Arai motorhelm

Peter

05 December 2022

Wij vertellen je wat de beste Arai motorhelm van dit moment is. Als motorrijder hoeft het belang van een motorhelm eigenlijk niet meer uitgelegd te worden. Het is één van de belangrijkste items voor iedere motorrijder.

Beste Arai Motorhelm

Het rijden op een motor brengt risico’s met zich mee. De kans op een ongeluk zijn tijdens het rijden op een motor is groter in vergelijking met andere voertuigen. Daarbij zijn de gevolgen, doordat je op de motor weerbaarder bent in vergelijking met andere voertuigen, vaak desastreuzer.

Beste Arai motorhelm: Arai RX-7V

Beste arai motorhelm: rx-7v

De Arai RX-7V is prijzig, maar een geweldige helm. Het is een premium product, met een vijfsterren veiligheidsbeoordeling van SHARP, uitstekende ventilatie, een groot vizier met Pinlock en alle lof en exclusiviteit die hoort bij het bezitten van Arai’s topmodel sportmotorhelm. Als je het je kunt veroorloven en houdt van uitstekende bouwkwaliteit – en de uitstraling van Arai’s helmen aanspreekt – dan sluit je je zonder twijfel aan bij de vele andere zeer tevreden eigenaren van de Arai RX-7V.

Waarom een motorhelm dragen?

De beschermende werking van een motorhelm is algemeen bekend. Een motorhelm kan het verschil zijn tussen leven en dood. Het heeft ook grote invloed op de hoeveelheid schade die je oploopt bij een ongeval. Je kunt en wilt echt niet zonder een motorhelm op de motor! Arai helmen behoren tot de beste helmen op dit gebied. Maar hoe effectief is een helm nu eigenlijk? In ieder geval vermindert een helm de kans op hoofdletsel significant. Uit een internationaal onderzoek is gebleken dat de kans op ernstig hoofdletsel met ongeveer 70% afneemt wanneer je een motorhelm draagt.

Daarbij neemt ook de kans op sterven met meer dan 40% af. Echter is uit onderzoek wel gebleken dat een helm van meer dan 1,5 kg de kans op een schedelbreukfractuur bij bepaalde crashes juist vergroot. Een motorhelm kan dus flink wat schade voorkomen, maar let bij het uitkiezen van een helm er wel op dat deze niet te zwaar weegt.

Bekijk voordat je een helm wilt gaan kopen ons artikel over de beste motorhelm. Daar vind je allerlei verschillende soorten helmen met een uitgebreide beschrijving.

Over Arai

Arai produceert helmen sinds 1926 en hun passie voor veiligheid en innovatie heeft in de loop der jaren tot vele verbeteringen in het helmontwerp geleid. Ze staan bekend om hun toewijding aan veiligheid, waarbij elke helm uitvoerig wordt getest voordat deze wordt vrijgegeven. Deze toewijding aan kwaliteit maakt hun helmen tot een van de veiligste op de markt en zeer gewild door rijders die bescherming boven alles waarderen.

Arai motorhelmen

De Arai-helmen horen tot de top als het gaat om veiligheid en stijl.

Wanneer je een Arai helm gaat kopen of aan het verkennen bent wat er op de markt is, zul je al snel zien dat je de mogelijkheid hebt uit diverse Arai soorten. Ik laat een paar verschillende Arai helmen zien en daarbij een korte samenvatting. Zo krijg je in één keer een goed beeld van de meest populaire Arai helmen en wat de beste Arai helmen van dit moment zijn.

Maar met zoveel verschillende Arai-helmmodellen beschikbaar kan het moeilijk zijn om te bepalen welke het beste bij jou past. Ik heb gekeken naar een aantal verschillende Arai-helmmodellen op de markt voor 2023 en deze in een lijst samengevat.

AfbeeldingModelWaarom goede keuze?Kopen
Arai RX-7VDe Arai RX-7V is een hoogwaardige sportmotorhelm met uitstekende eigenschappen, zoals een vijf-sterren veiligheidsbeoordeling, goede ventilatie, een groot vizier met Pinlock en de exclusieve uitstraling van het merk Arai.Bekijk prijs
Arai Chaser-XDe Chaser-X helm is een geweldige allround helm met comfort, goede ventilatie en een uitstekend viziersysteem. De helm wordt geleverd met een Pinlock en PSS-zonnevizier in de doos. Hoewel het prijzig is, biedt het de exclusieve uitstraling van het Arai-merk in combinatie met een hoogwaardig ontwerp.Bekijk prijs
Arai QuanticDe Quantic van Arai is een hoogwaardige en comfortabele tourhelm met verbeterde aerodynamica en ventilatie. Het ontwerp integreert naadloos met Bluetooth-kits, maar mist een zonnevizier en heeft een wat onhandige vizierslot. Als je waarde hecht aan Arai's kwaliteit en ontwerp, dan is de Quantic het overwegen waard.Bekijk prijs
Arai Tour X4De Arai Tour-X 4 helm is veelzijdig en combineert de functies van een adventure, motocross en integraalhelm in één. Ondanks de hoge prijs biedt het veelzijdigheid en waar voor je geld, evenals comfort, ventilatie en de bekende Arai bouwkwaliteit. Een goede keuze als je een adventure helm nodig hebt voor on-road en off-road gebruik.Bekijk prijs
Arai Concept-X (Rapide)De Arai Rapide combineert een prachtige retrostijl met uitstekende prestaties. De helm heeft een ECE 22.05-certificering, heeft voldoende comfort, is stil op de weg en heeft handige functies zoals Pinlock. Het viziermechanisme kan wat onhandig zijn, maar over het algemeen is het een gewaardeerde helm die we aanbevelen als je op zoek bent naar een retro-stijl helm.Bekijk prijs

Kopen

Je kunt in mijn ogen prima kijken naar de uitverkoop van Arai helmen, want het online kopen kan bij veel shops. Het kan dus best goedkoop. Kies wel altijd voor de beste keuze in veiligheid en maat. Een tip: kies eerder een model van een jaar oud (die precies goed is voor je) dan een nieuw model die toevallig in de aanbieding is maar niet het meest geschikt voor je.

Ook handig om rekening mee te houden: je accessoires worden vaak meeverzekerd bij je motorverzekering. Goed om hier rekening mee te houden als je een motorverzekering gaat vergelijken. Vaak tot €1000 euro, maar dit hangt af van je verzekering.

Tweedehands Arai motorhelm

Je gaat beginnen met motorrijden en je hebt dus ook een motoroutfit nodig. De motor en de lessen zijn al duur genoeg, dus je bent aan het kijken naar een tweedehands helm om zo de kosten om motor te rijden wat te drukken. Dit is niet aan te raden omdat je de leeftijd van de helm niet altijd precies weet als je de helm tweedehands koopt. Ook kan het zijn dat deze al een keer gevallen is en een gebroken helmschaal. Het kan zijn dat deze aan de binnenkant beschadigt is maar dit niet aan de buitenkant te zien is. Een tweedehands motor kopen kan natuurlijk wel, maar dit brengt vaak ook complicaties met zich mee.

Veelgestelde vragen

  • De beste Arai-helm? We zouden zeggen de RX-7V, maar dat is enorm relatief. Wel kan ik je vertellen dat Arai-helmen tot de meest comfortabele, duurzame en veiligste helmen behoren die er zijn. Als je dus je hoofd in stijl wilt beschermen, is Arai een topkeuze! Met hun innovatieve ontwerp en constructie bieden Arai-helmen uitzonderlijk comfort en bescherming, dus waar je je motor ook voor gebruikt: Arai-helmen zijn ontworpen om aan jouw behoeften te voldoen.

  • De discussie over de Arai-helm vs de Shoei-helm woedt al sinds het begin der tijden, of in ieder geval sinds de fabricage van helmen. Arai-helmen staan bekend om hun superieure constructie en hoogwaardige materialen, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn qua veiligheid. Aan de andere kant hebben Shoei-helmen een lange geschiedenis van uitstekende bescherming tegen impact en hoofdletsel. Dus welke is veiliger? Het hangt af van jouw individuele behoeften en (merk)voorkeuren! Uiteindelijk is het kiezen van de juiste helm voor jou de sleutel om veilig op de weg te blijven - en zowel Arai als Shoei hebben genoeg te bieden. Dus als je op zoek bent naar het beste van beide werelden, dan zijn Arai en Shoei de beste keuze!

  • Als je een Arai-helm bezit, is het tijd om jezelf een zeer belangrijke vraag te stellen - verlopen Arai-helmen? Het antwoord is simpel - ja en nee. Arai-helmen zijn ontworpen om jaren mee te gaan, maar de materialen die gebruikt worden in hun constructie kunnen na verloop van tijd afbreken en minder effectief worden in het beschermen van je hoofd tegen impact. Daarom adviseert Arai om elke twee jaar je helm te inspecteren op tekenen van slijtage en scheuren, en de helm indien nodig te vervangen. Dus hoewel Arai-helmen technisch gezien niet 'verlopen', moeten ze regelmatig worden verzorgd om maximale veiligheid te garanderen. Wij houden persoonlijk een periode van 5 jaar aan voordat je je motorhelm moet vervangen.

  • In het kort: ja. Arai helmen zijn hele dure helmen in de markt. Je krijgt er alleen ook echt iets goeds voor terug. Arai-helmen staan bekend om hun superieure kwaliteit en vakmanschap.. Arai-helmen zijn ontworpen met comfort en veiligheid in gedachten, en hebben baanbrekende functies zoals ventilatiesystemen en geavanceerde impactbeschermingstechnologie. Arai gebruikt ook alleen hoogwaardige materialen en constructieprocessen bij het vervaardigen van hun helmen, waardoor ze extreem duurzaam en lang meegaand zijn. Dus als je op zoek bent naar een helm die maximale bescherming biedt terwijl hij er strak en stijlvol uitziet, dan is Arai een uitstekende keuze - hoewel je wel bereid moet zijn om extra geld uit te geven.

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog