Beste motorzaak van Nederland

Peter

29 November 2022
Beste motorzaak

De beste motorzaak van ons land is wellicht niet diegene die het dichtste bij is maar dat stukje extra touren maakt je wellicht veel gelukkiger! Onderzoek naar de meest klantvriendelijke motorzaken van Nederland!

Hoe vind je de beste motorzaken

Hoe vind je de beste motorzaken van Nederland? Nederland is een druk land met veel verkeer en veel wegen. Het heeft als klein land de motorrijder veel moois te bieden. Er wordt nogal eens geklaagd over de vele zones met strenge snelheidslimieten. Maar Nederland heeft, hoe klein ook, een aantal mooie motorwegen. De motorwereld in Nederland bloeit dan ook met steeds meer mensen die de motor als hobby of als praktisch vervoersmiddel ontdekken. Daarom is het goed om ook eens te kijken bij welke motorzaken in Nederland je terecht kan voor goede motoren, bruikbare informatie en een uitstekende klantenservice.

Wat heeft een goede motorzaak te bieden?

Als je nog niet zo lang motor rijdt, of als je naar een nieuwe plek bent verhuisd is het soms lastig om zelf uit te vinden wat de beste motorzaak in jouw omgeving is. Waar koop je een goede motor of kun je een reparatie uit laten voeren? Ook in de motorwereld zijn er natuurlijk ook zaken die er niet voor de klant zijn en verder onder de maat aan kwaliteit en klantvriendelijkheid leveren.

Het ligt er bovendien ook een beetje aan van wat voor motors je houdt en op wat voor manier je motor rijdt. Sommige motorzaken zijn specialist in een bepaald type motor of merk. Bij een Ducati dealer kun jij bijvoorbeeld goed slagen maar iemand die alleen maar Japanse motoren wil natuurlijk niet. Het is daarom goed eerst even uit te zoeken, waar je de beste motorzaken vindt en waar een goede motorzaak aan moet voldoen.

Expertise

Kennis van zaken en passie voor de motorsport zijn belangrijk als je de beste motorzaak van Nederland wil zijn. Als je een motorzaak binnenstapt en iemand spreekt, moet het je eigenlijk als meteen duidelijk zijn: hier wordt gewerkt vanuit een warm hart voor de motorsport en kennis van zaken. Want kennis van motoren is een vereiste voor een goede motorzaak.

Kwaliteit

De kwaliteit van de service en de producten moet in verhouding zijn met de prijzen die worden gerekend. Motoronderdelen moeten daarom van goede kwaliteit zijn. De onderdelen hoeven niet van het merk zijn, goede imitatie onderdelen kunnen ook prima zijn om bestaande onderdelen van je motor te vervangen. Maar een betrouwbare motorzaak geeft duidelijk aan wat een after-market onderdeel of imitatie onderdeel is en wat origineel is.

Service

De service in een motorzaak is een niet te onderschatten onderdeel van wat een motorzaak kwaliteit geeft. Service is meer dan een kopje koffie. Het gaat meer over: Nemen de werknemers tijd voor je vragen? Als je iets koopt wat niet goed functioneert, hoe is de service dan?

Als je de diverse motor forums bezoekt kom je er achter dat naast de goede kennis en service die veel bedrijven leveren, er toch ook wel wat motorbedrijven waar vanuit onkunde of onwil klanten zich onwelkom voelen en met lege handen huiswaarts keren. Dat is voor zowel de motorzaak als de klant niet leuk.

Certificering

Bij het checken van de motorzaak online kun je al kijken of deze motorzaak ook gecertificeerd is. Een certificaat is altijd een kwaliteitsgarantie. Nu hoeft het ontbreken van certificaten niet meteen te betekenen dat dit een slechte motorzaak is. Het kan dat je te maken hebt met een kleine eenmanszaak, of een net startende winkel. Kijk dus ook goed naar de algemene indruk van een motorzaak.

RDW erkend

RDW oftewel de Rijksdienst voor het Wegverkeer verzorgt de controle en registratie van voertuigen. RDW geeft ook voor dealers een erkenning af. Een motorzaak met RDW erkenning geeft een garantie dat hier producten worden geleverd die met name aan de veiligheidsstandaard voldoen.

BOVAG

BOVAG geeft een garantie bij occasions en garages. Een motorzaak met occasions met BOVAG predicaat is dus een garantie dat deze dealer betrouwbaar is. De voorwaarden zijn hiervoor samengesteld met de ANWB en de consumentenbond. Een motorbedrijf dat is aangesloten bij de BOVAG geeft een aantal garanties bij aankoop van een occasion.

Beste motorzaak

Zo heb je 6 maanden garantie bij aankoop van gebruikte motoren. Deze garantie geldt alleen bij een aankoopbedrag van minimaal 35% van de oorspronkelijke cataloguswaarde en als het aankoopbedrag boven de 3000,- is. In die 6 maanden is er ook garantie op reparatie en onderhoud.

Erkende merkdealers

Als een motorzaak echt de erkende dealer van een bepaald merk is, geeft dit ook een bepaalde kwaliteitsgarantie. De merken hebben er geen baat bij als ze verkocht worden door een dealer die slechte service verleent of slechte producten verkoopt. Een merk wordt hierop aangekeken en zal de licentie voor de dealer bij veel klachten intrekken. Ook kan het fijn zijn als je een specialist hebt in het merk waarin je geïnteresseerd bent.

Vraag voor het vinden van een goede motorzaak eens rond in eigen kring


Persoonlijk advies vragen aan kennissen of vrienden die ook motor rijden is ook altijd goed. Je vrienden kennen jou en jij kent je vrienden. Dus je weet dat je advies van die altijd kritische vriend een beetje moet relativeren, maar dat hij wel altijd een punt heeft. Informeren bij je motor rijinstructeur of je rijschoolhouder kan natuurlijk ook. Deze mensen kennen in de regio vaak de motorwereld. Ze weten waar je kan slagen voor een goede motor. Hier heb je misschien wel te maken met een ons-kent-ons situatie, maar een rijinstructeur zal je nooit doorsturen naar een echte prutser ok al is het een goede vriend. Hier heeft hij of zij ook geen baat bij.

Je kunt ook online op een motor forum vragen wat de motorfans daar de beste motorzaak vinden. Hier komen hele willekeurige antwoorden uit van mensen die je niet kent, dus je moet een beetje filteren op wat voor jou van toepassing is. Maar hier zitten nog al eens wat gouden tips tussen.

Reviews

Een andere manier om de beste motorzaak te vinden, is om reviews te bekijken online. Wat vinden de verschillende motor klanten van de diverse motorzaken? Veel sites van motorzaken zijn aangesloten bij onafhankelijke beoordelingssites. Een voorbeeld van een review site is bijvoorbeeld kijoy.com of trustpilot.com. Dit is vooral voor de webshop en de online service die een motorzaak biedt. Maar de beoordelingen zeggen ook genoeg over de afhandeling in een zaak, garage of showroom.

De beste motorzaken van Nederland

Zoals je ziet zijn er heel wat mogelijkheden om een betrouwbare motorzaak bij jou in de buurt te vinden. Hier worden een aantal van de beste motorzaken uitgelicht omdat ze om diverse redenen opvallen in het motorfietslandschap van Nederland. Je kent wellicht al Motoport, Arie Molenaar en Bruggeman motoren maar er zijn er veel meer. Vergeet ook een partij als Bol.com niet. Daar shop je tegenwoordig van meerdere aanbieders online en reken je snel en makkelijk alles af.

Motoport: de grootste met een breed assortiment

Een van de grootste motorzaken met een breed assortiment motoren en goede motorkleding (zoals goede handschoenen voor de motor) is Motoport. Zij hebben diverse merken in hun assortiment. Motoport heeft daarom kennis van de verschillende motorfietsen die er in omloop zijn. Dit kan variëren van de Aziatische motorfietsen tot het assortiment Amerikaanse merken. Als je dus nog niet goed weet wat je precies wilt met je motor, dan is het voor het volledige beeld van de mogelijkheden het handig hier eens binnen te stappen. Je kunt bij Motosport ook terecht voor occasions of het huren van een motorfiets. Motoport heeft meer dan 20 vestigingen over het hele land verspreid.

Een van de oudste motorzaken van Nederland, Bakker Motors

Een motorzaak die al door 3 familiegeneraties geleid is, heet Bakker motors uit Zaandam. Deze motorzaak opende in 1928 al de deuren van een motor- en rijwielzaak. De zaak is door de jaren heen een specialist in A-merken geworden. Ze zijn officieel dealer van Honda sinds 1998 en zijn hier dus ook in verder gespecialiseerd. Ben je op zoek naar een bepaald type motor informeer hier, want deze kunnen veelal snel geleverd worden.

Een van de beste specialisten: West Coast Motors uit Alkmaar

In Nederland heb je een aantal Harley-Davidson dealers die goede kwaliteit leveren. Maar sommigen springen er als merkspecialist net wat verder boven uit. West Coast Motors in Alkmaar is hier een goed voorbeeld van. In heel Nederland staan ze bekend als de Harley specialist van Nederland. Maar ook vanuit Harley-Davidson is de kwaliteit die deze motorzaak levert niet onopgemerkt gebleven. Het is een van de motorzaken die de Bar & Shield award een aantal jaren achtereen heeft gewonnen. Deze prijs is door Harley-Davidson zelf in het leven geroepen om dealers die vooral hoog op klanttevredenheid scoren te eren met een award. De Bar & Shield Award wordt per land uitgereikt aan een van de gelukkige dealers. West Coast motors valt met hun klantvriendelijke aanpak vaker in de prijzen.

Aanbieding

 Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog