Arai motorhelm

Peter

05 December 2022
arai helmen test

Wij vertellen je wat de beste Arai motorhelmen van dit moment zijn. Als motorrijder hoeft het belang van een motorhelm eigenlijk niet meer uitgelegd te worden. Het is één van de belangrijkste items voor iedere motorrijder.

Risico’s

Het rijden op een motor brengt risico’s met zich mee. De kans op een ongeluk zijn tijdens het rijden op een motor is groter in vergelijking met andere voertuigen. Daarbij zijn de gevolgen, doordat je op de motor weerbaarder bent in vergelijking met andere voertuigen, vaak desastreuzer.

Kies je Arai!

Logischerwijs wil je daarom jezelf optimaal beschermen. Zonder motorhelm mag je dan ook niet de motor op. Een goede motorhelm kopen is dan ook absoluut een aanrader. Arai is één van de bekendste merken en staat goed bekend.


beste motor tracker
De beste Arai helm
Deze carbon fiber Arai helm raden we je aan. De RX-7 serie heeft volgens ons de beste combinatie tussen veiligheid en comfort:
Arai RX-7 kopen ►

Wanneer je een Arai helm kopen gaat, zul je al snel zien dat je de mogelijkheid hebt uit diverse Arai soorten. Wij laten de verschillende Arai helmen aan bod komen. Ook zullen de voordelen van de Arai helmen in detail besproken worden. Zo krijg je in één keer een goed beeld van de Arai helmen en wat de beste Arai helmen van dit moment zijn.

Waarom een motorhelm dragen?

De beschermende werking van een motorhelm is algemeen bekend. Een motorhelm kan het verschil zijn tussen leven en dood. Het heeft ook grote invloed op de hoeveelheid schade die je oploopt bij een ongeval. Je kunt en wilt echt niet zonder een motorhelm op de motor! Arai helmen behoren tot de beste helmen op dit gebied. Maar hoe effectief is een helm nu eigenlijk? In ieder geval vermindert een helm de kans op hoofdletsel significant. Uit een internationaal onderzoek is gebleken dat de kans op ernstig hoofdletsel met ongeveer 70% afneemt wanneer je een motorhelm draagt. Daarom testen wij ook helmen.

motorhelm test

Daarbij neemt ook de kans op sterven met meer dan 40% af. Echter is uit onderzoek wel gebleken dat een helm van meer dan 15 kg de kans op een schedelbreukfractuur juist vergroot. Een motorhelm kan dus flink wat schade voorkomen, maar let bij het uitkiezen van een helm er wel op dat deze niet te zwaar weegt.

Soorten Arai helmen

Motorhelmen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Ook bij Arai helmen is dit het geval. Deze verschillende typen Arai helmen hebben elk zo hun eigen functies, voordelen en nadelen. Hieronder wordt ingegaan op de uiteenlopende soorten Arai helmen die je bij dit merk kunt bestellen.

Welk type helm je kiest, zal afhangen van een combinatie van de voor- en nadelen van de helm en jouw eigen wensen en behoeften. Zo vind je de beste Arai motorhelm voor jou. Je kan ook naar arie molenaar gaan ze hebben daar veel helm keuzes.

Jethelmen

Jethelm Arai

Wanneer er bij een motorhelm geen sprake is van kinbescherming, heb je te maken met een jethelm. Een vizier is ook optioneel, maar over het algemeen zijn jethelmen hier wel van voorzien. Soms beschermt dit vizier louter de ogen, andere keren het hele gezicht. Hierdoor zien jethelmen er in de norm altijd goed entrendy uit, maar bieden ze wel minder bescherming in vergelijking met andere soorten Arai helmen. Wel heb je een beter zicht rondom en zul je het in de zomer niet te snel te warm krijgen. Ook voor de scooter is deze motorhelm geschikt. Bovendien zijn er vele trendy varianten zoals de retrohelm of de fashionhelm. Echter levert een jethelm je een koud gezicht in de winter op ervaar je meer hinder van hard geluid bij hoge snelheden.

Integraalhelmen

Integraalhelm Arai

Naast de jethelmen kiezen vele mensen voor een integraalhelm. Deze gesloten helmen worden door velen als de standaard op het gebied van motorhelmen gezien. Dankzij de vaste kinbescherming wordt het gehele hoofd beschermd door deze Arai helm. Doordat de helm één gedeelte is, biedt het de beste bescherming mocht je een aanrijding meemaken. Deze bescherming zal ook afhangen van de prijs die je bereid bent te betalen voor een integraalhelm, want je hebt zowel goedkope als dure varianten die in vele opzichten variëren. Deze soort helm is altijd voorzien van een vizier en voor sportieve rijders zijn er aerodynamische varianten met sleuven en spoilers. Deze helm biedt je de beste bescherming, houd je warmer in de winter, is stil en is tevens het meest aerodynamisch. Echter heb je een kleiner zichtveld in vergelijking met de jethelm. Voor een scooter is deze motorhelm tevens niet geschikt. Tot slot kan deze helm in de zomer behoorlijk warm worden. Je bent misschien beter beschermd, maar je zult veelal zwetend in het gezicht aankomen op de plek der bestemming.

Systeemhelmen

Systeemhelm

Systeemhelmen zijn in feite een mix van een open helm en een integraalhelm. De kinbescherming is aanwezig, maar kan weggehaald dan wel verplaatst worden. Voor toerrijders die vaak van snelheid wisselen is deze soort motorhelm ideaal. Een Bluetooth headset kan gemakkelijk in deze helm geplaatst worden. Dat is het grote voordeel van deze helm: het gemak. Ook qua bescherming is een systeemhelm beter in vergelijking met een jethelm. Wel biedt deze helm minder bescherming in vergelijking met een integraalhelm. Echter is de systeemhelm behoorlijk zwaar en is deze minder aerodynamisch in vergelijking met een integraalhelm. Je hoofd zal dus net wat meer bewegen tijdens het motorrijden. Een nadeel: Arai heeft geen systeemhelmen dus wil je dit soort dan zal je die van een ander merk moeten kopen.

Crosshelmen

Crosshelm Arai

Motoren zijn niet alleen maar bedoeld om te toeren of om lange ritten te maken. Een motor kan ook gebruikt worden voor wedstrijden. Dit wordt motorcross genoemd. Voor deze sportdiscipline zijn er dan ook speciale Arai soorten helmen. Deze crosshelmen staan ook wel bekend als de off road helmen van dit merk.Vaak met motorbril Een crosshelm heeft een ver uitstekende kin en een uitstekende klep boven het vizier. Motorcross is een intense sport. Reguliere helmen voorzien de crosser van te weinig zuurstof. Door de uitstekende delen kan een motorcross dankzij een crosshelm wel genoeg zuurstof binnen krijgen. Omdat motorcross veelal off road plaatsvindt, dient deze te beschermen tegen elementen zoals zand en stenen. Echter is dit type helm wel licht en compact. Er is daarentegen geen vizier, de helm is niet bijster comfortabel en ook is een crosshelm niet geschikt voor dagelijks gebruik.

Welke soort Arai helm beschermt het beste tegen letsel?

Zoals je hebt kunnen lezen, biedt een integraalhelm je de meeste bescherming. Maar beschermt deze soort Arai motorhelm je ook het beste tegen letsel aan het hoofd? Uit een onderzoek is gebleken dat een integraalhelm je inderdaad meer zal beschermen tegen letsel in vergelijking met andere soorten helmen. Dit komt onder meer door de altijd aanwezige kinbescherming. Echter zijn er ook onderzoeken geweest waaruit naar voren kwam dat er weinig verschil is tussen integraalhelmen en jethelmen qua het voorkomen van letsel. Deze beide soorten beschermen je dus prima. Wel kan de kleur van een helm van invloed zijn op het voorkomen van een ongeluk. Hoe zichtbaarder een helm je maakt, hoe kleiner de kans op een ongeluk wordt. Als je bijvoorbeeld tussen een zwarte of witte Arai helm twijfelt, kun je beter voor de witte helm kiezen.

Beste Arai helmen van dit moment

beste motorhelm arai

Je hebt kunnen lezen welke Arai helmen er te vinden zijn en welke voor- en nadelen deze je te bieden hebben. Er zijn echter een aantal Arai helmen die er wat ons betreft bovenuit springen. Deze worden hieronder voor je op een rijtje gezet. Ten eerste is er de RX-7 serie. Deze integraalhelm biedt je een uitstekende bescherming op de weg. Door het gebruik van carbonfiber ontstaat een helm die enorm sterk is doch tegelijkertijd licht van gewicht is. Hierdoor kan deze Arai helm uitstekend schokken absorberen. Een te zware helm kan extra schade veroorzaken. Deze Arai motorhelm beschermt én is licht, het beste van beide werelden.

Aerodynamica

Op het gebied van jethelmen is de SZ-R VAS één van de beste Arai soorten in het assortiment. Als je een Arai helm kopen gaat, is dit een uitstekende keuze. Dankzij het VAS vizier beschik je over een ruimer blikveld. Hierdoor behoud je beter het overzicht over de weg. Dankzij de uitstekende ventilatie zul je het nooit te warm krijgen in de zomer. Dit vergroot tevens de aerodynamica van deze Arai helm. Deze helm is berekend op het hebben van een bril en ook luidsprekers kunnen eenvoudig binnen deze helm geïnstalleerd worden. Op het gebied van een crosshelm is de MX-V een echte aanrader. Deze Arai helm biedt je de beste bescherming en is daarnaast tevens erg comfortabel om te dragen. Comfort zonder aan veiligheid in te boeten, het is een ideale combinatie waar Arai altijd naar streeft. Dankzij het vizier behoud je een goed overzicht tijdens het motorcrossen. Een stevige impact zal door de helm afgebroken worden en dat is niet zomaar te zeggen over een goedkope Lidl motorhelm of andere B-merk integraal systeem.

Communicatie op de motor

Vaak rijden met ook motor in een groepje en schaffen dan een goed communicatie systeem aan zodat je elkaar kunt bellen op de motor.

Tweedehands Motorhelm

Je gaat beginnen met motorrijden en je hebt dus ook een motoroutfit nodig. De motor en de lessen zijn al duur genoeg, dus je bent aan het kijken naar een tweedehands helm om zo de kosten om motor te rijden wat te drukken. Dit is niet aan te raden omdat je de leeftijd van de helm niet altijd precies weet als je de helm tweedehands koopt. Ook kan het zijn dat deze al een keer gevallen is en een gebroken helmschaal. Het kan zijn dat deze aan de binnenkant beschadigt is maar dit niet aan de buitenkant te zien is. Een tweedehands motor kopen kan natuurlijk wel, maar dit brengt vaak ook complicaties met zich mee.

Kopen

Je kunt in mijn ogen prima kijken naar de uitverkoop van Arai helmen, want het online kopen kan bij veel shops. Het kan dus best goedkoop. Kies wel altijd voor de beste keuze in veiligheid en maat. Een tip: kies eerder een model van een jaar oud (die precies goed is voor je) dan een nieuw model die toevallig in de aanbieding is maar niet het meest geschikt voor je.

Ook handig om rekening mee te houden: je accessoires worden vaak meeverzekerd bij je motorverzekering. Goed om hier rekening mee te houden als je een motorverzekering gaat vergelijken. Vaak tot €1000 euro, maar dit hangt af van je verzekering.

Aanbieding

 

Kies je Arai!


Op de hoogte blijven?