Beste Chinese motoronderdelen ervaring [Doen of niet?]

Jasper

20 January 2023
Beste chinese motoronderdelen

Beste Chinese motoronderdelen worden steeds populairder. Het belangrijkste selling point van deze onderdelen is het feit dat deze uiterst betaalbaar zijn. Goedkoop is duurkoop, zo gaat het gezegde. Maar gaat deze vlieger altijd op? Als je goed speurt is het immers altijd mogelijk om goede motoronderdelen voor een aardige prijs aan te schaffen.

Vind de beste deal voor Chinese motoronderdelen!

Hoe zit dat met Chinese motoronderdelen? Zijn de ervaringen hiermee positief? Of kun je dit beter niet doen? Dat de prijs goed is, staat vast als een huis. Maar hoe zit het met de kwaliteit van de spullen?

Welke Chinese motoronderdelen kun je bestellen?

Zoals je jezelf waarschijnlijk wel kunt voorstellen, kun je bijna elk onderdeel voor je motor wel via China bestellen. De ervaring van diverse motorrijders verschillen: de één is uiterst positief dat hij of zij voor een goede prijs prima werkende onderdelen heeft kunnen bestellen, de ander is juist niet tevreden over de prijs – kwaliteit verhouding van het aangeschafte accessoire. Hieronder worden een aantal motoronderdelen uitgelicht, inclusief de ervaring die we er mee hebben. Dus naast de testen van de beste druppellader voor de motor, beste motortas, beste motornavigatie bekijken we ook juist de ‘goedkope rommel’ uit China. Is het wel echt zo slecht?

Koplampen

Koplampen zijn van groot belang. In de avond zorgen deze er niet alleen voor dat je duidelijk zichtbaar bent op de weg, maar de lichten zorgen er tevens voor dat je zelf beter kunt zien. Bovendien wordt inmiddels vaak aangeraden om je koplampen tevens overdag aan te zetten, om je zichtbaarheid op de weg te vergroten. Koplampen zijn dus een belangrijk onderdeel van je motor. Deze zijn via China te bestellen. De ervaringen lopen uiteen. Zo kun je voor een aantal tientjes al beschikken over een goede koplamp. Soms moet je zelf wat onderdelen bijschaven, bijvoorbeeld het verstevigen van de connectoren. Maar over het algemeen zijn de koplampen adequaat zonder te excelleren.

Handvaten

Handvaten hou je continu vast. Daarom is het fijn als deze aangenaam voelen aan je handen. Het probleem van menig Chinees handvat is dat deze niet super comfortabel zijn. Je krijgt waar je voor betaalt. Natuurlijk verschilt het per persoon. Sommige motorrijders vinden het prima als een handvat niet optimaal comfortabel is, anderen houden het juist niet lang vol op de motor zonder handvat dat fijn aan de handen aanvoelt. Het probleem zit hem vaak in de materialen die gebruikt zijn. Niets voelt organisch, de handvaten voelen rubberig en niet aangenaam. De prijs is laag, maar de kwaliteit helaas ook. Onze ervaring met dit Chinese motoronderdeel is dus slecht.

Voetsteunen

Over het algemeen worden voetsteunen speciaal op maat gemaakt voor diverse soorten motoren. Let hier dus goed op voordat je een voetsteun aanschaft. Echter heb je bij Chinese motoronderdelen, weet ik uit eigen ervaring, het probleem dat de voetsteunen niet altijd passen. Dit terwijl toch echt gemeld werd dat de onderdelen op maat zouden zijn. Echter moest ik alsnog een paar uurtjes de steunen bewerken voordat deze eindelijk op mijn motor pasten. Daarentegen had een kennis wel meteen goede voetsteunen op maat voor een goede prijs. Je moet dus maar net geluk hebben.

Accessoires voor je banden

Het is van groot belang dat je geregeld en goed onderhoud pleegt aan je banden. Hiervoor kun je diverse accessoires gebruiken. Een goed voorbeeld hiervan is een bandenspanningsmeter. Dit mag niet in je arsenaal aan accessoire ontbreken. Een te lage spanning maakt je motor minder weerbaar. Het wordt voor jou lastiger om deze aan te sturen, wat de veiligheid verkleint. Voor nog geen drie euro kun je vanuit China bandenspanningsmeters importeren die goed hun werk doen, zo is onze ervaring. Daarnaast is er een bandenprofielmeter. Deze checkt het profiel van je banden, zodat je meteen ziet of deze vervangen moeten worden of niet. Voor nog geen 4 euro beschik je over een prima metertje uit China.

Actiecamera’s

Sinds de opkomst van social media en video sites zoals YouTube nemen steeds meer motorrijders hun ritjes op middels actiecamera’s. In Nederland en andere Europese landen betaal je hier al gauw een hoge prijs voor, maar vanuit China kun je voor een relatief lage prijs een actiecam laten importeren.

Vind de beste deal voor Chinese motoronderdelen!

Een goed voorbeeld hiervan is de HawkEye Firefly 8S 4K actioncam. Voor iets meer dan 100 euro kan deze camera de jouwe zijn. Niet duur, en je schiet ook nog eens uitstekende beelden aan de hand van dit cameraatje. Bovendien kun je voor minder dan een euro een bijpassende camerahouder bestellen. Vaak kan deze houder tevens je smartphone bewaren.

Een iets duurdere variant is de SJCAM SJ7 Star 4K. Het beeld is scherp en brengt jouw rit of race uitstekend in beeld. Een bijkomend voordeel van deze camera is dat deze beschikt over een touchscreen. Hierdoor is het veel eenvoudiger om deze camera aan te sturen. Je ziet ook steeds vaker bij accessoires zoals bijvoorbeeld motornavigatiesystemen dat deze voorzien zijn van een touchscreen. Dit maakt het gebruik op de motor vele malen eenvoudiger. Deze camera kost iets meer dan 140 euro. Duurder dan de HawkEye Firefly 8S 4K, maar desalniettemin nog steeds een goede prijs voor een actioncam. Let op: waarschijnlijk zul je nog wel extra importkosten dienen te betalen.

GPS

Voor navigatiesystemen kun je uiteraard beter in Europa blijven. Ten eerste zijn er vele gerenommeerde merken verkrijgbaar, zoals TomTom en Garmin. Deze merken produceren de crème de la crème op het gebied van navigatie, dus waarom zou je daarvoor naar China afwijken. Bovendien is de kaartdekking niet altijd optimaal. Voor GPS Trackers kun je echter wel kiezen voor Chinese accessoires. Voor nog geen 15 euro beschik je over een GPS Tracker aan de hand waarvan je altijd jouw motor terug kunt vinden. Helaas is diefstal van motoren nog altijd een issue. Voor wat extra beveiliging voor je motor is deze tracker dus een goede optie.

Kettingreiniging

Voor een goede werking van je motor is het van belang om de ketting in een goed conditie te houden. Daarom zul je deze van tijd tot tijd goed schoon moeten maken. Hiervoor kun je een kettingreiniger gebruiken. Dit is een soort borsteltje die je in staat stelt om al het vuil van de motor te halen. Hierbij zijn er twee borstels: een zachter borsteltje voor het gewone vuil, en een steviger borsteltje voor het hardnekkige vuil. Voor nog geen 4 euro kun je een dergelijk borsteltje uit China laten importeren.

Naast een borstel is het tevens aan te raden om een spray te gebruiken voor het reinigen van je motorketting. Natuurlijk is het ook mogelijk om vet of motor olie te gebruiken. Maar spray wordt meer en meer gekozen door motorrijders omdat dit eenvoudig aan te brengen valt. Hierdoor wordt het reinigen van de ketting van je motor een klusje van luttele seconden. Aangeraden wordt echter om je kettingspray gewoon in Europa te bestellen en niet vanuit China. Uit eigen ervaring is gebleken dat deze sprays niet optimaal beschermen. Zeker wanneer je een sportieve motorrijder bent, dienen kettingsprays je ketting te beschermen tegen zand en modder. Kettingreinigers uit China doen dit niet optimaal.

Bekende Chinese motoronderdelen merken

Elk land heeft zo zijn eigen producten van motoronderdelen die er bovenuit springen. Zij produceren motoronderdelen van een hoogwaardige kwaliteit, ook al zijn het soms imitatie motoronderdelen. Ook in China is dit het geval. Wat zijn de bekendste Chinese motoronderdelen merken van dit moment?

Baotian

Als je aan Boatian denkt, zul je waarschijnlijk als eerste denken aan de karakteristieke scooters die dit merk produceert. Dit is dan ook het bekendste product binnen het assortiment van deze Chinese producent. Dit merk bestaat al sinds 1994. Het gaat dus al een tijdje mee. Als je op zoek bent naar een betaalbare scooter van een hoge kwaliteit, moet je bij dit merk zijn.

Jinlun

Een ander bekend merk op het gebied van motoren is Jinlun. Bekende motoren uit het assortiment van dit merk zijn de Jinlun JL 125 – 11, Jinlun JL 125 – 13, Jinlun XR 125 en de Jinlun Spartan 250. Logischerwijs heeft dit merk ook diverse motordelen in het assortiment die passen bij deze verscheidene motoren. Zo is er bijvoorbeeld een alarmsysteem. Niet alleen detecteert deze wanneer criminelen trachten je motor te stelen, maar dit systeem kan tevens je gehele motor uitschakelen wanneer iemand zonder jouw toestemming deze aanzet. Andere motoronderdelen voor deze Jinlun motoren zijn lampen, olie filters, vacuüms, banden, sleutels, schroeven en bouten.

Pulse

In het assortiment van de Chinese producent Pulse vind je diverse soorten motoren. Ten eerste scoor je hier een goede scooter zoals een Pulse Lightspeed 2 50 WY50QT – 58 of een Pulse Storm 50 HT50QT – 6. Daarnaast kun je bij dit merk terecht voor sportieve en crossmotoren zoals de Pulse Adrenaline 125 of de Pulse XF250GY. Een goede toermotor is de Pulse Rage 12 of de Pulse Rage 50. Voor al deze motoren kun je diverse Chinese motoronderdelen kopen. Denk aan alarmen, pluggen, filters en nog heel veel meer.

Onze ervaring met Chinese motoronderdelen

Al met al valt te stellen dat onze meningen verdeeld zijn over Chinese motoronderdelen. We hebben goede ervaringen gehad, maar we hebben ook mindere motoronderdelen geïmporteerd. Een aanrader is het dus niet te noemen. Vaak is kwaliteit gerelateerd aan de prijs. Hoe hoger de prijs, hoe beter de kwaliteit. Dit gaat niet altijd op, maar vaak wel. Zo ook bij Chinese motoronderdelen. Zoek goed op in diverse motorboeken of je het juiste onderdeel bestelt.

Vind de beste deal voor Chinese motoronderdelen!

Externe bronnen

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog