Beste Motorjas

Peter

22 November 2022
Beste motorjas

De beste motorjas is essentieel als je motor gaat rijden. Als motorrijder moet je beschikken over gepaste motorkleding. Motorjassen zijn namelijk speciaal ontworpen om de motorrijder veiligheid te bieden op de motor. Hierbij heb je de keuze uit verschillende soorten motorjassen. Qua merken heb je veel keuze. Wij leggen je graag meer uit over al deze verschillende soorten motorjassen.

Kies jouw motorjas ⬇️

Met een goede motorjas ga je veilig, comfortabel en stijlvol op pad

De beste motorjas: REV’IT! Trench GTX

Deze fraaie en zeer veilige motorjas is weerbestendig, veilig en ook mooi neutraal ogend. Hij draagt direct lekker en door alle handige zakken wordt het echt de motorjas die je het liefste pakt voor een rit. Daardoor is het de perfect keuze voor de beginnende of meer ervaren motorrijder die een duurzame en veilige motorjas wilt hebben.

REV’IT! heeft bij deze jas Gore-Tex direct in de schaal gelamineerd. Hierdoor is de jas altijd ademend en winddicht. Dat houdt je zowel warmer – omdat het zweet je afkoelt – bij koud weer en koeler – door constante ventilatie – als het buiten warm is.

Naast de Gore-Tex laag heb je ventilatieopeningen op de borst en achter je schouders. Ook biedt de jas extra grote ritsen en magnetische zakken zodat je ook met je handschoenen aan nog overal makkelijk bij kan.

De inritsbare (winter)voering die wordt meegeleverd biedt verwarming voor zowel je kern als je armen. Bij andere jassen bieden voeringen alleen warmte aan je kern. Met de CE Level 2 bescherming bij de ellebogen en schouders ben je altijd beschermd. Ook is er ruimte voor een rugbeschermer. Deze is apart verkrijgbaar (Bekijk product).

Beste motorjas keuze

Kortom: Hij heeft veel mogelijkheden, goede geïntegreerde CE level 2 schouder- en elleboog protectie en is 100% waterproof en ademend met Gore-Tex technologie. Wil je een mooie tour jas die ook geschikt is voor woon-werk verkeer dan heb je met de REVI’IT Trench GTX de beste motorjas.

Voordelen
 • Zeer weerbestendig met Gore-Tex door de hele jas
 • Erg veilige en mooie jas met veel zakken
 • Grote ritsen en magneten bieden
 • Geïntegreerde CE level 2 schouder- en elleboog protectie
Nadelen
 • Hoge prijs
 • Rugbescherming apart verkrijgbaar

Soorten motorjassen

Bij het uitkiezen van een geschikte motorjas heb je de keuze uit meerdere soorten motorjassen. Wij zetten ze voor je op een rij.

1) Zomer motorjack
2) Winter motorjack
3) Motor regenjack

Welke je uitkiest, is afhankelijk van meerdere factoren.

 • Met welke weersomstandigheden rij jij vooral motor? Je hebt namelijk zomer motorjassen en winter motorjassen
 • Wat voor soort motorrijder ben jij?
 • Passen de kleuren en stijl bij je motorfiets?
 • Welke eigenschappen vind jij belangrijk in een motorjas?
 • Ga je voor een specifieke look?

Dit zullen allemaal overwegingen zijn die je maakt voor het kopen van een motorjas. Hieronder volgen een aantal soorten motorjassen en hun eigenschappen.

Leren motorjassen

Eén van de meest gebruikte stoffen voor motorjassen is leer. Leren motorjassen zijn vooral populair omdat ze er zowel sportief uitzien als dat ze de rijder goed beschermen onderweg. Veelal wordt er geopteerd voor runderleer, maar ook kangoeroe leer is een mogelijkheid. Dit is duurder en dunner dan runderleer, maar beschermt ongeveer even goed. Door de beschermende mogelijkheden van leer zijn leren motorjassen de optie die het vaakst gekozen worden door de sportieve motorrijder (later meer hierover).

Leren motorjas

Naast de voordelen van leer kleven er ook enkele nadelen aan deze stof. Ten eerste zijn leren motorjassen niet de meest comfortabele jassen op de markt. Wanneer je deze net hebt aangeschaft zul je moeten wennen aan de stroefheid van de jas. Gelukkig zal dit na verloop van tijd beter worden. Tevens zit er geen membraan in de jas, waardoor je niet beschermd bent tegen bijvoorbeeld regen, wat je met een motor regenjassen wel hebt. Goed om te beseffen is dat je geen normale kleding onder een leren motorjas dragen. Naar het werk gaan op de motor is dus niet echt een optie als je een leren motorjas hebt. Tenzij je natuurlijk makkelijk ergens kunt omkleden.

Textiele motorjassen

Textiel biedt, in vergelijking met leer, minder bescherming aan de motorrijder. Hierdoor is textiel meer geschikt voor toerrijders en hobby rijders. Echter zit membraan wel in een textiel motorjas verwerkt, waardoor dit soort jassen bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden. Tevens is het mogelijk om je normale kleding onder deze jas te dragen, wat het een ideale motorjas maakt om te dragen wanneer je op de motor naar werk gaat.

Beste motorjas textiel

Ook aan dit type motorjas kleven enkele nadelen. Als je gaat voor een sportieve look, is deze motorjas niets voor jou. Textiel motorjassen hebben een meer casual look, ze zijn ook buiten de context van een motor te dragen. Voor een sportieve look moet je dus een leren motorjas kiezen. Textiel zit wat losser dus wanneer je op een hogere snelheid gaat motorrijden vang je meer wind. Dit wordt door menig motorrijder als vervelend ervaren.

Bekijk textiele motorjassen op Chromeburner

Soorten motorrijders

De motorjas die je kiest is veelal gebaseerd op jouw rijstijl met de motor.

Grofweg zijn motorrijders onder te verdelen in drie categorieën:

 1. Toerrijders
 2. Chopper rijders
 3. Sportieve motorrijder

Hieronder kun je meer lezen over deze drie typen motorrijders en de motorjassen die met deze rijders corresponderen.

De sportieve motorrijder

Sportieve motorrijder

Als sportieve motorrijder ben je niet bang om met je motor wat steviger te rijden. Je gaat graag op avontuur met jouw voertuig en je zult tijdens jouw motoravonturen dan ook vaak met verschillende ondergronden te maken krijgen. Of je bent vooral een racer en gaat voor de snelheid. Of je nu een sportieve off-road rijder bent of voor snelheid gaat, goede bescherming is voor dit type motorrijder van essentieel belang. Niet verwonderlijk dat sportieve rijders veelal leren motorjassen dragen. Dit materiaal is naast een kevlar jack stevig en goed bestand tegen slijtage, waardoor je optimaal beschermd bent mocht je onverhoopt een valpartij met de motor meemaken.

evens beschikken leren motorjassen over extra bescherming, bijvoorbeeld de CE protectie op de schouders en ellebogen. Ook bescherming voor je rug en borst is mogelijk. Sowieso is het aan te raden om bij het uitzoeken van een geschikte motorjas in de gaten te houden welke bescherming deze je kan geven. Daarnaast is het vaak mogelijk om de aanwezige bescherming op de jas uit te breiden. Tot slot is niet alleen bescherming de reden waarom sportieve motorrijders voor leer kiezen. Het ziet er simpelweg  heel erg goed en sportief uit. Een goede look is ook niet onbelangrijk voor een motorrijder toch 😉

Kies jouw motorjas ⬇️

Met een goede motorjas ga je veilig, comfortabel en stijlvol op pad

De toerrijder

Motorjas tourrijder

Toerrijders maken veelal lange ritten maar zijn toch te omschrijven als minder avontuurlijk in vergelijking met de sportieve motorrijders. Ook de af-en-toe rijders kunnen onder deze categorie geschaard worden.

Toerrijders hechten waarde aan de volgende eigenschappen in een motorjas:

 • comfortabel
 • waterwerend
 • goed ademend
 • mogelijkheid biedend om de normale kleding onder de motorjas te kunnen dragen
 • winddicht

Hierdoor valt de keuze voor menig toerrijder toch veelal op motorjassen van textiel. De look is misschien minder sportief in vergelijking met de leren motorjassen, maar de textiel motorjas bezit wel alle eigenschappen die toerrijders belangrijk vinden. Comfortabel doch beschermt tegen de weersomstandigheden, een ideale combinatie.

Kies jouw motorjas ⬇️

Met een goede motorjas ga je veilig, comfortabel en stijlvol op pad

Chopper rijder

Chopper rijder

Tot slot zijn er de chopper rijders. In vele opzichten lijken deze soort motorrijders op de toerrijder, maar het grote verschil zit hem in de look waar een chopper rijder voor gaat: deze dient stoer te zijn. Er wordt dus vooral gekeken naar de look van een motorjas en minder specifiek naar de bescherming die geboden wordt. Hierdoor komen deze soort motorrijders al snel uit bij leren jassen met een bruine of zwarte kleur. Bescherming is aanwezig, maar in mindere mate in vergelijking met de motorjassen die een sportieve motorrijder uit zou kiezen. Membraan om de rijder te beschermen kan aanwezig zijn, maar veelal is dit membraan niet terug te vinden in de bruine of zwarte leren jassen. Het gaat dus vooral om een stoere look, de bescherming is bijna een secundaire overweging.

Motorjas merken

Op het gebied van motorjassen heb je de keuze uit vele merken. Hieronder worden een aantal van de beste en populairste motorjas merken voor je op een rijtje gezet:

Alpinestars motorjassen

Bij dit merk ben je aan het juiste adres voor al jouw behoeften op het gebied van motorkleding, dus ook een uitstekende motorjas kun je scoren bij dit merk. Het grootste deel van het assortiment van dit merk bestaat uit leren motorjassen, maar ook textiel motorjassen zijn terug te vinden in de voorraad. Bescherming staat hoog in het vaandel bij dit merk. Op een typische Alpinestars motorjas vind je bescherming voor de schouders, ellebogen en rug. Als je nog iets nodig hebt qua bescherming, kun je dit aanvragen.

Bekijk alle Alpinestars motorjassen ►

Alpinestars logo

Bering motorjassen

Sinds 1951 produceert Bering allerlei soorten beschermende kleding, waaronder motorjassen. In de collectie van dit merk vind je zowel leren als textiel motorjassen. Bescherming tegen weersomstandigheden is een belangrijke kernwaarde van dit merk.

Bekijk alle Bering motorjassen ►

Bering logo

IXS motorjassen

Alles wat je nodig hebt qua motorkleding kun je vinden bij IXS. Zowel sportieve rijders als toerrijders kunnen vinden wat ze nodig hebben in het assortiment van IXS.

Bekijk alle IXS motorjassen ►

IXS logo

Accessoires

Je hebt inmiddels al een hoop informatie kunnen lezen die je bijstaat in jouw zoektocht naar de beste motorjas voor jou. Er zijn bij je motorjas ook een aantal accessoires te halen die je in overweging kunt nemen.

Uitneembare thermovoering

Een uitneembare thermovoering is een handig en veelzijdig kenmerk van veel motorjassen. Deze voeringen zijn ontworpen om je warm te houden tijdens koude weersomstandigheden, waardoor je comfortabel kunt blijven rijden, zelfs wanneer de temperaturen dalen. Daarnaast biedt een uitneembare thermovoering ook flexibiliteit bij veranderende weersomstandigheden tijdens een rit. Als je bijvoorbeeld ‘s ochtends vertrekt wanneer het nog koel is, maar later op de dag warmere temperaturen verwacht, kun je de voering verwijderen en in je bagage opbergen. Dit stelt je in staat om je aan te passen aan de veranderende omstandigheden en je comfortabel te voelen tijdens de hele rit.

Airbag

Motor airbags zijn innovatieve veiligheidsuitrustingen die steeds populairder worden onder motorrijders. Zodra geactiveerd, wordt de airbag opgeblazen en beschermt deze de nek, borst, rug en heupen van de motorrijder. Motor airbags zijn een waardevolle aanvulling op de bestaande beschermende uitrusting van een rijder, zoals helmen en lichaamsbescherming, en dragen bij aan het vergroten van de veiligheid en het verminderen van de ernst van letsel bij motorongelukken.

Bekijk motor airbags bij Louis ►

beste motorjas airbag

Koelvest

Het beste motor koelvest vormt het zware gereedschap om onder warme omstandigheden comfortabel rond te blijven rijden. Deze vesten nemen water op en weten dit gedurende enkele uren om te zetten in verkoeling van het lichaam. Door het koelvest over een verkoelend ondershirt te dragen behaal je het meeste effect.

Koop IXS Bodycool Dry koelvest ►

Motor koelvest van IXS

Kopen

Het kopen van iets nieuws voor je motor is natuurlijk altijd leuk. Zelf kan ik echt uitkijken naar de postbode als het pakketje er nog niet is. Ik weet inmiddels hoe laat hij voor de deur staat. Dan zorg ik echt wel dat ik er ben om het aan te pakken, direct de keuken in te gaan voor een vlijmscherp mes, de doos open te trekken en de inhoud te bewonderen. Lang duurt dat niet en na wat gepriegel met het openmaken van het doosje (netjes uitpakken en de verpakking heel laten) kan ik mijn nieuwe aankoop eindelijk aanschouwen ;-).

Kies jouw motorjas ⬇️

Met een goede motorjas ga je veilig, comfortabel en stijlvol op pad

Veelgestelde vragen bij de beste motorjas

 • Een motorjas is een essentieel onderdeel van de beschermende uitrusting voor motorrijders. Het biedt bescherming tegen weersomstandigheden, zoals wind en regen, en fungeert als een barrière tegen mogelijke schaafwonden en verwondingen bij een val of ongeval.

 • Motorjassen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, maar het beste materiaal is meestal leer of slijtvast textiel, zoals Cordura of Kevlar. Leer biedt uitstekende bescherming en duurzaamheid, terwijl textieljassen vaak lichter, ademend en flexibeler zijn. De keuze hangt af van individuele voorkeuren, het beoogde gebruik en het gewenste niveau van bescherming.

 • Het wordt sterk aanbevolen om een motorjas te kiezen die is gecertificeerd volgens de CE-normen (Conformité Européene). CE-gecertificeerde jassen voldoen aan specifieke veiligheidsnormen en bieden een hoger niveau van bescherming. Zoek naar jassen met CE-markeringen op belangrijke impactgebieden, zoals schouders, ellebogen en rug.

 • Naast bescherming tegen ongevallen, kunnen motorjassen verschillende handige functies bieden. Enkele veel voorkomende extra's zijn ventilatieopeningen voor betere luchtstroom, waterdichte membranen om droog te blijven tijdens regenachtig weer, verwijderbare voeringen voor aanpassing aan verschillende temperaturen en meerdere zakken voor het opbergen van persoonlijke spullen.

 • Het onderhouden van je motorjas is belangrijk om de prestaties en duurzaamheid te behouden. Lees altijd de onderhoudsinstructies van de fabrikant, maar over het algemeen kunnen leerjassen worden gereinigd met speciale lederreinigers en geconditioneerd om ze soepel te houden. Textieljassen kunnen meestal in de wasmachine worden gewassen volgens de instructies. Controleer regelmatig de ritsen, knopen en naden om ervoor te zorgen dat alles goed functioneert.

Externe bronnen

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog