Wat is de beste motor rugtas?

Jasper

30 december 2022

Een motor rugtas voor onderweg is erg handig. Met een goede motorrugzak kun je eenvoudig spullen meenemen. Denk aan wat te eten voor onderweg, je portemonnee, kleding, laptop en diverse andere spullen. Zelfs al ga je maar een dagje lekker rijden, is een motor rugtas erg gemakkelijk. Zeker als je een motorfiets hebt zonder motorkoffers.

De beste motor rugtas: Alpinestars Charger Pro

Deze aerodynamisch gevormde motor rugzak van Alpinestars is een alledaagse alleskunner. Met een erg ruime inhoud, prettig harnas die met 1 hand te sluiten, strakke vormgeving en bescherming verdient deze rugtas het om de beste genoemd te worden volgens ons. Je zult ‘m niet op 100 verschillende manieren kunnen afstellen, maar deze rugtas doet goed wat ‘ie moet doen.

Voordelen
  • Handig harnas met systeem om met één hand te bedienen
  • Helmnet
  • Waterdichte hoes
  • Reflecterende strepen & logo
  • Heupriemzakken (kun je er ook afhalen)
  • +Zacht laptopvak (handig voor woon-werk!)
Nadelen

Goede motor rugtas

Een goede motor rugtas moet tegen veel omstandigheden bestand zijn. Immers kun je goed weer treffen, maar ook slecht weer met veel neerslag behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast moet de motor rugtas in staat zijn om jouw spullen te dragen en adequaat te bewaren. Hieronder kun je meer lezen over de beste rugtassen van dit moment en waar deze rugzak aan dient te voldoen.

Waar dient een motor rugzak precies voor?

Het is één van de beste manieren om iets met je mee te vervoeren op de motor. Veelal gaat het hierbij om iets kleins. Dit is waar de motor rugzak het meest geschikt voor is. Voor het meenemen van grotere spullen zijn andere tassen of motorkoffers vaak beter geschikt, alhoewel de motor rugtassen van tegenwoordig meer en meer inhoud krijgen. Je zult echter ook op je rug moeten letten.

Vind de beste deal voor de Alpinestars Charger Pro

Zeker als je een sportieve motor hebt kan het vervelend zijn als je teveel bagage op je rug draagt. De meeste motor rugtassen zijn voorzien van extra sluitingen, zodat het mogelijk is om de motor rugtas zowel op je rug als om je middel te dragen. Deze valt strak aan te spannen, zodat een rugtas nooit te laag gaat hangen tijdens het motorrijden en lekker stevig zit. Een motor rugtas is nog altijd de populairste keuze onder de motorrijders om spullen mee te nemen. Dit komt doordat koffers niet op elke motor goed passen en ook qua aanschaf een stuk prijziger zijn. Natuurlijk zijn er nog andere soorten motortassen waarvoor je kunt kiezen. Goede voorbeelden hiervan zijn een tanktas, zadeltas, roltas, heuptas of organizer.

Kun je een gewone rugzak op de motor dragen?

Veel hebben wij deze vraag al gehoord: kun je niet een standaard rugtas dragen op de motor? Natuurlijk is dit mogelijk, maar speciale motor rugtassen beschikken over kwaliteiten die het meer geschikt maken voor het dragen op de motor. Zo kun je motor rugtassen optimaler bevestigen aan je lichaam, zodat deze niet te los zitten of continue gaat trillen of wapperen tijdens het rijden. Denk aan een tailleriem of een borstriem. Daarnaast beschermt een goede motor rugtas ook beter tijdens een val dan een gewone rugtas. Veel motor rugtassen hebben namelijk een extra versteviging die ook functioneel is bij een eventuele val.

Welke kwaliteiten moet de beste motor rugtas bezitten?

Er zijn een aantal eigenschappen die de beste motor rugtas doen excelleren wanneer deze er over beschikt. Hieronder worden deze eigenschappen voor je op een rijtje gezet. Een motor rugtas kopen hoeft niet per se een enorme klus te zijn, maar zomaar de eerste de beste aanschaffen die je tegenkomt wordt ook niet aangeraden. Daarom is het slim om altijd te letten op de eigenschappen die hieronder genoemd worden. Zo vind jij de beste motor rugtas voor jou.

Materiaal van de rugzak

Voor een motor rugzak kun je kiezen uit meerdere materialen. De meest gekozen materialen voor een motorrugzak zijn textiel en leer. In dat opzicht is het net als bij motorkleding zoals broeken en jassen. Er wordt vaak voor deze materialen gekozen omdat deze van nature al relatief waterdicht zijn. Daarom wordt er ook vaak voor een materiaal als cordura gekozen, want deze is van zichzelf tevens waterafstotend.

Vind de beste deal voor de Alpinestars Charger Pro

Daarnaast is het mogelijk om geheel waterdichte motor rugtassen te kopen van bijvoorbeeld soepel kunststof PVC zoals deze. Ben je op zoek naar extra bescherming voor tijdens het motorrijden? In dat geval is een motor rugtas met geïntegreerde rugprotector een optie. Wil je dat de motor rugtas er ook nog eens strak uitziet? Dan kun je misschien beter kiezen voor een hard gestroomlijnde motor rugtas van polycarbonaat.

Inhoud

Het materiaal van de tas is vaak het eerste waar mensen naar kijken, maar het moet niet de enige eigenschap zijn die je bekijkt. Van groot belang is tevens de inhoud. Ga je maar een dagje op tour? Dan volstaat een motor rugtas met een kleinere inhoud. Ga je meerdere dagen weg met de motor? In dat geval kun je beter een rugzak met meer inhoud aanschaffen. De motor rugtassen van tegenwoordig bieden gebruikers meer inhoud dan voorheen. Zo zijn er inmiddels motorrugzakken beschikbaar die over een inhoud van wel 30 liter beschikken. Niet verkeerd, toch? Ondanks de grootte blijven deze motor rugtassen goed zitten dankzij de bevestiging.

Bevestiging

Een motor rugzak onderscheid zich van een gewone rugzak door de mate van bevestiging. Dit is dan ook van groot belang voor een motorrijder. Je moet er vanuit kunnen gaan dat een motor rugtas optimaal blijft zitten tijdens het rijden. Een rugzak die onderuit zakt tijdens het nemen van een bocht of die de hele tijd klappert tijdens hoge snelheden kan nare gevolgen hebben. Gelukkig zijn de meeste motor rugtassen standaard voorzien van verschillende soorten riemen, bijvoorbeeld een tailleriem of een borstriem. Je kunt ze strak vastzetten. Hoe hoog je snelheid ook is, je bent er zeker van dat je motor rugtas goed zit.

Waterdicht

Je bent er niet van gegarandeerd dat het altijd goed weer zal zijn onderweg. Ook met neerslag zoals regen en hagel moet je goed om kunnen gaan. Hetzelfde geldt voor een motor rugtas. Je hebt al eerder kunnen lezen dat vele materialen voor een motor rugtas waterdicht zijn. Zo is er PVC, dat een rugtas geheel waterdicht maakt. Ook materialen zoals leer, textiel en cordura kunnen goed omgaan met neerslag. Vaak worden motor rugtassen, zeker die met een hogere prijs, geleverd inclusief regenhoes. Zo ben je er helemaal zeker van dat de inhoud van je motor rugtas optimaal beschermd wordt tijdens een hevige regenbui.

Beste motor rugtas van dit moment?

Je hebt kunnen lezen waar de beste motor rugzak aan dient te voldoen. Welke kwaliteiten deze op zijn minst moet bezitten. Hieronder worden een aantal van de beste motor rugtassen van dit moment voor je op een rijtje gezet. Zo ben je er zeker van dat jouw spullen optimaal beschermd worden tijdens een motorrit.

De beste motor rugtas: Alpinestars Charger Pro

Deze aerodynamisch gevormde motor rugzak van Alpinestars is een alledaagse alleskunner. Met een erg ruime inhoud, prettig harnas die met 1 hand te sluiten, strakke vormgeving en bescherming verdient deze rugtas het om de beste genoemd te worden volgens ons. Je zult ‘m niet op 100 verschillende manieren kunnen afstellen, maar deze rugtas doet goed wat ‘ie moet doen.

Overige rugtassen

Kriega R35

Voor de lange afstand motorrijder is de Kriega R35 perfect. Qua inhoud is dit één van de grootste motor rugtassen van dit moment: 35 liter. De sluitingen sluiten strak, maar zijn voor de rijder eenvoudig te openen dankzij het snelsluit systeem. De draagriemen zijn optimaal geplaatst, zodat je hier geen last van ondervindt tijdens het rijden. Je wordt nergens geremd qua bewegingen, ideaal voor de sportieve rijder. Een regenhoes wordt erbij geleverd, zodat je zelfs bestand bent tegen de heftigste regenbui.

Held To-go

Om over een goede motor rugtas te beschikken, hoef je niet altijd meteen de duurste variant aan te schaffen. De Held to-go is een hele betaalbare, kleine rugtas voor op de motor. De vakverdeling is tevens logisch, zodat je deze motor rugtas optimaal kunt inpakken. Wat minder volume en opties dan de beste motor rugtas (Alpinestars Charger Pro), maar wel goed voor de kleine ritjes waarbij je net dat beetje extra wilt meenemen.

Aanbieding

Bij diverse webshops is het mogelijk om een motor rugtas te kopen. Het aanbod is zo groot dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Ten eerste kun je het kaf van het koren scheiden door te letten op de eigenschappen die hierboven benoemd zijn. Maar je wilt natuurlijk een motor rugtas tevens kopen voor de beste prijs. Hou daarom altijd diverse webshops in de gaten voor de beste aanbieding. Voor webshops is er natuurlijk alles aan gelegen om klanten te blijven lokken. Aanbiedingen zijn de beste manier om dit te doen. Daarom zul je bij menig webshop geregeld een mooie aanbieding aantreffen. Wie weet kun jij jouw ideale motor rugtas wel voor een goede prijs kopen.

Vind de beste deal voor de Alpinestars Charger Pro

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog