecht? Lees snel verder voor antwoord op deze vragen.

Wanneer een motor regenpak dragen?

Misschien heb je na het lezen van de introductie iets van: maar ik heb toch geen regenkleding voor de motor nodig? In sommige gevallen is dit zeker waar. Als je bijvoorbeeld een motoroutfit hebt dat gemaakt is van textiel en ook nog voorzien is van een waterdicht membraan, ben je over het algemeen adequaat beschermd tegen neerslag. Maar zeker wanneer je motorkleding draagt die vooral geschikt is voor de zomer (leer of Kevlar) is een motor regenpak geen overbodige luxe.

Let daarnaast op de lengte van het membraan: als deze niet lang genoeg is, kun je alsnog nat worden. Daarom is het sowieso een aanrader om te beschikken over een motor regenpak in je kledingkast.

De beste motorregenpakken van dit moment beschikken over een aantal kwaliteiten waardoor ze een streepje voor hebben op de concurrentie. Dankzij deze eigenschappen is het ook aan te raden om altijd te kiezen voor een speciaal motor regenpak en niet voor een gewoon regenpak. Niet alleen zijn motorregenpakken speciaal gemaakt om nauw aan te sluiten op bestaande motorkleding, maar bovendien kunnen motorregenoutfits beter omgaan met de omstandigheden op de motor.

Review

Je rijdt immers geregeld met hoge snelheden. Een klapperend regenpak wil je niet hebben. Vandaar wordt aangeraden altijd te kiezen voor een motor regenpak. Over welke eigenschappen moet dit pak beschikken?

Eigenschappen van het beste motor regenpak

Op een motor rij je soms bijzonder hoge snelheden. Wanneer het regent, zeker wanneer de wind er achter zit, heeft dit als gevolg dat de regen je met een behoorlijke snelheid kan raken. Je motorkleding is hier niet altijd tegen bestand. Dankzij de dikte van zowel goedkope als duurdere motorregenkleding kunnen zij goed omgaan met neerslag.

Materiaal

Het materiaal van motorregenpakken dient waterwerend te zijn. Goedkopere varianten van motor regenkleding zijn over het algemeen gemaakt van PVC. Dit weert al het water, maar het grootste nadeel is dat dit materiaal totaal niet ademend is. Je krijgt het dus al gauw (te) warm. Vooral tijdens de warmere dagen zul je bijzonder veel zweten. Als je iets meer betaalt voor regenkleding voor op de motor, zul je uit varianten kunnen kiezen die zowel het water weren als dat ze ademend zijn. En dat rijdt toch net wat fijner!

Bescherming

Op diverse fronten kan goede motorregenkleding / motorthermokleding je beschermen. Ten eerste zijn motorregenpakken vaak voorzien van een opvallende kleur. Als een pak veel met regen te maken krijgt, kunnen kleuren vervagen. Hierdoor ben je minder zichtbaar op de weg. Daarom zijn motorregenpakken veelal voorzien van opvallende kleuren. Ook zijn er vaak reflectoren aangebracht, voor extra zichtbaarheid.

Daarnaast is een motor regenpak gemaakt om over je motorkleding heen te passen. Je kunt dus dezelfde maat bestellen als je gewone motorkleding. Tot slot kun je motorregenpakken strak om je kleding heen passen. Je rijdt geregeld hoge snelheden, waardoor je wilt voorkomen dat je regenkleding onnodig gaat wapperen. Een motorregenpak is hierop berekend.

Soorten motor regenpakken

Regencombi

Daarnaast kun je kiezen voor een regencombi zoals de Grand Canyon Tornado. Een regencombi houdt in dat zowel de jas als de broek één geheel zijn. Zoals je misschien wel weet, kun je deze immers ook los kopen. Dit is vooral handig wanneer je over een jas geschikt waarbij het membraan niet optimaal beschermt. In dat geval kan een losse motorregenjas je helpen te beschermen tegen neerslag. Een regencombi zoals de Grand Canyon Tonardo beschermt je hele lichaam.

2-Delig

Het past precies over je motorkleding en door de opvallende kleur en de reflecterende gedeeltes val je tevens op in het donker. De elastische band voorkomt dat het motor regenpak gaat wapperen. Een 2 delig regen pak zie je overigens best vaak. Een volledige regenoveral is altijd beter wateridcht maar wel onhandiger met aantrekken. De 2 delige combi is ook wel echt goed waterkerend plus een stuk praktischer in het gebruik. Bij miezer hoef je de broek vaak niet eens aan en in dat geval kun je snel gaan zweten in een volledige overal.

Beste motor regenpak merken

Wat ons betreft zijn er een aantal motor regenpak merken die er bovenuit steken. Hierbij houden wij rekening met al onze lezers.

Dainese

Een ander motorregenpak dat tot de beste pakken van dit moment behoort is het Dainese Rain Suit regenpak. Dit is een soort overall, wat inhoudt dat deze je hele lijf beschermt tegen de regen. Het gewicht van dit pak is laag, waardoor je nauwelijks merkt dat je het pak draagt. In de kraag van dit pak vind je een capuchon, voor extra bescherming tegen de neerslag. Als fervent motorrijder kom je van tijd tot tijd heftige regenbuien met windstoten tegen. Aan de hand van het Dainese Rain Suit regenpak ben je optimaal beschermd tegen alle omstandigheden. Het gebruikscomfort is tevens hoog.

Dainese logo

Held

Bij Held is het mogelijk om te gaan voor een geheel motor regenpak, maar het is tevens mogelijk om te kiezen voor losse onderdelen. Het beste motor regenpak in het assortiment van Held is de Held Monsun. Deze is zeer licht en je stapt er eenvoudig in. De vochtwerende muts voorkomt dat het water via je nek alsnog je motoroutfit weet binnen te dringen. Daarnaast zijn er losse waterwerende onderdelen verkrijgbaar. Zo is er de Held Regen Overlaars, die je schoenen beschermen tegen neerslag. Ook zijn er verwarmde handschoenen beschikbaar. Daarnaast is het mogelijk om je broek en je motorjas te beschermen middels de Held Wet Tour Pants en het Held Wet Tour Jacket respectievelijk. Hij past over dunne zomer motorjassen maar dikkere winter motorjassen moet je even testen.

Held logo

REVIT

Ook de Nederlandse producent REV’IT mag niet in dit lijstje ontbreken. Uitblinker in het assortiment van dit merk van eigen bodem is de REV’IT Pacific 2 H2O. Dit motor regenpak weert water maar is tevens ademend. Hierdoor heb je minder snel last van oververhitting, in tegenstelling tot goedkope PVC varianten die niet ademen. Je zult dus niet snel zweten in dit motor regenpak van REV’IT. Hierdoor zou je dit pak zelfs tijdens de zomer kunnen dragen.

Revit logo

Beste motor regenpak kopen

Je hebt kunnen lezen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een motor regenpak. Tevens weet je nu welke merken op dit gebied eruit springen. Mocht je nog niet over een regenpak beschikken of je hebt een nieuw motor regenpak nodig, dan kun je nu op zoek gaan naar geschikte motor regenkleding. Regenkleding voor op de motor kopen is niet alleen noodzakelijk, maar ook gewoon leuk. Het is immers je hobby. En aankopen voor hobby’s zijn altijd leuk. Ik zit soms bijna letterlijk voor de deur te wachten, zodat ik zo snel mogelijk de nieuwe spullen kan proberen.

Beste motor regenpak aanbieding

Motorregenpakken kunnen flink duur zijn. Maar zelfs wanneer je voor een goedkoop alternatief gaat, is het altijd mooi meegenomen wanneer je hier een mooie korting op kunt scoren. Want naast motoren zijn wij Nederlanders gek op korting. Waar we kunnen besparen, zullen we dat ook doen. En gelijk heb je. Ook als je motor regenpak kopen gaat, is de kans aanzienlijk dat je een aanbieding kunt scoren. Webshops steken elkaar maar wat graag de loef af met goede prijzen.

Daarom zetten wij altijd voor jou de beste en meest betrouwbare shops op een rijtje. Ook hier kun je geregeld korting scoren.

Hou je liever zelf een oogje in het zeil als het gaat om een motor regenpak aanbieding? Begrijpelijk, want je wilt niets missen. Er zijn echter vele webshops die je in de gaten moet houden. Het is nog best een flinke klus. Gelukkig kun je het jezelf makkelijk maken. Ten eerste kun je natuurlijk onze site in de gaten houden, want ook wij gunnen onze lezers graag een mooie korting. Daarnaast is het aan te raden een account aan te maken bij een webshops. Je zet vervolgens de producten die je wilt kopen op je verlanglijst. Hierna is het wachten geblazen op de aanbieding. Wanneer deze er is, stuurt de webshop je automatisch een mailtje. Zo mis je nooit mooie motor regenpak kortingen.

Motorkleding merken

Hoe duur je het maakt met het motorkleding kopen heb je natuurlijk zelf onder controle. Ben je bereid in de buidel te tasten voor het beste van het beste, dan kom je uit bij motorkleding merken als Dainese, Rev’It!, Spidi en Held. Ook voor handschoenen en laarzen zijn deze motorkleding merken de absolute top. Goede motorkleding voor een lager budget brengt je bij motorkleding merken als Grand Canyon, Booster, Evalution en Segura. Tophelmen worden gemaakt door producenten als AGV, Shark, Schuberth en Shoei. Voor goede motor helmen kom je uit bij Arai, LS2, MT, Premier en Beon. Uiteraard zijn er nog veel meer merken, dus laat je vooral ook inspireren bij een online of offline motorwinkel.

Externe bronnen

Wikipedia


Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog