Shush Biker Earplugs (REVIEW) – Motor oordopjes

Jasper

24 February 2023

Tijdens het rijden op je motor wordt je blootgesteld aan veel verschillende geluiden: al het verkeer om je heen, de harde windruis en niet te vergeten: het geluid van je motor. Hoe lekker de geluiden ook kunnen zijn bij het motorrijden, het gaat soms enorm hard. Dat heb je niet altijd door, daardoor kun je vergeten hoe kwetsbaar je oren zijn.

Het lijkt misschien onschuldig op de korte termijn, maar het geluid dat je te verduren krijgt is genoeg om je oren op lange termijn te beschadigen. Ik hoor regelmatig dat motorrijders graag het pure geluid van de motor willen horen tijdens het motorrijden. Het zal je verbazen hoeveel je nog meekrijgt van je machine met een set oordopjes in. Zelf gebruik ik voor bijna alle ritten oordoppen om de blootstelling aan het geluid zo minimaal te houden.

Koop de Shush Biker Earplugs op Bol.com ►

Samenvatting

Ben je op zoek naar kwalitatieve motor oordoppen maar wil je niet de hoofdprijs betalen? Dan zou ik de Shush Biker motor oordoppen willen aanraden. Het is een toegankelijke set oordoppen met goede demping. Met name het voeren van gesprekken, luisteren van muziek en de kwaliteit van het materiaal zijn top. Je ontvangt de oordoppen en de aluminium case in een mooie verpakking.

Voordelen
  • Gesprekken goed te verstaan
  • Audio uit je communicatiesysteem is goed hoorbaar
  • Hoge kwaliteit materiaal (duurzaam)
  • Mooie presentatie van product
Nadelen
  • Geen demping zoals bij oordoppen op maat

Koop de Shush Biker Earplugs op Bol.com ►

Over Shush

Shush is onderdeel van Klinkt Goed B.V. een hoorspecialist. Ze richten zich met hun hooroplossingen op verschillende doeleinden. Naast de Biker-lijn voor motorrijders, bieden ze Worker, Music en Focus oordoppen aan hun klanten.

De oordoppen die Shush aanbiedt zijn een volledig Nederlands product, dat betekent dat ze zowel zijn ontworpen als geproduceerd in Nederland. Ondanks de nationale insteek wat betreft het product zijn de oordoppen internationaal gekeurd op kwaliteit en veiligheid.

Wat zit er in de doos

Bij de oordopjes die ik in het verleden heb gekocht, werd er weinig aandacht besteed aan de verpakking en presentatie van het product. Bij het kopen van de motor oordoppen van Shush krijg je een chique vormgegeven doosje met daarin de producten. In de doos van de Shush Biker Earplugs vind je:

  • Twee Shush Biker motor oordopjes (gele kleur)
  • Aluminium opbergcase
  • Gebruikshandleiding

Koop de Shush Biker Earplugs op Amazon ►

Het product

Materiaal

In tegenstelling tot veel van de siliconen oordopjes in dit segment die ik ken, heeft Shush gekozen om een wat harder materiaal (synthetisch rubber) te kiezen. Dit zorgt er volgens Shush voor dat de oordoppen langer meegaan, comfortabeler zijn en dat ze langer in je oor blijven zitten.

Keramisch filter

De filters in dit type oordoppen zorgen ervoor dat het harde geluid zo puur en onvervormd mogelijk in je oorgang terecht komt. Waar het filter normaal gesproken aan de buitenkant van de oordop zit, zit het filter bij Shush meer naar voren geplaatst. Hierdoor zul je, zelfs als je wat kleinere oren hebt, sneller demping ontvangen van de oordoppen.

Pasvorm

Shush garandeert dat de oordopjes passen in 99,99% van de oren. De oordopjes zijn opgebouwd uit 3 verschillende lagen (klein naar groot), waardoor bijna iedereen de oordopjes past.

In de praktijk

Ik heb de Shush Biker oordoppen op verschillende motoren en met verschillende helmen geprobeerd. In vergelijking met de siliconen oordopjes die ik normaliter draag (Alpine) geven de oordoppen van Shush wel wat voordeel. Het stevige rubber voelt kwalitatief sterk aan en zitten prettiger dan de wat slappere siliconen oordoppen. ook blijven ze langer prettig zitten. Ik weet niet of het door het materiaal komt, maar ik merk dat de oordoppen minder snel vies worden dan mijn siliconen oordoppen.

Een ander voordeel is dat de oordoppen meer conversaties en motorgeluid doorlaten. Gesprekken bij bijvoorbeeld het tankstation zijn een stuk beter te doen met deze doppen in. Ook muziek komt hierbij voor mijn gevoel net wat beter door, dat is voor mij een pré, aangezien ik veel muziek luister tijdens het rijden.

De demping van de windruis doen ze naar mijn gevoel OK, maar niet enorm veel beter dan de oordoppen die ik gewend ben.

Koop de Shush Biker Earplugs op Bol.com ►


De Shush Biker motor oordoppen in doos

Conclusie

Hebben de Shush oordoppen mij overtuigd om er mee te blijven rijden? Door de kleine voordelen heb ik ervoor gekozen om te blijven rijden met deze oordoppen. Dat gaat dan niet zozeer om de demping van de windruis, maar meer om het voeren van gesprekken, luisteren van muziek en de kwaliteit van het materiaal. Ik merk dat er verschil is met oordopjes van €15,-, maar het verschil is voor de tijd dat ik er mee heb gereden niet bijzonder groot. Voor €29,95 bij Shush, Bol.com of Amazon zijn deze oordoppen het proberen zeker waard. Je ontvangt de oordoppen en de aluminium case in een mooie verpakking. Op zoek naar betaalbare en toegankelijke oordoppen? Dan zou ik de Shush Biker motor oordoppen zeker overwegen.

Koop de Shush Biker Earplugs op Bol.com ►

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog