Getest: Rekurv motorhandschoenen (REVIEW)

Jasper

24 February 2023

Na je helm zijn je handschoenen de belangrijkste items uit je motor garderobe. Als je een val maakt met je motor, heb je de natuurlijke reactie om je handen uit te steken om je val te breken. Doe je dat met 60 km/u, dan kun je je handen aardig toetakelen. Wees zo’n moment voor en denk na om te investeren in goede motor handschoenen. Ze zijn niet verplicht, maar bieden wel bescherming aan je handen en vingers.

Onze partner Louis heeft ons een paar Rekurv handschoenen toegestuurd om te kijken hoe wij ze vonden op de motor. De handschoenen zijn onderdeel van een volledig pak (motorjas, motorbroek en laarzen)

Koop de Rekurv handschoenen bij Louis ►

Samenvatting

De handschoen van Rekurv is een geventileerde zomerhandschoen die je genoeg bescherming geeft om je vingers comfortabel en veilig te houden. Het fijne aan zomerhandschoenen vind ik altijd de bewegingsvrijheid: dat is bij deze handschoenen zeker het geval.

Voordelen
  • Geitenleer heerlijk zacht
  • Veel bewegingsvrijheid
  • Voldoende protectie (knokkel, handpalm)
  • Mooie uitstraling
Nadelen
  • Bij mijn grotere vingers naden in de toppen voelbaar

Vind de beste deal voor deze Rekurv handschoenen!

Over Rekurv

Rekurv logo

Rekurv is een nieuw merk dat zich met name richt op de jongere motorrijder en biedt een groot aanbod aan sportieve (donkere) motorkleding, zoals broeken, schoenen, laarzen, jassen en handschoenen. Rekurv typeert zich voor het recht-toe-recht-aan design: geen overbodige poespas.

Ventilatie

De Rekurv handschoen die wij hebben geprobeerd is echt gericht op de warmere dagen: een echte zomerhandschoen. Tijdens de hetere maanden heb je tijdens het motorrijden veel behoefte aan ventilatie, omdat het (ondanks de wind langs je lichaam) heel warm kan worden. Ook je handen hebben behoefte aan verkoeling.

De ventilatie is goed op deze handschoenen. Over het grootste deel van de bovenkant van de handschoen is perforatie te zien. De perforatie in combinatie met de korte manchet zorgt ervoor dat deze handschoen lekker luchtig is.

Materiaal

Het geitenleer dat gebruikt is voor een groot deel van de handschoen voelt goed aan. Het geitenleer heeft de eigenschap dat het goed zacht is en dat je hand gemakkelijk de handschoen in glijdt. Het enige nadeel dat ik aan deze lichte handschoen heb kunnen ontdekken is dat de naden aan de binnenkant van de vingertoppen voelbaar zijn als je de handschoenen aantrekt. Ik heb daar op de korte afstanden niet veel last van gehad, maar kan me voorstellen dat dat op de langere ritten kan gaan irriteren.

Bescherming

De handschoen beschikt naast het slijtvaste geitenleer over protectie op de knokkels en protectie op de handpalm. De knokkels hebben bescherming in carbon-look (dus geen echte carbon, helaas;)). Op de handpalm vind je een stuk kunststof. Hierdoor boort je hand(schoen) niet in het asfalt in het geval van een val, maar glijdt deze door.

Conclusie

De zomerhandschoenen van Rekurv bieden je een hele toegankelijke handschoen die precies doet wat het moet doen. Voor een mooie prijs heb je een veilige handschoen met voldoende protectiemogelijkheden en goed wat ventilatie.

Koop de Rekurv handschoenen bij Louis ►

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog