Beste cadeau motorrijder

Jasper

12 May 2023
Beste cadeau motorrijder

Hoe vind je het beste cadeau motorrijder? Fanatieke motorrijders kun je blij maken met verschillende cadeaus. In dit artikel lees je waar je op moet letten. Het aantal accessoires en gadgets dat je voor een motorrijder kunt kopen is enorm. Maar veel van deze producten dragen bij aan de uitstraling van de motorrijder of motor. En dat kan gevoelig liggen. Koop dus nooit zomaar iets wat jou leuk lijkt, maar bedenk eerst of de ontvanger wel blij is met zo’n cadeau. Natuurlijk zijn er ook cadeau’s waarmee je altijd goed zit! We hebben in dit artikel de beste cadeaus voor motorrijders voor je opgesomd.

Wat is het beste cadeau motorrijder?

 1. Schaalmodel van LEGO (±€180)
 2. Crossen met elektrische motoren in Hoofddorp (±€30)
 3. Schoonmaakset voor de motor (±€30)
 4. Motor tracker (±€150)
 5. Cadeaubon van een motor webshop (vanaf €5)

Past onze top 5 niet bij je of diegene waar je een cadeau voor wilt hebben? We hebben nog veel meer cadeautips, je leest ze in dit artikel.

Vind het juiste cadeau voor motorrijders bij één van deze betrouwbare shops

Mocht je er echt niet uitkomen om een cadeau te kopen voor een motorrijder, dan kun je ons altijd een berichtje sturen op info@motorblog.nl. We helpen je graag mee denken voor een origineel cadeau!

Evenementen of ervaringen cadeau geven

Op de weg kun je goed zien dat motorrijders een band met elkaar hebben. Elke motorrijder steekt zijn hand op naar een tegenligger op een motor. En bij een stop zie je vaak groepjes motorrijders met elkaar praten, zelfs als ze elkaar niet kennen. Motorrijders zijn dus echt mensen die graag met andere motorrijders in contact komen. Ze vinden het ook ontzettend leuk om naar evenementen te gaan.

Pit bike rijden Belgie

Dat kunnen beurzen voor motoren zijn, maar ook een motor experience hoort bij de beste cadeau voor motorrijder. Tijdens een motor experience kun je als motorrijder kennis maken met bijzondere vaardigheden, zoals rijden op elektrische modellen, crossen, trials doen, etc. Als je kiest voor evenementen of experiences als beste cadeau voor motorrijder heb je helemaal zelf in de hand hoe goedkoop of duur je het cadeau wilt maken. Er is namelijk een enorme keus aan verschillende soorten activiteiten. Je moet wel opletten dat je een soort evenement kiest dat past bij de interesses en het rijgedrag en het soort motor van deze beste cadeaus voor motorrijders.

Beste cadeau motorrijder: evenementen en ervaringen:

 1. Elektrisch motorcrossen nabij Hoofddorp ►
 2. Pit bike race in België ►
 3. Motorbeurs Utrecht ►
 4. Karten in Lelystad ► (met karts tot wel 120 km/u)

Cadeaubonnen: altijd goed ongeacht interesses van de motorrijder

Bij het kopen van de beste cadeaus voor motorrijders is het goed om de ontvanger de vrijheid te geven het cadeau naar eigen inzicht aan te schaffen. Ofwel, zorg ervoor dat het geen cadeau is dat een grote impact heeft op het uiterlijk van de rijder of de motor. Hoewel het om te geven misschien wat minder leuk is, is een cadeaubon een van de beste cadeaus voor motorrijders.

beste cadeau motorrijder: cadeaubon

De ontvanger van het cadeau kan daar naar eigen idee accessoires van aanschaffen in exact de vormgeving en de kleuren die hij zelf mooi vindt. Ook loop je niet het risico om en cadeau te geven dat niet bij de motor past. Met een cadeaubon kun je dus nooit een buil vallen.

Beste cadeau motorrijder: cadeaubon

Gereedschap en onderhoud

In de wintermaanden zetten veel motorrijders hun motor in de motorstalling. Het rijden op de motor is dan vanwege de weersomstandigheden minder prettig. Tijdens die maanden is het natuurlijk leuk als je toch aandacht kunt besteden aan het motorrijden. Dat kan enerzijds door de motor een goede revisiebeurt te geven of door hem mooi op te poetsen.

beste cadeau motorrijder: gereedschapsset

Als je op zoek bent naar de beste cadeaus voor motorrijders liggen hier ook veel mogelijkheden. Je kan producten geven voor het onderhoud van de motor.

Door beginnende motorrijders wordt ook goed gereedschap zeer gewaardeerd als beste cadeaus voor motorrijders. Het is bij deze categorie van beste cadeaus voor motorrijders verstandig om te checken welke producten geschikt zijn voor de motor van de ontvanger van het cadeau. Vooral bij gereedschap, zoals een bok of sleutels, is dat van groot belang. Als je daar niet achter kunt komen is ook hier een cadeaubon een goede oplossing. Koop in geen geval iets op de gok, want dan hoort jouw geschenk niet bij de beste cadeaus voor motorrijders. Dan zal de ontvanger zijn cadeau niet gebruiken.

Cadeau motorrijder: gereedschap en onderhoud

Motorrijders die veel onderweg zijn lopen een groter risico om met een lekke band langs de weg te staan. Het is erg handig als ze dan beschikken over een goede reparatieset voor de banden. Met name voor tubeless banden zijn er een goede bandenreparatiesets te koop. Die bestaan uit een plug, die op het lek kan worden gezet. Nadat het lek is gedicht kun je met de drukpatronen de band weer op spanning brengen. Met zo’n reparatieset kom je dus alsnog op je bestemming. Ook voor dit cadeau geldt dat je weet voor welke motor je zo’n set koopt, de banden willen nog wel eens verschillen (met binnenband, tubeless etc.)

Droommotor (of een schaalmodel;))

Elke motorrijder is blij met zijn eigen motor, maar er is altijd wel een merk en type motor dat de ultieme droom is van de motorrijder. Dergelijke droommotoren liggen vrijwel altijd buiten het financiële bereik van de motorrijders. Hoe leuk is het dan als je hem als één van de beste cadeaus voor motorrijders een model van zijn droommotor cadeau geeft.

Lego schaalmodel motor

De keus in dit soort cadeaus is erg groot. Er zijn zelfs complete bouwpakketten van legendarische motoren te koop.

Cadeau motorrijder: LEGO schaalmodel

Met zo’n schaalmodel is elke motorrijder uren zoet. Als je een model van een droommotor als beste cadeaus voor motorrijders aan iemand wilt schenken moet je behoorlijk diep in de buidel tasten, want dat zijn kostbare geschenken. Daar staat tegenover dat de kwaliteit en detaillering van de modellen uitzonderlijk fraai verzorgd zijn. Je geeft dan dus echt een cadeau waarmee je laat blijken dat de ontvanger een speciaal plekje in je hart inneemt.

Maatwerk schaalmodel van LEGO

Je kunt er ook voor kiezen om een custom schaalmodel te kopen van een motor van LEGO. Hier gaat veel tijd in zitten, maar als eindresultaat heb je wel een uniek maatwerk motor van LEGO. Je kunt hiervoor een zogenoemde MOC kopen op Rebrickable, en vervolgens de steentjes bestellen via een marktplaats zoals Bricklink of LEGO Pick a Brick.

Motorkleding

Het geven van motorkleding is niet makkelijk. De kleding op de motor is zo afhankelijk van persoonlijke keuzes, dat een motorrijder die het liefst zelf uitkiest. Den bijvoorbeeld aan de hoeveelheid protectie in een motorjas, de mate van reflectie op een motorbroek of de kleur van een handschoen. Datzelfde geldt voor de helm.

kleding

Als je niet zeker weet welke stijl of voorkeur de motorrijder of motorrijdster heeft, kan het een verstandige keuze zijn om eerder een cadeau motorrijder te doen in de vorm van een cadeaubon. De motorrijder heeft dan de vrijheid om producten te kopen die passen bij zijn motor en zijn imago. Mocht je toch voor een mooie jas of broek willen gaan, bezoek dan een betrouwbare motor webshop.

Cadeau motorrijder: Motorkleding

Onderkleding van Merinowol

Één van de cadeau’s die zich uitstekend leent om cadeau te geven is kwalitatieve motor onderkleding. Een onmisbaar item voor op de motor, voor zowel de zomer als de winter. Merino kleding is koel in de zomer en warm in de winter. Merino absorbeert transpiratiegeur, ademt en is diervriendelijk. Bij onderkleding is smaak minder een topic, dus je zit nooit fout met dit cadeau voor een motorrijder. Shop kwalitatieve Merino onderkleding op Pehmea.nl

Bekijk ook onze review van Merino onderkleding

Accessoires

Andere accessoires die bijdragen aan het comfort, de veiligheid en de uitstraling op de motor zijn stickers, sleutelhangers, motor oordopjes, een waterdichte rugzak en andere hoezen waarmee de motor en de berijders droog blijven.

beste cadeau motorrijder: accessoires

Ook andere producten om de berijder te beschermen tegen de weersomstandigheden horen bij de beste cadeaus voor motorrijders. Het leuke van deze accessoires is, dat deze beste cadeaus voor motorrijders in bijna elke prijsklasse verkrijgbaar zijn. Je kunt je cadeau dus helemaal aanpassen aan je budget.

Kilometervreters op de motor kun je ook blij maken met producten waarmee ze het minder snel koud hebben op de motor, vooral in de winter of bij slechte weersomstandigheden. Populair bij de beste cadeaus voor motorrijders is handvatverwarming. Motorrijders die op een ouder type motor rijden zijn doorgaans aangewezen op dikke handschoenen of kappen. Moderne handvatverwarming kan zonder veel gedoe op vrijwel elk stuur worden gemonteerd. Als je kiest voor een set handvatverwarming als beste cadeaus voor motorrijders moet je rekening houden met een prijs rond de € 100.

Motor tracker

Als je iets meer te besteden hebt kun je de motorrijder een zogenoemde motor tracker cadeau geven. Deze motor trackers houden constant bij waar de motor is. Bij diefstal kun je precies zien waar de motor zich bevindt.

motor tracker

Communicatiesysteem

Motorrijders die het leuk vinden om samen met één motor weg te gaan of met een groep motorrijders een tocht te maken kun je blij maken met een andere categorie van beste cadeaus voor motorrijders. Zoals een communicatiesysteem.

communicatiesysteem

Deze systemen werken op basis van bluetooth en maken het mogelijk dat een motorrijder met andere motorrijders of met een passagier kan communiceren. Vooral bij langere ritten is een communicatiesysteem een ideaal cadeau, want dan hoef je niet telkens te stoppen als ergens over moet worden overlegd.

Veelgestelde vragen bij het beste cadeau voor motorrijders

 • Goede cadeau-ideeën voor een motorrijder zijn bijvoorbeeld een nieuwe helm, een motorjack, een set handschoenen, een tanktas of een cadeaubon voor een motortour of een proefles voor als diegene nog geen rijbewijs heeft. Onze top 5 is:

  1. Schaalmodel van LEGO (±€180)
  2. Crossen met elektrische motoren in Hoofddorp (±€30)
  3. Schoonmaakset voor de motor (±€30)
  4. Motor tracker (±€150)
  5. Cadeaubon van een motor webshop (vanaf €5)

 • Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen voor motorrijderskleding om de veiligheid en het comfort te waarborgen. Meet de borst-, taille- en heupomtrek van de ontvanger en vergelijk deze met de maattabel van de fabrikant. Vaak komt het overeen met de normale kleding, maar het is altijd goed om het even zeker te weten.

 • Ja, cadeau-ideeën voor motorrijders die veel reizen zijn bijvoorbeeld een compacte tent, een opvouwbare stoel, multifunctioneel gereedschap of een draagbare BBQ. Wil je nog wat kleiners geven? Denk dat bijvoorbeeld aan een draagbare luchtdrukpomp voor het oppompen van banden of een sleutelhanger.

 • Ja, er zijn veel accessoires voor motoren die geschikt zijn als cadeau, zoals een nieuwe uitlaat, een GPS-systeem, een telefoonhouder of een set bagageriemen.

 • Als je niet zeker weet wat de ontvanger al heeft, is het veilig om te kiezen voor een cadeaubon van een populaire webshop, een rijopleiding of een winkel die motoraccessoires verkoopt. Zo kan de ontvanger zelf kiezen wat hij of zij nodig heeft of graag wil hebben.

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog