Beste motor achtertas

Peter

23 November 2022
Beste motor achtertas

Als je wilt beginnen aan een motorreis en weet wat je mee moet nemen, kom je waarschijnlijk aan op het punt dat je gaat bedenken hoe je die spullen mee gaat nemen. De zoektocht naar de beste motortas kan lastig zijn, er is zo veel keus!

Een achtertas op je motor biedt een mooie oplossing. Wie denkt in de motorshop of op internet even snel een motor achtertas te kunnen kopen komt echter bedrogen uit. Het assortiment is zo groot dat je echt de tijd moet nemen om de beste motor achtertas bij jouw motor te vinden.

Dan ben je nog niet klaar, want de tas moet stevig en veilig op je motor worden vastgemaakt. Je moet dus bij de een goede bevestiging kopen. In deze blog kun je alles lezen over het vinden van de beste motor achtertas.

beste motor achtertas deals!

Waarom op zoek naar de beste motor achtertas?

Een motor is niet een vervoermiddel waar je voor kiest als je regelmatig veel bagage gaat vervoeren. Veel motorrijders stellen zichzelf daarom de vraag: Hoe neem ik bagage mee op de motor? Desondanks zijn er best veel mogelijkheden om dingen mee te nemen op de motor. Afhankelijk van het model motor heb je de keuze uit rugtassen, tanktassen, achtertassen en motorkoffers. Het kopen van de beste motor achtertas vergt enige voorbereiding. Eerst moet je besluiten of je een harde of een zachte tas wilt kopen. Daarna is het van belang hoe je de beste motortas van je keuze aan de motor gaat bevestigen.

Kwaliteit van de beste motor achtertas

Kwaliteit is een belangrijk onderwerp bij de zoektocht naar de beste motor tas. Voor welke tas je ook kiest; je moet er vanuit kunnen gaan dat je bagage goed vast zit en ook op hobbelige wegen en bij snelheden van boven de 100 kilometer per uur op zijn plek blijft zitten. Ook mag de bagage niet gaan schuiven. Want dat leidt tot instabiliteit van de motor en dat is gevaarlijk. Tenslotte is een belangrijk kwaliteitsaspect de mate waarin de bagage droog blijft. Let er dus op dat de beste motor achtertas goed waterdicht is.

Is de beste motor achtertas een koffer of een softbag

Op sommige motoren zit standaard al een koffer gemonteerd. Daarmee heb je al de beschikking over een basisvoorziening om dingen in mee te nemen. Je kunt die koffer uitbreiden met zijkoffers, waardoor je een flinke bagageruimte creëert. Maar koffers hebben niet alleen maar voordelen. Ten eerste kunnen ze als effect hebben dat je motor de uitstraling van een pakezel krijgt. Daarnaast moet je het maar leuk vinden om altijd met die grote koffer rond te rijden. Want hoe je het ook wendt of keert: koffers beïnvloeden het rijgedrag van je motor.

De softbag is een alternatief voor een harde koffer. Hij verschilt daar op een groot aantal punten van. Het belangrijkste is dat een softbag niet permanent op de motor blijft zitten. Na elke rit neem je de softbag mee. De uitstraling van je motor wordt door een softbag dus minder aangetast. Als je dat erg belangrijk vindt moet is de beste motor achtertas voor jou een softbag. Maar maak vooral niet alleen op basis van de uitstraling een keuze. Want er zijn grote praktische verschillen tussen een koffer en een softbag.

Het grote voordeel van een harde koffer is dat hij op de motor blijft zitten. Koffers zijn voorzien van een slot en worden met sloten vastgemaakt aan de motor. Daardoor is je bagage goed beschermd tegen diefstal als je de motor ergens parkeert. Bij een tussenstop kun je dus ongehinderd even door een plaatsje lopen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat er iets met je spullen gebeurt. Als je een softbag hebt moet je die meenemen. Hoewel het niet moeilijk is om de softbag van de motor af te halen vind je het misschien vervelend om altijd met die tas rond te moeten sjouwen.

De softbag als beste motor achtertas

Zoals de naam al zegt is de softbag gemaakt van zacht materiaal. De bagage wordt in de tas gedaan, waarna de tas wordt opgerold, zodat er een klein pakketje overblijft. Met klittenband wordt de tas afgesloten, zodat je bagage droog opgeborgen is. Het oprollen is een handige methode om tegen te gaan dat de tas onderweg gaat klapperen in de wind. Er zijn roltassen waar als bescherming een extra hoes omheen wordt gedaan. De roltas wordt, ook weer met spanbanden, achterop de motor bevestigd. Roltassen zijn vooral geschikt als je grote spullen wilt meenemen op de motor.

Accessoires bij de beste motor achtertas

Houd er bij het zoeken naar de beste motor achtertas rekening mee dat softbags lang niet altijd compleet met de bevestigingsmaterialen voor je motor worden geleverd. Beugels, afstandshouders, haken, hoezen, netten, dekens, bagageriemen, etc. moet je in veel gevallen apart aanschaffen als je een softbag koopt. Bij sommige producten zijn ook de motor accessoires die nodig zijn om de tassen te beschermen tegen de weersomstandigheden niet inbegrepen. Het is daarom belangrijk om, zodra je de voor jouw beste motor achtertas gevonden hebt, te controleren welke accessoires daarbij worden geleverd.

Goede prijs- kwaliteit verhouding

De keuze in modellen en kleuren van roltassen als beste motor achtertas is enorm. Er zijn roltassen voor hele grote stukken bagage, maar er zijn ook roltassen met vakjes, die lijken op een soort organizer. Merken die erg populair zijn op het gebied van de beste motor achtertas zijn XLMoto, Louis, Richa en Held. De roltassen van dit laatste merk zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. De tassen zijn uitstekend waterdicht. De tassen zijn oprolbaar en bieden tegelijk erg veel ruimte voor bagage. Ze worden met spanbanden stevig op hun plek vastgezet. Met een prijs van 40 euro kun je deze motor achtertas al aanschaffen.

De koffer als beste motor achtertas

Als je kiest voor een koffer als beste motor achtertas heb je een harde schelp van kunststof achter op de motor. Door die kunststof bescherming kan je bagage niet onder druk komen te staan en beschadigd raken. De kunststof schelp is bovendien waterdicht. Wie voor een koffer als beste motor achtertas kiest moet zich ervan bewust zijn dat je de koffer in je hotel of appartement moet inpakken om hem pas daarna op de motor te bevestigen. Motorkoffers zijn niet geschikt om als handbagage mee te nemen tijdens een tussenstop.

Topkoffers

Koffers worden aan de achterzijde van de motor bevestigd. Vaak wordt een topkoffer gecombineerd met zijkoffers. Een topkoffer staat op de achterzijde van de motor. Daar zit behoorlijk veel ruimte in. Als dat voor jou de beste motor achtertas is heb je ruimte voor maximaal 50 liter bagage. Dat is groot genoeg om er een extra motorhelm in mee te nemen. Houd er rekening mee dat je zo’n topkoffer niet al te zwaar moet belasten. Een gewicht van maximaal 4,5 kilo wordt aanbevolen, vooral ook om de stabiliteit van de motor niet te beïnvloeden.

Zijkoffers

Als je op zoek naar de beste motor achtertas een voorkeur hebt voor een topkoffer is het de moeite waard om ook eens te kijken naar zijkoffers. Die worden vaak als set geleverd bij een topkoffer. De zijkoffers worden aan de beide zijkanten van de motor bevestigd. Samen met de topkoffer zorgen ze voor een strak geheel. Vergis je niet in de hoeveelheid bagage die je in een zijkoffer kwijt kunt. Ze zijn tot wel 45 liter groot. Handig bij zowel de topkoffer als de zijkoffers is dat ze aan de bovenzijde open gaan. Je kunt dus onderweg bij je bagage.

Universele koffers als beste motor achtertas

Wie op zoek is naar maximale flexibiliteit kan kiezen voor een of meer universele koffers. Deze zijn te gebruiken als topkoffer en als zijkoffer. Deze koffers zijn tamelijk smal, zodat je er geen last van hebt als je door het verkeer manoeuvreert. Ze zijn voorzien van verschillende bevestigingspunten, zodat je vlak voor vertrek nog kunt kiezen waar je deze koffer die dag wilt bevestigen. Zelfs onderweg is het mogelijk om de koffers van plek te verwisselen. Dat is handig als na en paar kilometers blijkt dat het gewicht van de bagage niet goed over de motor is verdeeld.

Bevestiging van de motor achtertas

De bevestigingsbeugels voor zowel topkoffers als zijkoffers worden vast op de motor gemonteerd. Als je geen koffer meeneemt heb je er geen last van. Omdat de koffers een flink gewicht kunnen hebben zijn deze beugels gemaakt van staal. Dat is sterk genoeg om de koffers vast te klemmen, ook bij hoge snelheden. Ze zijn zelfs bestand tegen een kleine valpartij. Er bestaan ook flexibele draagsystemen. Die zijn gemakkelijk van de motor te halen als je een tijdje zonder koffers wilt rijden. Bij deze systemen wordt aanbevolen om ze te voorzien van een diefstalbeveiliging.

Aanbieding

beste motor achtertas deals!

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog