Louis motorjas test

Peter

05 December 2022
Beste Louis motorjas Test Review

Wat is de Beste Louis motorjas vraag je je wellicht af? In onze test review van de 3 favoriete Louis motorjacks met bescherming, ventilatie en veel praktische snufjes zie je alles!

Ervaring met Louis motorjassen in onze test

Een beeld zegt meer dan duizend woorden dus we laten je vooral de video’s zien van het gebruik van deze fijne motorjas. Wij geloven in het daadwerkelijk laten zien van de motoren, motorkleding en motor-accessoires die we testten. En je hebt waarschijnlijk niet al te veel tijd dus we beginnen graag met de winnaar: de Vanucci Patrick textiel jas! En wat is zo mooi en fijn aan dit motorjack, je ziet het eerst in de video en leest het dan verderop in de blog en we vergelijken hem ook nog met 2 andere mooie motorjacks van Louis!

Koop de Vanucci Patrick bij Louis ►

Video

Hierin zie je meer de algemene eigenschappen, ritsen, nekaansluiting, reflectie etc

Samenvatting winnaar

Deze Vanucci Patrick in het kort: het klinkt nogal als marketing praat wat Louis op hun eigen website zegt over deze Patrick ‘Zorgt voor een maximale feelgood-factor op de motor!’ maar dit keer klopt het wel. Ik vind het feelgood gevoel ook het beste van dit motorjack.

Want deze fijne, beetje langere textiel waterdichte Vanucci Patrick motorjas is gewoon erg goed, mist niks, is neutraal ogend, erg handig en snel in aan en uittrekken en de details en afwerking zijn gewoon top! Voor mij persoonlijk is het gewoon de beste keuze motorjas aangezien ik al een goed leder motorpak heb voor de nog veiligere ritten in leer gehuld is deze jas echt een goede Louis aanvulling.

Kies je motorjas deal!

Handige functies en goede eigenschappen van het Louis jack

Even wat functies over waterdichtheid etc: hij is ademend, wind- en waterdicht met het gek klinkende Sympatex Z-Liner voeringlaminaat. Daarnaast heeft hij best veel veilige reflectie, is hij van 100% polyester en hij heeft een uitneembare thermovoering, 100% polyester, met DuPont ComforMax-wattering. Nadeel vind ik dat het uitnemen en terugplaatsen niet heel makkelijk is. Alle drukknoopjes zijn nogal lastig te vinden in de mouwen namelijk. De afneembare windkraag uit softshellmateriaal is erg prettig en een waardevolle aanvulling in de winter en najaar. De protectie is al goed en je kunt ook nog een aparte rugprotector erbij kopen in in het rugpand van het jack zetten. Onderaan dit bericht staan nog wat meer voordelen en functies van dit jack.

Fan

En ja, ik ben redelijk fan van Louis aangezien ik meer dan 20 jaar geleden al een product van Louis kocht (motorhoes en tanktas, en andere goede motortas).

Dit is de achterzijde, dus ook lekker neutraal en prima ogend:

beste louis motorjas

Sportief en goedkoop Louis motorjack

Daarnaast mochten we nog 2 andere motorjassen testten van Louis. Het leuke is dat ze alle 3 eigenlijk gewoon goed waren. Het is niet zo dat er 1 veel beter is dan de andere. Voor mij persoonlijk had ik wel duidelijk een voorkeur vanwege de lengte van de motorjas. Degene die ik koos had de grootste lengte en dat vind ik gewoon prettig aangezien dat is wat ik zocht.

Test Vanucci T-Art 18 Textiel Motorjas

Maar goed, laten we andere 2 jassen even aan je zien in de komende 3 video’s

Vanucci T-Art 18 Textiel Motorjas 300 euro Test Functies, Details, Afwerking https://www.youtube.com/embed/1DjbaNzxWVM?rel=0

Deze motorjas is nog iets goedkoper dan de andere 2 met 300 euro i.p.v. 400 euro. Je ziet dat terug in het materiaalgebruik en afwerking. Het is nog steeds fraai maar gewoon net iets minder. De veiligheid zit wel best goed want hij heeft gewoon protectie. De kleur van deze T-Art vind ik persoonlijk wel het mooiste. De reflectie is ook prima!

Koop de Vanucci T-art bij Louis ►

Review Vanucci Motorjas RVX-4 Test

Dit sportieve textielen exemplaar motorjas heeft zowel de gave looks, mooie functies en is voorzien van voldoende ventilatie met het AirVent-systeem en de details, en afwerking is mooi.

Dit is dus deze Vanucci Motorjas RVX-4, alias het meest sportieve jack van Louis die we kregen: https://www.youtube.com/embed/o3rj4dtHp0Y?rel=0

Deze is mooi, oogt erg premium en is voorzien van allerlei slimme snufjes zoals je zag. Hij is gewoon mooi en functioneel en het is persoonlijk mijn nummer 2 van deze test. De kleur geel die er minimaal, maar wel aanwezig op zit moet wel bij je bike passen, en zo niet, dan is het ook niet heel veel en kan het net een leuk accent zijn.

Koop de Vanucci T-art bij Louis ►

Uiterlijk vs gebruiksgemak van een motorjas

Deze vind ik persoonlijk ook erg mooi. Sterker nog: het jack dat ik koos vind ik misschien wel het minst fraai. Vanwege het draagcomfort van deze beste motorjas heb ik die echter wel gekozen. En wellicht is dat nog wel de grootste les van deze test: kies het kledingstuk die het fijnste zit, en niet degene die het mooiste is, het duurste is of wat dan ook. Maar goed, dat geld voor veel zaken in het leven. Die ene mooie Audi RS6 kan wel mooier zijn dan die Volkswagen Arteon, maar voor hetzelfde geld heb je wellicht met die minder mooie (ja, subjectief) Volkswagen Arteon wel een fijnere reisgezel die ook de buren minder wakker maakt als je in de ochtend vroeg weggaat. Die RS6 is namelijk knetterstug en vraagt continu om gas geven, beetje gechargeerd natuurlijk maar je snapt wat ik bedoel.

beste louis motorjas

Voordelen

Wat is fijn aan deze motorjas? Dat is een heel verhaal dus laten we het lekker praktisch in een bulletlist vatten. De voordelen zijn:

 • De buffy is erg handig/ fijn in koudere periodes want veel kou komt binnen via je hals. Ook vliegjes en opkomende dingen van het verkeer voor je worden tegengehouden. Dit laatste is natuurlijk vooral prettig als je een naked bike hebt of andere motor zonder scherm voor je
 • Nekkraag sluit lekker aan
 • Regenvast, waterdicht dus ik zou hem ook gebruiken als goede regenjas voor de motor als het een beetje regent
 • Door de goede een veelvuldige ventilatie waardoor je het niet te warm krijgt op de motor en deze is ook geschikt als zomer motorjas
 • Patrick is een gekke naam, maar wel weer grappig
 • Heerlijk lang, maar dat had je al begrepen
 • Veel en stevige betrouwbare zakken
 • Fijn in breedte verstelbaar bij taille, zoom, mouwen en pols
 • Handige lange en korte verbindingsrits om een goede motorbroek aan te ritsen
 • Fijne 3 waterdichte buitenzakken en 3 binnenzakken + 1 gsm-zak
 • Degelijke en uitneembare Super Shield HTP-protectoren bij de schouders en ellebogen
 • Goede elleboogprotectoren die in hoogte verstelbaar zijn
 • Optioneel in te plaatsen: een super Shield rugprotector (20019168 resp. 20019169)

Er is nog meer te zeggen over deze Patrick maar dat hij bijvoorbeeld het EN 17092:2020 keurmerk heeft vind je vast niet heel boeiend 😉

@Louis, bedankt voor het mogen testen van een klein deel van jullie erg fraaie assortiment kleding voor motorrijders. Meer weten over motorjassen? Bekijk dan onze pagina over de kevlar motorjas. Als je ook fan van Louis bent, raden we je aan om onze reviews over de Rekurv Motorjas, Rekurv Motorbroek, Rekurv motorlaars en Rekurv handschoenen ook eens te bekijken.

Kies je motorjas deal!

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog