Beste verwarmde broek voor op de motor

Jasper

30 December 2022
Beste verwarmde motorbroek

De beste verwarmde motorbroek zit lekker, is betaalbaar en houd je heerlijk warm. We vergelijken de beste motorbroeken met verwarmingsaccu om de beste keuze boven water te krijgen.

Op je motor wil je er comfortabel bijzitten. Met name wanneer het buiten kouder wordt wil je lekker warmpjes over de weg kunnen rijden. Een gewone motorbroek biedt niet dezelfde bescherming en kwaliteit als een winterbroek. Om die reden kun je beter investeren in een warme motorbroek. Bekijk de beste verwarmde handvaten sale aanbieding

Beste verwarmde motorbroek

Een verwarmde motorbroek is een vereiste als je in de koudere maanden van het jaar op de motor wil kunnen rijden. Om uit het grote aanbod de beste verwarmde broek te vinden is het goed om op een aantal aandachtspunten te letten. Voor je eigen veiligheid is het namelijk belangrijk om een motorbroek van hoge kwaliteit aan te schaffen. Bovendien blijf je lekker warm!

De werking

Een elektrisch verwarmde motorbroek is een motorbroek waar verwarmende elementen in zitten. Deze elementen zitten in de meeste gevallen ter hoogte van de onderbenen en rond het zitvlak. De elementen worden warmgemaakt door middel van een accu. Er bestaan twee verschillende soorten verwarmde motorbroeken: de gewone broek en de binnenbroek. Het grootste verschil hierin is dat je de binnenbroek onder je gewone motorbroek draagt en de gewone verwarmde motorbroek over je onderkleding.

Waar moet je op letten?

Een goede verwarmde motorbroek moet met name functioneel zijn. Op de motor is het essentieel om het niet te warm op de motor of te koud op de motor te hebben. Het koud hebben onderweg is niet alleen vervelend, maar kan ook levensgevaarlijk worden. Vervolgens moet de motorbroek prettig zitten. Een oncomfortabele broek zorgt tijdens het rijden voor te veel afleiding.

Verwarmde motorbroek

Goede verwarming

Verwarmde kleding kan op verschillende manieren worden verwarmd. Het verschil tussen een oplaadbare accu en batterijen is vaak niet groot. Het belangrijkste punt is het vermogen van de verwarmde kleding. De meeste elektrisch verwarmde kleding heeft een accu van ongeveer 5 tot 9 ampère-uur, ook wel Ah. Dat is in de meeste gevallen meer dan genoeg om er een lange rit lekker warm bij te zitten. Als je moet kiezen uit batterijen en oplaadbare accu’s kun je kijken naar wat je het fijnst vindt. Het verschil in vermogen tussen de twee opties is namelijk klein.

Moet comfortabel dragen

Net als bij gewone kleding is het bij motorbroeken belangrijk dat deze lekker zitten. Niet alleen zodat je lekker op je motor zit, maar ook zodat je je niet af laat leiden door een vervelend zittend labeltje of naadje in de broek. Daardoor gaat je focus meer naar de irritatie dan naar de weg, waardoor de kans dat je een ongeluk krijgt groter wordt. Het is dus niet alleen belangrijk om goed zittende verwarmde kleding te dragen omdat je deze dan sneller aantrekt, maar ook zodat je niet te veel door de kleding wordt afgeleid.

Goede aansluiting

Last but not least is het erg belangrijk dat je motorbroek goed aansluit op de rest van je motorpak. Op deze wijze kan de warmte die van je motorbroek komt goed circuleren over je hele lichaam. Daarbij gaat er dan geen warmte verloren als je motorbroek te los zit. Een elektrisch verwarmde motorbroek die naadloos aansluit op je motorjas, warme handschoenen en je laarzen heeft dan een streepje voor op modellen die dat niet voldoende doen. Elektrisch verwarmde kleding met een batterij of accu moet voornamelijk comfortabel aansluiten.

Het beste merk

De meeste bekende merken die motorkleding verkopen hebben een aantal verwarmende modellen in het assortiment. Als je een verwarmende motorbroek met accu kiest van een merk dat je al kent ben je ervan verzekerd dat de kleding net zo comfortabel zal voelen als je huidige motoroutfit. Veel gedragen merken zijn bijvoorbeeld Gerbing, Rev’it, Macna en Klan.

En de winnaar is…

Volgens onze test kun je het beste kiezen voor de verwarmende motorbroek van het merk Gerbing. Dit merk is al sinds de beginjaren bezig met het leveren van verwarmde motorkleding. In het begin was dit alleen nog op het gebied van elektrisch verwarmde handschoenen, maar tegenwoordig kun je je gehele motoroutfit afstemmen op dit merk. Hierbij komt ook meteen het eerste voordeel naar boven: de aansluiting op je hele kledij.

Je Gerbing motorbroek past perfect bij vrijwel elke motorjas en laarzen van het merk, waardoor er geen enkel kiertje te vinden is waardoor je het alsnog koud kunt krijgen. Daarbij komt dat alle elektrisch verwarmde motorkleding van Gerbing werkt op dezelfde soort accu, waardoor de warmte overal op je hele lichaam hetzelfde is en dus past bij je motorbroek.

De motorbroek van Gerbing is met recht de winnaar van onze test. Dat komt met name doordat er veel aandacht is besteed aan de fitting van de elektrisch verwarmde motorbroek. De motorbroek zit als gegoten. Als je kijkt naar elektrisch verwarmde motorkleding is Gerbing de terechte nummer 1. Alle producten zijn namelijk met veel zorg en aandacht geproduceerd.

Koud op de motor

Heb je het fris op de motor? Gebruik dan eens een handvat dat lekker warm wordt of opwarmende handschoenen voor op de motor. Zeker tijdens de winterse maanden kan het bijzonder koud zijn.

Externe links

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog