Pinlock vizier: geen last van een beslagen vizier meer

Jasper

15 September 2023
Pinlock vizier

Rijd je vaak op de motor? Dan weet je ongetwijfeld wel hoe slecht het zicht kan zijn bij het rijden in regen of kou. Het vizier beslaat zodra je naar buiten stapt. Dit vermindert jouw zicht en brengt de veiligheid in gevaar. Het liefste wil je dit voorkomen. Een Pinlock vizier biedt hier een oplossing in. Maar wat houdt dit precies in? Onderstaande informatie neemt jou mee in de wereld van deze upgrade op jouw vizier.

Wat is een Pinlock vizier 

Een Pinlock vizier is een accessoire dat je kunt toevoegen aan je vizier, ongeacht welke soort helm je hebt (je moet wel een Pinlock voorbereid vizier hebben). Een Pinlock-vizier bestaat uit twee hoofdcomponenten: een siliconen afdichting en een speciale anti-condenslens. Het is een vizier voor motorhelmen dat speciaal ontworpen is om het beslaan van het glas tegen te gaan.

Pinlock vizier kopen

Kies het Pinlock vizier voor jouw helm

Er wordt een laagje lucht gecreëerd tussen het vizier van je helm en het Pinlock vizier. Het is daarmee dus een extra vizier dat je aan de binnenkant van de helm plaatst. De dunne laag lucht ertussen zorgt ervoor dat je te allen tijde ziet waar je naartoe gaat, weer of geen weer.

Hoe werkt een Pinlock vizier precies?

Maar hoe werkt een pinlock vizier dan precies?

De siliconen afdichting wordt rond de buitenrand van de anti-condenslens geplaatst, waardoor er een luchtdichte afdichting ontstaat tussen de lens en het vizier, vergelijkbaar met dubbel glas in je huis. Deze afdichting voorkomt dat vochtige lucht tussen de lens en het vizier komt, wat beslaan veroorzaakt.

Wanneer je het Pinlock-vizier correct hebt geïnstalleerd, zal het beslaan van je vizier tot het verleden behoren. De anti-condenslens fungeert als een soort spons en absorbeert vocht, waardoor je vizier helder blijft, zelfs onder uitdagende omstandigheden.

Dit heeft allemaal te maken met de wetenschap van condensatie. Wanneer de temperatuur buiten kouder is dan aan de binnenkant van je vizier, veroorzaakt je adem condensvorming. Jouw vizier beslaat hierdoor. De voorgevormde siliconenafdichting, die je netjes aan de binnenkant van je hoofdvizier bevestigt, creëert een luchtdichte ruimte tussen het pinlock en je hoofdvizier. Deze luchtlaag fungeert als een isolator en voorkomt dat warme lucht van je adem in contact komt met het koudere oppervlak van het hoofdvizier. 

Hoe installeer je een Pinlock vizier?

Het installeren van een Pinlock-vizier is een eenvoudig proces. Zorg ervoor dat zowel je vizier als de lens schoon zijn. Plaats de ene kant van de Pinlock-lens op een van de daarvoor bestemde pinnen op je vizier en buig het vizier lichtjes. Bevestig vervolgens de andere kant van de Pinlock-lens aan de tweede pin. Laat het vizier los, en de Pinlock-lens zal stevig op zijn plaats klikken, met een luchtdichte afdichting.

Pinlock vizier kopen

Kies het Pinlock vizier voor jouw helm

Bekijk onderstaande video ook eens:

De redenen om te kiezen voor een Pinlock vizier 

Maar waarom zou je dan kiezen voor een pinlock vizier in plaats van de andere vizieren die je hebt?

Veiligheid

Een van de eerste redenen is de veiligheid die je hiermee terugkrijgt. Tijdens het motorrijden moet je jouw volledige aandacht op de weg kunnen houden, zonder dat iets het zicht belemmert. Een beslagen vizier leidt al snel tot ongelukken, doordat je obstakels en andere situaties niet goed in kan schatten. Doordat je jouw zichtbaarheid vergroot met het vizier, krijg je dus meer veiligheid terug en is de kans op ongelukken een stuk kleiner. Wel zo fijn als je vaak op de motor te vinden bent en hierbij niet extra voorzichtig wilt zijn of geen omgeving ziet. 

Comfort

De tweede reden om voor een Pinlock vizier te kiezen is comfort. Een rit is al snel verpest als je een beslagen vizier hebt. Je bent dan constant bezig met het zicht. Het kan de volledige rijervaring bederven als je niet om je heen kan kijken. Of je nu rijdt in de regen, sneeuw of ijzige wind, het vizier zorgt ervoor dat jouw hoofd beschermd is tegen de meest uitdagende weersomstandigheden. Het onzichtbare schild zal alle elementen die je onderweg tegenkomt tegengaan. Zolang je het comfort hebt dat je nodig hebt onderweg, hoe je je nergens meer zorgen over te maken en pak je liever de motor dan een ander vervoersmiddel om naar de plaats van bestemming te komen. 

Duurzaamheid

Het vizier is ontworpen om lang mee te gaan. De voorgevormde siliconenafdichting is duurzaam en bestand tegen slijtage, waardoor je langer kunt genieten van het beslaan-vrije rijplezier. En de vizieren zijn ook nog eens te krijgen voor verschillende merken en modellen. Het maakt dus niet uit welke helm je al in jouw bezit hebt, de kans is groot dat je het nieuwe vizier hier gewoon op kan plaatsen en weer een beter zicht kan krijgen. Je hebt voor langere tijd een vizier dat jou kan helpen om een betere rijervaring te krijgen en hoeft niet snel na te denken over een nieuwe aankoop. 

Welke soorten Pinlock zijn er?

Er zijn op moment van schrijven 3 verschillende soorten Pinlock vizieren op de markt:

Elk vizier heeft zijn eigen prijs en voordelen.

Pinlock 30Pinlock 70Pinlock 120XLT
Anti-condens prestaties1/3 (basis)2/3 (gemiddeld)3/3 (sterk)
Breed zichtNeeJaJa
Kleuren122
GebruikAlledaagsAlledaags / tourRace
Prijs (afhankelijk van type helm)± € 30,00± € 30,00± € 35,00
KopenKopenKopenKopen

Welk Pinlock vizier moet ik hebben?

De Pinlock vizieren komen in meerdere varianten, waardoor het niet altijd eenvoudig is om de juiste keuze te maken. Zo past niet elk type Pinlock vizier op jouw helm. In een paar stappen kom je erachter of jouw motorhelm geschikt is voor een Pinlock vizier:

  1. Check of jouw helm(vizier) geschikt is voor een Pinlock vizier. Je ziet namelijk twee opvallende knobbeltjes aan de zijkanten van je vizier zitten. Hier valt het Pinlock vizier in.
  2. Zoek het juiste type Pinlock vizier bij jouw helm. Het staat vaak in de handleiding van je helm. Bekijk het op de website van de helmfabrikant of neem contact op met de winkel waar je je helm gekocht hebt. Je kunt de Lens finder gebruiken op de website van Pinlock.
  3. Schaf ‘m aan, installeer ‘m en geniet van de voordelen!

Conclusie

Het Pinlock vizier mag dan een klein accessoire zijn, het heeft wel een enorme impact op jouw motorrijervaring. Je krijgt namelijk veel meer zicht doordat jouw helm niet meer beslaat. De veiligheid die je hiervoor terugkrijgt, is het geld meer dan waard. Zolang je goed oplet welk model je aanschaft en kijkt of deze compatibel is met jouw type helm, weet je zeker dat je er zo lang mogelijk van kan genieten.

Pinlock vizier kopen

Kies het Pinlock vizier voor jouw helm

In weer en wind kan je op pad en je vergroot de veiligheid op de weg aanzienlijk. Als je bovenstaande informatie meeneemt in het maken van een keuze, maak je een investering die zijn geld meer dan waard is.

Externe bronnen

Bekijk de beste Pinlock deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog