Beste thermokleding voor op de motor

Jasper

30 december 2022

De beste thermo kleding voor op de motor zorgt ervoor dat je warm blijft tijdens het rijden. Koude benen en armen zijn niet alleen oncomfortabel maar ook nog eens echt gevaarlijk. Door de kou reageer je trager en dat kan het verschil zijn tussen net op tijd stil staan of niet…..Met goede laagjes onderkleding ga je altijd comfortabel de weg op. Of je nou net begint met motorrijden of al langer rijdt, je wilt het gewoon lekker warm op de motor hebben.

De beste motor thermo onderkleding op prijs/kwaliteit is CRIVIT Heren thermo ►

Crivit thermokleding

Deze CRIVIT thermokleding van Lidl wordt gebruikt door sporters, outdoor-mensen en door eigenlijk iedereen die lekker warm wilt blijven als je lang buiten zijn in de kou. Met de nieuwe generatie thermokleding van CRIVIT is de volgende slag gemaakt in draagcomfort, maar vooral in de thermofunctie.

Voordelen
  • Goedkoop
  • Echt goed en functioneel
  • Draagt comfortabel
  • Voert zweet snel af
  • Lekker warm
Nadelen
  • Geen A-merk label
  • Levensduur onbekend

Warm blijven tijdens het motorrijden

Je lichaamsvocht moet snel afgevoerd worden zodat het shirt en je lichaam droog blijft. Door nattigheid koel je hard af. De lage prijs van Lidl is voor veel mensen interessant want ze snijden de tussenhandel eruit waardoor je de kwaliteit krijgt van een A-merk van de dubbele prijs. Vergeet ook niet dat een balaclava ook erg handig en noodzakelijk is in de winter. Veel jassen sluiten namelijk niet naadloos aan bij je helm.

Laagjes motorkleding

Door je te kleden in laagjes blijf je warmer als je de juiste laagjes kleding koopt. Hoewel het in de zomer natuurlijk ideaal is om er met de motor erop uit te gaan, moet de kou geen reden voor de echte motorliefhebber zijn om je motorfiets te laten staan. Want ook in de winter is het een mooie tijd om motortochten te maken. Bovendien is het om voor je werk te reizen ook nog steeds een handig vervoermiddel. De juiste thermokleding is dan nog meer van belang. Hier zijn de verschillende mogelijkheden voor thermokleding op de motor.

Onderkleding van Merinowol

Merino Performance biedt comfortabele en kwalitatieve Merino onderkleding die warmte biedt in de koudste maanden. De sterke thermische, geur absorberende, comfortabele en vochtregulerende eigenschappen van Merino zorgen voor veel voordeel op de motor, helemaal in de winter! Door te kiezen voor Merinowol als onderkleding zorg je voor comfortabele ritten, in elk seizoen. De online winkel Pehmea.nl biedt je een ruim assortiment aan motor onderkleding van Merinowol.

Thermokleding voor alle seizoenen

Thermokleding is niet alleen fijn in de winter voor winter motorjassen of onderkleding, maar is ook in de zomer belangrijk om te dragen onder je motorpak. Goede thermokleding reguleert ook bij warmte de temperatuur onder je motorkleding. Een leren pak kan bij hoge temperaturen heel warm worden. Thermokleding zorgt ervoor dat vocht wordt afgedreven en de temperatuur goed blijft. Het wordt hierdoor makkelijker bij je motorkleding met warm weer om je een nauwsluitend pak uit te trekken.

Vind de beste deal voor motor thermokleding

Met de juiste thermokleding vorm je verschillende lagen onder je kleding. Je hebt de basislaag, de basic later. Deze zit direct om je huid heen. Daarover heen kun je met lage temperaturen een middenlaag of midlayer thermokleding aandoen. Deze laag is puur om de warmte vast te houden en je jas winddicht te maken.

Welke eigenschappen maken de optimale thermokleding voor onder je motorpak?

Het ene thermoshirt is daardoor de ander niet. Er is nogal wat verschil in kwaliteit en prijzen. Voor thermokleding is het belangrijk dat het je lichaam op de juiste temperatuur houdt en dat de kleding fijn zit onder je pak. Daarvoor moet de kleding aan een aantal voorwaarden voldoen.

Ademende stoffen

De thermokleding moet van een materiaal gemaakt zijn wat ervoor zorgt dat je huid kan ademen. Het ademend vermogen wordt bepaald door de soort stof waarvan de thermokleding is gemaakt. Met name voor de basislaag is de ademende werking belangrijk omdat je deze ook in de zomer draagt. De stof van de basis thermokleding laat makkelijk lucht door. Maar het ademend vermogen komt ook door de structuur van de stof. Stoffen met een honingraat constructie zijn bijvoorbeeld luchtig. Let er natuurlijk wel op dat je een goed motor regenpak hebt

Geavanceerde brei en weeftechnieken

De meeste basis thermokleding is met een breitechniek gemaakt. Gebreide stoffen zijn elastischer en vormen zich beter rond het lichaam dan geweven stoffen. Doordat de kleding gebreid wordt kan deze ook naadloos worden gemaakt. Verder kan gebreid worden in een meerlagig systeem. Hierdoor kan bijvoorbeeld op plekken waar je meer transpireert een andere breitechniek worden gebruikt die de huid beter laat ademen. Voor de middenlaag thermokleding worden meer geweven stoffen gebruikt. Deze zijn winddicht.

Snel drogend

De stof van de thermokleding moet snel drogen. Vocht wordt naar de buitenkant afgevoerd. Dit is van essentieel belang, want vocht zorgt ervoor dat je het snel koud krijgt. Dit geldt ook voor transpiratievocht. Dit is mede de reden waarom je ook in de hitte thermokleding onder je pak moet dragen. Er zijn verhalen bekend van mensen die een longontsteking hebben opgelopen door afkoeling omdat transpiratievocht onder hun pak dit veroorzaakte.

Warmte vasthouden

Thermokleding wordt natuurlijk het meest gedragen om je lichaam warm te houden. De stof van de kleding moet in de winter de warmte goed vasthouden, zodat je lichaam geïsoleerd is van de kou. Daarom hebben middenlaag thermokleding vaak een donslaag die extra isoleert. Zo blijft je lichaam nog beter op temperatuur.

Vind de beste deal voor motor thermokleding

Natuurlijke en synthetische materialen

De draden waarvan thermokleding voor onder een motorpak worden gemaakt zijn zowel synthetisch als van natuurlijke aard, net zoals bij verwarmde handschoenen voor het motorrijden. Over het algemeen zul je tegenwoordig meer synthetische stoffen vinden bij de productie van thermokleding.

Natuurlijk: Merino wol op de motor

Merino wol is een natuurlijk materiaal. Dit is een stevige, dichte wolsoort van goede kwaliteit. Deze wol is dus goed bruikbaar om de warmte vast te houden. Merino wol wordt al heel lang gebruikt om je lichaam warm te houden: het was het materiaal waar vroeger het wollen ondergoed van werd gemaakt. Kleding met Merino wol werd vroeger ook door expeditieleden naar de Noordkaap of Lapland gedragen, dus dat geeft wel aan dat dit een bruikbaar warmte-isolerend materiaal is. Vandaag de dag wordt de wol nog steeds goed gebruikt als materiaal voor thermokleding. Dit wordt voor de thermokleding onder motorkleding vaak een combinatie met polyester gemaakt om ervoor te zorgen dat de stof ook rekbaar blijft. Een voordeel van Merino is dat je geen last krijgt van transpiratielucht. Dit blijft fris ruiken, ook als je een paar dagen onderweg bent.

Synthetisch: Polyamide

Polyamide is synthetisch. De grondstof hiervoor is aardolie of gas. Deze wordt door een aantal chemische processen omgezet naar vezels. Door de vezels te spinnen wordt garen gemaakt. Polyamide wordt onder andere gebruikt voor lingerie, maar dus ook voor thermokleding. Voordelen van een synthetische stof van polyamide is dat deze niet statisch is. Dat is fijn omdat door de wrijving van onder- en bovenkleding anders makkelijk statische krachten ontstaan. Verder is de stof vormvast en zit dus stevig om je lichaam. Het zorgt ervoor dat transpiratievocht naar de buitenlucht wordt getransporteerd. Dit zijn allemaal handige eigenschappen voor thermokleding onder je motorpak.

Verschillende soorten basislaag thermokleding

Er zijn verschillende soorten thermokleding om te gebruiken onder je motorpak. De basislaag thermokleding kan je hele lichaam bedekken onder je pak. Hier zijn een aantal mogelijkheden op het gebied van de basislaag thermokleding die allemaal een stuk goedkoper zijn dan verwarmde handvaten.

Het shirt met lange mouwen

Een shirt met lange mouwen houdt je bovenlichaam helemaal warm en op de juiste temperatuur. Is het echt winterweer en ben je ook langer onder weg dan heb je thermokleding met lange mouwen nodig. In de zomer kan wellicht een hemd of T-shirt voldoen.

Korte mouwen en mouwloos

Heb je het niet snel koud of warm, dan heb je aan een T-shirt met korte mouwen of een hemd onder je motorkleding voldoende. Deze kleding is ook geschikt voor de wat kortere afstanden op de motor. Trek je je motorjas uit dan kun je op een zonnige dag ook meteen genieten van de zon op je huid als je tijdens een toertocht even een terrasje gaat pakken.

Thermobroek

Het makkelijke van een losse broek is dat je deze makkelijk kunt combineren met verschillende bovenkleding. Een losse broek met shirt is ook sneller uit en aan te trekken als een thermopak.

Een thermopak heeft iets weg van een superheldenkostuum uit een marvel film. Net als Superman verstop je het onder je kleding, maar het zorgt ervoor dat je lichaam helemaal op de juiste temperatuur blijft. Deze pakken zijn in verschillende prijsklasse verkrijgbaar en wat meer geld hieraan besteden is zeker geen verkeerde investering. De thermopakken bestaan namelijk uit verschillende soorten weefsels die bijvoorbeeld transpiratievocht afvoeren op plekken waar je meer transpireert.

Verwarmde thermokleding

Thermokleding voor motorrijders komt tegenwoordig in veel verschillende soorten en maten. Één van die soorten is verwarmde thermokleding. Dat is een basis thermolaag, maar in de stof zitten hitte elementen genaaid. Die hitte elementen worden vaak verwarmd door een kleine accu die je in de kleding stopt. We testten de verwarmde motorkleding van HeatPerformance, bekijk onze review.

De beste thermokleding voor motorrijders op dit moment

Er zijn een aantal kledingmerken die een excellente kwaliteit thermokleding leveren. Het zijn niet alleen de merken motorkleding die deze thermokleding produceren, ook kledingmerken van outdoor sporten zoals skiën hebben geschikte thermokleding voor onder een motorpak in hun assortiment. Naast de hieronder verder uitgelichte merken leveren de specialisten in motoruitrusting zoals REV’IT!, Held en Dainese ook kwaliteit thermokleding.

Under Armour

Dit merk is bij niet elke motorsporter bekend om de thermokleding. Under Armour is echt gericht op sport en is een premium merk in de sportwereld. Zelf maak ik gebruik van de Under Armour Coldgear producten voor als de temperaturen wat lager zijn. De stof is aan de binnenkant heerlijk zacht en werkt echt als een perfecte eerste laag voor onder je motorkleding. In de winter gebruik ik dus Under Armour Coldgear, maar in de zomer gebruik ik Under Armour Heatgear.

Duitse specialist in thermokleding F-Lite

Dit is een specialist in thermokleding voor op de motor. Het Duitse merk levert kwaliteit tegen betaalbare prijzen. De basislag thermokleding van F-Lite heeft een uitstekend ademend vermogen. Hiervoor ontwikkeld het merk telkens nieuwe breitechnieken zoals stoffen met een de honingraatstructuur. Verder staat F-Lite voor geavanceerde kleding die bovendien zo veel mogelijk naadloos wordt gemaakt voor de optimale draagcomfort.

Comfortabel dragende Alpinestars thermokleding

Alpinestars is leverancier van kwaliteit motorkleding en kleed je van top tot teen. Ook in basic layer en mid layer thermo kleding heeft dit merk diverse mogelijkheden. Met name voor warme mid layer kleding heeft Alpinestars een goed aanbod. Kenmerkend is de goede pasvorm van de kleding. Het merk heeft zowel voor de koude winter als voor de warme zomermaanden thermokleding.

Koelvest

Het beste motor koelvest vormt het zware gereedschap om onder warme omstandigheden comfortabel rond te blijven rijden. Deze vesten nemen water op en weten dit gedurende enkele uren om te zetten in verkoeling van het lichaam. Door het koelvest over een verkoelend ondershirt te dragen behaal je het meeste effect.

Middenlaag thermokleding: het thermovest

Als het echt winterweer is, heb je vaak nog een extra laag nodig tussen je motorpak en de basislaag. Een thermovest dragen is dan aan te raden. Hierdoor ben je ook helemaal winddicht afgesloten voor de kou. Je kunt ook een mouwloos thermovest dragen om je bovenlichaam extra te beschermen tegen de kou.

Vind de beste deal voor motor thermokleding




Externe links



Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog