Beste schijfremslot

Jasper

24 February 2023
Beste schijfremslot: overzicht header

Als motorrijder weet je als geen ander hoe belangrijk het is om je motor te beveiligen tegen diefstal. Je hebt de beste motor verzekering tegen diefstal, maar een schijfremslot biedt een makkelijke manier om motor diefstal te voorkomen. Een schijfremslot is een van de meest effectieve manieren om je motor te beschermen. Met het beste schijfremslot heb je super snel je motor veilig gestald zodat je hem overdag vlug en compacte manier alles op slot hebt. Met veel verschillende opties op de markt kan het lastig zijn om de beste keuze te maken. In deze introductie gaan we daarom dieper in op het onderwerp “beste motor schijfremslot”. We bespreken waar je op moet letten bij het kiezen van een motor schijfremslot en welke opties momenteel als de beste worden beschouwd. Of je nu een doorgewinterde motorrijder bent of net begint.

Beste schijfremslot: Oxford Patriot

De Oxford Patriot is een ijzersterk en heel universeel motor schijfremslot en kan daarom gebruikt worden op de meeste motoren. Ik heb dit slot (in combinatie met een Abus kettingslot) ook voor mijn eigen motor. Het compacte ontwerp maakt het gemakkelijk om het slot mee te nemen op de motor of in een tas, wat ideaal is voor motorrijders die vaak onderweg zijn.

Beste schijfremslot: Oxford patirot

Het slot wordt geleverd met een handige houder, zodat je het gemakkelijk kunt bevestigen aan de motor wanneer je ‘m niet gebruikt (als je ‘m niet in je tas wilt doen). Zelf vind ik de houder niet heel prettig werken en leg ik het slot gewoon in mijn buddy.

De Oxford Patriot is ART4 gekeurd, wat betekent dat het slot voldoet aan strenge veiligheidseisen en getest is op duurzaamheid. Een bijkomend voordeel is dat veel verzekeraars deze keuring vereisen. Mijn persoonlijke ervaring is ook heel erg goed bij dit slot. Er is meerdere keren geprobeerd dit slot door te slijpen, maar dat is altijd tevergeefs geweest. De enige keer dat mijn motor is gestolen, hebben ze de hele remschijf afgezaagd, want dit slot kregen ze niet door.

GSXR met een mooi slot
De Oxford Patriot op mijn GSX-R

Samengevat is de Oxford Patriot een uitstekend schijfremslot dat ideaal is voor motorrijders die op zoek zijn naar een betrouwbare en draagbare beveiligingsoplossing voor hun motor. Het compacte ontwerp, de ijzersterke kwaliteit en vriendelijke prijs maken de Oxford Patriot de beste uit onze test.

Beste schijfremslot

Je motor is je alles en daarom wil je deze zo goed mogelijk beveiligen. Je wilt niet terugkomen van werk of van een bezoekje aan vrienden of familie, en erachter komen dat je motor is gestolen. Daarom zet je altijd je motor op slot met een (en het liefst meerdere) slot(en) zodat dieven er niet met je tweewieler vandoor kunnen gaan. Een schijfremslot is hierbij een zeer handige manier om je motor op slot te zetten. Je plaatst het schijfremslot door de openingen van je remschijf, zodat iemand er niet zomaar mee weg kan rijden. Maar wat is nu precies de beste keuze als het gaat om een schijfremslot?

Vind de beste deal voor een schijfremslot

Of shop direct onze beste keus: de Oxford Patriot

Je wilt wel dat je schijfremslot ook echt goed werkt. Daarom vertellen we je in deze blog op welke punten je moet letten om te kiezen voor een goed schijfremslot en wat een aantal goede voorbeelden zijn op dit gebied. Door met deze informatie op zoek te gaan naar een goedpassend slot, kun je met een veel vertrouwder en een meer ontspannen gevoel je motor ergens neerzetten en naar je bestemming toe gaan.

In deze blog wordt er gekeken naar welk schijfremslot geschikt is voor zoveel mogelijk verschillende motoren. Hoe beter het slot werkt op verschillende merken en types, hoe groter de kans dat dit ook geldt voor jouw motor. We willen zo universeel mogelijk zijn met deze lijst, zodat zoveel mogelijk motorfanaten geholpen kunnen worden met de zoektocht van het juiste slot.

Beste schijfremslot: waar je op moet letten

Je schijfremslot kan alleen de veiligheid en bescherming bieden, wanneer deze op de juiste manier toe wordt gepast. Zo haalt een schijfremslot natuurlijk niets uit wanneer deze wordt gehangen aan bijvoorbeeld de zijkant van je stuur. Het is daarom belangrijk dat je goed weet hoe je de beugelpen van het slot door je wiel heen haalt. Aan de andere kant kun je wel je slot op de juiste manier bevestigen, maar als dit slot niet voldoet aan de eisen die je eraan hebt gesteld heb je er nog steeds niet zoveel aan. Zo heeft een simpel fietsslot vaak niet het gewenste resultaat om een grote motor te verzekeren. Daarom vind je hieronder de zaken waar je altijd op moet letten wanneer je kiest voor een schijfremslot. Dit heeft zowel te maken met je slot als je motor zelf.

Vind de beste deal voor een schijfremslot

Of shop direct onze beste keus: de Oxford Patriot

Openingen in je schrijfrem

Het is misschien een beetje een open deur intrappen, maar het eerste waar je naar moet kijken wanneer je van plan bent een schijfremslot te kopen, is controleren of je wel een schijfremslot überhaupt kunt gebruiken. Om je slot te kunnen bevestigen is het belangrijk dat de beugelpen door één of meerdere openingen in je schijfrem heen kan, zodat deze ook echt bevestigd kan worden en kan worden vastgemaakt. Geen openingen in je schrijfrem maakt dat iets te lastig. Controleer daarom eerst je motor zelf of deze wel geschikt is voor een schijfremslot, anders zit je voor niets te zoeken.

Het juiste schijfremkeurmerk

Het is ook belangrijk dat je schijfremslot aan een bepaalde kwaliteitsnorm voldoet. De meeste schijfremsloten hebben daarom een speciaal keurmerk waaraan je de kwaliteit kunt teruglezen, het zogeheten ART-keurmerk. Hiermee weet je zeker dat je motor op zo’n goede manier is verzekerd, dat sommige verzekeraars zelfs de schade dekken als je motor alsnog is gestolen. In de meeste gevallen hebben goede schijfremsloten een keurmerk van ART-3 en ART-4.

Het hebben van een reminderkabel

Tot slot gaat onze voorkeur uit naar een schijfremslot waaraan een reminderkabel is vastgemaakt. Dit is een kabel die je vastmaakt aan je gaspedaal. De reminderkabel heeft altijd een felle kleur, waardoor van ver af te zien is dat je motor op slot is gezet. Dieven zullen dan minder snel hun kans proberen te grijpen om jouw motor te kunnen stelen. Voorkomen is beter dan genezen en daarom gaat er naar het werken met een reminderkabel de voorkeur uit bij ons.

Naast dat dieven worden gewaarschuwd dat je motor goed op slot is gezet, doet de reminderkabel dat ook voor jou. Wanneer je een schrijfremslot hebt geplaatst en je probeert weg te rijden met je motor, kan dit zorgen voor grote schade aan je motor. Doordat de reminderkabel niet alleen een accentuerende kleur heeft maar ook nog eens vast is gemaakt aan je gaspedaal, kun je eraan herinnerd worden dat je je motor nog van het slot af moet halen. Zo voorkom je dat je vergeet je slot eraf te halen en dat je niet alleen problemen hebt met dat je niet kunt rijden, maar ook dat je je motor beschadigt. Je verzekeraar kan schade en diefstal aan je motor vergoeden, maar dit geldt natuurlijk niet voor eigengemaakte fouten.

Schijfremslot met alarm

Een andere manier om je slot extra veiligheid toe te dienen is het gebruik van een schijfremslot waar een alarm in verwerkt zit. Mocht iemand dan alsnog proberen met je motor weg te rijden zonder dat het slot los is gemaakt, dan gaat er een alarm af. Dit zorgt ervoor dat dieven sneller op de vlucht slaan en je zelf minder snel vergeet je slot los te maken.

Over het algemeen is het gebruik van een schijfremslot met alarm een fijne luxe, maar niet per se nodig. De meeste motoren hebben al een alarm als deze op slot worden gezet, dus is een slot met eigen alarm alleen extra handig.

Beste schijfremslot: merken

Je schijfremslot moet voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen en daarom is het handig dat er volop keuze is uit sloten die aan deze eisen voldoen. Maar wat zijn nu goede voorbeelden? Hierover gaan we het hieronder hebben.

Vind de beste deal voor een schijfremslot

Of shop direct onze beste keus: de Oxford Patriot

Oxford

Oxford is een gerenommeerd merk dat gespecialiseerd is in de productie van motoraccessoires en beveiligingsoplossingen. Het bedrijf is opgericht in 1973 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd in de motorsportgemeenschap. Oxford biedt een uitgebreid assortiment aan producten, variërend van schijfremsloten en kettingsloten tot motorhoezen en bagagetassen. De producten van Oxford staan bekend om hun hoge kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak. Als je op zoek bent naar betrouwbare en effectieve motoraccessoires, is Oxford een merk dat je niet mag missen.

AXA

We beginnen met AXA, een bekende naam in de wereld van sloten voor tweewielers, van damesfietsen tot de grootste motoren. Hierin springt de Problock direct onder de aandacht. Dit komt mede omdat dit slot er anders uitziet dan je gewend kunt zijn van een schijfremslot. Het bekende hangslotdesign is vervangen door een soort plug met een stomp eraan. Deze stomp is erg dik en kan vrijwel onmogelijk opengebroken worden. Daarbij valt de feloranje kleur goed op en kun je het slot eenvoudig meenemen doordat de plug vrij klein is en je er een apart meeneemtasje bij krijgt.

Wil je liever een schijfremslot dat meer eruit ziet als het bekende hangslot, dan is de Pro Disc ideaal. Deze wordt standaard geleverd met een ART-4 keurmerk en is even sterk en opvallend als de Problock. Ook kan het sleutelgat afgesloten worden, waardoor deze minder snel gaat roesten in de regen. Een toepassing die in een regenachtig land als Nederland geen overbodige luxe is.

Abus

Een ander bekend A-merk (dubbel vanwege de voorletter) op het gebied van schijfremsloten is Abus. Ook dit merk heeft verschillende schijfremsloten in het assortiment, die zowel passen bij het traditionele design als een eigen design.

Het traditionele design is terug te vinden in de Granit 67 Power XS Basic, welke ook beschikt over het ART-4 keurmerk. De XS staat voor het compacte formaat, maar de kwaliteit van het staal is wel XL. Verder heeft ook het Abus slot een felgekleurd design, waardoor het van ver weg al preventief werkt. Bij Abus is dit alleen een neonkleurig geelgroen in plaats van oranje.

Voor het meer unieke design kun je kiezen voor de Detecto. Dit schijfremslot is een compact en praktisch slot, dat dik over je remschijven wordt geplaatst. Dit motor slot in de vorm van een timmermansgereedschap is van veraf al te zien en haast onmogelijk te breken. Daarbij beschikt dit slot van een ART-4 keurmerk en een eigen alarm, dus voor wie genoeg beveiliging niet genoeg is, kan goed vertoeven met dit slot.

Veelgestelde vragen bij een motor schijfremslot

 • Een schijfremslot is een type motorslot dat je bevestigt aan de remschijf van de motor en voorkomt dat het wiel helemaal rond kan draaien. Doordat er een pin door de remschijf zit, kan het wiel niet volledig ronddraaien, want op een gegeven moment komt het slot tegen de voorvork aan.

 • Een schijfremslot is een effectieve manier om je motor te beveiligen, maar het wordt aanbevolen om het te combineren met een ander type slot, zoals een kettingslot, voor extra beveiliging. Zo maak je het potentiële dieven veel moeilijker om je motor te stelen.

 • Nee, niet elk schijfremslot past op elke motor. Het is belangrijk om te controleren of het slot past op de remschijf van jouw motor voordat je het aanschaft. Je kunt dit doen door de specificaties van je motor te controleren en te kijken welke dikte van het slot je nodig hebt. Onze beste keus, de Oxford Patriot, is erg universeel en past op de meeste motoren.

 • Zowel een motorslot met een ART4 keuring als een ART 5 motorslot worden geaccepteerd door verzekeraars om je motorfiets te verzekeren tegen diefstal. De stichting ART maakt hierbij onderscheid tussen motorfietsen die gestald zijn thuis en motorfietsen die elders gestald zijn. Over het algemeen zijn ART 5 motorsloten iets dikker en zwaarder, waardoor ze vaak worden beschouwd als de beste optie op de markt. ART1 t/m ART5 zijn keurmerken van Stichting ART die aangeven hoe veilig een slot is. ART1 is het laagste niveau en ART5 is het hoogste niveau van keurmerk en biedt de hoogste mate van beveiliging. De niveau's toegelicht:

  • ART1 is minimale beveiliging (“meeneembeveiliging”)
  • ART2: voor fietsen
  • ART3: voor brom- en snorfietsen
  • ART: voor motorfietsen (onderweg)
  • ART5: voor motorfietsen (thuis gestald)

 • Het is belangrijk om je schijfremslot regelmatig te onderhouden om ervoor te zorgen dat het goed blijft werken en niet vast komt te zitten. Maak het slot schoon met een droge doek en gebruik een smeermiddel om het soepel te laten draaien. Probeer het slot op een droge plaats te bewaren wanneer je het niet gebruikt.

Kopen

De beste schijfrem motor sloten koop je snel en makkelijk online. Binnen een handomdraai ben je optimaal beschermd. Doordat het goed zichtbaar is, zal het meteen potentiële dieven afschrikken.

Vind de beste deal voor een schijfremslot

Of shop direct onze beste keus: de Oxford Patriot
Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog