Motorverzekering vergelijken

Jasper

30 December 2022

Als je in het bezit bent van een motor, dien je te beschikken over een motorverzekering. Of je nu vaak op deze motor rijdt of dat deze altijd in de schuur staat maakt niet. Wanneer je een motor op je naam hebt staan, dien je deze motor te verzekeren. Dit in verband met de WA (Wettelijke Aansprakelijkheid).

Motor verzekeren: GSX-R 750 van Jasper (verzekerd via Combi Motors)

Motorverzekering vergelijken

Uiteraard wil je goede dekking voor het geval er iets met de motor en/of met jou gebeurt. Tevens kan je motor niet verzekeren je een fikse boete van de RDW opleveren. Een extra goede reden om een motorverzekering af te sluiten.

Bereken de beste premie voor jouw motor met onze kentekentool

Aan elkaar, zonder streepjes. Nog geen kenteken? Klik hier
 • Dag
 • Maand
 • Jaar
 •  
 •  
 • Alleen cijfers
Onze TIP: Combi Motors Combi Motors is een onafhankelijke partij die meer dan 140 verzekeraars vergelijkt en direct de beste deal vindt voor je motorverzekering. Vergelijken bij Combi Motors ►

Geschikte motorverzekering

Het vinden van een geschikte motorverzekering is niet altijd even eenvoudig. Je hebt bijzonder veel keuze, waarbij verzekeraars altijd veel beloven. Tevens kan het zijn dat je al over een motorverzekering beschikt, maar dat je verder wilt kijken. Misschien kun je ergens anders wel voor een goedkopere prijs of onder betere voorwaarden je motor verzekeren. In dat geval is het mogelijk om je motorverzekering te vergelijken met andere verzekeraars. Op vele manieren kun je dit uitvoeren. Hieronder wordt dieper ingegaan op het vergelijken van motorverzekeringen en waar je op moet letten. Ook komen enkele van de meest gekozen verzekeraars aan bod.

Vind de beste deal voor jouw motorverzekering

Waar let je op bij een motorverzekering vergelijken?

Het vinden van een geschikte en betaalbare motorverzekering kan soms nog best een uitdaging zijn. Er zijn een aantal vaste zaken die je in het oog kunt houden. Door al deze facetten te bekijken en tegen elkaar af te zetten, vind je een motorverzekering die bij jou past. Een lagere prijs is fijn, maar niet het enige waar je op moet letten. Hieronder worden alle eigenschappen van een motorverzekering voor je op een rijtje gezet.

Dekking motorverzekering

Met dekking wordt bedoeld: wat wordt er wel en wat wordt er niet verzekerd door de motorverzekering? Qua dekkingen kun je binnen Nederland kiezen tussen drie alternatieven. Ten eerste is er de meest minimale dekking: een WA motorverzekering. Hierbij ben je verzekerd voor schade die je anderen aanbrengt middels de motor. Het gaat zowel om materiële schade als letselschade, zowel binnen Nederland als in het buitenland.

Onze TIP: Combi Motors Combi Motors is een onafhankelijke partij die meer dan 140 verzekeraars vergelijkt en direct de beste deal vindt voor je motorverzekering. Vergelijken bij Combi Motors ►

Vind de beste deal voor jouw motorverzekering

De tweede vorm van dekking is de WA plus beperkt casco. Onder deze vorm van motorverzekering ben je verzekerd van een vergoeding bij schade die veroorzaakt wordt door diefstal (of de poging hiertoe), joyriding, schade door weersomstandigheden (storm), brand, explosie of de schade die ontstaat door een botsing met een loslopend dier. Tevens wordt schade aan je kleding ( zoals broek , jas en laarzen) en helm vergoed. Echter ben je bij een motorverzekering WA + beperkt casco wel verplicht om een slot voor je motor aan te schaffen dat minimaal tot klasse 4 behoort volgens de ART beoordeling. Als je dit niet kunt aantonen en je motor wordt gestolen, keert de verzekeraar niets uit.

De derde variant onder de motorverzekeringen is de allrisk verzekering. Deze staat ook wel bekend als WA + casco. Bij een WA verzekering ben je verzekerd tegen de schade die je bij derden aanricht. Bij een allrisk verzekering ben je ook verzekerd van de schade die derden jou aanbrengen. Dit is de beste motorverzekering, maar ook de verzekering met het hoogste prijskaartje. Tevens ben je verzekerd voor de volgende omstandigheden: brand, diefstal, joyriding, explosie, schade door weersomstandigheden (storm), vandalisme, botsing met loslopende dieren, botsingen, slippen, uitglijders en situaties waarbij je van de weg raakt.

Daarnaast is het mogelijk om je extra te laten verzekeren middels aanvullende dekkingen. Zo is er de ‘ongevallen verzekering opzittenden’, waarbij je verzekerd bent voor overlijden of het invalide worden. Dankzij een schadeverzekering voor opzittenden zijn zowel jij als je medepassagier verzekerd in het geval van letsel en/of schade. Dankzij een rechtsbijstand verzekering ben je gegarandeerd van rechtshulp. Deze hulp staat je bij als het gaat om het verhalen van schade op de derde die het ongeluk of de schade veroorzaakt heeft. Tot slot kun je nog opteren voor een pechhulpverzekering. In het geval van pech met de motor ben je dankzij deze aanvullende dekking verzekerd van hulp en dienstverlening.

Prijzen en betalingen

Het hoeft misschien niet de meest belangrijke factor te zijn, maar het is echter nog altijd een facet om in de gaten te houden: de prijs. Hoeveel ben je kwijt aan premies? Is het mogelijk een deel van de premies terug te krijgen in het geval er een jaar geen schade is gemaakt? En wat is het eigen risico? Het is goed om vooraf te checken hoeveel je kwijt bent in het geval dat er schade aan de motor is ontstaan. Bovendien bieden sommige verzekeraars je bonussen. Wat is de invloed van de schade op je premie? En wat is de dagwaarde van je motor? Al deze bedragen dien je goed in het oog te houden. Zo vind je de verzekeraar die het best op jouw behoeften aansluit.

Vind de beste deal voor jouw motorverzekering

Service

Wanneer je een ongeluk hebt gehad of met pech langs de weg staat met je motor, wil je natuurlijk het liefst snel hulp. Dit zijn vervelende situaties waarbij een goede service van groot belang is. Daarom is het aan te raden dit facet goed te bekijken voordat je definitief een motorverzekering afsluit. Wat zijn de protocollen wanneer er schade aan de motor is? Hoe helpt de verzekeraar jou hierbij? Is het mogelijk om een aanvullende dekking af te sluiten waardoor er altijd hulp ingeschakeld kan worden bij pech onderweg? Ook de services zeggen iets over de kwaliteit van een verzekeraar.

Beoordelingen van anderen

Via de eigen site of een onafhankelijke beoordelingspagina is het mogelijk dat andere mensen verzekeraars of een verzekering recenseren. Dit is een goede manier om info in te winnen over een verzekeraar. De beoordelingen van klanten kunnen je immers een hoop vertellen. Zijn er alleen maar goede recensies? Dit is een goed teken, mits er in grote getalen gerecenseerd is. Zijn er zowel goede als slechte recensies? Lees dan even goed door wat de plus- en minpunten zijn die vaak genoemd worden. Zijn er alleen maar slechte recensies? Dan kun je beter kiezen voor een andere verzekeraar.

Waar kun je jouw motorverzekering vergelijken?

Online zijn er diverse bronnen en websites te vinden die je helpen met het vergelijken van jouw motorverzekering met andere gelijksoortige verzekeringen. Binnen een handomdraai kun je zien of en hoeveel je te veel betaalt. Tevens geven dergelijke sites je vaak de optie om snel over te stappen naar een andere motorverzekering. Wil je jouw motorverzekering vergelijken met andere motorverzekeraars? Benieuwd of je te veel betaalt? In dat geval kun je één van de volgende sites gebruiken.

Combi Motors Verzekeringen

Bij Combi Motors kunnen ze je helpen met zowel het afsluiten van een motorverzekering als het vergelijken van een motorverzekering. Met een handige tool geef je het kenteken van je motor en wat gegevens op. Zij vergelijken vervolgens meer dan 140 verzekeringsmogelijkheden en geven je een overzicht van de mogelijke verzekeringen voor jou motor. Kies bijvoorbeeld WA, WA+ of een all risk verzekering voor je motor. In veel gevallen ben je direct verzekerd en kun je met je nieuwe motor (en verzekering!) de weg op. Mocht je het liever telefonisch doornemen kun je daar ook voor kiezen bij Combi Motor Verzekeringen. Handig voor als je bijvoorbeeld de goedkoopste optie zoekt!

Pricewise

Pricewise is één van de bekendste namen van dit moment als het om het vergelijken van verzekeringen. Ook op het gebied van het vergelijken van motorverzekeringen ben je bij deze site aan het juiste adres. Bij Pricewise zelf kun je geen verzekeringen afsluiten, maar je kunt via deze site dus wel een verzekering vinden. Hiervoor dien je enkele gegevens over je motor in te vullen. Denk aan het kenteken, de eventuele ingangsdatum, het soort dekking waarvoor je gekozen hebt, het gebruik, persoonlijke gegevens en de betalingstermijn waarvoor je gekozen hebt.

Inshared

Ook via InShared kun je een motorverzekering vergelijken met andere verzekeraars. Echter is het verschil met Pricewise dat je bij InShared zelf tevens een verzekering kunt afsluiten. Je hebt de keuze uit drie soorten verzekeringen. Ten eerste is er de standaard WA verzekering, waardoor je verzekerd bent voor schade veroorzaakt bij derden.

Daarnaast is er de ‘motor op stal’ verzekering. Hierbij ben je tevens verzekerd voor schade veroorzaakt bij anderen, maar je bent ook verzekerd voor schade die op diverse manieren veroorzaakt kan zijn (dieren, diefstal, storm, brand, oplichting of verduistering) en de kosten voor vervangend vervoer en accessoires. Tot slot kun je kiezen voor een allrisk verzekering, waarbij je tevens verzekerd bent voor schade aan je eigen motor. Een bijkomend voordeel van InShared is dat de premie afhangt van je eigen zuinigheid. Als je een jaar geen schade hebt gehad, krijg je een deel van je premie terug.

Geen Cent Te Veel

Geen Cent Te Veel is nog een relatief onbekende motorverzekering vergelijkingssite. Toch wordt deze site met een 9.4 beoordeeld door gebruikers. Ten eerste vul je enkele persoonlijke gegevens in, waarna je een aantal gegevens over je motor dient in te vullen. Vervolgens gaat deze site op zoek naar de beste verzekeraar voor jou. Hierbij ligt de nadruk op de prijs. Deze site gaat op zoek naar de goedkoopste motorverzekering voor jou.

Verzekering.nl

Bij verzekering.nl vind je eenvoudig en snel alle verzekeringen, en hun prijzen, op een rij. Tevens is het mogelijk om motorverzekeringen te vergelijken met elkaar. Ook vind je meer info over verzekeringen en wordt er antwoord gegeven op veel gestelde vragen. Tevens wordt er ingegaan op de verzekeringen voor verschillende soorten motoren. Je motorverzekering vergelijken is hier zeker de moeite waard.

Diks

Bij deze site kun je zowel een motorverzekering vergelijken als een nieuwe verzekering afsluiten. Hierbij kun je kiezen uit de standaard soorten verzekeringen: WA, WA + beperkt casco of een allrisk verzekering. Daarnaast is het mogelijk om rekening te houden met je winterstop door alleen voor een zomerdekking te kiezen. Ook je helm en kleding kunnen verzekerd worden. Het afhandelen wordt zo snel mogelijk uitgevoerd. Zo heb jij niet al te veel kopzorgen.

Bij welke verzekeraar kan ik een motorverzekering afsluiten?

Je hebt kunnen lezen via welke sites je zoal actief kunt kijken naar het motorverzekering vergelijken. Zoals je waarschijnlijk wel weet, zijn er een hoop aanbieders van motorverzekeringen op dit moment. Hieronder worden een aantal van de bekendste verzekeraars opgenoemd.

ANWB

Een motorverzekering bij de ANWB biedt je voordelen waarover andere verzekeraars niet beschikken. Ten eerste heb je de standaard dekkingen waaruit je kunt kiezen: WA, WA + beperkt casco of een allrisk verzekering. De beperkt of geheel casco verzekeringen kunnen aangevuld worden met een 3 jaar aanschafwaardegarantie. Het is tevens mogelijk om je eigen verzekering geheel zelf samen te stellen. Al binnen 5 minuten kun je via de site van de ANWB een motorverzekering afsluiten. Bijkomend voordeel van een verzekering bij de ANWB is dat je als lid altijd gebruik kunt maken van de pechhulp. Zo hoef je nooit lang te wachten op hulp als je onderweg pech hebt.

InShared

Al eerder werd benoemd dat je bij InShared, naast dat je er motorverzekeringen vergelijken kunt, tevens een verzekering kunt afsluiten. Ten eerste is er de standaard WA verzekering, ten tweede de motor op stal verzekering en ten derde is er de allrisk verzekering. Het grootste pluspunt van InShared, waarbij het een streepje voor heeft op andere verzekeraars, is het feit dat je een deel van je premie terug kunt krijgen als je bijvoorbeeld een jaar lang geen schade hebt gehad.

Univé

Univé is één van de grotere verzekeraars binnen Nederland. Ook hier kun je een motorverzekering afsluiten. Doe je dit nu, kun je tot wel 80% korting krijgen. De concurrentie onder verzekeraars is immers groot, waardoor er vaak met aanbiedingen gestrooid worden. Als je op het juiste moment overstapt, kun je hier een hoop profijt van hebben.

Ook bij deze verzekeraar heb je de keuze uit drie soorten dekkingen: WA, WA + beperkt casco of een allrisk verzekering. Je ontvangt meer en meer korting op je premie als je schadeloze jaren opbouwt. Daarnaast zijn nog enkele aanvullende dekkingen mogelijk, zoals rechtshulp of een ongevallenverzekering. Tot 1000 euro per jaar worden je helm en motorkleding gratis meeverzekerd.

Centraal Beheer

Bij Centraal Beheer kun je kiezen uit de drie standaard verzekeringen: WA, WA + beperkt casco of een allrisk verzekering. Ook kan de motorverzekering uitgebreid worden met een aantal extra verzekeringen. Je kunt hierbij denken aan een no-claimbeschermer, pechhulp, hulpverlening in het buitenland, een ongevallenverzekering voor alle inzittenden of rechtsbijstand. Ook al je accessoires voor de motor zijn bij Centraal Beheer altijd verzekerd. Het is mogelijk een winterstop korting te ontvangen.

OHRA

Zoals bij de meeste verzekeraars het geval is, kun je ook bij OHRA kiezen voor de drie standaard dekkingen: WA, WA plus of een allrisk verzekering. Bij OHRA kun je vaak de laatste twee dekkingen met een aangename korting aanschaffen. Bij de allrisk verzekering van OHRA zit pechhulp in het buitenland inbegrepen. Ook schade aan je motorkleding wordt tot 750 euro vergoed. Het is tevens mogelijk om je eigen motorverzekering samen te stellen. De no-claim korting kan oplopen tot zo’n 80%. Hulp binnen Nederland kun je dag en nacht inschakelen.

Unigarant

Via de site van Unigarant kun je zowel motorverzekeringen vergelijken, om advies vragen, premies berekenen of een motorverzekering afsluiten. Je kunt hierbij gebruik maken van de drie meest voorkomende verzekeringen. Tevens kun je bij Unigarant gebruik maken van diverse kortingen, mocht je hiervoor in aanmerking komen. Zo is het goed mogelijk dat je tijdens de winter helemaal niet op de motor gaat rijden. In dat geval kun je kiezen voor een winterstop korting. De no-claimkorting kan daarnaast oplopen tot maar liefst 80%. Extra dekkingen zijn mogelijk.

ASR

ASR is een verzekeraar die er om bekend staat dingen net even iets anders te doen in vergelijking met typische verzekeraars. De basisdekkingen zijn vergelijkbaar met andere verzekeraars: WA, WA + beperkt casco of een allrisk verzekering. Aanvullende verzekeringen zoals een schade opzittenden verzekering of een ongevallen opzittenden verzekering zijn mogelijk. Daarnaast is er de no blame, no claim regeling. Als er schade is ontstaan buiten jouw schuld om, zal de premiekorting gewoon door blijven groeien. Immers kun jij niets doen aan schade door een ander. Tot slot is een motorverzekering bij ASR duurzaam verzekeren. Jouw premies worden belegd in maatschappelijk verantwoorde projecten.

FBTO

Bij FBTO kun je kiezen uit de drie basisdekkingen voor een scherpe prijs: WA, WA + of een allrisk verzekering. Extra opties zijn mogelijk zoals het eigen risico, no-claim beschermers of een winterstop korting. Tevens zijn aanvullende modules mogelijk zoals een opzittendenverzekering, pechhulp in het binnenland en/of het buitenland en rechtsbijstand in het verkeer. Binnen 2 minuten kun je online je premie berekenen. Dankzij de FBTO Alarmcentrale ontvang je snel hulp bij pech onderweg.

HEMA

De HEMA ken je waarschijnlijk wel van de uiteenlopende producten die je er kunt kopen en de karakteristieke rookworsten die je er kunt eten. Maar wist je dat je bij deze winkel tevens een motorverzekering kan afsluiten? Niet voor niets worden de verzekeringen van HEMA met een 8.5 beoordeeld door de klanten. De dekking is goed en de tarieven scherp.

Je hebt ten eerste de basisdekking, waarbij je kunt kiezen tussen WA, WA + beperkt casco en allrisk (WA + volledig casco). WA dekt de schade die door derden veroorzaakt wordt en hulp in Nederland (niet pech). WA + beperkt casco dekt deze zaken plus kleding, helm en schade aan je eigen motor die niet ontstaan is door je eigen schuld. Bij de allrisk verzekering wordt ook deze schade gedekt. Ook kun je kiezen voor aanvullende dekkingen en het eigen risico is laag.

Veelgestelde vragen bij een motorverzekering

Er zijn diverse vragen die frequent gesteld worden door mensen die interesse hebben in een motorverzekering vergelijken of aan het overwegen zijn om over te stappen naar een nieuwe verzekeraar. Hieronder worden de meest gestelde vragen over motorverzekeringen voor je op een rijtje gezet.

 • Pechhulp zit niet altijd standaard inbegrepen bij je verzekering. Het is natuurlijk wel mogelijk om deze toe te voegen, maar hierdoor gaat je premie omhoog. Mocht je beschikken over pechhulp, kun je gelijk bellen met de pechhulp van je verzekeraar. Vele verzekeraars beschikken over een alarmcentrale die je dag en nacht kunt bereiken. Voor kleinere schadeposten kun je dit veelal melden via de site van je verzekeraar of middels een telefoontje. Bekijk ook ons artikel over welke stappen je moet ondernemen als je motor gestolen is.

 • Een basisverzekering is het minimale vereiste binnen Nederland. Echter dek je hiermee lang niet alles. Bij een WA verzekering ben je alleen verzekerd tegen schade die je bij anderen veroorzaakt. Bij sommige verzekeraars krijg je tevens de beschikking over pechhulp binnen Nederland, maar dat is het wel zo’n beetje. Er zijn ook speciale verzekeringen voor als je je motor moet schorsen. Maar je kunt je motor ook winterklaar maken. Mocht je schade krijgen aan je eigen motor door bijvoorbeeld een storm of een brand, moet je zelf voor de kosten opdraaien. Een WA verzekering gaat gepaard met een lage premie, maar je wordt ook voor wel erg weinig verzekerd. Mocht er schade ontstaan, draai je zelf op voor de kosten en dat kost je uiteindelijk meer. Daarom is het slimmer om een WA plus of een allrisk verzekering af te sluiten. Maar uiteindelijk is dit een keuze die je zelf dient te maken. Lees je goed in, bekijk alle factoren (dus niet alleen maar de prijs) en maak vervolgens een weloverwogen beslissing.

 • Natuurlijk wordt het aangeraden om altijd goed je motor op slot te zetten. Wanneer je kiest voor een WA plus verzekering of een allrisk verzekering, geldt veelal dat de verzekeraar van je eist dat je op zijn minst beschikt over een gewoon stuurslot plus een klasse 4 slot (ART). In het geval van diefstal, moet je kunnen tonen dat je beschikt over twee sleutels. Anders zal je motor niet vergoed worden. Sommige verzekeraars kunnen tevens van je eisen dat je over een alarm beschikt. Voldoe je niet aan deze eis, dan kan het zijn dat je een vergoeding misloopt. Het wordt daarom aangeraden om je altijd aan de eisen van de verzekeraar te houden. Goed om bij het motorverzekering vergelijken hier rekening mee te houden.

 • Ben je verzekerd en wil je in het buitenland op motorreis gaan? In dat geval dien je te beschikken over een zogenaamde groene kaart. Deze kaart is het bewijst dat je internationaal verzekerd bent. De kaart heeft een universele look door heel Europa, zodat deze binnen één oogopslag te herkennen valt. Gezien kan worden waar jouw motor verzekerd is. Deze dien je vaak zelf uit te printen, waarna deze een jaar geldig is.

 • Bij menig motorverzekering kun je korting op je premie ontvangen door jaren schadevrij te rijden. Zie het als een soort beloning omdat je zo zuinig bent op je motor. Je hoeft hiervoor niets door te geven. De verzekeraars checken dit zelf via Roy-data. Zo hoef je zelfs helemaal niets te doen om toch, na verloop van tijd, een fijne korting te ontvangen.

Onze TIP: Combi Motors Combi Motors is een onafhankelijke partij die meer dan 140 verzekeraars vergelijkt en direct de beste deal vindt voor je motorverzekering. Vergelijken bij Combi Motors ►

Bereken de beste premie voor jouw motor met onze kentekentool

Aan elkaar, zonder streepjes. Nog geen kenteken? Klik hier
 • Dag
 • Maand
 • Jaar
 •  
 •  
 • Alleen cijfers

Op de hoogte blijven?